(11) 

Ya Ekrem İmamoğlu AKP'ye geçerse?

ya ben lan neyse #1349671 
daha önce akpye küfredip sonra en has adamı olanlar gibi... ya Eİ'ye reddedemeyeceği bir teklif yapılırsa?

şu hype zamanı herkes adama 13. cb diye bakıyor. kimse kendine potansiyel rakip istemez... ne diyorsunuz?
(1) 

türkiye tabipler birliği'nin gücü ne?

altin yumurtlayan lavuk #1349669 
özel hastanelere yönelik kurallar falan yayınlamışlar bir sürü kısıtlandıran. bu birlikte sektör tarafından sayılan ve kurallarına uyulan bi birlik mi? kurallarına uyuyor mu herkes?
(8) 

Sapiens kitabının Türkçesini okuyorum

theconqueror #1349668 
Çok fazla Türkiye'ye dair örnek var, bunlar yazarın kendi verdiği örnekler midir yoksa çevirmenin yerelleştirmesi midir?
İngilizcesini okuyanlar belki bilir diye sormak istedim.
(8) 

20 yaşında bağışıklık sisteminin göçmesi

iksecutiyoner #1349667 
evet arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi. bağışıklık sistemim büsbütün göçtü. neredeyse bütün otoimmün hastalıklara sahibim. aşağıya yazacağım. biraz negatif bir başlık olacak. daha önce bunlaeı yaşamış olanlardan veya fonksiyonel tıpla ilgilenen modern zeki doktorlardan yardım bekliyorum.

öncelikle 2 sene önce baya powerlifting çalışırken 1 yılın sonunda supplementlere başladım. özellikle kreatin ve protein tozunu her gün 1 defa olmak üzere kullandım. ne hikmetse hiç bir faydaları olmadığı gibi kreatin içince sürekli idrar hissi oluşuyordu. neyse sonra sporu da kreatini de büyük bir depresyon sonrası bırakmak zorunda kaldım bu sefer böbreklerde aşırı aktif mesane sendromu denen olay oluşmuş. başta 1 kutu üropan kullandım. sonra detrusitol 1 mgden 4 mgye geçiş yaptım. iki ilaçta çok da fayda etmiş sayılmaz ama atakları kestiler.

daha sonra bu sene yine yurtdışına gisip geldikten sonra bir depresyon başladı ve psikiyatristin yolunu ilk kez tuttum, 1 ay evden hiç çıkamamışım halimle gittim. lustral yazıldı 1 kutu, beklentim dikkat eksikliği ve hiperaktiviteydi. doktor bunu bir dene sonra bakarız dedi. neyse lustrale başlayınca 1 hafta sonra bu ibs denen bağırsak hastalığı baş gösterdi. bilenler bilir nasıl bir illet olduğunu, demekki zamanında performansımı arttıramayışımın sebebi de buymuş sanırım. neyse sonra doktor değiştirdim o bana ritalin yazdı çarpıntıdan dikkat eksikliğini mi tedavi etti yoksa ölüm korkusuna mı yaklaşırdı bilmiyorum. şimdi concerta 27 mg ile yolumuza devam ediyoruz, o da çok faydalı sayılmadı.

en son da sırt ağrım için ftrye gittim ve fibromiyaljiyim sanırım dedim doktora. o da bir kaç yerime dokundu evet olabilir dedi ve 75 mg lyrica yazdı 2 kutu, onu da ilk gün 1 er tane ertesi hafya günde 2 kere olarak kullandım ve bitti. concertayla dikkatimi toplayayım derken lyrica başlarda bütün etkisini sikip attı, ilaç etkileşimi yok deselerde, tedavi semptomlarını komple bozdu yani ikisi. sonra lyricaya alışınca vücut aralara baya saat koydum ve düzenli alınca geçti. neyse lyrica bitti şimdi gss borcum oldğu için ilacı alamadım doktora da randevu gelmedi bir türlü. 1 haftadır bir anda bırakınca sanırım, şu aşırı aktif mesane sendromu tekrar nüksetti ve baya arttı. gün içerisinde bir anda gelen yorgunluktan sonra bayılıypr muyum yoksa uyuya mı kalıyorum bilmiyorum ama kalkınca başım zonkluyor ve vücudumda meredeyse su kalmamış, kupkuru hissediyorum, günde 5-6 litre su içsem bile durumu kurtarmıyor. üstelik su zehirlenmesi riskim de var.

bu kardeşiniz ne yapabilir ya? the secret felsefesiyle kendi kendimi mi tedavi etmeye çalışayım aga? geçen sene tıp sistemine ilaç şirketlerine söverken, şimdi ilaç bağımlısı oldum doktorlardan çıkamıyorum. kınadığım için mi başıma geldi yoksa?
(5) 

Yırtılan Kot Pantolon

adwokat #1349663 
O alt kısmı yırtılınca ne yapıyorsunuz? Çöpe mi gidiyor yoksa yama falan yapıp giymeye devam mı ediyorsunuz?
200 lira vermiştim 7 ay anca dayandı. Böyle işin..
(9) 

İstanbul' da 3 günlük gezi için tavsiyeler

digits #1349659 
Merhaba,

Nisan sonu gibi şehrinizi gezmek istiyorum. Sultan ahmet civarında konaklayacağım. Kalacağım günler haftanın cuma,c.tesi ve pazar' ına denk geliyor.

Bana 3 günlük, kronolojik gezi tur planı yapabilir misiniz?

cuma günü ayasofya
ctesi: adalar
pazar: şu, bu müzesi gibi

şimdiden teşekkürler..
(2) 

Eminonu, kapalicarsi kokorecci, kebabci?

balpolen #1349657 
Tavsiyelereniz nelerdir?
(3) 

Bisiklet tavsiye

contavolta #1349654 
eşimle bana 2 bisiklet alacağız. maltepe, bostancı sahilde kullanmak için.

1)tür olarak şehir bisikleti mi bakmam gerekiyor?

2)bir de bütçem bi bisiklet için 1000 tl civarı, hangi marka ve model tavsiye edersiniz?

3)katlanabilir bisikletler nasıldır? tavsiye eder misiniz?
(2) 

Kalbinde yatsılık ya da yatıklık ne demek?

Trafalgar #1349650 
Yakınıma doktor kalbinde yatsılık ya da yatıklık var demiş. ne demek bu? İnternette böyle bir şey yok. Bir zararı var mı?
(1) 

şuradaki akp adayı nerenin adayı?

tabudeviren #1349645 
(1) 

Trendyol iade

brnbrs #1349643 
3 nisanda ürün geldi begenmedim iade koduyla sürat kargoya 4 nisan da verdim. Ama o dalginlikla kağıt aldığımı hatirlamiyorum. Sistemden bakiyorum hâlâ ürün gitmemis.
Calisan sisteme giriş yapti ve ürünü paketledi. Şimdi bu ürün kargoda kaybolursa benim yapabilecegim bir sey var mı?
Yarın sabah işe gitmeden birde bununla ugrasmam gerekecek.
(1) 

Sabihanın ordaki metro inşaatı ne zaman bitecek

condom kurşunu #1349640 
Herkesin ilgisi 3.havalimanında ama sabihanın metrosu da kaç zamandır bitemedi bir türlü. O ne zaman bitecek?
(7) 

Geniş bir çalışma masası yaptırmayı düşünüyorum

Fusha #1349635 
Altın oran meraklısı değilim ama en boy olarak nasıl bir şey istemeliyim masayı yaptıracağım kişiden?

2 metre uzunluğa 120 cm çok hantal mı kalır mesela?
(2) 

Samsung galaxy ace s5830i Whatsapp yüklemece

draconas #1349633 
Arkadaşlar merhaba,

Babamın telefonu ile ilgili bir sıkıntı oldu neyse oraları sallayın. Fabrika ayarlarına dönmek zorunda kaldı. Telefon eski model bir telefon. Samsung galaxy ace s5830i

Whatsapp eski telefonlardan desteğini çekmiş. Şimdi Google play’den Whatsapp indiriyorum. İnmiyor. Eski sürüm Whatsapp kurmam gerek ama nasıl?

Android telefon hiç kullanmadım. Konu hakkında bilgim yok. Bilal’e anlatır gibi anlatır mısınız?
(4) 

gta san adreas ve gta 4 farkı?

aretwoane #1349632 
merhaba, iki oyunun arasındak, sene sadece 3 olmasına rağmen san andreas gibi dandik grafikten gta 4 gibi harika ve gerçekçi bir grafiğe nasıl geçti bu adamlar yıllardır kafamı kurcalıyor da? 3 sene gibi kısa sürede teknoloji bu kadar değişti mi, yoksa adamlar ilk oyunlara özenmiyor muydu? misal mafia 1 2002 çıkışlı ama grafikleri çok güzel.
(2) 

anti-virüs önerisi

aretwoane #1349627 
merhaba full ve sağlam anti-virüs arıyorum ne önerirsiniz? cihazıma kuracağım.
(1) 

laptop ekran kararması 1-2 snlik

aretwoane #1349625 
merhaba yeni laptop aldım lenovo ideapad 320, sorunum özellikle youtube açtığımda 1-2 saniyelik ekran kararması gidip gidip geliyor, sadece başlat çubuğu gözüküyor.
(2) 

sağır olmadığımı ispatlamanızı istiyorum ne diyor burada

blue eyes white dragon #1349624 
puhutv.com

33. dakika 7. saniyeden sonra bakarsanız sevinirim.


''Bu başka bir nevra yılmaz''

demiyor mu?

youtube'da yok, mobil kullanıcılar da zorlanabilir o yüzden onlar yapmayabilir.
(4) 

Yazara ulaşmak

guinan #1349623 
Selamlar,

Exist is pretty nickli yazara bir bakması için mesaj iletin pls.
(3) 

ttnet kota ve 2-8 olayı

diffarentiationation #1349613 
takip etmiyordum ama şuan lazım oldu, kota durumu nedir arkadaşlar? 2-8 arası yansımama olayı mevcut mu? 80 gb mıydı limit? kaça iniyor aşınca?
(6) 

İstanbul'dan Sakarya Üniversitesine trenle gidilir mi? Nasıl?

windows95 #1349612 
sb

Adapazarı hakkında zerre bilgim yok, orada hangi istasyonda inmem ve sonra ne yapmam gerektiğini açıklayabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

bioshock infinite

semaforo de medianoche #1349609 
bioshock'un ilk oyununu oynadım ama onda mesela 5 mermin var 3 el ateş ettin öldün kaldığın yerden tekrar başlayınca 2 mermiyle başlıyodun. oyunda zaten cephane kısıtlı bu olay iyice sinirimi bozdu ben de yarıda bırakmıştım. infinite'ta da böyle mi?
(1) 

kvas yapımı

engelbert humperdinck #1349608 
evde kvas yapan var mı? hangi tahılla denediniz sonuç nasıldı? yapımı kolay bir şeyse denemek istiyorum bunu.

rusya'da mayalı çavdar ekmeği kabuğundan evde yapılanı denemiştim, buzdolabından kavanozla getirdiler, bol asitli şahane aromalı bir içecekti, lezzetine bayıldım, yapılışını da tarif ettiler ama hiç kalmadı ki aklımda :(
(1) 

Yurtdışından kafein hapı getirtmek (birisi aracılığıyla)

mike wasowski #1349607 
Malum sipariş verince gümrükte takılıyor. Arkadaşım yurtdışından gelirken bavulunda birkaç şişe getirse sorun çıkartırlar mı?
(8) 

böyle bir şey garip değil mi? (iş görüşmesi)

theseachange #1349606 
bugün başvuru yaptığım bir yerden aradılar. o sırada dışardaydım ve gitmem gereken bir yer vardı, çok da paspaldım hal vaziyet olarak. 1 saat sonra görüşmeye gelebilir misiniz diye sordular ben de şaşırdım açıkcası. mümkün olmadığını söyledim. cumartesi günü bir de. çok da çalışmaya hevesli olduğum bir yerdi aslında. aceleleri varmış. yine de normal mi haftasonu arayıp 1 saat sonraya görüşmeye çağırmaları? böyle bir şey başına gelen var mı?
(5) 

bir kelime vardı, neydi o

osuran imam #1349603 
hani böyle zorlu bir durumla karşı karşıya kalınca başarısız olmak anlamında. mesela herhangi bir konuda böbürlenen biri böbürlendiği konuda sınava çekilince başarısız oluyor. takılmak anlamında yani... bocalamak geliyor dilimin ucuna ama o değil, bocalamakla karıştırıyorum hep. neydi bu?
(2) 

Simülasyon teorisi

deveyi diken adamin ta kendisi #1349601 
Duygularimizi ne sekilde acikliyor? Ozellikle sevmek, uzulmek, aci hissetmek, sevinmek vb. duygular...
(3) 

Akran zorbaligi

deveyi diken adamin ta kendisi #1349600 
Cocukken akran zorbaligi yasadiniz veya yasattiniz mi?

Yasatirken ki motivasyonunuz neydi? Kime ne yaptiniz? Yasadiysaniz o gunlerinizi nasil yasadiniz ve psikolojiniz nasildi? Ne yasadiniz?
(2) 

neverssl.com

facebook #1349598 
bu hizmet tam olarak nedir ?

neverssl.com
(3) 

resimli kitap ne var bildiğiniz?

bcdhms #1349597 
merhaba,

resimli kitapları çok seviyorum.
hani filmlerde olur ya, ortaçağ'da şövalyelerle veya vampirlerle ilgli yazılmış bol çizimli kitaplar vardır, onlar gibi olanlar mesela.

yaşar kemal'in, zülfü'nün kitaplarında da var ama çağdaş romanlara sonradan eklenen çizimleri vs kastetmiyorum.

var mıdır böyle türkçe veya ingilizce bildiğiniz kitap? sahaflara gidip de resimli kitap diye sorulmaz dimi?

ör: www.arthistory.upenn.edu
veya binbir gece masalları

konu, içerik farketmez.
(5) 

Ataması garanti bölüm

kirmizipilotkalem #1349591 
İyi akşamlar sevgili saygılı arkadaşlarım.
Sorum şu yeniden okumak için kolları sıvadım. Bu seneki başvuruları kaçırdım ama seneye sınava hazirlanacagim inşallah.
Ama soru, ataması ve iş bulması rahat iki yıllık bir bölüm okuyayım diyorum.
Haydi bana fikir bulalım beraber. İşsizlik bana göre değil.
(4) 

Diyetisyene nasıl gidilir?

ZetaStar1903 #1349590 
Devlet hastanesi diyetisyeni için önce dahiliyefen mi randevu almak gerek?
Sizce devlet hastaneleri mi özel muayeneyr mi gitmek daha doğru?
(2) 

soad rammstein...

un #1349587 
ee sonra ne dinlemem lazım. metal istiyorum ağır sanayi hamlesi gibi istiyorum hem de!
(2) 

hocaya mail atmak saçma mı olur?

gölgede aynı #1349586 
Doktora yapmak istediğim üniversitenin bir hocasına mail atıp çalışmak istediğim konuları söyleyip kabul edip etmeyeceklerini sormak istiyorum. Şöyle ki hocanın benim ilgi alanımda çalışması yok. Bu koşullarda saçma mı olur?
(2) 

Bahar alerjisine ne iyi gelir?

Amaranta ursula #1349585 
Merhaba arkadaşlar

Yakın zamanda ağır bir grip geçirdim. Tam kurtuldum derken dün geceden beridir bahar alerjisinin belirtilerini geçiriyorum. Geçer sandim diye doktora da gitmedim. Şu an gidebilecek durumda değilim. Yarin da böyle devam ederse acile gideceğim. Ama geceyi nasıl geçireceğim bilmiyorum. Başım, gözlerim, burnum bogazim feci acıyor. Sıcak bir şeyler içtim ama geçmiyor lanet. Arkadaşta duact adinda bir hap vardi onu ictim 1 saat evvel ama zerre dinmedi. Acep bir tane daha mı içsem bilemedim:/

Bu acıyı dindirecek bir şey varsa lutfen soyleyin.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

gss

kamile necaset #1349583 
şu an borcu olanlar ücretsiz mi muayene oluyor? öyle bir haber çıktı ama edevlette provizyon yok diyor.
(3) 

Bıktıran telefon arayışı

jamal_vs_jason #1349579 
Mazur görürseniz, bir kez de ben sorayım. Kriterler çok fazla olduğundan bir sonuca varamadım. 2000 TL'ye kadar:

- Kamerası iyi
- Arkası cam olmayan, düşmeye dayanıklı
- Siyah harici, aynı zamanda mat
- Ekran çözünürlüğü min 1080p
- Hızlı şarj olan bir telefon arıyorum.

Kriterlerle arama yaptım, en uygun samsung a7 2018 ve honor 8x var ama arka kısımları cam. Samsung a30 var o da 2000 TL üzerinde.

Ben ne alayım?

Not: Bu duyuruyu amacına ulaştıktan sonra silinebilir.

Okuyan, cevap yazan yazmayan herkese teşekkürler.
(1) 

cimer page not accessible hatası

dedim dedim de kime dedim #1349578 
herşeyi yazıyorum tam gönderme ekranında aşağıdaki hatayı içeren sayfa geliyor.

Page Not Accessible



The page that you accessed is not available. You can:

return to the home page, re-establish your session, and try again, or,
report this incident to the help desk via email or by calling [helpDeskPhoneNumber].
If you contact the help desk, please provide the following information:

Transaction ID: 226353540-PPE3
Session ID: -
Violation Category: APPFW_SQL
Violation Log: 78.190.147.234 226353540-PPE3 - CIMER_APPPROFILE www.cimer.gov.tr SQL Keyword check failed for field basvuru.metin="..group(')" <blocked>
Cookie Name: -

ne yapmalı?
(10) 

Şu evrim mi, evrimse İslam'a neden aykırı.

ya ben lan neyse #1349573 
kısa gagalı bir sürü kuşu daha önce gitmedikleri böcek dolu bir adaya bırakıyorsun, adada bunlardan başka kuş yok. 50 yıl sonra geliyorsun ve böcek yuvasından böcek çıkarmaya elverişli gagası olan uzun gagalı kuşlar adayı doldurmuş. 1 tane bile kısa gagalı kuş yok.

1. bu evrim mi? (ciddi soruyorum, emin değilim. yüzde 95 evrimdir, diyorum)

2. bunun İslam'a aykırı yönü ne? (bildiğiniz ayet ya da hadis?)

sağ olun.
(4) 

Şekilli harfli ilginçli kahve falı yetişin:)

lambada #1349572 
Ya ilk defa böyle bişi gördüm, bayaa yanyana harfler, ilginçli şekiller var.

Ben çözemedim, bi bilen anlatsa çok makbule geçecek:)
App. lere de gönderdim de kanlı canlı insan yorumu gibi inandırıcı olmuyor:)
Tabak bomboş çıktı valla onu çekmedim öyle olunca.. o da ilginç di mi, tabakta hiç bişey çıkmamasının bi anlamı var mı ki?

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
(3) 

netflix'in gotu basi mi oynuyor?

bonjurkes #1349571 
soru baslikta, internet hizi 25 mbit fast.com dan bakinca ama site deli yavas ve videolar da baya kotu.

1.1.1.1 dns kullaniyorum ama bana mi ozel yoksa sizde de sorun var mi?

optum
(4) 

Samsung servislerinde kredi kartı var mı?

sodakapagi #1349566 
Merhabalar. Tamir için telefonumu servise bırakacağım. Daha önce garantisiz tamir için telefonumu servise vermek durumunda kalmamıştım. Ama yetkili servis dışı ekran değişimlerinden başım bir iki sefer yandı mecbur servise vereceğim ama nakit ödeyemem. Samsung servislerinde kredi kartıyla ödeme yapabiliyor muyuz? Bu ödemeler taksitlendirilebiliyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim. İstanbul'dayım.
(4) 

Otomobilde ÖTV indirimi olur mu?

ya ben lan neyse #1349564 
yüzde 15 indirime rağmen satışlar geçen yıla göre yarı yarıya seyrediyor. yüzde 15 indirim 177 bin TL aracı 159 bin TL ye indirdi.

geçici olarak sıfırlanır mı sizce ÖTV?
(6) 

Nasıl olur?

valentinov #1349558 
Philips lumea ve erkek genital bölgesi????
(4) 

Psikoloji mezunu olarak psikolog olmak

damba #1349553 
Psikoloji mezunları ‘klinik psikoloji yüksek lisansı yapmadan’ kliniklerde terapi yapabiliyor mu?

Ya da iş yerlerinde psikolog olarak çalışabiliyor mu?
(7) 

Mobilden rahat hisse alınacak banka/app önerisi

KaraSakall #1349550 
Şu anki maaş hesabım işbankta. Oradaki hesabım maaş birikim vbb olduğundan çok bu işte kullanmak istemiyorum.

Belli bir miktar 5-6k tutarında birikimle sürekli al sat yapacak bir banka hesabı kazım. Fakat bu işi mobilden yapacağımdan uygulamasının da iyi olması gerekiyor. Enpara, Cepte Teb filan var. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
(1) 

Xiaomi Sabit Batarya Değişimi

titiraprap #1349547 
Nerede yaptırtıyoruz, dikkat edilecek birşeyler varmı?
(6) 

Normal çalışma koşullarına rağmen çok yorulmak?

amaranta #1349546 
Masa başı ama hafiften stresli bir işte 9-6 çalışıyorum. İşe gidip gelirken sabah akşam 20'şer dakikadan yürüme yolum var, gerisi toplu taşıma. Onun dışında ev işidir yemektir herhangi bir sorumluluğum yok. Koşullar bu şekilde.

Akşam eve bir geliyorum nasıl yorgunluk anlatamam. Ayaklarım, bacaklarım zonkluyor yorgunluktan. Akşam 7 de evde oluyorum 9 buçuğa doğru uyumamak için kendimi zor tutuyorum, aylardır da çaresini bulamadım her gün bu şekildeyim.

Sorularım ise şöyle;

1- Bu yorgunluk psikolojik olabilir mi?
2- sizce çok mu yürüyorum? (günde 40 dk'ya geliyor)
3- Pilatese yazılmak istiyorum ama aşırı yorgunluğuma güvenemiyorum, yazılayım mı, iyi gelir mi yoksa daha beter mi olurum?
4- Başka neler iyi gelebilir?

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

hdd önerisi

baldan kaymak #1349543 
merhaba pc'yi sattım ama hdd'imi alacağım. Yeni kişiye de hdd almam üzerine anlaştım. Tanıdık bir arkadaş o yüzden yardımınız gerekiyor.

CrystalDisk çalıştırdım. Görüntüsünü ekliyorum. Bu pc ile uyumlu hangi modeli önerirsiniz? Kaynak maks 200 TL Biraz f/p olursa çok memnun olurum. SSD daha iyiyse o da ok ama 400 GB altı birşey çok da iyi olmaz.

(git: eksiup.com)

edit 1: 3,5' falan oluyormuş bir de bunu nasıl anlarım bilmiyorum.
(2) 

Atatürk’ün eşyaları müzayede??

antik depresan #1349539 
Satılmaması gerekmez mi?

Paha bilemeyiz demelerine rağmen en yüksek rakamı verene vereceğiz demek de ne bileyim

tr.sputniknews.com
1 ...  ... • 2588    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık