(1) 

Ankara tren garından atatürk yurduna(kyk) en kestirme nasıl giderim?

tulumba #1305686 
Selam, sb.
Bildiklerimi yazayım bunlara ek önerileriniz varsa süper olur.
İlk olarak gardan demirtepe durağına yürüyüp oradan dikimevi ve biraz yürüme ile yurt.
Bir başka bildiğim seçenek ise ego397 ile ankara hastanesi durağında inip yine yürüme ile yurt.ama bu otobüsün sefer saatleri de bana uygun değil be yazık ki.
Şimdiden teşekkürler!
(7) 

Hareket etmekten hoşlanmamak/Hımbıllık

:) #1305685 
Ya ben bitki gibiyim. Hareket etmekten hoşlanmıyorum. Ev işi, spora gitmek vs işkence sanki.. Çoğunluk benim gibi mi, yoksa istisna ben miyim?
(5) 

İzmir

hz emreyiz #1305684 
Merhaba, bir arkadaşımın sorusunu kopyala yapıştır yoluyla sizlere aktarıyorum. Teşekkürler.

“Selamlar. Daha önce türkiye’de bulunmamış kız arkadaşımla izmir’e geleceğiz.
(Ben de Daha önce izmir’de bulunmadım.)
13-17 eylül tarihleri arasında orada olacağız. İkimiz de öğrenci olduğumuz için maddiyat açısından bizi zorlamayacak bir tatil fırsatı arıyoruz.

Sizce çeşme-dikili-foça gibi ilçelerde yarım pansiyonluk bir yer bulmak mı, yoksa izmir merkezde günlük kiralık mı aramak daha iyi olur? (Maksat gezelim, vakit geçirelim, denize girelim)

Günlük kiralıklarda sıkıntı çıkar mı? Malum arkadaşım yabancı. Polisler basmasın ne ayak diye?

İzmir merkezde denize girebileceğimiz güzel bir plaj var mı?

Şimdiden teşekkürler.”
(3) 

kağıt fiyatları artınca kitap fiyatları ne kadar arttı?

theconqueror #1305679 
hikaye, roman, ders kitabı olabilir. yakın zamanda tecrübe eden arkadaşlar var mı?
(4) 

Tv kanalından ödeme alamamak

deveyi diken adamin ta kendisi #1305675 
Meşhur bir tv kanalına 2 bölüm canlı yayın program yaptım. O dönemki genel yayın yönetmeni bana ulaşmış, program teklif etmişti. 2-3 bölüm yap, performansı görelim sözleşmeyi yapalım, fiyatta anlaşırız demişti. 2. bölüm sonunda gyy görevinden uzaklaştırıldı. Bana da ister devam et şu komik paraya istersen bırak. Çnkü zaten o gyy'nin koyduğu programlar kaldırılacaktı. Bu da sana kıyağımız olsun dediler. Kabul etmedim. Sembolik de olsa 2 bölüme ödeme yapın, bırakayım dedim. Tamam dediler. Aylarca oyaladılar. Lanet olsun dedim peşini bıraktım.

Üstünden 2-3 sene geçmiştir. Youtube'da falan görüntüler duruyor. Mahkemeye falan gitsem emsal program ücretleri üzerinden mahkeme bir ücret belirleyip, yasal gecikme faiziyle güzel bir para koparır mı bana?
(2) 

epub, ekitap'ta gördüğümüz hataları düzeltmek

saklubilig #1305674 
kindle'da kitabı okurken gereksiz satır boşlukları, "in"nin "m" diye yazılması gibi hatalar karşıma çıkıyor. bunları nasıl düzeltebilirim?
(4) 

instagram unlusu Dilara

cossecant #1305672 
Yanlis hatirlamiyorsam kizin adi Dilara idi, asiri zayif, bol estetikli ve zengin. Maslak mashattan da falan kaliyordu. Keko sevgilisi vardi. Kizin yuzu cok kemikli ve kokunc idi.
Eskiden hep karsima cikardi simdi bulamiyorum, kimdi bu kiz bilen var mi?
Galiba youtube da da vidyolari varmis kanali mi ne varmisti ay catladim aklima geldi bulamadim
(2) 

kira gelir vergisi

ravenudon #1305667 
merhaba,

benim bir evim var 1200 tl kirada, bende kirada oturuyorum 1700tl

şimdi bu devlet benden kira gelir vergisi alacak mı?

not: gelen kirada bankadan kira diye geliyor giden de.
(1) 

Stubhub ne ayak ya... nasıl işliyo? Güvenilir mi ?

tociess #1305666 
Sb
(9) 

Ak Parti Döneminde Yapılıp İsmine Atatürk

deveyi diken adamin ta kendisi #1305665 
Adı verilen bir bina, yapı, kurum, tesis vb. bir yer var mı bildiğiniz?
(6) 

30 yaşından sonra Avrupa'da dil okuluna gitmek çok mu saçma olur?

Costanza #1305664 
yüksek lisans mezunuyum ve doktora yapmayı düşünüyorum ancak ingilizcem oldukça kötü. türkiye'de bir iki kursa gittim ama randıman alamadım.

sizce avrupa'da 6 aylık ya da 1 yıllık ingilizce kursuna gitmek için çok mu geç kaldım ve böyle bir şey mümkün mü? orada bir kursa gitmek istediğimde "yaşın olmuş 30, üniversiteyi de bitirmişsin biz sadece öğrencilere kurs veriyoruz" gibi şeyler derler mi? ya da ilk kez yurt dışına çıkacak biri için vize açısından sorun çıkarırlar mı?

bir de aklımda polonya var orada speak up diye bir kurs buldum hem fiyatı uygun hem de iyi deniliyor ancak anadili ingilizce olmayan bir ülkede ingilizce kursuna gitmek ne kadar mantıklı? polonya-almanya-hollanda gibi ülkelere gitmek çok mu saçma olur, ingiltere-irlanda-iskoçya gibi ülkelere mi gitmeli?

genel olarak bu konuda tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
(5) 

Araci kapali otoparka birakmak hakkinda

baldan kaymak #1305658 
Araci birakip donup gidebilecegimiz bir yer var mi? Mesela tatile gidiyorsunuz kapinin onune de birakamiyorsaniz napiyorsunuz? Ucretsiz bir yer var mi? Tsk
(1) 

BMW E36 icin Bostanci da usta

baldan kaymak #1305657 
Var mi onerebileceginiz biri? Araca iyice bakip satis hakkinda bilgi verebilicek olan?
(1) 

eller - kireçlenme

sensible soccer #1305655 
Ellerimdeki ağrıların sebebi kireçlenme ise bunu nasıl anlarım?

hangi doktora gitmeliyim?

hangi tetkikler yapılmalı?
(10) 

İşe Servisle Gidip Gelenler

grobet #1305654 
Günaydın yaka rengi belli olmayanlar,
Güzel bir gün olsun hepinize..

1) Servis WhatsApp grubunuz var mı?
2) Serviste muhabbet/ortam nasıl?
3) Şoförünüz güzel sürüyor mu?

Eski servisimde mesaiden önce servisi sağa çekip parkta kahvaltı yapmışlığımz var.. Arada simit alır dağıtırlardi.. Muhabbetler iyiydi baya.. Size de böyle güzel insanlar denk geldi mi?
(4) 

şuan ev almak mantıklı mı?

ppemreqq #1305650 
yıllık 60-70 bin arası gelirimiz var. 220 bin tl'lik bir ev almak istiyoruz. biraz daha beklemeli miyiz ev fiyatlarında artış olur mu? bir de para elimize aylık değil sezonluk geçiyor. banka kredisi kullanmalı mıyım?
(2) 

Avukat tavsiyesi

dilemma of subscribtionability #1305649 
Boşanma ve mal paylaşımı üzerine ultra tecrübeli bir avukat var mı tavsiye edebileceğiniz? Adamın donuna kadar aldıracak türden...
(14) 

Arkidişler bisiklet süremiyorum

mewthree #1305643 
Çocukken öğrenmedim. 26 yaşımda da bir deneyeyim dedim. On beş yirmi dakika denedikten sonra yapamadım. Yarın GECE yine deneyeceğim. Süreci hızlandırmak için tavsiyesi olan var mı? :(
(1) 

brokoli mevsimi

orpheus #1305640 
evde yemeklerin yanına yeşillik olsun diye brokoli alayım dedim günlerdir hiç bir yerde bulamadım. sanırım mevsimi değilmi, hangi zamanlarda tüketmek uygundur bu sebzeyi ?
(11) 

gönül işi değildir- nasılsınız

yuvarlanantencereninkapagi #1305638 
merhaba.

nasıl gidiyor hayat, nasıl geçiyor günleriniz? ben bugünlerde darlanıyorum. hakikaten her sey üst üste geliyor galiba.

mutlu musunuz? hayırsa neden mutsuzsunuz?
(21) 

küvetteki çıkmayan lekeler

domatescorbasi #1305627 
merhaba,

küvette önceki kiracılardan ve 20-30 yıldan kalma pas benzeri lekeler var. pas/kireç çözücü, yağ çözücü, cif kremler, çamaşır suyu, sabun, türlü deterjanlar bekletmeme rağmen işe yaramadı

geçenlerde bir arkadaşım benzer durumdaki bir tanıdığından bahsetti. söylediğine göre o da evde benzer bir leke için ismini hatırlayamadığı bir deterjan kullanmış en sonunda ve leke çıkmış. arkadaşım lekeyi hatırlamıyor, o arkadaşına da soramıyor. sizce ne olabilir o deterjan? yurtdışından getirilen bir şey olabilir. ben türkiye'deki marketlerde satılan neredeyse her şeyi denedim zaten galiba... bir ihtimal buradan bilen eden çıkar diye umutlandım yine küvete bakıp
(1) 

Bu kol saatinin ilk üretim tarihini ögrenebilir miyiz

alwayschargeneverbend #1305625 
Casio hdc-600.
(5) 

Yeni Araç Peşinatı

hayattan sikilan adam #1305624 
Selamlar,

Bu zamanda sıfır araç almak mantıksız biliyorum ancak bir bayide çok iyi bir fiyata 2017 model araba yakaladım. Ayrıca bir bankadan da uygun kredi ayarladık. Ancak hepsi sınırlı süreli teklif bunların.

Peşinat için elimdeki arabayı satmam gerekiyor. Bayi takasa alıyor ama çok komik bir rakam teklif etti. Aracı çeşitli ortamlarda listeledim ve görüntülenip duruyor. Birkaç arayan da oldu ama ne zaman satılır bilemiyorum.

Böyle bir durumda olsanız nasıl bir yol izlerdiniz fırsatı kaçırmamak için?
(3) 

kadıköy göztepe civarında kuru temizleme

retiredcolonel #1305614 
iyi ve uygun fiyatlı bir kuru temizlemeci arıyorum. yaklaşık 7 8 parça eşya vereceğim. düğünde giyeceğim takım elbise filan var içinde. önemli yani.

mümkünse evden alıp eve bırakan cinsinden.

var mı öneriniz?
(14) 

Hayatınızı 2 evreye ayırıyor olsaydınız 2. evresi kaç yaşında başlardı?

levent bilgen #1305612 
Ve bu dönüşüme, değişime sebep olan olgu genel anlamda neydi? Aşk, ölüm, kayıp.....
(1) 

melek yatırımcı veya sponsor ile görüşme tecrübesi olan var mı?

Abraxass #1305610 
2 kişiden web sitemiz için maddi destekte bulunabilecekleri konusunda teklif aldık ve biri ile yarın görüşeceğiz. ama sitenin değeri nedir, ortaklık mı farklı bir model mi teklif edilecek hiç bilgimiz yok. teklifte bulunan kişi;
-belirli bir miktar para mı teklif eder?
-size aylık x lira veriyorum mu der?
-size bir ofis vereyim mevcut işinizden ayrılın sadece bu işe odaklanın mı der?
bu tarz bir teklif görüşmesi, toplantısı gerçekleştiren biri var ise tecrübelerini ve fikirlerini öğrenmek istiyorum.

site hk.:
hizmet sektöründe 4 beyaz yakalı (3 analist 1 yazılımcı) arkadaş bir web sitesi yaptık. site yayınlandı, maaşlardan belirlediğimiz ufak bütçelerle reklam yayınına başladık, sosyal medya hesaplarını açtık ancak çok faal değiliz henüz. hizmet sektöründe hizmet verenlerle, alanların buluştuğu bir site. hizmet verenlerin aylık, 3 aylık vb. abonelik satın alması mantığında. ilk etapta maddi olarak bir beklentimiz yok. bilinirliği artırmak için siteden çevredekilere de bahsediyoruz.
(4) 

Taksi ucreti

duyurumvar #1305607 
Kartal koprusu - Ataturk havalimani nekadar yazar? Bilen varmi?
(2) 

sinemada super duper cut ne anlama gelir?

jamiro #1305606 
sb teşekkürler.

edit: bir de "theatrical" varmış.
(3) 

Kuyumcu açmak

ZetaStar1903 #1305605 
Parası bol olan herkes kuyumcu açabilir mi?
Soyulma sahte altın alma dışında ne gibi riskleri var?
(4) 

tapu ve miras sorusu

renkli hayalet #1305604 
selamlar,

tapusu dedemin uzerine olan bir bina vardi ve dedem vefat etti, fakat biz sonrasinda ugrasmamak adina noter uzerinden bina satisi yapmistik benim uzerime ama tapuyu uzerime almamistim, tapu hala dedemin adina gorunuyor yani.

sorum su: biz tapuyu anneannemin uzerine yapmak istiyoruz su anda fakat ne yapmamiz gerektigini bilmiyoruz.
tapuyu zamaninda uzerime almadigim icin dedemin vefatiyla bina mirascilara mi kalmistir yoksa bendeki noter belgesi ile gidip tapuyu degistirebilir miyiz?
(5) 

dolap.com'dan alışveriş yapan var mı

condom kurşunu #1305600 
güvenilir midir?
(4) 

legion izleyenlere soru?

Bruce #1305599 
böyle mindfuck'lı saykodelik şeyleri izlemeyi severim ama buna hiç kafam basmıyor ya, çoğu atfı benzetmeyi anlayamıyor, kaçırıyor gibiyim. ilk sezon çok güzel başlamıştı ama bir ara ara verdim döndüm, hiç giremedim dizinin içine.

size de böyle oldu mu, dizi mi cidden ağır yoksa benim beynim mi yetmedi?
(3) 

Rusya'da İş Kurmak

krasich #1305598 
Rusya'da iş yeri açmak için şirket kurmak gerekli mi?Neler lazım(ne tür belgeler)
(9) 

Zengin çocukları üniversite

mertozkoy #1305593 
Merhaba

Bu zengin çocukları gittikleri üniversiteleri nasil tamamliyorlar acaba? Hepsi Harvard oxford gibi alanlarının en iyisi üniversitelere gidiyorlar

Bu üniversiteler ve fakülteler zor değil mi? Yoksa ücret ödedikleri için iltimas mı geçiliyor bu kişilere?

Akil zeka elbette herkes de olabilir ama zengin insanin çalışma motivasyonu daha az olur düşüncesiyle soruyorum. Nasil mezun oluyor bu insanlar?

Saygilar
(11) 

acil kafa dağıtmam lazım

dedim ben sana #1305592 
zihnimi meşgul eden bir konu var. ne yaptıysam da düşünmeden edemiyorum. kafanız dağılsın diye siz neler yapıyorsunuz böyle durumlarda? ps: sigara, alkol kullanmıyorum.
(1) 

Psikiyatrik

mizrahi #1305589 
Ev içi şiddete eğilimli insanları daha uyumlu ve sakin hale getiren psikoterapi metodu, hipnotik veya kimyasal tedavi yöntemi var mı?
(12) 

Neden böyle bir şey yapıyor?

ceann deas #1305588 
1.5 ay merhaba merhabamiz oldugu birinden hoslandim. Buradan aldığım tavsiyeler doğrultusunda instagramdan takip istegi gönderdim. İstegi gondereli 3 hafta oldu ve hala istek gönderildi yazıyor. Görmemiş ihtimali yok çünkü gonderi sayisi artti takip takipci sayilari da surekli degisiyor. Bir kiz arkadasima anlatmistim oda tepkisini merak ettigi icin benim haberim olmadan istek gondermis ve direk reddedilmis. Bunu ogrenince baska bir arkadasimin fake hesabindan istek atmasini rica ettim onu da reddetmis. Simdi bu benim istegimi merhaba merhabamiz hatrina mi bekletiyor? Ayip olmasin diye mi reddetmiyor anlamadim?
(3) 

beşiktaş, taksim civarı güzel iskender yapan yer

tepedeki psychedelic adam #1305587 
neresidir acaba?
(3) 

Hangi internet servsi sağlayıcıyı tavsiye edersiniz?

Wolfware #1305583 
turkcell superonline dışında diğer servis sağlayıcılara geçmek istiyorum. kullandığınız ve memnun olduğunuz hangileri?
(3) 

Kadıköyde gezmeler... var mı arkadaş?

runagain #1305581 
Sb
(7) 

cunda adasi'nda ne yapilir

in vino veritas #1305580 
seytan sofrasina gidicez kesin orasi. bunun disinda ne yapalim? 2 gece konaklama ile toplam 1,5 gunumuz var. arabamiz var.
(7) 

yemek

guldum gectim genceciktim #1305579 
evde ne yemegi yapip yiyosunuz? sanki bana hep ayni seyleri yiyom gibi geliyo gicik oldum bu duruma bi
(2) 

Kaş nasıldır?

Haldamir #1305573 
Şu an Antalya'dan Kemer'e geçtik, planımız 3 gün burada kalıp sonra 3 gün Kaş, 4 gün de Fethiye'de kalmak. Lakin Kemer'i çok beğenmedik, küçük, kalitesiz esnaf ve her şey Rusça. Kaş daha mı güzeldir buraya kıyasla nasıldır? Eğer burası gibiyse iptal edip direkt Fethiye'ye geçelim.
(4) 

şimdi kırmızı et yemiyor muyuz bir müddet

condom kurşunu #1305571 
carrefour'dan migros'tan falan alsak yine şarbon riski olur mu?
(5) 

İzmir, Faprika, iş

zxcd #1305567 
İzmir'de herhangi bir fabrikada nasıl iş bulabilirim?
İzmir'de fabrikalar tam olarak nerede kalıyor?
(6) 

Leventin elayı terk etmesini aşamadım

brad pitt #1305565 
Neden ya neden yaptın bunu?
(6) 

hangi şehirde yüksek lisans? londra, paris, barselona?

antikadimag #1305561 
3 okulda yüksek lisans yapma ihtimalim var. şehirleri verdim.

londra ve paris'te kısa süreli bulundum. barselona'yı görmedim. 2 sene boyunca yaşamak için hangisi ve neden?

okul dereceleri hemen hemen eşit. aynı seviyede okullar.
(1) 

Ankara' psikolog tavsiyesine ihtiyacım var

rock n roll #1305558 
Özellikle anksiyete ve kaygı bozukluğu konularında tavsiye edebildiğiniz bir psikolog arıyorum.
(2) 

2.Üniversitede ders saydırmak için ne yapmak gerekiyor?

dergus #1305557 
Arkadaşlar 2.kez üniversiteye başlıyorum. Ve eski bölümümle bir çok ortak ders var. Bu dersleri saydırmak için transkript götürmek yeterli midir? Yeni bölümüm özel eğitim öğretmenliği bölümü ve halihazırda zaten Pedagojik Formasyonum var. Yani bütün eğitim derslerini zaten daha önce almış durumdayım. Bununla alakalı tranksript'de var. Fakat madde şunu diyor:

B) Ders Muafiyetleri:
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 11 inci maddesi uyarınca muafiyet talebinin, öğrenci tarafından ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekmekte olup, bir defaya mahsus yapılmaktadır.
Daha önce devam edilen aynı düzeydeki herhangi bir diploma programında başarılı olunan eşdeğer derslere talep edilecek muafiyet için, öğrencilerin önceki üniversitelerinden alacakları ders içeriği ve transkript (not dökümü) belgesini eksiksiz olarak, süresi içerisinde ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu öğrenci işleri bürosuna teslim etmesi gerekmektedir.
İlk kaydını takip eden on iş günü içinde ders muafiyeti için gerekli olan belgelerini tam olarak teslim etmeyenlerin talepleri işleme alınmayacaktır.


E bu durumda benim Bartın'a gidip, Bartın üniversitesinden ders içerik belgesi mi almam gerekecek?

Saygılar...
(1) 

Üniversite kaydında istenen diplomayı nereden almalıyım?

dergus #1305556 
Arkadaşlar merhabalar. 2.Kez üniversite okuyayım dedim. Başıma gelmeyen kalmadı. Bu sefer problem şu; Üniversite kaydı için gerekli olan diplomam eski üniversitem olan Bilgi Üniversite'sinde. Ve hemen vermiyorlar. Online olarak talep edeceksin, gelmesi bir kaç gün sürecek diyorlar.

Ama mezun olduğum liseye gitsem, bana bir mezuniyet belgesi verseler aynı işi görmez mi? İstanbul Üniversitesi Liseden alınan belgeyi kabul etmez mi?

İlgili madde şu:

2) -Lise Diplomasının aslı ya da “aslı gibidir” onaylı örneği (noter onaylı ya da kayıtlı
olduğu üniversite tarafından diplomanın arka yüzüne şerh düşülerek verilen aslı gibidir
onaylı örneği.

Yani illa gidip Bilgi'den mi almam lazım?
1 ...  ... • 2957    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık