(1) 

Aracı farklı renk kaplama

roket adam #1388085 
Beyaz aracımı griye kaplatmak istiyorum. Yaptıran, memnun olmayan, sıkıntı yaşayan, yorumlarını paylaşabilecek arkadaşlar var mıdır?
(1) 

Öğretmenlikten müdür yardımcılığına geçiş

valarmurgulis #1388078 
Bir köy okulunda müdür yetkili öğretmenim. 1 yılı geçti. Çoğunlukla tek başıma çalıştım okulda. Zaten şu an 16 öğrencim var. Tek başımayım ve çok sıkılıyorum. Köyü, köylüleri hiç sevmiyorum, öyle TV'lerde gördüğünüz gibi öğretmeni çok seven değer veren tipler değiller. Sorsan hepsinin 100 lerce dönüm tarlaları, inekleri vs var ama öğrencilere gelince dünyanın en fakirleri oluyorlar. Kalemlerini defterleri kendim alıyorum. Mont ve botu burdan toplamıştım. Köy de biraz sorunlu, geçenlerde birbirlerini vurdular. Öğrencilere gelirsek onların algıları çok kötü. Çünkü Türkçe'ye yarım yamalak yeni yeni öğreniyorlar. Yine de öğrencilerle Bi sorunumuz yok gayet iyi anlaşıyoruz.

Bugün ilkokul ortaokul birleşik olan büyük bir köy okulunun müdürü ile konuştum. Okullarına müdür yardımcısı eksiği var. Oraya gideyim mi ne dersiniz? Müdür yardımcısı olmanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var?
(16) 

niteliksiz adamların zengin olması

problem34 #1388074 
bu çok sinir bozucu değil mi ya .Öyle insanlar nasıl bir sürü mühendis doktor veyahut nitelikli kişiler işsizken çok iyi paralar kazanıyor ?
(2) 

Müzik partneri bulmak

hümanist tabutçu #1388072 
Uzun yıllardır gitar çalıyorum. Evde kendi başıma çalmak yerine, bir veya birkaç kişiyle birlikte çalarak güzel zaman geçirmek ve video çekerek internette paylaşmak istiyorum.

Güzel sesli 1 kız da uyar bana. Bas, bateri çalan adamlar bularak bir grup kurmak da uyar bana.

Nasıl bulabilirim bu partnerleri?
(3) 

banka hesabına alakasız miktarda bir para yatırsak denetime girer miyiz?

error522 #1388070 
mesela ben şu anda babamdan anneme bağlanan emekli öğretmen maaşıyla geçinen bir ailenin çocuğuyum. kazandığımız para çok belli ve normal şartlarda banka hesabımızda bulunabilecek para da emekli maaşı miktarında bir sınırlılık içeriyor.

ben bu hesaba 1 milyon tl gibi bizim durumumuzdaki bir aile için şaşırtıcı olacak miktarda para yatırsam devlet bana gelip ''hayırdır hemşerim'' der mi?

not: böyle bir para yok bu arada. sadece arkeoloji okurken elmalı definesini okudum ve 1 dekadrahmi parasının piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğunu öğrendim. ulan bulan ben olsam bunu karaborsada en kötü 200 bin dolara okutsam sonra bankaya koyup faiz yesem diye düşünürken aklıma bu soru takıldı. defineci olmayı düşünmüyorum. elimde yasadışı bir para da yok. sadece merak. polisler, kanun adamları; çayınızı içmeye devam ediniz. sadece merak.
(3) 

95-2000 arası modelde bmw 3 serisinin çıkartabileceği potansiyel sorunlar

Gecikmeli Tapa #1388067 
nelerdir? e36 kasa. kronik sorunlar vs.

araba bakınıyorum. çoğu apaçilerin elinde murdar edilmiş olan bu otomobili çok beğeniyorum. düzgününden bulabilirsem almayı düşünüyorum ama kullananlar varsa tecrübelerini dinlemek isterim.

duruma göre peugeot 206-nissan primera da düşünüyorum ama önceliğim bu araba.
(4) 

Dövme önerisi

shiningkid #1388065 
Merhaba arkadaşlar . tam 8 yılın sonunda yaptıracağım dövmeye karar verdim . bu 5 harflik bir isim . sorgulamayn . tam 8 sene düşündüm . yalnız nereme olacağına karar veremedim . cinsiyetimi belli etmeden öneri bekliyorum . öneri çokluğuna ihtiyacım var . yalnız suraların olmayacağına eminim:

Boynum , yüzüm , üst kollarim .

Buralar haricinde bu ismi nereye yazdirabilirim ?
(3) 

Huawei Modem Arayüz

heritage #1388064 
Superonline Fiber Huawei modemin arayüzüne 192. den ulaşmaya çalışıyorum ama invalid request diyo. Nasıl erişeceğim ben şimdi?
(4) 

yurtdışından hangi yolla para yollansın?

Apocalypse #1388059 
40-50 bin lira arası olacak, hsbc hesabı var (ingiltere'de bu arada) başka ne gibi bir yol olabilir, en düşük para kaptırma potansiyeli olan yöntem nedir yani.

teşekkürler.

bu arada transfer ingiltere'den türkiye'ye olacak.
(2) 

tek cümle çeviri ricası

mehmed resad #1388058 
'içine bir damla siyah düşmüş beyaz bir su'

teşekkürler
(1) 

kickbox, taekwondo için bacak açma işi ve yaş

nahtoderfahrung #1388054 
çocukluğumdan beri ayaklarını elleri gibi kullanan bu insanlara çok imreniyorum, aklımda hep bi köşede kaldı ama yaşım 28 bu yaştan sonra yapabilir miyim bu işi? bacak açma ve tekniklerini öğrenme tahminen ne kadar süre alıyor? ders almaya başlamadan önce evde bi noktaya getirebilir miyim?
(27) 

bu cüreti nereden buluyorlar

denek hayatım #1388052 
toparlayamadım sinirimden ama idare edin.
çilingir arıyor abi senin evin önündeyim kapıda kalmışlar haberin var mı tanıyor musun açayım mı diyor.
dedim ne kapıda kalması lan ne alaka evdeyim ben. daha önce emlakçıda, inşaat firmalarında falan çalıştığım için az çok tanıyor çilingirler. kısa bir süre önce de kapıda kaldığım bu arkadaşı aramıştım oradan şey yapmış. tanımasak açacak kapıyı o da ayrı mallık neyse konuyla ilgisiz bilgi.
kapıyı açtım karşımda çilingir ve karşı daireye taşınmaya çalışan birileri.
hayırdır dedim abi ev kiralamışlar falan bir şey anlatmaya çalışıyor çilingir bir yandan diğerleri bir yandan.
neyse işte tiplerden biri diyor kapıyı çaldık açmadınız biz de eşya taşıyoruz sizin balkondan daha kolay olur diye şey yaptık diyor. komşulara da sormuşlar iyi biridir falan demişler benim için zaten kötü bir niyetleri yokmuş falan.
lan olm bu ne cüret ya sanki 40 yıllık arkadaşım, anam babam da benden haber alamamışlar eve girmeye çalışıyorlar gibi gayet normal anlatıyor bir de. tuttukları daire de cam balkon varmış da vinç şey olmuyormuş da. benim balkondan daha kolay olurmuş. zaten sabah kapıyı açsam hiç bunlar olmayacakmış.
lan olm ben kapıyı açmak zorunda mıyım, hadi açtım sana neden evime girmen için izin vereyim neyden bahsediyorsunuz aq diyorum adam ama şimdi biz komşu olucaz ya niye böyle yapıyorsunuz falan diyor.
tck da karşılığı var lan bunun pazar pazar kafayı yedim. adam ciddi ciddi yaptığı şeyin -hiç tanımadığı, alakası olmadığı birinin evine çilingir çağırıp girmeye çalışmak- normalliğini savunuyor.
bir de ben burada olsun başka apartmanlarda olsun hep böyle toplumun sorunlu diye kodladığı insanlarla oturdum. travestisi, suriyelisi, escortu şusu busu. hiçbiri böyle saçmalık yapmadı.
apartmandaki diğerleri de ayrı mal. kimse siz ne ayaksınız demiyor. eski komşular olsa bunları pencereden atmışlardı.
soru başlıkta. valla öfkeyle yazdım ama ne yazdım bilmiyorum.
(1) 

klozetteki çiziklere çözüm var mı?

antheros #1388046 
muhtemelen hayır ama sorayım dedim. yeni taşınılan evde tuvaletteki lekeler bir türlü gitmeyince bulaşık teli ile klozetin taban kısmını temizlemeye çalışmışlar, eski lekeler gitmiş ama şu anda da tabanı muhtemelen çizildiği için gri renkte. bu duruma bir çözüm var mı? çamaşır suyu, porçöz, sirke hepsi denendi ama grilik gitmedi. yine de sorayım bir çözüm var mı?
(1) 

beyaz under armour ayakkabı temizliği

sack jparrow #1388043 
internette birsürü seçenek çıkıyor. fakat sıvı teması yüzünden ayakkabı koku yapmakta geri kalmıyor. önerilerinize açığım.
(4) 

cin bozulur mu

owaki #1388042 
dünden artan, pet şişeye koyduğum bir miktar cinim var. içssen içilmez döksen dökülmez bir miktar, bir dahakine kadar dursun diyorum ama bozulabilir mi?

bozulup bozukmadığını vs nasıl anlarım veya kesin emin olabilirim?
(1) 

Harici Disk ile windows 7 kurulur mu

sislerrr #1388041 
Merhaba arkadaslar;

icerisi dolu olan harici diskim vasitasiyla windows 7 kurmak istiyorum. yukle yebilir miyim? ( flash bellegim yok) ya da oneriniz ?

ek olarak,
bende windows 7 professional cd si vardi ve kurdugumda ne aygit yoneticisine girebiliyorum ( hemen kapaniyor ) ne de driverlari guncelleyebiliyorum.( internet bile yok ve driverlari indirsem de hata veriyor ) windows 7 ultimate i kurmamin daha uygun oldugunu soylediler.
(5) 

Butikbira hakkındaki spekülasyonlar

i ve been mistreated #1388038 
Son günlerde “sipariş verilemiyor, buton çıkmıyor, verlen sipariş iade oluyor” türü yorumlar vardı ekşide ama tam doğrulanmış şeyler de değillerdi.

Son 10 günde özellikle kit siparişi verip eline ulaşan var mıdır? Ben gayet sipariş geçebiliyorum görünüşe göre ama elimize ulaşıyor mu onu merak ettim.
(7) 

Resim

opitseri #1388037 
Eksi de bir kızla konuşuyorduk. Tabi başlık sevişmek isteyenler ila alakalı bir başlık. ben de altına yazdım. Bir kız mesaj attı konuştuk ettik. Resim isteme safhasina geldi olay bu arada ben attım bir resim çok hoşsun dedi ama ben başka biriyle bulusucam dedi?. Ne düşünmeliyim kızlar yazsin sadece ???
(1) 

Bir pet shopi nereye sikayet edebilirim ?

shiningkid #1388032 
Evdeki kuşuma hastalık bulaştırıp, sonra da kendisi ölen muhabbet kuşunu satın aldığım pet shopi şikayet edebileceğim bir yer var mıdır ?
(7) 

Televizyon İzleme Üzerine Film Dizi

kendi helvasını kavuran zombi #1388030 
İçerisinde televizyon izleyen karakterlerin olduğu filmler dizilerden aklınıza gelen var mıdır?
Requiem for a dream'de anne karakteri gibi mesela. Televizyon ile arasında bağ kurmuş, belki de bağımlı hale gelmiş.
(3) 

Köpek Sahiplenmek

dardanelya #1388023 
Merhabalar, arkadaşım yavru bir köpek sahiplenmek istiyor. Daha doğrusu bakıma muhtaç bir köpek var onu sahiplenmek istiyor. Daha iki aylık. Bir yardımsever tüm aşılarını yaptırmış. Bundan sonraki süreçte ne kadar masrafı(aşı, mama) olur sizce?
Bu konuda bilgili olanlar yardım ederse sevinirim.

(mesela kaç ayda bir aşı falan oluyor)
(6) 

SKT'si geçmiş yumurta

mg3929 #1388020 
Son kullanma tarihi 22 ekim olan yumurtayı yesem ölür müyüm? Buz dolabında bekliyordu?
(1) 

Anadolu jete binerken

the real brad pitt #1388019 
Ben online checkin yaptım. 8 kilo kabin bagajı hakkım var. Bu yanımda olabilir demek dimi. Biniş kartlarımız var mailde. Şimdi direk uçağa gidicez dimi. Bi de gişeye uğramıcaz yani?
(8) 

Yurtdışı tatil

leo1905 #1388018 
Yurtdışına turistik olarak çıktığınızda mobil telefonunuzu yurtdışına açık mı bırakıyorsunuz? Örneğin, adres tarifi için ne kullanıyorsunuz çevrimdışı durumda?

Not:Here Maps’i zamanında çevrimdışı olarak kullanmıştım.
(6) 

tek yaşayanlara fatura sorusu

nahtoderfahrung #1388017 
ortalama toplam ne kadar fatura ödüyorsunuz ve lokasyon? cep telefonu internet vs hariç
(2) 

Otopark önerisi

omembo #1388016 
misafirlerim geldi. klasik ayasofya sultan ahmet gezisi yaptıracağım. o civarda hangi otoparkı kullanmalıyım. ulaşımı kolay ve zahmetsiz.

teşekkürler.
(4) 

Eeffoc ne demek? (Fotoğraflı)

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor #1388014 
eksiup.com

Coffee'nin tersi tamam da anlami nedir ki bunu yapmislar?
(3) 

90'lardan yabancı pop, latin tonlu erkek, sanırım ispanyolca (ooooo)

Sour #1388015 
şimdi durup dururken aklıma geldi. şarkı şöyle;

ooooo saro laro lashaa :D
(2) 

Kemeraltı'nda mekan önerisine ihtiyacım var

hadi ya la #1388012 
Ailem beni ilk defa ziyarete İzmir'e gelmişken Numan Pide'ye götüreyim dedim, meğerse Pazar günü kapalıymış.
Sevdiğim birkaç mekanı kontrol ettim, neredeyse her yer kapalıymış bugün?!

Çok üzüldüm. Bugün kemeraltı'nda açık olan mekan önerisi yapabilirseniz çok sevinirim.
(5) 

Couchsurfing'de ilk deneyim

dizicolleague #1388010 
Gelsin insanlar kalsın, ingilizce pratik yapalım diye hesap açtım fakat hesabımda hiç referans, yorum olmadığı için ben olsam bende kalmazdım diyorum. İlk iş arayışınızda tecrübenizin olmaması ve işverenlerin tecrübe araması gibi. Bu bir kısır döngü müdür? Ne yapılmalı?
(1) 

Arge.dll dosyasi tubitak klasorunden siliniyor

dedim dedim de kime dedim #1388009 
Belki ulkede bir kac firma bir seyler gelistirmek istiyordu buraya basvuruyordu.

Simdi butceyi kisip projeleri belli firmalara verecekler.

www.tubitak.gov.tr

Eskiden her limited as firmasi istedigi konuda istedigi zaman basvurabiliyor iyi kotu bir cevap geliyordu.

Cok kizginim.

Gundem vs derken yine arada kaynadi bu olay.

Ne yapmali?
(5) 

Eve kum torbası alıyım mı?

msb #1388008 
Dün Decathlon'da gordum, soyle iki yumruk salladim cok hosuma gitti.

Gunluk evde ter atar kondisyon saglarim dedim ama emin de olamadim.

Evinde kum torbasi olan var mi? Ne dersiniz?
(2) 

Hayvanlardan tanrılara kitabı

shiningkid #1388007 
Bu kitabın türkçesini okuyorum.
Aşırı türk örneği var.
Önce bunu yazarın turkiyeyi iyi bildiğine yordum. Sonra bir an geldi ki 2014ten örnek verildi. Kitabın başlangıcında 2012de yazıldığı söyleniyor. İnternet 2011 sonucunu veriyor. Çevirenler bu kitaba bilgi mi ekledi? Türk örnekleri çevirmenin bir eklentisi mi? Nasıl oluyor da 2011-2012de yazılmış bir kitap 2013-2014ten örnek verebiliyor?? Bu ne hadsizliktir?
(27) 

En sevdiginiz recel?

kuehles blondes #1388004 
Merhaba,
Uzun sureden sonra recel yedim kahvaltida ve aklima geldi. Sizin favori 3 receliniz nedir?


Bende
1- visne
2- cilek
3- kayisi
(11) 

Mantar

strawberry first #1388002 
Bir acayip mantar oldum, geçiremiyorum günlerdir. Normalde 3 gün kullanacağım funit kapsül vardı perşembeden beri içiyorum bana mısın demedi. Neopenotran fitili de var, 3 gündür kullanıyorum. Ama kaşıntıdan bayılacağım. El atın dostlar!

Son dönemde antibiyotik kullanmadım. Aksine probiyotik tükettiğim bir dönemdeyim. Tek eşliyim. Niye mantar oluyorum, hadi oldum neden geçmiyor. Vücut temizliği, çamaşır düzeni hep aynı. Son dönemde deterjan kullanımın değişti bir tek. Acaba iyi durulatamıyor muyum?

Acil her türlü öneriye açığım, help pls.
(1) 

Kış kampı için evolite Çadırları uygun mu?

mezarkabul #1388001 
Özellikle exCamp 3 için soruyorum. Kağıt üzerinde iyi ama tecrübe eden var mı bu markanın ürünlerini? Husky falan baya pahalı. Ayrıca Uyku tulumum kış için uygun değil. Onu da nereden alayım? Decathlonun sıfır derece konfor olanlar sizce uygun mu? Sonbaharda çok kamp yaptım ama kış tecrübem yok. Su torbası veya Decathlon vücut ısıtıcı vs ile iyi idare ediyorum sonbaharda şu anki tulumla (konfor 10) kış için aldığım tulumla da su torbası falan kullanırım.
(2) 

merhum kişi fotograflarında kullanılan yaprak

tabudeviren #1387999 
ne yapragidir?
hani böyle çelenkli falan oluyor bazen.
(3) 

ing. çeviri

diffarentiationation #1387997 
"fabrikanız 1977 yılında konya iplik pamuk a.ş. adıyla kurulmuş. şuan yıllık 4 milyar dolardan fazla cironuz var, 17 bin çalışana sahipsiniz. 8 sektörde faaliyet gösteriyorsunuz."

mülakatta "firmamız hakkında ne biliyorsunuz?" sorusuna böyle bir cevap vereceğim, bunun ingilizcesini nasıl ifade edersiniz siz olsanız?
(4) 

terminatoru nasıl çektiler

Jeckson #1387994 
görsel efektleri oldukça iyi ve inandırıcı. 35 sene önce cgş yapabilecek sistemleri var mıydı? nasıl çektiler bu filmi?
(2) 

Aliexpress 50$ lik urunun vergisi nekadar olur?

derturan #1387993 
Kapi zilleri var 50$ ama Turkiye'de aynilarindan yok muadilleri 800 lira, 5 tane alir siparis edersem nasil vergilendirilir?
(3) 

Şunu nasıl çevirebilirim?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1387991 
Merhaba arkadaşlar,

"In order to save Prior James' documents all brothers need to attend the meeting." cümlesindeki "Prior" kelimesini nasıl çevirebilirim? Daha iyi anlamanız açısından söylemem gerekirse bu James denen arkadaş bir manastır görevlisi. Biraz araştırınca manastır başkanı gibi bir anlama geldiğini öğrendim. Bu "Prior" ünvanını çevirmeli miyim sizce? Çevirmeliysem nasıl çevirebilirim acaba? Teşekkür ederim.
(1) 

Kars'lı Alman Agust için bir şey yapabilir miyiz sizce?

winston insani #1387989 
Merhabalar

Duygusuz biriyim normalde ama belgesel beni çok etkiledi.

www.youtube.com

Arkadaşlar bu adama düzgün bir iş bulması konusunda yardımcı olabilir miyiz sizce?
(8) 

Sizden daha yüksek standartlarda yaşayan insanlardan haberdar olmak

epistemic_regress #1387988 
İstememek sağlıklı mı sizce?

İlk üniversitem Türkiye'nin sayılı okullarındandı. Ben oradan mezun olamadım, daha orta ölçekli bir üniversiteye tekrar yerleştim. Fen edebiyat okudum, formasyon aldım. Atanmayı bekleyen on bin, hatta yüzbinlerce dar gelirliden biriyim. Fakat ilk üniversitemden mezun arkadaşlarım başka bir türlü bir hayat kurdular, standartları elbette daha yüksek. İyi bir üniveriste diploması sahibi olma motivasyonları var ve sanırım bu durum pek çok şeyin üstesinden gelmekte epey işlerine yarıyor. Ben bu insanların hayatına tanık olup kendimi kötü hissetmek istemiyorum. Yıllardır diyalogum olmayan, görüşmediğim, konuşmadığım insanlar bunlar. Örneğin, instagramdan hepsini takipten çıkarmak doğru olur mu? Dediğim gibi yıllardır görüşmüyoruz ve her geçen gün aramızdaki uçurumun büyümesi beni çok değersiz hissettiriyor.

Teşekkürler.
(1) 

Psikoloji okuyanlara veya psikolog arkadaşlara sorum var lütfennn

turkoglu #1387985 
Arkadaşlar merhaba iyi geceler öncelikle,
12 angry men filmine psikolojik deneyler açısından yaklaşırsak
aşağıda sayacağım hangi deneyler filmde gözlemlenir ve bunlar hangi sahnelerde yer alır?
1.Sherif grup normunun oluşması deneyi
2.Asch uyma deneyi
3.Milgram itaat deneyi
4.Zimbardo stanford hapishane deneyi
şimdiden çok teşekkürler. seviyorum sizi.
(4) 

ankara istanbul

guldum gectim genceciktim #1387980 
29 ekimde ankara istanbul avrupa arasi en kolay ekonomik nasil gidilir deli gibi trafik olcak o gun
(2) 

Silah Ruhsatı Sağlık Raporu (İst-Avrupa)

hüseyin aga #1387978 
Merhaba, rahmetli dedemin tabancasını devralmak üzere bulundurma ruhsatı çıkarmam gerek. Ruhsat için de tabii sağlık raporuna ihtiyacım var. İlk kez ruhsat başvurusunda bulunacağım.

İnternetteki yorumlara baktığımda kimi araya tanıdığını sokmuş kimi kendinin de doktor olmasından faydalanmış, kimisi sırada hastalar varken odaya dalarak imza almış, kimi kavga dövüş yaşamış vs.

Bu rapora dair işlemleri randevuyla, sırayla, kimseyle hırgür yaşamadan, insan gibi yapabileceğim bir yer biliyor musunuz? İcabında Bekleyeyim, ama ne beklediğimi bileyim, kimsenin önüne geçmeyeyim, hastane görevlisi dışında kimseyle muhatap olmayayım istiyorum.

Bu işlemi güzel güzel tamamlayabileceğim bir yer bilen varsa, tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

İstanbul Fatih’teyim. Çevrede bildiğim Haseki veriyor raporu ama oradan rapor alanların da iyi yorumlarını okumadım. Sait Çiftçi için fena değil diyorlar.

Siz ne dersiniz?
(4) 

evcil hayvanınızın size öğrettikleri ya da hayvanlarin

yuvarlanantencereninkapagi #1387975 
size ne öğretti, öğretiyor ya da neyi hatırlatıyor? bana sabırlı olmayı baya bir öğrettiler keratalar. ve tabi ki merhameti, içimdeki iyiliği, kendi halindeligi unutmamami hatta bilinçli bir şekilde yaşamamı öğretiyorlar. hatta sevmeyi pek bilmediğimi düşünüyorum ve onlarla sevmeyi öğreniyorum ya da belki de sevmeyi aslında bildiğimi düşünüyorum.

işte böyle. aslında sorduğum hayvanınızın içinizde dokunduğu o şey.
(4) 

Bilimle karışık filmler?

megacracker #1387974 
Selamlar,

Butterfly effect'i sözlükten okurken filminin de olduğunu hatırladım, oturdum izledim, çok güzel oldu teoriyi filmde görmek.

Bu ilişkide filmler önerebilir misiniz?
(3) 

Bilgisayar acilmiyor ssd sorunu

rahmi pinkfloydoglu #1387973 
Bugun durduk yere bilgisayar coktu. Yenk kurulum yapmaya calistim olmadi. Ssd'nin bozulduguna kanaat getirerek yeni ssd alip taktim bilgisayar acilmadi hic. Ekrana goruntu gelmedi. Tekrar eski ssd'yi takip bilgisayari acmaya calisinca yine goruntu gelmiyor. Ne sikintisi olabilir?
(1) 

Ylsy

mg3929 #1387972 
Ne zaman açıklanır?
1 ...  ... • 2269    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık