(3) 

ingilizce seviyemi toefl'a girmeden doğru şekilde nasıl tahmin edebilirim?

beyaz karga #1357074 
ingilizcemi kendi kendime ilerletiyorum ama seviyemden bir türlü emin olamıyorum. dört beceride de (speaking-writing-reading-listening) ingilizceye ne kadar hakim olduğumu en gerçekçi haliyle nasıl tespit edebilirim?

toefl'a girmek isterdim ama epey pahalı, ingilizcem çok iyi düzeye gelene kadar girmeyeceğim ki ödediğim paraya değsin, elimde iyi bir sonuç olsun.
(2) 

Şampiyonlar ligi finali

etki #1357072 
Finalde liverpool da eksik olacak mı? Müzmin Kronik sakat ya da cezalı
(1) 

avrupa'da master secimi ve sonrasında is bulma...

s0phiesw0rld #1357067 
lisans bolumu cevre muhendisligi arkadaslar. yas 30 ve is tecrubesi yok. populer bir bolum degil ve is ilanlarına bakınca almanya'da cok is goremedim cevre muh ile ilgili. zaten olanlar da akıcı almanca istiyor.

1- litvanya gibi baltık ulkeleri daha ucuz oldugundan master icin alternatif olabilir. almanya universitelerinin prestijinden dolayı almanya'da master yapmak icin ekstra ucret vermeye deger mi sizce? almanya mezuniyet sonrası 1 sene is bulmak icin hak tanıyor, zannedersem bu litvanya'da yok, değil mi?

2- almanya'da 2 sene kalınca is icin yeterli almanca ogrenilebilir mi?

3- masterı kimya muhendisligi, kimya veya gıda muhendisligi ustune yapsam daha mı mantıklı olur is imkanı acısından?

4- almanya'da master yaptım diyelim, almanya'nın bana is bulmak icin imkan tanıdıgı 1 sene icinde is bulamazsam neyime yarar master, sonucta o kadar para harcamıs olacagım? almanya master derecesi sonrası atıyorum kanada'da sıfır is tecrubesi ile is bulma ihtimalim, turkiye'de master yapmıs birine gore daha mı fazla olur almanya'nın prestiji acısından?

hepsini cevaplamak zorunda degilsiniz arkadaslar, tesekkurler
(2) 

Lineer regresyon analizinde

noraliya #1357065 
p değerim 0,000 olmasına rağmen constant b ve t değerlerini negatif buluyorum, bu hipotezimi ne açıdan etkiler? Bir yerlerde yanlış mı yapıyorum?...
(6) 

duyuruya hala sub-etha'dan giriş yapılamıyor

barbadoshayrettin #1357063 
dün de bununla ilgili duyurular gördüm, fakat hala çözülmüş değil. bununla ilgili bilgisi olan var mı diye soracaktım.
prntscr.com
(3) 

Böyle bir araştırma var mıdır?

mariposa #1357062 
Her ülkenin bebeklerinin ortalama kaç aylıkken konuşmaya başladıklarını gösteren bir araştırma var mıdır acaba
(4) 

Kaş'a gidiş (hangi yol)

tchuck #1357058 
istanbul'dan kaş'a, osmangazi köprüsünden mi geçmek daha iyi, yoksa sakarya üzerinden gitmek mi?

osmangazinin 140tl gidiş 140tl dönüş parası aldığını hatırlatmak da isterim.
bu para farkını hakedecek bir fark yaratmıyorsa tercih etmem. ancak yollar arasındaki farkı bilmiyorum tabi.

çok fark var mı yollar arasında?
hem mesafe, hem yol kalitesi olarak?
(3) 

Surucu kursu secerken dikkat edilecek bir sey var mi?

elseif #1357057 
Artik surucu kurslarinda taban fiyat mi var? Yani gidip en ucuzunu aramanin falan alemi yok mu? Dikkat edilmesi gereken sizi oyuna getirdikleri bir seyler oluyor mu (ek masraflar falan)?

Simdi bir ehliyet almanin maliyeti 3000 liraya yakin her seyle beraber dogru mudur? Surucu kursu olmadan olmuyor di mi? Teste ve direksiyona kendi imkanlarimla hazirlanamiyorum yani...
(3) 

arkaplan için parça lazım help!

cosmicgadin #1357047 
Seyahat temalı ufak bir tanıtım filmi için (istanbul) arka plana uygun bir parça lazım. Biraz keyifli ve havaya sokan bir şey olsa diyorum ama etnik bir şeyler de olabilir. Nr tavsiye edersiniz?
(6) 

muz serası devralmak ?

oyeaby #1357046 
sevgili romalılar,

bir arkadaş ile araştırıyoruz bu işi. ya sıfırdan yapım ya da varolanlardan birini devralma. mersin'de düşünüyoruz. 1.5 - 2 - 2.5 milyon gibi bir yatırım tutarı oluyor kabaca.

bir yer var devreden, tabi ki adam devir sebebi olarak başka şeyler öne sürüyor ama her devralmadaki klasik soru geliyor akıllara, kar ediyorsa neden devrediyor ?

yapımıyla ya da ticaretiyle alakalı bilgisi olan var mıdır.
(3) 

çadır sorusu

love and trust #1357045 
almak istediğim çadır için ölçüler aşağıdaki gibi; bu çadırın zeminde kapladığı alanı buradaki şifreli yazılardan öğrenebilir miiym? decathlon çadırları için 120x200 gibi şeyler diyor ama burada bazı kısaltmalar var, tam anlayamadım.

SLEEPS 3 People
FLY MATERIAL 75D, 210T, Polyester Ripstop PU 5000mm
INNER MATERIA LB3 Polyester Mesh
FLOOR 75D Polyester PU 10000mm
FABRIC TREATMENT Fire Retardant, UV Treatment
POLES 8.5mm Aluminium
INTERNAL FLOOR AREA 4.4m2
PACKED WEIGHT 4.5kg
MINIMUM WEIGHT 3.6kg
PACKED SIZE 56 x 18 x 18cm
PACKED VOLUME 18.3L
PEAK HEIGHT 1.4m
(1) 

Gironun dadı yok gibi?

mikahakkinen #1357044 
dumoulin ayrıldı, sagan ve iddaalı babalardan gelen az. geçen seneki dat yok gibi.
(1) 

Gayrimenkul Değerleme Lisansı hakkında bilgi?

Wolfware #1357039 
Ekte de görüleceği üzere daha önce gayrimenkul değerleme sınavına girdim. aldığım sonuçlar bunlar. arada başka işe girdiğim için ilgilenmedim fakat lisansım bulunsa iyi olur diye düşünüyorum. yanılmıyorsam bu sınavların ortalamasından 60 almam gerekiyor lisans almak için.

Dar kapsamlı s.p mevzuatından 64 almıştım fakat geçerlilik süresi dolmuş. bunun için yenileme eğitimi almam gerekiyormuş. bu nasıl bir eğitim? eğitimi alıp tekrar sınava mı giriyorum nasıl oluyor. aynı notu tekrar geçerli hale getirebiliyor muyum?

diğer notlarım 56-58-35 şeklinde. 35 olanı 60 civarına çıkarmam lazım sanırım. bu şekilde 60 getirip lisans alabiliyor muyum?
(2) 

antep halfeti otobüs

superb #1357037 
antepten halfetiye otobüs var mıdır?
(6) 

55" Hangi Televizyon?

hicunutmam #1357036 
Merhaba,

Salonda kullanılmak üzere 55" civarı; UHD , Netflix ve Smart tv olan hangi ürün alınmalı?

Bütçe: 4-6 arası

Teşekkürler
(5) 

machu picchu

Jeckson #1357033 
ispanyollar 400 sene sonra bulmuşlar bu mekanı. peki bu süreçte yerliler bu şehirde 400 sene boyunca saklanarak yaşamışlar mı?
(4) 

sinüzit

black mamba #1357032 
sinüzit oldum. doktora gidemicem. cuma zaten. eczaneye gitsem bir şeyler verir mi? ne alayım?
(5) 

hus agacina neden cozum bulunamiyor?

jimicik #1357029 
hus agaci baharda polenleriyle alerjik insanlara buyuk eziyet oluyor ve Istanbul bu agaclarla dolu.

peki bu agaclarin polen uretmemesini saglamanin bir yolu yok mu? tabi buyumus agac sonucta ama ne bileyim, bilim cok ilerledi neticede.
(2) 

kekik yağı zehirler mi?

dismainpula #1357028 
merhaba bu yağa bağımlı oldum sanırım. 1 litrelik su şişeme 1 damla kekik yağı damlatıyorum 4-6 saat sonra su hem tertemiz oluyor hem de tadı bir değişik güzel bir şeye dönüşüyor. uçuçu yağ olduğu için zehirlenme ihtimalim var mı bu şekilde içmeye devam etsem? veya ilaçlarla tepkimeye girer mi?
(5) 

Np hastanesinin manipülasyonu

Tamario #1357026 
İnternet pdf olarak indirdiğim Np'de hastanesine ait bir metinde Ces-Met mikro akım tedavisi için şu ifadeler geçiyor.

CES-MET Mikro Akım Tedavilerinin birlikte kullanımı
Ağrı tedavisi için kullanılmaktadır. Yapılan çalışma ve sonuçlarda
fibromiyaljide %91, migrende %98, kafa önü ve arkası ağrılarında
%89, kronik ağrılarda %93, kronik yorgunluk sendromunda %94
oranlarında iyileşme görülmüştür.(l)
Kaygı bozukluklarında sonuç hemen alınmaya başlanır. Depres-
yon ve uykusuzlukta ise 2-3 hafta sonunda sonuç alınmaya başla-
nır. Ağrıda sonuç alma zamanı çeşitlilik gösterir. Genellikle 2 haf-
ta içinde iyileşme eğilimi yoksa tedavi yeniden gözden geçirilir.



Ben hiçbir yerde Migrenin kesin tedavisi olduğunu görmedim.
%98 başarı oranlı bir tedavinin olduğur iddiası bir manipülasyon değil mi?
(6) 

patent konusunda sorusu olan varsa sorsun

babilbaligi #1357025 
daha önce bir kere daha yapmıştım, güzel olmuştu.

ben patent vekiliyim, 10 yıldır bu işi yapıyorum.

aklınıza takılan ne varsa sorun söyleyeyim.
(2) 

All in One PC'yi monitör olarak kullanma

bartholomew87 #1357023 
İyi günler,

All in One PC'imi Laptop'a bağlayıp monitör olarak kullanabilir miyim?
(6) 

Yıllık İzin Kesintisi - Avukat needed

KidLazer #1357021 
Böyle bir mail geldi. Yasal olarak bunun bir dayanağı var mı? Yönetim kafasına göre şirket kapatıp "kestim mk izninizi" diyebilir mi?
---
Merhaba,

Şirket yönetimi kararı ile 03.06.2019 Pazartesi (Arife Günü) ile 07.06.2019 Cuma günü tüm personele yıllık izin kullandırılmasına ve şirketin kapatılmasına karar verilmiştir.

Arife günü yarım gün olmak üzere Cuma ve Cumartesi olarak toplam 2,5 gün personelin yıllık izninden düşecektir. İzin hakkı olmayanların hak edilecek yıllık izninden düşülecektir.
(Cumartesi iş günü sayıldığından iş kanunu gereği Cuma kullanılan izinler 2 gün olarak varsayılmaktadır.)

Bu tarihlere kadar imzalı yıllık izin dilekçelerinizi tarafıma ulaştırmanızı rica ederim.
(5) 

Röntgen çekilirken üzerimizde metal bulunmama sebebi nedir?

gozo #1357017 
yani metalle film çekilmesinin sağlığımıza zararı mı var yoksa makineye zararı mı var? yoksa film mi iyi çıkmıyor sebebi nedir?
(2) 

bisikletle izmir-bodrum mu bodrum-antalya mı

aweamadeus #1357016 
hangisi daha kolay olur? başka rota öneriniz var mı?
(7) 

Yurtdisina donerken

tedavisisuruyor #1357013 
burdan gelirken çikolata filan getiriyorum ama. tr’den giderken ne götürsek ya. arkadaslarıma lokum filan götürmek istiyorum ama siz eviniz icin bisi götürüyor musunuz. zeytin götür dediler ya jdjfjf
(2) 

'istanbul gönüllüleri'

neoluyokardesimnebutantantana #1357010 
adı üstünde gönüllü mü yapılıyor yoksa sandık üyeleri ücret alıyor mu?
(4) 

Low-frost buzdolabı alınır mı?

chicha #1357009 
Buzdolabı araştırıyorum da low-frost diye de bir tür varmış.

Bunlardan kullanan, memnun olan var mı? Artılarını eksilerini yazabilir misiniz?
(2) 

Bostancı'dan tütünçiftlik'e en kolay gidiş yolu

savsak #1357008 
marmaray'a yakınım, gebze'ye kadar gidip oradan otobüse binebilirim ama otobüsler yakında bi yerden mi kalkıyor bir bilgi bulamadım. 400mr otobüsü görünüyor o da saatte bir var.
bir de kocaeli'den otobüse binmek için kartım yok, gebze'den bineceksem orada kart alabileceğim bi yer var mıdır?
(2) 

internetten şampuan almak

duyurukullanıcısı #1357007 
adamın bir şey doldurup göndermediğini nasıl bileceğiz? eczanede baktım da barkod veya kutusu yok.
eczane ile internet arası 20tl fark var 80tl internet 100tl eczane
(3) 

sabiha gökçen otopark

neda22 #1357006 
merhaba arkadaşlar,

sabiha gökçen de aracımızı 8 gün bırakacağız. birkaç otopark seçeneği var, siz nerde bırakıyorsunuz kullanan var ise ?

teşekkürler
(4) 

İspanya Turu Hakkında

sislerrr #1357003 
merhabalar;

temmuz sonu, agustos başı gibi ispany'ya tur ile gitmeyi planlıyoruz. Tüm önerilerinize açığız. ( hangi şehirler tercih edilmeli vs)

tesekkurler..
(1) 

E-10'da aylık akbil

error522 #1357002 
Geçiyor mu?
(3) 

Şakayı açıklar mısınız :/

kendi helvasını kavuran zombi #1357001 
What is the new fad diet for ghost developers? The Boolean.
(9) 

Kedi evde yalnız kalır mı?

patlamis misir #1356999 
7 aylık bir kedim var daha önce evde 1 günden fazla yalnız kalmadı hiç. 2,5 günlüğüne kısa bir seyahate gitmem gerekiyor. Kafeste kedi misafir eden pansiyonlara bırakmak istemiyorum açıkçası. Yanımda götürsem kediye işkence olacak. Eve gelip kontrol edebilecek birilerini bulabilir miyim bilmiyorum o tarihlerde. Hoş eve gelen biri olsa da benim inanılmaz aklım kalır (cam açık kaldı mı vs gibi) . Kedi konusunda tecrübeli olanlara soruyorum, bol bol mama ve su bıraksam sizce 2,5 gün kendi kendine idare edebilir mi kedişim?
(3) 

29E 20K İlişki Durumu

mimetorg #1356997 
Erkek olan benim ve çalıştığım daireye henüz 4 ay önce gelen bir kızdan geldiğinin ikinci haftasında karşılıklı hoşlanma sonucu beraber olmaya başladık. İkimiz de ilişkide ciddi düşüneceksek devam eden insanlarız ve şuana kadar da öyle ilerliyor.
Bu durum bizim için sorun olmasa da çalıştığımız yerde bazı kişiler tarafından çokça konuşulduğu, kıza "aranızda çok yaş var iki gün sonra ayrılırsanız aynı yerde zor olur" şeklinde telkinlerde de bulunulan bi iki kişi oldu. Hatta aynı dairede çalıştığımız 3. kişi nedense bu duruma çok bozuldu, evli barklı kadın.
Bir öneriniz var mı, zaten iş yerinde bu ilişkiyi açık açık yaşayan insanlar değiliz, ne yapalım ?
(5) 

Opel Corsa'yı nasıl bilirsiniz?

babilbaligi #1356991 
Selamlar,

Bir araba almam lazım, hanım da Opel Corsa beğendiğini söyledi. Benim hiç bilmediğim sular. Kendisini nasıl bilirsiniz?


Şehir içinde kullanmalık, dizel manuel vites almak niyetindeyim. dikkat etmem gereken ne var?

Bir de güçlü rakipleri neler? Onu alma bunu al diyeceğiniz bir model var mı?

edit: 2013 ve sonrası, mümkünse 1.3cdti 90 beygir.
(2) 

şu kadın kim

black mamba #1356989 
www.youtube.com

bilgi bulamadım pek. videodaki adamla evli mi? kaç yaşında kadın?
(3) 

mahallemdeki baykuşla iletişim kurma çabalarım hk.

tolga¿naber? #1356980 
bir baykuşumuz var, huhu huuuu diyor. haftada 3-4 kere denk geliyorum. bir keresinde gördüm, kanatlanıp uçtu bacadan. bu vatandaşla iletişim kurmak istiyorum ama canlı fare yakalayıp, sunacak halim yok. sesini duymak çok hoşuma gidiyor betonların arasında. o zaten yaşar mı, ben uzak mı durayım, samimi olma ihtimalimiz varsa sucuk iyi bir araç mı? vs. vs.
(12) 

[goygoy] insan neden yuzer?

Leonardo~Da~Vinci #1356979 
yuzmeyi bir turlu ogrenemedim, hic sevmiyorum da. denizi de sevmiyorum. ben dag insaniyim. daglari ve yesilligi seviyorum.

yuzme isini asiri sacma buluyorum. neymis efendim hobiymis spormus... gecin bunlari. bunlar insanin yuzmek icin kendini motive ettigi avuttugu dusuncelerdir.

siz hic denizdeki baliklarin hobi olarak karaya cikip yuruyus yaptiklarini gordunuz mu? hayir. neden? cunku adamlar biliyorlar ki kara onlar icin degil. biz de insanlar olarak denize girmemeliyiz. bize gore degil orasi. karada mis gibi yurumek varken, neden yuzme eziyetine katlanip bogulma tehlikesine girelim, degil mi?

soyle bir sey de var, eger bir gun denize istem disi dusersem, tipki karaya vuran baligin cirpindigi gibi ben de suyun icinde cirpinacagim ve muhtemelen hakkin rahmetine kavusacagim. boyle bir ihtimal da oldukca dusuk oldugundan hala yuzmek ve denize girmek olayini manasiz buluyorum.

yuzmeyi sevenler, balik misiniz abicim siz, neden yuzuyorsunuz?
(3) 

Skt 04/19 olan Benexol(B12) kullanılır mı?

art vandaley #1356978 
İlaç dolabında duruyordu.
(5) 

trafik kuralı sorusu

golgi aygıtı #1356976 
Şimdi her taraftan çift yönlü akan bir 4 yol düşünelim. Bu yolun bir tarafından inen taksi ortalama 20 km hızla yokuş aşağıya 4 yola çıkıyor. Soldan ve sağdan gelen araçlar da var. Geçiş üstünlüğü yukardan gelen taksiye mi ait yoksa diğerlerinden birine mi? Bu arada taksi direkt yolun karşısına geçiyor diğerleri de dümdüz devam ediyorlar.
(2) 

5000 TL ihtiyaç kredisi

ZetaStar1903 #1356975 
Öğrenci geliriyle 1300 her ay ailemden helen para 475 TL kyk kredisi gelirim var 5000 TL ihtiyaç kredisi çekilebilir mi?
(2) 

Bilgisayar veya yazılım müh. ya da öğrencisi var mı?

bidakikanizialicam #1356971 
Arkadaşlar aşağıya linkini koyacağım bir dosya var elimde. Bu dosya özünde .sqlite dosyası ama bunu bir şekilde arşivlemişler ve dosya .jet uzantısını almış. şimdi ben bunu 7zip programıyla açabiliyorum, istediğim gibi editleyebiliyorum ancak geri .jet olacak şekilde kapatamıyorum.

İnternette aramadığım delik kalmadı, çözüm internette olsaydı bulurdum ben onu. Olabilecek tüm kombinasyonlarla aradım ama bulamadım. Belki içimizden bilen biri, kafası benden daha fazla çalışan biri, bir yöntem-teknik gösteren biri çıkar hocasına-asistanına-şefine soran biri çıkar umuduyla buraya yazıyorum.

Neden tekrar .jet haline getirmek istiyorsun derseniz mecburum, entegre olduğu sistem sadece bu şekilde çalışıyor. Yoksa yüz değişik şekilde kullanmayı denedim :(

we.tl
(4) 

Duyuru'nun Sub-Etha girişi sanırım yine bozuldu

gonion #1356969 
Artık problem bu taraftan mı, o taraftan mı bilemiyorum. Belki compumaster'ın veya onunla iletişimi olan birinin dikkatini çeker diye yazıyorum.
(3) 

hamile memurun gece vardıyasında çalıştırılması durumu

bnmzz #1356966 
3-4 sene kadar önce KHK ile resmi gazetede hamile memur istemediği takdirde gece vardıyasında 20:00-8:00 arası çalıştırılamaz diye yayınlanmış. BUnu ilgi tutarak gece vardiyasında çalışmak istemiyorum diye dilekçe yazdık.Hamile oldugunu gösterir belgeyle verdik. Ama amir dilekçeyi elinde tutuyor işleme sokmadı ve gece vardiyası yazılmaya devam ediliyor.

Askeriyede çalışan devlet memuru. Amirleri asker.
Başka birşey yapabilir miyiz?

Ben saat 20 den sonra çık işten diyorum ama suçlu durumuna mı düşer.
Hamileliğin 16. haftası ve gece vardiyasında ayakta çalışılıyor. Artık cidde zorlanıyor baya.

Yardımlarınız bekliyorum
(2) 

Cinemaximum bilet fırsat

the real brad pitt #1356957 
Bitti mi lan. Nası gidicez sinemaya. Alıyoduk fırsat sitelerinden. 2d altyazılı kişi başı 35 tl istiyo.
(1) 

Türkçe müzik listesi

clones #1356956 
Merhabalar spotifyda kendime türkçe parçalardan bir liste oluşturuyorum. Biraz karışık bir liste ama buraya ekliyorum örnek olması açısından. Listeye ekleyebileceğim başka parçalar arıyorum. Şimdiden teşekkürler

open.spotify.com
(3) 

Geçmeli ahşap yer karoları nasıl temizlenir?

aseton #1356955 
Selamlar. Balkona düşünüyorum fakat bunlar baya aralıklı, içine kırıntı toz falan girmez mi nasıl temizlenir acaba? İkea'nın sitesinde temizlemek için kolayca sökebilirsiniz demiş ama bana pek pratik gelmedi yazın devamlı bütün balkonu sök tak. Kullanan var mı, çıkarıp takmak yerine arada viledayla silinebilir gibi geldi tembel işi :)
(22) 

Dışarıda emzirme

pastörizesüt #1356951 
images.app.goo.gl Bu şekilde emziren bir kadın görseniz rahatsız olur musunuz insanlar bundan neden rahatsız oluyor anlamadım. Çocuğum yok uzun süre sahip olmayı da düşünmüyorum hani çıkış noktam o kadının yaşadığı zorluğu biliyorum şeklinde değil. Sadece bana hiç bir şey ifade etmiyo ama bu konu baya hassas anladığım kadarıyla bir sürü insan tepki gösteriyor. Burda da rahatsız olanlarınız varsa açıklayabilir misiniz? Bir de cinsiyet belirtirseniz sevinirim
1 ...  ... • 2509    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık