(4) 

İran’a gidersen Amerika’ya giremezsin miti

damba #1356538 
Doğru mu?

Pasaportumu değiştirsem bile mi doğru?
(6) 

f-35 ve s-400 ilişkisi

diffarentiationation #1356537 
biri yerden füze fırlatıyor, biri ise jet. "f-35 vermiyorsan s-400 alıyorum." nasıl bir alaka? nasıl birbirinin muadili oluyor bunlar? rus yapımı jet yok mu daha muadil olacak?

neden sadece iki seçenek var? kısaca özetlerseniz sevinirim.
(1) 

Bu hamsterin türü ne?

ron dennis #1356535 
Selamlar

Hamsterdan pek anlamam, ekteki fotoğraftaki hamsterin türü hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Teşekkürler

eksiup.com
(2) 

Kedim yataklara çiş yapıyor

kosankaplumbagaaa #1356534 
9 aylık erkek bır kedım var. bı sure once kısırlastırıldı, son 1 aydır her buldugu bos yataga, yastıga vs cıs yapmaya basladı. yatakta bırı varken yapmıyor ama yokken baya ısıyor. ne yapmam gerek?
(1) 

telefonu garantiye vereceğim ama

dismainpula #1356529 
garanti belgesini vb. bulamadım telefon annemin. seri numarasından vb zaten nerden aldığım garantisi felan yazmaz mı? general mobile almış daha sıfır telefon mikrofondan ses gelmiyor.
(1) 

özel hastanede muayene - ilave ücret

loser blueser #1356528 
hastane türü, tetkik-tahlil kodu vs. bilgilerle bunu hesapladığımız sgk'nın bir sitesi vardı bulamıyorum bir türlü
(2) 

Laptop geliştirme

jacque #1356523 
4-5 senedir kullandığım bir bilgisayarım var:

www.epey.com

Isınma, donma gibi bir sorunu yok. Ama özellikle nette gezinirken, sekmeler arası geçiş yaparken, yeni bir program açarken vs. yavaş açılıyor. Üstelik içinde Avast ve Spotify harici hiçbir program yüklü değil. Format attırdık ama pek bir işe yaramadı.

Tez yazmaya başlayacağım zaten çok zor motive oldum bana problem çıkarsın istemiyorum. Bir de InDesign, Illustrator gibi programları da yüklemek istiyorum. Bu bilgisayara ne taktırsam güçlenir?

İnternette bu modelle ilgili birisi "240 gb ssd takıp +4 gb ram atarsanız herşey stabil çalışıyor." demiş. Böyle bir şey mi yaptırmayalım? Ve nerede yaptırılır?
(5) 

Çiğ köftenin ingilizcesi?

amortisman #1356522 
:D

Çok saçma belki ama merak ettim, nasıl çevrilir bu? Köfteyi meatball diye çeviremeyiz içinde et olmadığı için...

Bilemedim
(1) 

kahve temalı t shirt

omonia #1356518 
merhaba arkadaşlar
bildiğiniz güzel kahve temalı t shirt var mı? erkek için arıyorum :)
teşekkürler
(5) 

Tchibodaki cafe crema nedir?

balpolen #1356516 
Icinde crema yok, sadece kahve, yazilana gore. Fakat neden cafe crema deniyor bilgisi olan var mi?
(4) 

sim kartı olmayan (sadece wi-fi) tabletlerde google maps kullanma

puslukitalaratlasi #1356514 
Sim kart özelliği olmayan sadece wi-fi özelliği olan tabletlerde google haritaları offline (çevrimdışı) olarak indirip arabada navigasyon amaçlı kullanabilir miyiz? yoksa çevrim dışı haritanın çalışması için yine mutlaka sim kart ve gps özelliği gerekli mi ?

not: android tablet.
(2) 

İngilizce sorusu

koola #1356512 
"Çalıştay 5 Nisan 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi." cümlesi için hangi seçenek doğru?:

1 - The workshop held between 5th April to 5th May.
2- The workshop held from 5th April to 5th May.
3- The workshop held between 5th of April to 5th of May.

Ya da ?

(5th May ile 5th of May ifadelerinin farkını bilen var mı, şimdiye kadar hiç of lu halini kullanmadım ama sanki daha doğru:/)
(4) 

Spotify kafasına göre çalıyor

Boris #1356511 
X listesinde şarkıyı sıraya göre çalmıyor listemde olmayan çarkıyı çalıyor nasıl düzeltilir bu?
(12) 

ordu’yu nasıl bilirsiniz?

dismainpula #1356507 
internetteki yorumlar genel olarak iyi gibi. temmuz-ağustos’ta yerleşmeyi planlıyoruz. bir de sizin yorumlarınızı alalım.
(3) 

pamuk-polyester karışım gömlekler çok mu terletir ?

jorah the andal #1356506 
merhaba, pierre cardinden gömlek beğendim ancak %55 pamuk %45 polyester karışımıymış gömlekler, çok mu terletir ? 60,70 TL civarı gömleklerin hepsi böyle karışımlara sahip %100 pamuk olanlar 120 TL üstü en ucuz. %100 pamuk gömlek ütü sıkıntısı çıkarır diyorlar ne yapsam sizce ? karışımlı gömlek kullanıp memnun olan var mı ?
(1) 

lekelere karsi en iyi gunes kremi -acil-

galandar kostumu #1356505 
solante pigmenta kullaniyordum ama pek etkisini goremiyorum sanirim. her gunes ciktigi zaman kabusum basliyor cunku her yaz cildime onlarca kahverengi leke hatta ben birakip gidiyor:((( soyle asiri pahali olmayan ama asiri iyi krem tavsiyeniz var midir?
(1) 

Östaki disfonksiyonu hastalığı hakkında bilgisi olan var mı?

maceraperens #1356499 
merhaba;

yakın zamanda kabin memuru olacaktım.rutin testler sonucu östaki disfonksiyonu teşhisi konuldu.ayrıca burunda kemik eğriliği var denildi bunun yüzünde olabileceği söylendi.bunun için tomografi çektirdim.neyse

asıl sormak istediğim;

bu hastalık hakkında bilgisi olan var mıdır? kesin tedavisi var mı?(doktor umutsuz,kesin tedavisi yok diyor) internette östaki tubo plasti denilen yeni bir ameliyat çeşidi(devlette yok sanırım) var bunu yaptıran faydasını gören oldu mu?

her türlü tedavi ve doktor tavsiyenize ihtiyacım var.zira 2 yıldır işsizim.bu meslek bana ilaç olabilir:(
(2) 

Booking kendi kuponunu kullanma

thin capitalization #1356498 
Önceki rezervasyonlardan indirim kuponum var, başka bir hesapla bunu kullansam iki yerden de ödeme alabilir miyim? Deneyen var mı?
(9) 

Mobilde 10gb 15gb internet bitirenler ne yapıyor?

diffarentiationation #1356497 
Her yerde wifi var, ben 3-4 gb falan anca kullanıyorum, sporda ve yolda gidiyor sadece. Bu kadar interneti ne yapıyorsunuz?
(3) 

Eski zaman filozofları ve bilim insanlarına yüklenen büyük anlamlar

asaf #1356496 
Hangi din ya da milletten; hatta dinsiz olup olmadığı da fark etmiyor. Tıp, matematik ve felsefe bilginiymiş. Yahu iyi hoş da hepsinde yetkin olup beynini nasıl 5'e bölebilmiş?


Bunun tek açıklaması günümüz bilim ve sanat eşiğine bilgi ve nicelik olarak ulaşmamış olmanın getirdiği kaynak azlığı ve bu kaynaksızlığın getirdiği fazl zaman. İyi de bilginlik nerden geliyor o zaman? Üstelik tarihte günümüz seviyelerine ulaşıp yok olduğu iddia edilen medeniyetler, çözülmemiş, açıklanamayan türlü gizem de var.

Duyurunun akil kullanıcılarından açıklama bekliyorum :)
(2) 

Uzun sureli iliskiyi kotu olmadan bitirip hayatina devam etmek

baldan kaymak #1356495 
Var mi bunu basaran 4+ sene icin soz ediyorum.

Dinlemeye hazirim kendilerini.

Neler yaptiginizdan tutun da yeniden birini sevme sureciniz dahil.suradan sil vs gibi her tur tavsiyeye de acigiz efenim.
(11) 

Kitap Tavsiyesi İsteyeceğim (Önceliğim Fantastik Seriler)

norek #1356493 
Selamlar. Başlığı bu şekilde yazdığım için özür diliyorum. Neden fantastik seri istediğimi açıklayacağım.

Ofise giderken araba yerine toplu taşıma kullanmaya karar verdim. Tamamen olmasa da çoğunlukla toplu taşıma kullanacağım çünkü araba kullanmak özellikle sabahları zihnen çok yoruyor insanı.

Fırsatını bulmuşken de bir şeyler okumak istedim ve lisedeki gibi olacağı aklıma düşünce sevinçten tüylerim diken diken oldu.
Bazı belli başlı fantastik serileri lisede bu şekilde okudum ve aynı lezzeti alır mıyım bilmem ama tekrar bi denemek istiyorum.

Tabi ki sırf o zamanları yad edeceğiz diye sırf fantastik seri önermenizi de istemeyeceğim ama "şunu mutlaka oku" dediğiniz seri tavsiyelerinize talibim. Hatta seri olmasa bile kesinlikle okumamı önerdiğiniz kitaplar varsa belirtiniz.

Dediğim gibi önceliğim fantastik serilerdir ya da en azından kurgu olmaları önemlidir.

Not: Harry Potter, LOTR, Witcher gibi mainstream şeyleri okudum.

Not 2: Biliyorum internette "en iyi fantastik seriler" falan gibi konulardan mutlaka bilgi alınır fakat ben yine de direkt sizden yani bloggerlar yerine okuyup beğenmiş insanlardan duymak istiyorum ve oralarda okuma sırası gibi bazı kilit bilgiler atlanıyor, bu gibi durumlarda da soru sorabileceğim kişiler olsun istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.
(5) 

ankara yenimahalle güvenli bir semt midir?

mehmetporsuk #1356492 
yenimahalle belediyesinin bulunduğu konum, karşı sokağı falan güvenli midir arkadaşlar?

sözlükte şöyle bir şey yazmışlar; eksisozluk.com

yalnız bir kadın için tehlikeli bir bölge midir?
(4) 

Ikinci el arac alim satimda ruhsatta kizlik soyadi olmasi

kimsesiz kimse #1356491 
Merhaba duyurunun sakinleri,

Birkac araba buldum. Birinde karar kildim. Arabanin ruhsatinda adamin esinin kizlik soyadi duruyor. Hala degismemis. Bankadan para gonderirken buyuk ihtimalle yeni soyadina gonderecegimden bir sorun olur mu acaba?

Hayirli isler.
(2) 

anadolu yakasi kütüphane

tiptansoguyantipci #1356489 
anadolu yakasında ders çalışmaya uygun önerdiğiniz kütüphaneler var mı? (sessiz, temiz yer olsun kafi)
(kütüphane normalde sessiz olur fakat bazı insanlar suistimal edebiliyor maalesef.)
(1) 

hafıza

kamile necaset #1356485 
yıl geçtikçe hafızam kötüleşiyor gibi.

beyni aktif kullanmak, zorlamak iyi geliyor malum ama ne yapsam karar vermedim.

matematik mi çalışsam yoksa sudoku çözmeli?

edit: mu koymayı unutmuşum. durum kötü.
(4) 

Ikametgah değişikliği

sanguine #1356484 
Şimdi adres değişikliği e-devletten yapılabiliyor sanırım. İlk kez değiştireceğim. E imza da var bende sanırım daha kolay oluyor bu şekilde. Peki yanına taşınacagim kişinin yine de benimle birlikte nüfus müdürlüğüne gelmesi gerekiyor mu ve bu iş aynı gün nüfus müdürlüğünde bitiyor mu
(1) 

Global Eğitim & Danışmanlık Firma hakkına bilgi

stocker16 #1356482 
merhabalar
Arkadaşlar bu firma ile yurtdışına çıkan veya tanığı giden var mı?
sizce nasıldır güvenilir midir, işinde iyi midir?
(2) 

et yemekle mercimek yemek arasında protein niteliği farkı?

asaf #1356475 
yani hayvansal protein ve bitkisel proteinin besin değeri olarak bir farkı var mı? etten alacağımız proteini mercimek vb. kaynaklardan almanın ne gibi bir karşılığı var?
(1) 

31 Mart seçim görevliliği ucretleri

seksli harf #1356472 
Ödemeleri ne zaman nereden yapılacak? İstanbul
(10) 

Oyunların eskisi kadar sarmaması üzerine ufak bir tez

solo #1356469 
Merhaba oyun sever dostlar.

Son zamanlarda oyun konsolları ve PC oyunları üzerine biraz kafa yormaya başladım, 80 kuşağı dinozorlarından olduğumdan mıdır bilmem güncel oyunların hemen hiçbirisinin beni sarmadığını farkettim, evde hem PS4 hem de XBox var ama ikisi de en son ne zaman açıldı bilmiyorum her ikisinde de satın alınmış en az beşer oyun var ama toplasanız 10 saat oynanmamıştır tamamı.

Neyse bugün yolum alışveriş merkezine düştü gitmişken teknoloji mağazalarını şöyle bir dolaşayım dedim, girmişken de yeni oyunlardan neler var bakayım diye şöyle raflara bir göz attım ama oyun dvdlerinin kutularından beni pek cezbeden olmadı, ta ki nintendo rafına gelene kadar, nintendo'nun oyunlarını görünce hepsinden almak istedim ama 2 sorun vardı ilki evde nintendo yok ikincisi bu meretin en ucuz oyunu 200 tl'den başlıyor, neyse bu hayalden vazgeçip şöyle oyunlara bir bakıp önünden yürüyüp gittim sonra aklıma takıldı ve oyun bölümüne tekrar yöneldim, aklıma takılan şey şuydu, Neredeyse gerçek hayatın birebir içindeymiş hissi uyandıran oyunlar zerre ilgimi çekmiyorken nintendonun o rengarenk kapaklı oyunları deli gibi ağzımı sulandırmıştı, sonradan düşününce bizim zamanımızdaki oyunların şimdiki oyunlara göre daha bir rengarenk olduğunu farkettim, acaba biz büyüdük de kirlendi mi dünya yoksa o zamanlar bu oyunlardan bu kadar keyif almamızın nedeni bu renk cümbüşü müydü?

Sorum şu, siz de yeni nesil oyunlara kolay burun kıvıran ve çabuk sıkılanlardan mısınız yoksa bu sadece bana mahsus bir olay mı?
(1) 

Urbanears Plattan 2 Bluetooth kullanan var mıdır?

eurhka #1356468 
Varsa bass'lar ve genel olarak yorumlarınız nedir?

Teşekkürler.
(1) 

1 Haziran'da İstanbul'dan Fethiye'ye gitmek.

sitra ahra #1356466 
Merhaba. Bildiğiniz gibi bayram ve yol sorunu Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi ve ben bu tarihte bildiğiniz bilet bulup gidemiyorum. Çünkü lanet olası otobüs firmaları talebi arttırıp fiyatı arttırıyor. Bu yüzden gerçekten 1 lira bile kazandırmak istemiyorum o lanetlere. Sinirleniyorum. Bu yüzden Bu tarihte akşam saatlerinde Fethiye'ye kendi aracıyla giden arkadaşlar varsa ben ve kız arkadaşım kendilerine ödeme yapmaya razıyız. Dönüşü de beraber yapar gül gibi gider geliriz. Lütfen yeşillendirin. Mail adresim de husyankar@hotmail.com
(6) 

boyun ve sırt kaslarını güçlendirmek

dismainpula #1356460 
açıkcası bu kaslar nasıl bu hale geldi anlam verebilmiş değilim. aktif bir spor hayatım vardı, bisiklet fitness. bu ağrıları çekmeye başladığımdan beri de yoga yapmaya başaldım ama bu ağrılar da yoga yapmaya izin vermiyor. boyun ve sırt kaslarının birleştiği yerdeki kaslara dokunuyorum böyle boncuk gibi olmuşlar. sıra sıra. sürekli çıtlıyorlar vb. fizyoterapi hastanesinde 10. günüm elektroterapi ve kaplıca tedavisi yazdılar hala iyi gelmedi.

bisikletle her işimi görüyordum. acaba terledikten sonra klima, rüzgar felan çarpınca mı bunlar bu hale geldi? dediğim gibi yogaya başlayalı da 5 ay oldu? ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
(3) 

photoshop type tool kullanımı ile ilgili acemi sorular

mehmetporsuk #1356458 
karakter büyüklüğü en fazla 72 pt'ye çıkıyor; yazı boyutunu daha da büyütmenin bir yolu var mı?

damlalık aracı vasıtasıyla dokunduğumuz zaman bize o fotoda yer alan rengi ve renk kodunu nasıl gösteriyorsa;

photoshop ile açtığımız yazılı bir fotoda yer alan yazının hangi tipte olduğu, hangi büyüklükte olduğu vs gibi ayrıntıları gösteren bir tool var mı?
(5) 

yeni başlayan için elektro gitar ve amfi

kendicoplugundeotenhoroz #1356457 
arkadaşlar daha öncede gitar ve amfi önerisi sormuştum.yaptığım araştırmalar sonucu
gitar : www.muziksepetim.com
amfi : do-re.com.tr

karar kıldım. sizce doğru yolda mıyım? ayırdığım bütçe toplamda 2000-2500 tl arası.
(5) 

S Sport'un Yaptığı Rezalet

aynabugusu #1356455 
Sırf Enes Kanter oynuyor diye Portland - GSW maçını yayınlamayacaklarmış.
Portland finale çıktığı takdirde yine yayın yapmayacaklarını açıklamışlar.
Bu ülkeden başka hiçbir yerde böyle rezillik olmaz gerçekten. Hem para alıyorlar hem yayın vermiyorlar.
Bu durumda S Sport için ödediğim parayı iade ederler mi?

Kaynak: twitter.com
(4) 

Tıraş Makinesi Önerisi

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1356451 
100-150 TL bandında ne alabilirim? Babama alacağım.
(2) 

Numaralı gozluk filtresi cıkarılabilir mi

000000 #1356445 
Sb?
(3) 

hangisi?

sanat guresi #1356444 
köfteci yusuf'a mı gideyim, yoksa evdeki yemeklerden mi yiyeyim? evdeki yemekler buzlukta. köfteci yusuf'ta da karışık et yemeyi düşünüyorum. en son gittiğimde döner görememiştim.
(1) 

Cemaatlere tarikatlara nasıl üye toplandığının mantığını anlatan bir video

buzbebek #1356443 
arıyorum.

Hatırladıklarım:

Eski bir belgeseldi. Görüntü çok muhteşem değildi yani.
Mavi renkte giyinmiş üyeler yeni üyelerini ailelerinden, çevresinden nasıl kopardıklarını ve işin mantığını anlatıyorlardı.
Arkada çalan ürkütücü ve rutin bir müzik vardı.
İngilizceydi. Türkçe altyazılı bile izlemiş olabilirim hatta.
Birkaç yıl önce youtubeda izlemiştim ve izlenme oranı da çok düşüktü.

Bilen duyan? Bulmama yardımcı olur musunuz?
(8) 

bluetooth kulaklık alırsam cısırtı gider mi?

mehmetporsuk #1356440 
laptop'a kablolu kulaklık takıp kullanıyorum.

aynı zamanda kablosuz mouse kullanıyorum.

kulaklıkta meydana gelen cısırtının kablosuz mouse frekansının karışıyor olmasından kaynaklanabileceğini okudum internetten.

bluetooth kulaklık alırsam cısırtı gider mi?
(4) 

Isitme Engelli Arkadas Icin - Isaret Dili Kursu Onerisi

cossecant #1356435 
Merhabalar,

Bir arkadasim isin isaret dili kursu ariyoruz. Kendisinin isitme engeli dogustan olmadigi icin daha once isaret diline ihtiyac duymamisti. Bir takim sebeplerden dolayi isaret dili gorenmesi gerekiyor, detaylardan bahsdemeyecegim.

Bu baglamda bahsi gecen engelli arkdasimiz icin onereceginiz bir kurs var midir? Destek icin ben de arkadasla birlikte kursa katilacagim, buna da musaade eden bir kurum olursa cok sevinirim.

Tesekkurler, iyi gunler herkese...
(1) 

elektrikli ocak - hangisi iyidir?

superb #1356434 
doğalgaz planı sebebiyle geçmez zorundayım
memnun olduğunuz marka model var mıdır?
(4) 

ufak bir çeviri yardımı

semaforo de medianoche #1356433 
bir film çevirisinde 3 yerde sorun yaşadım yardımlarınızı bekliyorum.

1- e sigara gibi bir şeyden puffer diye bahsetmişler ama e sigara çok resmi duruyor. bunun daha sokak ağzı falan bir adı var mı türkçede?

2- mevzu çıkaracağını tahmin ettiği bir kişi ortama geldiğinde karakter yanındakine "here we go, unleash hell" diye esprili bir şekilde takılıyor. hell, gladiator'de maximus'un köpeğinin adıymış ve maximus savaş başlamadan önce arkadaşlarına "at my signal, unleash hell" diyor. oraya bir gönderme var yani. sizce bunu nasıl çevirmek lazım direkt cehennemi serbest bırakın, salın şeklinde falan mı yoksa özel isim gibi bıraksam mı veya başka bi fikri olan var mı?

3- yaşlı ve yalnız bir adama napıyorsun diye sorduklarında adam "I go up and down to the shops, surf the internet for the news, the occasional flutter on the DGs and go quietly mad." diyor. diğer kısımlar basit ama DG's neyin kısaltması bilemediğim için o kısmı anlayamadım. araştırdım ama bulamadım da çok fazla şey çıkıyor. sizce karakter burada ne demek istemiştir?
(4) 

şarkı müzik önermece

raskov #1356432 
sevgili galyalılar bu aydınlık havalarda hepinize selam olsun !

yine "gogıllasana ulan " diyeceğiniz bir soru ile karşınızdayım

spotify listemde hep aynı şarkıları dinlediğimi farkettim ve bu şarkıların hepsi türkçe. sizlerin playlistlerine yabancı müzik grup sanatçı önerilerinize muhtacım...

"tmm da birader sen ne tarz seversin ne bilelim" derseniz türkü de dinliyorum rock müzik de... öyle sadece bi türün hastası değilim

esirgemeyin cevaplarınızı. selamlar sevgiler şelale
(1) 

Ecopayz

dreadplayer #1356431 
Ecopayz cüzdan ile türkiye deki bankalara para gönderilebiliyor mu?
(2) 

Uçuş Fobisi - Anadolu Yakası Psikiyatr ya da Psikolog Tavsiyesi

shotcrete #1356428 
Şimdi diyeceksiniz ki ikisinden biri nasıl oluyor da oluyor. Anlatayım.
Eşimde uçuş fobisi var. Daha evvel bir psikiyatra gittik ilaç verdi. İlk uçuşta ilaç çok iyi geldi ve işe yaradı ancak ikincide pek etki etmedi nedense. Tranko Buskas vermişti bu arada...
Çok derin bir korku olduğunu sanmıyorum çünkü eşim yakın zamana kadar uçağa biniyordu. Son dönemde gittikçe şiddetlendi korkusu. Tabi nasıl olduğuna doktor karar verecek.
Velhasıl bu sorunu kısa sürede çözebileceğini düşündüğünüz bir psikolog var mı bildiğiniz? (Kısa süre diyorum çünkü pek vaktimiz yok) Ya da zaten çok sık uçağa binmediği için iyi bir psikiyatra gidip farklı bir ilaç vs. mi denemeliyiz?
Gerçi ben alkolle çözüleceğini düşünüyorum :) Ama eşim daha kötü olursam diye kabul etmiyor.
Tavsiyelere açığım...
(6) 

LG - LCD TV(47LD450)

cc-click #1356427 
Merhabalar, elimizde LG - LCD TV (47LD450) markalı bir televizyon var. USB bellek içine attığımız video dosyasını görmüyor. Dosyanın uzantısı .mov. Uzantısını internette LG'ye uygun olarak yazan .mp4 olarak değiştirdim fakat o da televizyonda gözükmüyor. Uzantısının ne olması lazım? Bu arada orijinal dosya boyutu 28 GB. Şimdiden teşekkürler.
(7) 

geçmişe dönük sağlık raporu almak

entel dantel seyleri seven kiz #1356426 
merhabalar nisan ayında iki gün için sağlık raporu almam mümkün mü herhangi bir sağlık kuruluşundan?
1 ...  ... • 2513    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık