(1) 

Paris Eyfel kulesi gören otel tavsiyesi

kleider #1399021 
Paris de Eyfel kulesi gören otel tavsiyeniz var mıdır?
2 günlük olacak , günlüğü bin liraya kadar çıkabilir
(4) 

İtalya gezisi hakkında bilgi

kleider #1399020 
Ocak sonu eş ile 1 haftalık roma-floransa-venedik-milano gezisi planlandı.

Verebileceğiniz genel tavsiye var midir

Otel ve Tren biletleri alındı.

Teşekkürler
(3) 

Avukat arkadaşlar bir bakar mısınız? İş hukuku hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1399016 
Bir arkadaşım, 180 günlük kıdemini doldurmadan işten çıkartıldı(4-5 günü kalmıştı). Bu şartlar altında, işe iade davası açabilir mi? Teşekkürler.
(3) 

Youtuber'lar kötü yorumları nasıl anında siliyor?

speedy #1399011 
Salak şaka videosuna ya da avcılık videosunun altına bir eleştiri, küfür yazıyorum bazı kanallarda 1 dakikaya kalmadan siliniyor. Özel yazılımı bir şeyi mi var yoksa bunlar her yorumu okuyan 24 saat maaşlı bir adam falan mı tutuyorlar?
(2) 

mssql server management studio auto backup yerin backup almak

duyuru #1399008 
bir db'ye sağ tıklayıp backup dediğimde her gece alınan auto backup'tan dolayı görseldeki gibi d altında uzun bir path çıkıyor. ama ben bundan bağımsız şu an backup almak istiyorum. nasıl yapmalıyım?

1 - sağdan bu auto backup path'ini silip şu an almak istediğim yeri eklesem gece artık yeni girdiğim yere mi alacak yoksa eskisi gibi d altındaki yere mi almaya devam edecek.

2 - sağdan remove demeyip şu an almak istediğim yeri eklesem iki path olacak. bu durumda backup aldığımda iki path'e de aynı backup'ı mı koyacak? böyleyse dün gece aldığının üstüne mi yazar?
(2) 

condensed milk

ahm1 #1399006 
canım çok yumurtalı kahve denemek istiyor. ama youtube'daki tariflerde hep "condensed milk" var. o da türkiye'de yok benim bildiğim. bunun yerine ne kullanabiliriz, bilen, deneyen var mı?
(2) 

Zara, pull and bearda mağaza müdürü maaşı

hemencevapla #1399004 
Ne kadardır?
(3) 

excel sorusu

plastic_angel #1398997 
bir kolondaki tüm hücreleri arkaplanda 5 ile çarpılmış şekilde yazdırmak istiyorum.. bir yolu var mı? yeni bir hücreye istemiyorum, ilgili hücrede hesaplama yapılsın istiyorum.
(3) 

kombi arızası

bugisme #1398995 
2 yıl önce sıfır oturduğum evin kombisi arızalandı. bunun ücretini ben mi öderim ev sahibi mi öder?
(21) 

Kuryelere yazık değil mi?

kaptan maydanoz #1398994 
Getir, banabi, glova gibi uygulamaları kullanırken eğer hava kötüyse kendimi çok kötü hissediyorum tembellik edip markete gitmiyoruz adamı ayağımıza çağırıyoruz karda kışta diye.
Mesela akşam eve biraz market alışverişi yapmak istedim ama yılbaşı günü kuryeyi çağırıyoruz yazık diye vicdan yapıyorum.

Kötü havada sipariş gelince çok üzülüyorlar mıdır :/
(4) 

Witcher'dan çok bir şey anlamadım, sorun bende mi?

akatreil #1398991 
Çok hızlı geçti her şey. Çok bir şey anlamadım. Hikaye güzel de dizi olarak sanki gereksiz hızlı geçirmişler. Anladıklarımı söyleyeyim, hata var mı bakabilir misiniz?

Witcher: Annesi witcher olması için feda etmiş, mutasyona uğratılmış. Büyücüler herhalde belirli bir dönemde bir sürü witcher yapmış, artık yapamıyor, bu da kalan 3-5 witcher'dan birisi.

Yennefer: Kamburlu ezik bir kızken, ne ara özgüvenli, "yakarım yıkarım, güç için her şeyi feda ederim" moduna girdi anlamadım. Kız "içindeki kaosu çıkar" denince ejderhaya döndü ama "nerden öğrendin bu edebiyatı" diye sorup duruyorum. Sevişmesinden gına geldi, ileri ala ala izler oldum kendisinin sahneleri. Her gördüğü erkeğin dudağına yaklaşan, gücünü neyden aldığını anlamadığım birisi.

Triss: Herkes oyuncu seçimini eleştirince, dedim herhalde önemli bir karakter olacak. Yere dokundukça büyü yapan, diğer büyücülerden farkının ne olduğunu anlamadığım birisi. Olayı ne anlamadım, witcher'la karşılaştığı zamanda da gücü, olayı ne ipucu alamadım.

Ciri: çok tatlı kız ama çığlık atıyor, millet bayılıyor. herhalde başka modlara girince de kendisine zarar vermek isteyen, istemeyen herkesi bir şekilde öldürüyor (ama nasıl?) okuduğum kadarıyla boyut açıp kapatan bir özelliği varmış ama "dünya için çok önemli birisi" deniyor ama "niye önemli" olduğunu anlamadım gitti.

Kraliçe Calanthe: "ölmemiş miydi?" diye izleye izleye, en sonunda "hee o o zaman değilmiş" düşüncesinden ancak sıyrılabildim.

Cahir: kıl kuyruk bir tip. amacı ne onu da anlamadım. özel yetenekleri var mı onu da anlamadım.

Nilfgaard: ekşide başlığı var, içerikte de google'dan görüldüğü kadarıyla bir şeyler yazıyor ama başlığa girilmiyor bir türlü? bu sorun bende mi var sadece? başlığa bakıp olaylarını anlayayım dedim, olmadı.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha da var anlamadığım ama Jaskier ile witcher'ın sahneleri dışında çok da ısınamadım :/
(3) 

pt.com.tr'den alışveriş eden var mı

superb #1398988 
bir bilgisayar piyasaya göre 300 tl ucuz ama bilemedim
tecrübesi olan var mı?
(3) 

Sisli Etfal'in otoparki var mi?

stavro #1398986 
Sb
(4) 

şu son 5-10 yıllık dönemde pazardan çekilmiş bir ürün düşünün.

neoluyokardesimnebutantantana #1398982 
nasıl bir pazarlama planı oluşturup piyasada kalmasını sağlardınız?
(4) 

Hava kirliliğinden korunmak için şu maskeler iş görür mü?

degilim #1398980 
Hava kirliliğin tehlikeli/sağlığa zararlı olduğu yerlerde maske takmak istiyorum, ama işe yararlar mı bilmiyorum. Mesela şöyle bir seçenek var: Eğer anlatıldığı gibi etkiliyse, filtreleri vs. işe yarıyorsa alacağım. Ancak para tuzağı olabilir diye de parayı gömmek istemiyorum açıkçası.

www.vogmask.com

şurada da açıklamış nasıl "çalıştığını" www.vogmask-europe.com ve cdn.shopify.com
(5) 

Yılbaşı Paketleri

clones #1398979 
Şöyle bir kişilik marketlerin alkollü yılbaşı paketleri var mı? Yine her zamanki gibi yılbaşında tek olucam. Evde kendimce boş geçirmek istemiyorum.
(2) 

TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı hakkında genel bilgi

yazarcik #1398975 
Merhabalar, Erciyes Üniversitesi Teknopark içinde ofis kiralamak istiyorum. İş dalım, gitar efekt pedalları, amfiler, ses kartları. Aslında benim aklımda hiç yoktu ancak bir arkadaşım bahsetti bu BİGG Teknogirişim Sermayesi desteğinden, cazip geldi, paraya kim hayır diyebilir... Yerli "efekt pedalı, amfi vb. üreteceğim." diye proje sunsam, sanmıyorum ki destek gelsin. Kimlere verileceği konusunu iyi anladım, asıl alanım veri analistliği, dijital sinyal işleme alanında da (özellikle ses) tecrübeliyim. Bu birikim dahilinde sizce destek alabilecek bir proje üretebilir miyim? Her türlü öneri, fikir ve teklife açığım. Halihazırda bu programda olan, bulunmuş kişilerin hikayelerini dinleyebilirsem, memnun olurum.
(6) 

kahramanın yolculuğu konulu kitap

freebird5406_2 #1398972 
bu soğuk ve yağışlı günlerde kahramanın yolculuğu temalı kitap okumak istiyorum, daniel wallace'ın big fish'i ya da melville'in moby dick'i gibi klasiklerden de olabilir, fantastik kurgu türünde de olabilir, kahraman yola çıksın başından türlü olaylar geçsin ve eğlendirsin

patrick rothfuss'un kral katili güncesi aradığım kitap olabilir mi ?
www.kitapyurdu.com

başka önerileriniz olur mu
(4) 

Kütahya da işleyen kac maden var ?

samiabi19 #1398973 
Bende aslen kütahyaliyim gediziden. Her defa memlekete geldimde duyuyorum amcalardan maden den emekliyim vs.kac tane maden var kütahyada halen isleyen ? Internete hic birsey bulamiyorum sirket ismi felan
(4) 

Mac OS: Partition Mantığı ve Boot Camp

sweet child o mine #1398971 
Senelerdir Windows kullandıktan sonra geçen ay Mac'e geçtim. Windows'taki taktiğim çoğu kişinin yaptığı gibi diski partition'lara bölerek fotoğraflar falan gibi önemli dosyaları sistemin olmadığı diğer partition'da tutmaktı ki sistem çöker de format atarsam öteki partition'daki dosyaları kaybetmeden sisteme format atabileyim.

1) Mac OS'de de bu mantıkla partition yapmaya gerek var mı?
2) Bazı oyunları oynamak için ileride Boot Camp kurmayı düşünüyorum ama Boot Camp'in kurulabilmesi için sistemin partition'lanmamış olması gerektiğini okudum. Yani Boot Camp'in yaratacağı partition'dan başka partition olamazmış. Buna göre Mac OS, Data, Boot Camp şeklinde 3 partition'a aynı anda sahip olamıyorum. Bu doğru mu?
(9) 

Yılbaşına evde tek başına girenler

halen #1398970 
Nasıl gireceksiniz ? Kendime bir güzelleme yapmak istiyorum, sizden kopya çekmek iyi olur :)

Şimdiden mutlu seneler !
(2) 

Elektro Gitar Tavsiyesi

patates #1398968 
Giriş seviyesinde kendince çalan birisi için ne önerirsiniz?
(4) 

İstanbul'da Güzel Çerkes Tavuğu Satan Yer

patates #1398967 
Hiç var mı bildiğiniz?
(6) 

Ateş

rubythemonk #1398962 
Vücudumuza bir mikrop girince vücut ısımızın yükselmesi yani ateşimizin çıkması A) bir savunma mekanizması mıdır yani vücut alarma falan geçip mikroplar çoğalamasın ya da daha iyi savaşalım diye mi ısıyı yükseltir

B) bilakis vücudun bir zaafı bir bugı mıdır yani mikropların vücuda girince daha iyi çoğalabilmek için termostat ayarlarımızla oynaması mıdır
(2) 

44/6 takım elbise giyen biri

papuayenigine02561 #1398961 
için bu takım elbise nasıldır uyar mı? kiğılının sistemi biraz farklı galiba. floransa dediği sanırım slim fit gene ama 0 drop olması aklımı karıştırdı.
44 beden bulmak zor olduğu için 46 alıcam bol gelmez demi 2 bedenden?
i.imgyukle.com
(1) 

acil netten hediye almam lazım

ilhamirem #1398960 
Biletix hediye kart gibi kültür sanat aktiviteleriyle ilgili bir hediye kart arıyorum. Biletix dışında ne vardır? tiyatro veya yemek atölyeleriyle ilgilenen bir arkadaşa hediye edeceğim
(3) 

askeri cezaevi-mahkum

Golgi #1398958 
yıllar önce ben terhis olduktan 3 ay sonra, baya muhabbetim olduğu bir uzun dönem asker karakolda cinnet getirerek 3 askeri şehit etmişti. arada sırada aklıma düşüyor. adını soyadını yazıyorum sadece o olayın haberleri çıkıyor. kendisini bir gün ziyaret etmek istiyorum. (olayın farklı bi iç yüzü var) herhangi bir kurumdan nerde ne durumda olduğunu öğrenme hakkım var mıdır? ailesini tanımıyorum açıkcası onlarla iletişime geçmek istemem bu sebepten dolayı.
(2) 

Hiçbir şey yapamıyorum

gilly #1398952 
üzerimde inanılmaz bir üşengeçlik var, iş aramam gerek arayamıyorum. sektör değiştirmek istiyorum, onunla ilgili yüksek lisans yapıyorum, ders çalışamıyorum. ne yapmam gerektiği konusunda gayet bilinçliyim, kendimi geliştirmeliyim, o sırada iş aramalıyım, başvurular yapmalıyım. ama yok, tek yaptığım saatlerce salak salak youtube videoları izlemek. ciddi ciddi iq'mun düştüğünü hissediyorum, nasıl kendime geleceğim ben? aptallaşmış gibiyim.
(1) 

teksas tech üniversitesi kütüphanesinden bir tez indirmem gerekiyor

medsarpent #1398951 
orada hesabı olan bir kişi bana yardımcı olabilir mi? aradığım tez orada var ama kayıt olamadığım ve hesabım olmadığı için indiremiyorum.
(5) 

Garanti alternatifi banka hesabi

icim urperiyor #1398946 
Selam. Son olaydan sonra (khk’li kisiye hesap acmama mevzusu) bankami degistirmeye karar verdim. Istediklerim;

Altin-dolar-tl hesaplarini kolay yonetebilme
Guzel musteri hizmetleri
Guvenilir
Kredi karti olmadan internetten alisveris yapabilme (sanal kart)
Ayni zamanda dokun-öde özelligi olan bir kart
Atm sayisi da ne kadar cok olursa o kadar iyi

Yillardir hic bankami degistirmedim. Son degisimden once enpara falan yoktu piyasada oyle soyleyeyim. Pek bilgim yok o yuzden.

Var mi tavsiyeniz?
(2) 

O kelime neydi?

crimson king #1398944 
Bugün bir yerde okuyunca güldüm, şimdi hatırlayamıyorum, ilk defa, Ölüdeniz’de, kelebekler vadisine giden tekne biletlerini dışarıda satan tipler için kullanıldığını duymuştum. Böyle çığırtkan, komisyoncu gibi iş yapan tiplere verilen bir ad. Mamut gibi, Mahmut gibi. Neydi Allah’ım. Lütfen yardım.
(4) 

Çift telefonu aynı anda çalıştırabilen bluetooth kulaklık?

velasco #1398938 
Herkese merhaba. Biri şirket hattı olmak üzere iki telefonum var. Bluetooth kulaklıklarda aynı anda ikisini birden çalıştırma gibi bir özellik var mıdır? Ve varsa önerisi olan var mı? Bilgi ve önerisi olan varsa çok mutlu olurum
(3) 

Kedi için vitamin ve mineral takviyesi

prole #1398937 
Hap, şurup, vb. öneriniz, önerdiğiniz marka var mı?
(8) 

Yılbaşı gecesi özel bir şey yapmama adeti olanlar

damladamla #1398935 
Bunu söyleyince niye şaşırıyor insanlar
(3) 

bu vodka içilir mi?

everythingok #1398931 
yaklaşık 4 sene önce bi arkadaşım vermişti ama alkolü sevmediğim için o gün bugündür dolapta bekliyor. yarın gömsen sıkıntı olur mu? yani bozulma vs ? sürekli dolapta karanlık, serin bir yerde

eksiup.com
(1) 

Gelenekçi bi ben mi kaldım bu dünyada

kiriko #1398927 
Arkadaşlar geçen buraya bi duyuru yazdım.Ortaokul 2 ye giden çocuk arkadaşının annesine ağza alınmayacak küfürler ediyor.Ne yapmak lazım bunu sordum.Çoğu normal dedi.Arkadaşlar bi ben mi farklı düşünüyorum tamam küfür edersin biz de ettik fakat anneler bizim için küçükken de kutsaldı kavga sebebiydi.Bu ve bunu söyleyen çocuk normal mi sizce?
(12) 

2019 yılı nasıl geçti?

rock n roll #1398923 
Selam herkese. Geride bırakmak üzere olduğumuz yıl nasıl geçti sizler için? Bu arada yeni yılda neler yapmak istiyorsunuz, hedefleriniz neler? Belki ben de feyz alırım sizlerden. Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum.
(1) 

merhaba e-nabız uugulamasındaki tahlil sonuçlarımızı

pelovann #1398919 
nasıl çıktı alabiliriz? ordaki bi raporun çıktı halinde elimde olması gerek. kurcaladım ama bulamadım bir bilen var mıdır?

Ehliyet kursuna odemeyi yapayim mi?

balpolen #1398915 
Gecen haftalarda kursa kaydoldum, teorik ttderslere de basladim. Fakat haftasonu sinavlarda gorevli oldugum icin 2 derse katilamadim. O sirada mufettis geldi ve ben de sinav gorevli kagidimi mazeret olarak sundum. Mufettis de raporumda belirtirim. Belki kabul edilir demis. Yoksa kaydim silinecek.
Kurs da bana dedi ki, ya mazeretin kabul edilir kaydin silinmez. Kabul edilmezse de biz seni yeni kayit gibi gosteririz ve diger grupla devam edersin. Hersey normal seyrinde devam etseydi ben ocak ortasinda teorik sinava girecektim fakat bakanliktan rapor bekledigimiz icin subattaki sinava kaliyorum malesef.
Simdi gelelim soruma. Kurs bugun bana mesaj atti, kursa olan odemenizi tamamlayiniz, bakanliga dekont bilgisi gonderecegiz diye. Ben de raporda bir gelisme olup olmadigini sordum. Cuma gunhu bekliyoruz dediler fakat odemeyi yarin istiyorlar. Baska bir miktar odeme yapmistim, simdi tamamlamami istiyorlar.
Simdi ben odemeyi yapayim mi? Yoksa rapor gelip akibetim belli olana kadar bekleyeyim mi?
Not: Kurs oldukca eski ve koklu kurslardan
Not2: Kaydim silinip yeni kayit olarak devam etsem dahi ekstra odeme yapmayacagim soylendi
(1) 

Saat kayisi degisimi

tempor #1398912 
Babannemin yves saint laurent marka bi saati var, kayisi koptugu icin degistirmek gerekiyor. Kadikoy tarafinda yapabilecek yer var midir?
(5) 

sokaktaki kedi bebekleri için neler yaptınız?

disardayim #1398909 
şu an istanbulda hava aşırı kötü ve kedicikler için ev yapmaya çalışacağım.

sokakta birilerinin alıp götürmeyeceğini bilsem bi kitaplığım var

www.ikea.com.tr

bu kitaplığın arkasını ve kenarlarını kapatırım, bir sürü polar aldım şimdi içine koyarım dedim ama kitaplığı alır götürürse biri diye komşum korkuttu saolsun.

yarın gidip www.ikea.com.tr

şunu alsam nasıl bi fikir? zemine temas etmemiş olurlar hem de yine etrafını kapatırım.

şimdi eldeki malzemelerle bir şeyler deneyeceğim. becerirsem paylaşırım. hiç kullanmadığım sehpamsı şeyler var ofiste depoda

sizin yaptıklarınız ya da fikirleriniz neler?
(2) 

video edit hk.

therevo #1398904 
Çok basit işler yapılacak. Kes böl, resim-ses ekleme şeklinde.

En hızlı , en basit şekilde render alacak şekilde ne lazım olur?

Movavi kullanılıyor hali hazırda, bunun dışında şu daha iyidir diyebileceğiniz ne var?
(2) 

ikili ilişkiler ve kadın

problem34 #1398903 
Örneğin kadınla iş ilişkin varsa kadın gayet pasifize ve ciddi bir şekilde hiç bir şey söylemezken aynı kadın ile gönül ilişkisine girdiğin an kadın her işine karışan ve her dediğinde tasarruf hakkı olduğunu düsünmeye başlıyor.Kendi malun mülkün vb şeyler de hemen sahiplenici bir tavra giriyor .Bu neden sizce ?
(2) 

Kurtlar Vadisi ilk 97 bölüm neden başarılı oldu?

asaf #1398898 
Hâlâ izleyen, 10. defa baştan izleyen insanlar var. Bunun altında yatan sebepler ne sizce?
(1) 

Schengen

malwethiel #1398895 
Merhaba, 12 şubatta bitecek vizem var. 10 şubat dönüşlü bilet alsam olur mu? Bence olur ama tecrübe eden mutlaka vardır, teşekkür ederim.
(2) 

öğrenci akbili süresi

the man who fell to arcturus #1398894 
merhabalar. bu yaz mezun oldum ben. indirimli kullanıyordum sanırım ocakta bitecek.

bugün aylık akbil yapsam öğrenci indirimiyle, ocak ayında kullanabilir miyim acaba?
(5) 

Şafiiler ve köpekler

wmeh #1398892 
Sürekli bununla ilgili espriler görüyorum da bağlantıyı anlamadım. Nedir bağlantı?
(5) 

notalar-insan sesi vs

kapti #1398889 
notaların sol anahtarındaki yerleri sonra ölçülerle ilgili tonla video var ama ben daha işin "hikayesini" merak ediyorum. mesela notalar do-re-mi değilde la ile başlıyormuş :) yani la en kalını mı oluyor? sol en tiz nota mı? do ne yapıyor peki o tok sesiyle? bunları anlatan bi video ya da yazı bulduran olursa sevinirim. he bir de mesela şarkı dinleyip fa okuyor diyorlar. daha tiz okuyunca sol oluyor o zaman diyorum. yani öğrenmek istediğim şeyler biraz bu mantıkla alakalı.
(11) 

bu erkekler niye böyle?

oldubitti #1398887 
ben bu erkekleri anlamıyorum. adamın biri yazıyor ben cevap veriyorum geri yazmıyor. 3 gün arazi oluyor sonra tekrar hortluyor hop baştan aynı masal. artık umursamadım bıraktım. birine ben yazıyorum iyi hoş muhabbet ama bu da mesajı cevapsız bırakıyor. hayır yani ben yazmayınca o da yazmasa takmıyor diyeceğim. adam kendi yazınca bile cevabımdan sonra devam ettirmiyor konuşmayı. hadi dedim olur. belki mesaj yazmayı sevmiyor ama adam buluşma işine de mırın kırın ediyor. yok başım öyle, yok kıçım şöyle.

niye böyle yapıyor bunlar, dertleri ne anlamıyorum. hoşlanmadıysan, görüşmek istemiyorsan söyle işte. daha ne mesaj atıyorsun? bir de kadınlara laf ederler yok taktik kasıyorlar yok bilmem ne. art arda böyle vakalar canımı sıktı. artık başımı ağrıttı bu işler.
(4) 

romanya'dan vize alınca otomatik olarak şengen almış mı oluyoruz?

Bruce #1398886 
marina diye bir ajans var, romanya vizesine buradan başvuruluyormuş. ben romanya için vize alınca otomatik olarak şengen vizesi mi vermiş oluyorlar?
yoksa başvuru esnasında şengen/sadece romanya vizesi diye mi soruyorlar?

romanya avrupa birliğine dahil bir ülke, o yüzden tıpkı italya'dan vize alınca otomatik şengen almış gibi olduğun için bunda da aynısı geçerli diye düşünmüştüm. daha önce italya'dan vizelerim var ve hep şengen vizesi olarak bahsediliyordu. romanya için siteye vs. baktım ama şengen lafı geçmiyor hiçbir yerde; anlayamadım o yüzden.
1 ...  ... • 2165    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık