(2) 

Araba kiralama

basubadelmevt #1346401 
İstanbulda araba kiralamak için hangi firmayı tercih edelim? Hem uygun fiyatlı hem de kurumsal neler var? Garenta duydum iyi midir?
(3) 

Keman tamiri ve bakımı yaptırmak istiyorum ama nerede? (istanbul)

mor.inek #1346399 
Elimde carlovy vla 8 4/4 keman var ama daha önce köprüsü zarar gördüğü için cangöz müzikte törpülediler bir şeyler yaptılar bir süre idare eder dediler. Öyle kullandım da ama yıllar sonra tekrar kutudan çıkarınca baktım ki teller gevşemiş, köprü kaymış, hatta dokununca düştü bile.

Şimdi ben istiyorum ki bu kemanı tamir ettireyim, temizleteyim her şeyiyle vaktim de var temelim de var kendi kendime çalayım. Ama nerede yaptırayım bunları bilmiyorum, en azından uygun nerede yaparlar onla ilgili fikrim yok. Cangözde yeni köprü de yaparız pahalı olur demişti.

Sizin bildiğiniz, önerebileceğiniz bir yer var mı? Avrupa yakası olması tercihim ama asyada da varsa götürcez artık.

Şimdiden teşekkürler,
(6) 

Geçmeyen boğaz ağrısı

sanquis #1346391 
Yaklaşık 3 haftadır boğaz ağrısı çekiyorum. Pastil ve bitki çayları ile geçiremedim. Bugün KBB doktoruna gittim. Muayene etti kan testi yaptı, röntgen çekti hepsi temiz çıktı. Nasıl geçer bu ağrı?
(3) 

nasıl bir lens? dslr

ssiradanbirigibi #1346390 
arkayı portre lensi kadar olmasa da blurlayabilen, ama portre lensine göre açısı daha geniş bir lens önerebilir misiniz? (canon)

3000tlye kadar diyelim. sadece bilmek istiyorum şuan...
(1) 

Kedim için Azodyl isimli ilacı arıyorum (Ankara)

marcelle #1346389 
Merhaba. Böbrek yetmezliği hastası olan kedim için Türkiye’de zor bulunan Azodyl isimli ilacı arıyorum. İlacı temin etmeme yardımcı olabilecek arkadaşlardan mesaj bekliyorum.

İlaç sadece Amerika ve Kanada’dan getirilebilmektedir ve mutlaka soğuk zincirde taşınması gerekmektedir. Ancak elinde halihazırda bu ilaçtan olan varsa da alabilirim.

Teşekkür ederim...
(5) 

Sizce çeçenistan mücadelesi haklı mı?

neysene #1346388 
Yoksa rusyaya itaat mi etmeli? Öldürülen insanlar hakkında be düşünüyorsunuz?
(2) 

1 ay batum vs 1 ay tiflis

kamile necaset #1346386 
değişiklik olsun diye ara ara farklı yerlerde yaşıyorum 1-2 ay.

gürcistan'a gitmeye karar verdim ama batum mu tiflis mi karar veremedim.

hangisine gideyim?
(2) 

İstanbul-Ankara mekan tavsiyesi

cenkist1903 #1346385 
Sohbet etmek için bir hanım arkadaşımı dışarı çıkaracağım. Arka planda hafif müzik (türü fark etmez kafa şişirmesin yeter) menüde alkol ve basit yemekler (patates, tavuk, makarna veya et ızgara) kişi başı 80 lira bütçeli mekan tavsiyenizi alabilir miyim?
(4) 

Hesap Makinesi

naylonlee #1346384 
Hesap makinesine ihtiyacım var.
İki seçeneğe indirdim.
Casio FX-82Ex 274 (50 TL)
Casio FX-991EX 552 (150 TL)

Bu ikisi arasındaki fark nedir? Başka bir öneriniz varsa o da olur.
Teşekkürler
(2) 

Cilek Yetistirmek

hailtothethief #1346383 
Genis sayilabilecek (3m×8m) bir terasim var, gunun yaklasik 8 saati komple gunes aliyor. Zemin beton, musluk ve gider var, ustu acik kapanmiyor. Simdi ben bu terasta cilek yetistirmek istesem nasil yaparim? Tamamini kullanmak istemiyorum. Mesela soyle 2m×2m bir palet caksam sandik gibi, altina bir musamba serip ona delik acsam, uzerine topragi atip cilekleri diksem yetisir mi bu mendeburlar? Bir de hemen yarin diksem mesela bu mevsimde dikilir mi? Yer ankara, 2 3 gundur hava 20 derece civari. Soguk oldugunda mudahale edebilirim teras odasinda kaliyorum zaten. Tavsiyelerinizi alabilir miyim anlayanlar?
(5) 

Ukrayna - bilet

yüzyıllık yalnızlık #1346382 
Hangisi daha mantıklı?

THY'nin şu an ödül biletlerde kampanyası var.

THY ile 15000 mil + 388 TL ( kabin bagajı + 20 kg bagaj)

Pegasus promosyonlu bilet yaklaşık 600 TL (sadece kabin bagajı)


milleri Ukrayna için harcamaya değer mi yoksa başka ülkeler için mi kullanmalı?
(5) 

Otomobil lastiği sorunsalı.

graywolf #1346380 
merhaba arkadaşlar,
Aracın ön iki lastiği sıfır pirelli
arka bir lastik brigeston diğeri dunlop olsa olur mu?
Bu şekilde olursa tüm lastikler sıfır olacak.

hepsi yaz lastiği aynı ebat
175 70 R14 olacak
(1) 

Emsal ücret

alko ikarus #1346379 
Mahkemenin emsal ücret sorgusuna başta İTO olmak üzere kurumlar kaç günde cevap verir?
(9) 

iki soru

yuvarlanantencereninkapagi #1346375 
hiç arkadaşı olmayan var mı, nasıl etkiliyor sizi bu durum ve nasıl idare ediyorsunuz?

arkadaşı olmayıp yalnız yaşayanlar, evde zamaniniz nasıl geçiyor, neler yapıyorsunuz?
eve kacta geliyorsunuz ve haftanın kaç günü evde oluyorsunuz?
(2) 

hollanda vatandaşları kapıda vize alabilir mi?

tebelles #1346374 
merhaba. bir hollanda vatandaşı arkadaşım yaklaşık 8 ay önce geldiğinde vizeyi kapıda ödeyip almış ve girmiş. 50 dolar gibi bir şey ödediğini hatırlıyor. şimdi internette bir araştırmaya hollanda vatandaşlarının kapıda vize alıp alamadığını öğrenemedim. e-visa ile mümkün görünüyor ama orada da 80 dolar gibi bir fiyat var ve hızlı bir şekilde almak için +20 dolar gibi bir ibare konmuş. kendisi de yarın geliyor. havalimanında alabilir mi vizeyi? geçen öyle almış ama prosedürler sürekli değiştiğinden emin olamıyorum.
(3) 

Harici taşınabilir disk alırken neye dikkat edelim?

master of ceremonies #1346371 
ufak boyutlu harici disk alacağım. neye dikkat edeyim?
1 - 1.5 TB fazla fazla yeterli.

usb 3.0 olsun. başka?
(8) 

Aspirin

zaman #1346361 
Düzenli olarak kullanırsak ne faydası yahut zararı olur?
Düzenli kullanan var mı, nasıl?
(3) 

gaming laptop

skooma #1346359 
Masaüstü alamam, önce onu söyleyeyim.

Max 1300$ bütçe ile alınabilecek en iyi modeller nelerdir? Bir de, yeni nvidia'ların yaygınlaşıp fiyatların biraz oturması için bekleyelim mi yoksa döviz artışını düşünerek en kısa sürede alalım mı?
(9) 

Sanalmarket

zaman #1346357 
Ev alışverişini buradan yapan var mı?
Eşya taşımamak dışında bir avantajı var mı?
Carrefour mu Migros mu?
(1) 

şiddetli pangastrit ne ola ki?

body electric #1346356 
Narkozluydum doktora soramadım.

Endoskopi sonucunda reflünün yanında bu teşhis de var, helicobacter pylori var mı yok mu anlamak için biyopsi alındı.

Şimdi midemin çoğu iltihaplı mı demek oluyor bu?
(1) 

Ürdün vize

skooma #1346355 
İnternette şöyle bir baktım ancak bilgiler farklı farklı görünüyor; vize yok diyen de var, kapıda vize uygulaması var diyen de var. Güncel durumu bilen var mı?
(3) 

20-23 nisan arasında tatile giden var mı

condom kurşunu #1346351 
nereye gidiyorsunuz fikir verseniz de biz de gitsek.
ps: vize mayısta başlıyor.
(3) 

Iphone 6 Şarj Girişi

reavelyn #1346347 
Selamlar,

Telefonumun şarj girişi, bir iki kez düşürdükten sonra sorun çıkarmaya başladı. tamire versem yapabilirler mi, veya ne kadara tamir olur bir fikriniz var mı? başka şarj aletleriyle de denedim telefonu şarj etmeyi, sorun telefonda ondan eminim.
(2) 

40k alti araba tavsiyesi

baldan kaymak #1346344 
Arananlar:

Modifiye sorunu olmayan
Otomatik
Ve 1.85 boyunda biri icin uygun olmasi
Hyundai Opel Renault Ford olmamali
(2) 

film - replik - anlam

firemanjonny #1346343 
muhterem insanlar, son replikteki "you are a man" sözü tam olarak ne demektir.

www.youtube.com

a) çevrildiği gibi sen erkeksin mi?
b) sen adamımsın mı?
c) sen işi yapacak olan kişisin mi?
d) antifeminen söylem olarak kullanım mı?
e) hepsi?

birden fazla şık seçebilir, kendi açıklamanızı yazabilir yada bilemiyorum altan da diyebilirsiniz.
(4) 

Gss borcu e-devlette güncel mi?

neysene #1346336 
En son aya kadar bütün borçları güncel olarak görebiliyor muyuz?
Göremiyorsak internetten bakabileceğimiz bir yer var mı?
(6) 

ingilizce think

black mamba #1346334 
sözlüğe bakıyorum think/think of/think about düşünmek yazıyor. tam olarak farkı anlayamadım. farkı nedir?
(3) 

Tereyağı aromasına sahip tereyağı var mı?

neysene #1346331 
Piyasada teksüt, sek, içim gibi markalar tapıldıkları süt kreması dışında bir tat vermiyorlar. Muhtemelen tereyağı aroması pahalı olduğu için yeterli katmıyorlar. Bu da tereyağı kullanıyormuş hissi vermiyor.
Kokusuyla ve tadıyla bu iskender satan restaurantlarda iskenderin üzerine döktükleri mis gibi kokan tereyağından satan bir marka bir yer var mı?
Zira köylü tanıdığım, aracı olacak kişi ya da bir köye gitme imkanım yok. Çok pahalı olmamak koşulu ile internetten (n11 de köy tereyağı diye satılanlar var fakat margarin çıkma olasılığı nedeniyle güvenemiyorum) alabileceğimiz ya da bir bağlantısı olan var mı?

Ekstra soru: kebir markası bu tanıma uyuyor mu yoksa sek gibi içim gibi süt kremasından hallice mi?
(1) 

google+ kapaniyormus bize ne zarari var?

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor #1346324 
Drive icine kaydettigimiz video ve fotolar da silinecek mi? Ayrica nedir bu google+ denen zimbirti yav?
(4) 

Bilimsel yayınlar için şema çizmek

goodz #1346318 
Bunun için kullandığınız özel bir program vs var mı? Pek çok makine içeren deney düzenegini cizeceksiniz mesela
(1) 

kapıkule-keşan arası çalışan firma?

dali dili havali korna #1346317 
var mı bu hatta çalışan metro turizm harici bir firma? ufak araçlar da olur.
(1) 

sıkıştırılmış mangal kömürü nasıldır?

superb #1346315 
uzun yandığını biliyorum ama sağlıklı mıdır?
www.hepsiburada.com

varsa marka öneriniz netten alabileceğim lütfen iletin
sıkıştırılmış olması şart değil
(3) 

Ryanair kredi kart ücreti

thin capitalization #1346312 
Bilet alırken ödeme aşamasında kart bilgilerini girerken €6 ekleme yapıyor, bunu ödemeden almanın bir yolu var mıdır?
(10) 

Alarmi ustunde kalmis kiyafet

rayde #1346311 
Merhaba, annem 1 hafta once tisort almis ama alarmini cikarmayi unutmuslar. Nasıl olmussa cikarken de otmemis. Annem de 1 haftadir farketmemis ve faturasi da kayip:)) simdi gitsek soylesek hirsiz muamelesi gorur muyuz sonra gercekten o tişörtün satilmis olduklarini görebilecekleri bi sistem var mi? Nakit odemis haliyle kredi karti dokumu gibi bisiy de yok. Magaza Koton.
(1) 

how to get 6 band from 5.5 in ielts?

pixtur #1346307 
bu sınavı bu kadar kusursuz icat edenleri tebrik etmek istiyorum öncelikle. hani sizin bilginizi ölçmüyor ıvır zıvır diyorlar ya, ulan her girdiği denemeden aynı skoru nasıl alır bir insan ya? sınav sistemi harika ölçmüyorsa ben hatalarından ders alamayan bir hıyarımdır belki, o da olası tabi.

konu şu bana her bölümden 6 lazım, listening, writing, speaking bir şekilde aşabilirim gibi duruyor ama reading bildiğin game of thrones duvarı gibi duruyor önümde.

ieltsonlinetests.com adlı sitede her reading testinde 5,5 alıyorum. bir kere 6,5, bir iki defa da 6 almışlığım var ama genel olarak sürekli 5.5 alıyorum. içim hiç rahat etmiyor bu şekilde, hani sürekli 6+ bir skor gelse güvenip gireceğim sınava ama daha testlerde bile istediğim sonucu alamıyorum.

sizin bu konuda bir deneyiminiz oldu mu? şunu şunu yaparak bir tık daha yükseldim diyebileceğiniz bir şey var mı?
tabii ki sihirli bir iksir yok, kan ve göz yaşı dökmeden bu sınavdan başarılı olunamaz benim seviyemdeki insanlar için ama belki küçük bir öneri olur, ne bileyim. kurs derseniz ona da amenna.

sözlükteki; sınavdan 10 saniye önce kitaba dokundum, 9 aldım diyen arkadaşlar lütfen, siz durun. bana çilekeş adam önerisi lazım.
(3) 

Siz olsanız nereden alırsınız?

windowsguvenlikduvari #1346306 
Bir telefon alacağım. Telefon şuan ön sipariş aşamasında. Telefonu sizce Samsung'un sitesinden mi alayım, yoksa Hepsiburada üzerinden mi? Satıcısi Hepsiburada. Hepsiburada sadece online satış yaptığı için bir sorun olduğunda daha hızlı muhatap bulurum gibi geliyor. Fiyatı falan her şeyi aynı. Ama Samsung olunca da kendi ürünü sonuçta. Daha yavaş muhatap bulsam da direkt onlarla iletişimde olmak da daha iyi gibi.

Teşekkürler.
(5) 

Şu günlerde eldeki sıcak para nasıl değerlendirilmeli?

applebite #1346305 
Merhaba. Şu aralar eldeki sıcak para en uygun nasıl değerlendirilmeli, tavsiye verebilir misiniz? Çok riske gerek yok hatta hiç gerek yok. Vadeli hesap şudur budur, bankadır her şey olabilir. Miktar 20-30bin. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Aman tanrım bu hardy sanders (?)

sack jparrow #1346301 
Buna benzer bir repliği olan. Bu hardy sanders mı yoksa gibi - tam olarak olmayadabilir - repliği olan olan amerikan komedi filmi. Bi gemide geçiyor olabilir.
(6) 

Secimin hemen sonrasi dolar bir miktar duser

stavro #1346296 
Diyorum. Katiliyor musunuz? Sonrasina bir sey diyemem ama secimin hemen sonrasi icin konusuyorum.
(9) 

birasini kendi yapanlar

jimicik #1346294 
golden ale kurdum, kovada 17. gunu bugun, hala hava cikariyor. ben bunu ne zaman siseleyeyim?

siselemek icin hava kabarciklarinin tam olarak bitmesini mi beklemek lazim? yoksa iki hafta gecti, uzun araliklarla kabarcik cikiyor ama onemli degil, sisele mi dersiniz.
(2) 

Yerel Ağda Multi Player Oyun

gareven #1346293 
Evde 2 laptop var wifi dan ağ kurup karşılıklı fifa oynayabilir miyiz?
(1) 

payoneer hesabı ile

farrytikki2 #1346291 
payoneer hesabı açtım diyelim.
bu hesabımda olan parayı türkiyeye almak istiyorum.
minimum kayıpla nasıl çekebilirim?
(3) 

İzmit hizli tren

strangerinhere #1346288 
Merhabalar. Izmitten Eskisehir'e hizli trenle gitmeyi basaran var mi aramizda? Ben iki yildir haftasonu gitmek icin ara sira bilet bakiyorum, bir kez bile bilet bulamadim. Alanlar ne zaman ve nasil aliyor biletleri acaba?
(3) 

Üniversitelere yakın yerler

problem34 #1346286 
İstanbulda en çok özel üniversite öğrencisinin olduğu ilçe neresidir ?
(9) 

rüzgar türbini

bir soru sorcam #1346282 
bu işe girip devlete elektrik satan var mı
rüzgarlı bir yerde arazi var ancak yerleşim birimi
hem ev hem türbin dikilir mi
(2) 

ıphone sarj aleti

neoluyokardesimnebutantantana #1346280 
en ucuz ve ORJİNAL ıphone sarj aletini nerden alabilirim? internet de olabilir.
(1) 

lcw - zara

tute #1346278 
buralarda öğrenciyken çalışan var mı?
(7) 

Avrupa Görmüş...

bitchesaintshit #1346277 
Duyuruda açılan bazı başlıklarda, yazılan bazı yorumlara bakıyorum da hep insanlar şuna benzer bir kalıp kullanıyor ''İyi eğitim almış, maddi yönden bir sıkıntısı yok, Avrupa görmüş... O yüzden güvenilir bir insan. Sizin gibi sığ değil'' vs. Bu ve buna benzer cümleleri kullanan çok insan var. Tabi tahmin edersiniz ki genellikle gönül işleriyle alakalı konularda yazılır, konuşulur böyle şeyler. Bu kalıbı genellikle kadınlar kullanır.

Bir insanın Avrupa görmesinin insana bir şey kattığını mı düşünüyorsunuz cidden?! Erkeğimiz Türk kadınlarına sallar, kadınlarımız Türk erkeğini beğenmez. Herkes birbirine sallıyor memlekette. Bahsettiğim tarz cümlelerde ''Avrupa görmüş'' kısmına hiç anlam veremiyorum. Bir insana güvenmenizde, yargılamanızdaki önemli etkenlerden biri Avrupa görmesi mi gerçekten? Bu mudur yani? Bana göre bu kalıbın kullanılması çok yanlış ve inanılmaz derecede anlamsız. Siz hiç Avrupa'nın(yerlisi) p.çine(veya o...) denk geldiniz mi :)) Ben geldim maalesef ve sadece bana denk gelen değil çoğunluğu öyle(eğer siz de yarın bir gün denk gelirseniz ne demek istediğimi anlarsınız) Bir insanın Avrupa görmüş olmasının kişiye düşünüldüğü kadar bir şey katmadığını düşünüyorum. Gereksiz ve kullanılmasa da bir şeyin kaybedilmeyeceği bir kalıp.

Bu sorumu sadece ''Gönül İşleri'' kafasında(başlığında) düşünüp cevaplayın. O zaman ne demek istediğimi biraz daha anlarsınız belki.
(1) 

Y.Dışı Çalışma - Tercümanlık

awareim #1346270 
Mesleği tercümanlık olup da y.dışına taşınmış biri var mı? Veya siz duydunuz mu hiç?
Maaş ve çalışma şartlarım ortalamanın üzerinde olsa da sürekli bu fikir geliyor aklıma.
(1) 

kabataşta iskele açıldı mı?

turk kizi #1346269 
açıldıysa sadece motor mu gidiyor?
1 ...  ... • 2617    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık