(2) 

kulak ameliyatı mümkünse ankara

serbest gezen koala #1440346 
merhabalar
arkadaşımın kulağı bana hiç kepçe gelmese de saçını toplayınca kepçe duruyormuş ve ameliyat olmak istiyor. ameliaytı ankarada olması kolaylık olur çünkü yer problemi yaşamayacak. devlet ya da özel kimi önerirsiniz? nerede kime yaptırsın? bir de önerileriniz varsa ameliyat öncesi/sonrası için, almaktan neşve duyarız
sevgilerle
(2) 

yosun yaprağı saklama

patronaj #1440343 
selamlar, carfur'dan daha küçüğü olmadığı için 50'li yosun yaprağı aldım. ama alt tarafı 2 porsiyon için 2 yaprak kullanacağım.

poşeti vakumlu gibi bir şey. kalan 48'sine bir şey olur mu? nasıl saklamam lazım? buzdolabı poşetinde dolaba atsam kötü mü olur?
(8) 

50 cc motosiklet ile otoyola çikmak

rahip janick #1440342 
ben bir süredir motosiklete heveslenmiş, sürekli ilanlara ve aea (allah rahmet eylesin) videolarına bakınan bir kimseyim. aslında 150 cc bir motosiklet bakıyordum ancak fiyatlar uçtuğu için ve henüz elimde hiç nakit bulunmadığı için "50 cc alayım, hem öğrenirim hem işe giderim" diye düşünüyorum. ancak iş yerime gitmem için otoyolda 10 km katetmem gerekiyor -ki bu yolu tırlar vs. de çok kullanıyor.

50 cc bir motosikletle otoyola çıkılır mı?

bir defa kuba trendy kullanmıştım, çok sevimli ve rahat gelmişti. bu arada motosiklet tavsiyesi için ihtiyaç olursa diye, 170cm boy, 70 kg, patates bir erkeğim.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

iki kişi ortak araba alınabilir mi?

Transa #1440339 
ortak şekilde araba alınıp daha sonra iki kişinin onayı olarak satış mümkün mü? yoksa sadece bir kişiye mi ait olur araç?
(21) 

Burçlara İnanıyor Musunuz?

top_secret #1440337 
1- Burçlara inanıyor musunuz ?
(Cevap sadece evet yada hayır olmalı)

2- Karşınızdaki kişinin x burcu olduğunu düşünüp; gerçekten x burcu çıktığı oldu mu ?
(Cevap sadece evet yada hayır olmalı)

3- Hayatınızda burçları baz alarak düzenleme yapıyor musunuz ?
(Belirli burçlarla ilişki kurmama, iş yada özel hayatta belirli burçlarla yakın olmaya çalışmak gibi)
(Cevap sadece evet yada hayır olmalı)

4- Aynı x burcu kişilerinin temel özelliklerinin aynı olduğunu düşünür musunuz ?
( x burcu duygusaldır, y burcu liderlik yapmasını sever gibi)
(Cevap sadece evet yada hayır olmalı)

5- Burçlara yükselen burçlarının vs. etki ettiğini düşünüyor musunuz?
(Cevap sadece evet yada hayır olmalı)

6- Eklemek istediklerinizi yazınız.
(13) 

Geziyor musunuz ?

infernalcadre #1440336 
İzinde tatilde olanlar; gezip tozuyor musunuz? Yoksa covidden dolayı evde misiniz?

Bu aralar bulunduğum yerde vakalar filan çok arttı. Hayat eve sığar uygulamasında her yer kıpkırmızı oldu ama izindeyim ve evde geçirmek mutsuz ediyor beni sanki boşa gidiyormuş gibi.

Siz olsanız ne yaparsınız ?
(2) 

sözlükten johannes gotunberk

mysql34 #1440335 
Sözlükten johannes gotunberk'e benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
(2) 

huawei dizüstü alinir mi?

proteus #1440334 
yoksa f/p olarak önereceginiz başka bir dizüstü var mi? pil ömrü en önemli kriterlerden, ofis işleri icin kullanacagim ama günde 12 saat bilgisayar başında geciyor, her gittigim yere götürüyorum.
(2) 

anadolu yakasında kan tahlili

akan dame #1440332 
anadolu yakasında herhangi bir özel hastanede veya tıp merkezinde kan tahlili yaptırmak istiyorum. vitaminlere, hormonlara vb. bakılan genel bir tarama istiyorum aslında ama tıp merkezleri hep tek tek fiyat veriyorlar. pazar günü gidebileceğim, özel ve kazık olmayan bir yer var mıdır kan verebileceğim?
(4) 

Türkiye il ilçe koordinat datası

IncredibleMau #1440330 
Açık kaynak olarak en geniş dataya nereden ulaşabilirim? Github'dan birkaçına baktım, biri işime yarıyor ama daha geniş bir data vardır belki diyerek sorayım dedim.
(3) 

2. dünya savaşı midway pearl harbor

ShadowOfMoon #1440327 
filme göre japonya durup dururken abd pearl harboru bombalıyor. gerçekmi bu olay

abd japonyayı saf dışı etmese nazilerle dünyanın sonunu getirebilirlermiydi
(4) 

pc faresi yüzünden işaret parmağı acıması yüzünden mouse önerisi

ShadowOfMoon #1440326 
yazılımla uğraşıyorum.tekerlek çok kaydırıyorum faredeki. 1 haftadır işaret parmağı prolsimal falanks kısmında (alttaki linkteki fotoda yazıyor) yani yumruk yapılan yerin üstünde bir gariplik var. acıma değil aslında.

ama zorlarsam daha da kötü olacak gibi.

doktora tabi gideceğim de mouse olarak nasıl bişi alayım ki teker işaret parmağına yük olmasın.laptop pad kullanamıyoeum ona mı alışayım. arada orta parmakla teker kullanıyorum işaret rahatlasın diye de. korkuyorum bayağı :(


lh3.googleusercontent.com
(1) 

SMA Testi- Molekuler Analiz Raporu- capsli

sunriseee #1440325 
Merhabalar,

SMA testi yaptirdik. SMN 1 ve NAIP ok gibi fakat SMN 2 deki kopya olaylarini anlayamadim. Ne anlama geldigini bilen var mi ? Ekte gorsel mevcuttur
(4) 

Tablet hk

primetime #1440318 
Değerli arkadaşlar çocukların kullanabileceği sim kartlı bir tablet öneriniz varmıdır ? Teşekkürler..
(6) 

psu'dan çıkan 4 pin güç kablolarını seri bağlamak

synche #1440315 
2 adet 4 pin güç kablosunu birbirine seri bağlasam PSU zarar görür mü? amacım yavaş dönen 20cm fanların biraz güçlü çalışıp çalışmayacağını görmek..

psudan çıkan 2 adet 4 pin çıkışı pense ile kesip birbirine bağlamaktan bahsediyorum..
(2) 

Yurt dışı hisse ve maden yatırımı nasıl yapılır?

faati #1440313 
Mesela Tesla ya da Apple hissesi almak istiyorum, en pratik şekilde nasıl alabilirim? Aynı merakım nikel, bakır gibi madenler için de geçerli. Nasıl nikel yatırımı yapabilirim?

Akbank, İş Bankası, Enpara mobil uygulamalarına baktım ama bir şey göremedim.
(1) 

Scottish Fold Osteokondrodisplazi İçin Veteriner Önerisi // İstanbul

cikolata selalesi #1440311 
Selamlar, tam iki aylık Scottish fold sahibiyim (kırık kulaklılardan) iki gün oldu sahipleneli ve bir gündür baya hareketsiz ve topallıyor. sürekli uyuyor zaten bir kere tuvalete kalkınca anladım topalladığını. düne kadar hareketliydi.

Biraz araştırınca Osteokondrodisplazinin çok görüldüğünü ve hayat boyu palyatif tedavi ile konforlu yaşayabileceklerini öğrendim.

Veteriner bir arkadaşımın ricası üzere sahiplenmiştim, sahibi çok titiz olduğu için sadece benim gibi hayvansever birine verebilirmiş vs vs. O veteriner arkadaşımın klinik bilgisine çok güvenmiyorum ama. Şimdi röntgen çektirmek için vs götürmeyi düşünüyorum ama memnun kaldığınız ya da önerebileceğiniz bir veteriner varsa da araştırmak isterim.

Maalesef google bu konuda çok yardımcı olmadı ya da ben çok tatmin olmadım. Birebir memnun kalan bir hayvanseverden tavsiye almak daha iyi olacaktır.

Teşekkürler şimdiden.
(7) 

böcek ısırığı-ısırılan yeri uyuşturmak

owaki #1440309 
ne böceği bilmiyorum, ayağımı bir böcek ısırdı.
ısırdığı yerde nohut büyüklüğünde bir kırmızılık var ve acayip kaşınıyor. uykumda bile kaşındığını hissettim, ayağımın o kısmı çarşafa vs temas edince.

eczaneye uğradım, stilex diye bir krem önerdi.
ayağımı soğuk su ile yıkıyorum, kolonya döküyorum, bu kremi sürüyorum. bir süre anca idare ediyor.

ayağımın o ısırılmış kısmını uyuşturacak, hissetmememi sağlayacak bir krem var mıdır? böcek ısırığı için ilaç içmek istemiyorum.
(3) 

Hoparlör sorusu

fragile lady #1440307 
Keyboard'la kullanabilmek için kablolu ve televizyonla kullanabilmek için kablosuz da kullanılabilen bir hoparlör var mıdır bildiğiniz? Eğer yoksa iyi hoparlör önerisi de alabilirim.
(5) 

Free shoptan alınan ürünü uçakta yanımıza alabiliyor muyuz?

deepest #1440304 
Dış hatlardan iç hatlara geçiş yapıcam, free shoptan 2 tane içki alsam bu covid sürecinde uçak kabininde taşımama izin veriliyor mu?

Pegasusta şöyle yazıyor, kafam karıştı açıkçası.
"Uçak içine kadın el çantası, laptop, evrak çantası ve bebek malzeme çantası dışında bir şey almanıza izin verilmeyecektir."

Teşekkürler
(1) 

Bjk neden deplasmanda oynuyor?

yarey #1440303 
Paok'un puani mi daha yüksek veya seri başı mı?
(3) 

4G modem mevzusu

ManikD #1440301 
Sevgili romalılar,

Size bir sorum olacak. Şimdi bizim kayın pederlerin bir yazlığı var. Orada sabit bir internet bağlantısı yok. Zaten evde düzenli biri olmadığından bağlamak gibi planları da yok. Ama gidildiğinde İnternete ihtiyaç duyuluyor. Pc için İnterneti telefondan paylaşmak geçici bir çözüm ama o telefonu bir yere sabitleme gerekiyor ısınıyor vs. Neyse günün sonunda biz 4g bir modem alalım, içine faturasız bir hat takalım, gittiğimizde TL yükleyip paket yapalım dedik. www.hepsiburada.com şöyle cihazlar bakıyoruz. Yani aslında kendi kendimize superbox yapmış olacağız. Ama taahüt vs olmadığından her ay gereksiz para vermiş olmayacağız.

Şimdi bir kaç soru var kafamda, belki bazılarını bilen vardır diye sorayım dedim.
1- böyle bir cihaz almak ne kadar mantıklı? Kullanan var mı? İş görür mü yazın 1 2 için
2- eskiden vınn vs için data hatları oluyordu daha ucuz. Hala devam ediyor mu bu uygulama ben bulamadım. Bu konu hakkında operatör vs önerisi olan varsa dinlemek isterim.
3- bir ara operatörlerin biti kanlanmıştı, işte internet paylaşımı yaparsan ek para alırım gibi saçmalıklar ortaya çıkmıştı. Ne oldu o iş? Bunda sıkıntı yaşar mıyız diye düşündüm.
4- son sorum yine olası bu tip (aynı model olmasına gerek yok) modem kullananlara yönelik. Dümdüz telefon için faturasız hat alsam çalışır di mi (data hattı değil)?

Sevgiler
(4) 

fahir öğünç - pinkfreud - modern sabahlar

teritori #1440299 
fahir öğünç ile pink freud bir şeyler yaşamışlar, haklarında hayırlısı bii bağlamaz. fahir evli (eğer boşanmadıysa tabi) ve çocuğu var, bu kendisi açısından evet sıkıntı. eğer boşandıysa hiç sıkıntı değil.

ama anlamadığım nokta ege kayacan ve gagamanjero ve bilimum bütün şeylerdeki ortaklıkları neden bir anda silip ankara'dan ayrılıyor? bununla alakalı bir bilgisi fikri olan var mıdır?
(5) 

Ssd tavsiyesi (maksimum bütçe 350 tl)

joehigashi #1440297 
2 sene önce aldığım sözümona i5 işlemcili dell notebook format atmama rağmen 2-3 excel çizelgesi açtığımda dahi caleron hızında çalışmayı sürdürünce sorunun hdd den olabileceğini düşünerek ssd almaya karar verdim.

Lakin piyasada çok çeşitli ssd markaları var ama her kafadan bir ses çıkıyor

Sandisk: bad sektor sorunu var yazma hızı düşük tukaka

Western digital: yazma hızı düşük bulaşma

Kingston: piyasadaki en kötü ssd markası

Hangi marka ve modeli daha iyidir bunların ? 240 gb alacaktım ama Bütçeyi esnetip 350 tl ye 480 gb da alabilirim ne tavsiye edebilirsiniz ? Birde en iyi samsung evo deniliyor ama oyun oynayıp performans beklediğimde yok. bilgisayarın açılışını hızlandırsın 2-3 excel tablosu açtığımda hasta etmesin, birde durduk yere bad sektor vs çıkarmasın sağlam olsun önemli olan o benim için.
(1) 

Javascript - response türü mevzuları

tchuck #1440296 
Ajax'dan gelen response; html veya json formatında olabilir.
Ancak json olarak gelen şey de, string formatında geldiği için onu önce json'a parse ettirmem gerekiyor.

Haliyle typeof(response) ile "bu html midir, json mıdır" sorusunun cevabını alamıyorum.

ben de;

var data = JSON.parse(item);

if(data.message){
}else{
}

gibi bir saçmalık yapayım dedim. "json'sa, .message'a cevap verir" diye düşünerek.
ancak html'ı json.parse yapınca direkt error veriyor.

bu işi daha doğru nasıl yapabilirim yav?
(4) 

performans dayanağı

kondansator #1440295 
son zamanlarda sık sık yeni kurulan/oturtulmaya çalışan şirketlerden teklif alıyorum. x tl maaş ile başlayalım, kazandıkça beraber kazanalım, prim vb söylemler ile düşük maaşlar teklif ediliyor. ben de deneyim ve tecrübeyi öne atarak red ediyorum. sizin bakışınız nedir bu tarz durumlarda
(4) 

Kalite sistemleri ölsün istiyorum

pati #1440294 
Bu bir isyandır. İki tam gün fmea eğitimi bıraktılar kucağıma, hayattan soğudum :(

Kalite sistemleri bir grup işsizin, işi gücü olan da işini yapamasın, şirketler hantallaşsın, iş çıkmasın diye uydurduğu dayatmalardır. Hepsi ölsün istiyorum. Bıraksınlar işimi yapayım ya, bunlarla uğraşan ayrı bir ekip olsun yapsın bunları. Benim müşterim fmea istemiyor, ürün istiyor ve hemen istiyor, projeye başlamadan fmea yapmamı mı bekleyecek.

Benzer şeyler düşünen var mı? Hadi isyan edin.
(13) 

Motorsiklet Ekipmanı

alaimisema #1440293 
Merhabaaaa
İşe gidip gelmek için 50cc scooter aldım. Acemi sürücüyüm her ne kadar motor hız yapamasa da kaza ihtimali her zaman var.

Bana kadın için motorsiklet ekipmanı önerir misiniz? Eldiven, kask(fullface) ve mont önceliğim olacak. Tek tek model önermeniz zor olabilir ama en azından şu markalar iyidir derseniz ben onun modellerine bakarım. Şu an için idareten dandik bir şeyler aldım bir an önce düzgünlerini almak gerekiyor. Bütçe konusunun çok ucu açık biliyorum fakat ortalama kalitede bir şeyler alacağım. Örneğin kaskın 5000 TL olanı da var 150 TL olanı da var benimki ortalarda olabilir.


Not: googledan baksana diyecekler için şimdiden bilgi; ya reklamlar çıkıyor ya da erkek için ekipmanlar çıkıyor daha kocaman olanlardan.
(2) 

Istanbul-Fethiye Guzergah Tavsiyesi

brkylmz #1440292 
Yola cikis saatime gore yari yolda 1 gece konaklama durumu da var.

Su guzergahtan git, su kadar odersin ama soyle avantaji var diyecek tecrubeli arkadaslar bi el ativersin bi zahmet.

(Google maps ve forumlara baktim)
(2) 

bu müzik tarzının adı ve bu tür şarkıları arıyorum.

luluki #1440288 
söz ağırlıklı değil de müziğin ön plana çıktığı, söylemesi zor adeta senfonik neredeyse operaya yakın bi türk sanat müziği tarzı var. mesela bu akşam bütün meyhaneleri dolaştım istanbul un ya da huysuz ve tatlı kadın.

icrası epey zor aynı zamanda dinlemesi o kadar zevkli şarkıları arıyorum. bi ara klasik sanat müziği diye bişey duymuştum. o şekilde arayınca bişey bulamadım.

hani sanki türk sanat müziğinin özü gibi bişey. saray müziği mi dersiniz dede efendiler in altyapıları mı başka bişey mi bilemiyorum..

bilmem ifade edebildim mi? yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım istanbul un. isterseniz söylemeyi deneyin. yapamazsınız:)
www.youtube.com
(14) 

5 ebeveyn ve 1 bebek arabaya nasıl sığarız?

bisorumvargaliba #1440285 
selamlar, sorum çok açık. 5 birey (şoför dahil) ve bir 3 aylık bebek arabaya nasıl sığarız uzun yol için?

b segment bir polo, c segment bir megane veya başka bir öneriye yerleşme konusunda fikirlere açığım.

vito tarzı ya da mpv araçlar hariç.
(9) 

Sol seritte hiz siniri

invictae #1440284 
Normalde israrla sol seridi isgal eden birisi degilim. Hizlanacaksam sollamami yapar sag/orta seride geri donerim. Basima boyle bir sey gelmedi ama merak ediyorum.

Ama merak ettigim bir sey var. hiz limiti 70 olsun ornegin, %10 toleransi da koyalim 77. (40 yapar ve mehepeninn...:d)

77 uzeri hizla gelene sol seritteki yol vermek zorunda mi? 77’ye takip arkadaki gotunu de yirtsa yol vermeyebilir mi?

Elbette hastalik, aciliyet vb istisnalari su anda eleyerek soruyorum. Hiz tutkunuyum, istersem basarim, cezami da oderim’cileri de gecelim lutfen.

Sadece kurali soruyorum. Tesekkurler.
(3) 

Anarşizm

docrivers #1440282 
Babadan malı mülkü olan , refah içinde yaşayan biri anarşist olabilir mi ? Ne kadar olur, anarşist çevrelerce sosyal ortamlarda ne kadar kabullenir, teşekkür ederim.
(10) 

Macbook'a Az Bir Şey Soda Döküldü

yeteramadenedimherseyi #1440280 
Merhaba. Az önce Macbook'a az bir şey soda döktüm klavyenin sağ tarafına doğru. Fişten çıkarıp ders döndürdüm hemen, peçeteyle kuruladım ıslak yerleri. Şu an bir sıkıntı gözükmüyor ama eğer bir zarar gördüyse bunun ortaya çıkma süresi ne kadardır acaba? Yani ne kadar zaman geçtikten sonra "aa tamam bir şey olmadı" deyip hayatıma devam edebilirim?
(3) 

Yabancı şirket hisseleri

pro9it9is9 #1440278 
Selam arkadaşlar. Sorum yatırım işlerinden anlayanlara.
Bazı bankalar ve aracı kuruluşlarda hesap açılıp yabancı şirketlere ait hisselerle işlem yapılıyor bilindiği üzere.
Yabancı dil sorunu yok. Böyle bir işlem için deneyim ve eğitim mi gerekiyor? Çok mu riskli?
Riskler nelerdir? Banka kaynaklı sorunlar mı daha fazla, yoksa diğer aracı kurumlar ile mi? Ya da ilgili ülkenin piyasası ile ilgili sorunlar mı olabilir?
Konunun cahili hiç bulaşmasın mı?
(bir yakınım ısrarla denemek istiyor)
(7) 

bu kuş ne yer?

isimsiz uye #1440275 
hiç anlamıyorum kuşlardan. resimdeki kuş 20 gündür balkonumuzda böyle bir yuva yapmış ve günde bir defa kalkıp yemek bulup geri dönüyor. o kısa zamanı saymazsak üç haftadır hiç kıpırdamadan bu şekilde duruyor. altında da iki tane yumurta var. buna ne yemek vermeliyiz?

hizliresim.com
hizliresim.com
(1) 

Telefon Görüşmeleri için en iyi kulaklık

ideolacya #1440272 
Merhaba,

Arkadaşlar gün içinde telefonla çok fazla konuşan biriyim. Genelde ofis içinde olmama rağmen arabada ve sokakta sesimin iyi karşı tarafa iyi gideceği bir bluetooth kulaklık arıyorum. Önceliğim telefon görüşmesi. Samsung Buds kullandım ama verim alamadım.

Hangisini alayım, karar veremedim.

Not: xiomi note 8 pro kullanıcısıyım. Airpods kullanamıyorum.
(3) 

İş mülakatı en genel sorular

senolll #1440271 
Neler? Tavsiyeleriniz?
(4) 

İnternet + TV birlikte

horizon #1440270 
Merhaba,

TV kanalları ve İnternet paketi olarak kullandığınız yada önerebileceğiniz hangi servis sağlayıcı paket var?

Anne babaya almak için şuan hazırda Türksat kullanıyorlar ama İnternet fazlası ile yavaş ve film kanalları o kadar kaliteli değil
(7) 

yeşillik yemenin faydası

Tochinoshin #1440269 
Yeşil ot yediğiniz dönemle yemediğiniz dönem arasında fark hissediyor musunuz? Sanki olmasa da olur gibi geliyor bana. Domates, soğan, biber yetmez mi günlük sebze olarak?
(3) 

pürmüz yemekte gaz tadı bırakıyor mu?

Tochinoshin #1440268 
Bol keseden kullanıyorlar da zararlı değil mi? Kalıntı bırakmıyorlarsa ben alıp her şeye sıkarım valla.
(6) 

Kaş’ta kalacak yer

valentinov #1440267 
Merkezden 5-10 dk’lık yürüme mesafesinde

Otel olur apart olur ev olur..

Çok low cost olmayan nereyi önerirsiniz? 4 gece kalınacak.
(2) 

Balkonumdaki koruma amaçlı demir kapı için güvenli kilit nerden bulabilirim

gijilti #1440263 
Şöyle bir kilit lazım: Yan yana gelen sucuk kalınlığında iki demir profilin çevresini sarıp kilitlenmesi gerekiyor. Şifreli kilitler anahtarlı kilitlere göre belki daha güvenlidir hırsıza karşı?

Not: Dilediğim gibi bir kilit bulabileceğim bir yer var mı İstanbul'da? Gidip bakıp uygun olanı bulayım.
(1) 

Şu linklerde çalan müzikleri nasıl indirebilirim?

santimantal #1440261 
İndirmek özel program gerektiriyorsa ve ben zorlanacaksam bir şekilde, zahmet olmazsa indirip bana yollayabilirsiniz de. (e-posta: santimantal777 [at] gmail.com)


1.
music.163.com

2.
mp.weixin.qq.com
(1) 

asgari ücretle daha yüksek maaş arasında ne kadar sgk primi farkeder?

etna #1440260 
anladığım kadarıyla asgari ücretlinin işverene maliyeti 3450 tl civarı.
atıyorum maaş 3.000 tl olursa işverene maliyeti ne olur? 4.000 lira olursa ne olur?
(4) 

iş teklifi bekleme - aylaklık

taha1907 #1440257 
selamlar, yaklaşık 1,5 ay önce mezun oldum ve neredeyse 2 aydır bir kaç şirketle görüşme aşamasındayım.

pandemi sürecinden dolayı, görüştüğüm şirketler yavaş hareket ediyor işe alım konusunda. fakat ben de bunları beklerken gün içindeki vaktimi çok saçma şekilde harcıyorum. hiç bir şeye konsantre olamıyorum. oturup film izlemek istiyorum fakat elim hep kariyer.net / linkedin ‘ e gidiyor acaba yeni ilan var mı, acaba profilimi görüntüleyen firma var mı diye.

bütün günüm böyle geçiyor akşam olunca da tv karşısında boş yapıp uyku moduna geçiyorum. biliyorum tek çözümü bende fakat bir tavsiyeniz var mı bu durumlar için?

bu arada iş teklifi beklemek kadar lanet bi şey yokmuş. örneğin bir sınava girdiğinde alacağın iyi veya kötü not benim elimdeyken teklifin gelmesi veya gelmemesi tamamen ordaki 2-3 kişinin ağzından çıkacak evet veya hayır kelimesine bakıyor :) bu triplerden nasıl çıkabiliirim ?
(1) 

Kore covid testi hk.

altin yumurtlayan lavuk #1440253 
Son zamanlarda Kore'ye giden var mı? Almanya gibi son 48 saat içerisinde covid testi istiyorlar mı? Vize kağıdında uyarılarda vs hiç öyle bir şeyden bahsetmemişler. Vize alırken zaten covid testi yaptırmıştık bir de uçuştan 48 saat önce tekrar teste gerek var mı?
(4) 

Yazılım öğrenmeden önce bilg müh dersleri çalışmak.

neysene #1440252 
Halihazırda alakasız bir mühendislik dalından mezunum. Fakat işsizlik bedeniyle yazılıma yöneldim. Yöneldim fakat işin mutfağından başlama düşüncesi hasıl oldu. Dedim ki itünün açık ders sisteminden derslerin teorilerini öğreneyim ders yarıyıl programına göre.
Örneğin şu pdf gibi gayet açık konu anlatımları/pdfleri (yüksek lisans dersleri de dahil mğfredat derslerinin %30 u burada var tabi. Ivır zıvır dersleri de ben ünideyken almıştım) var: ninova.itu.edu.tr

Diğer taraftan youtubeda akademisyenlerin anlattığı 4-5 ders var(bazıları eski bazıları da pandemi nedeniyle yüklenmiş farklı ünilerin hocalarından) . Bunlarla temel oluşturup program öğrenmeye öyle başlayayım diyorum.

1-Fakat proje ve sınav gibi bilgimi test edeceğim şeyler olmadığı için ve interaktif bir öğrenme olmayacağı için sizce boşa kürek çekmek mi olur?
2-Dersleri pas geçip yazılım dillerine yönelmek diplomasız biri için çok da önemli değil mi?
3-Bu teori temelleri diplomasız biri için zaten yeterli ve gerekli mi?

Not: ingilizcem çok iyi değil bu yüzden youtube üzerinden MIT üni derslerini anlamak zor oluyor. Özellikle mesleki terimlerle. Fakat bu itü notlarının %60ını çok zorlanmadan anlayabiliyorum.
(8) 

Komşu çok ses yapıyor, olayı tırmandırmadan nasıl çözerim

wiekannich #1440251 
Almanyadayım ruhezeiten denen bi kanun var 22.00'dan sonra 30db üstünde ses yapamazsın evinde. Buda fısıltı seviyesinde konuşmak anlamına geliyor. Tabi evin içinde çoluğun çocuğun varsa ne bileyim duş vs alacaksan bu kanuna tabi değil.
Gel gelelim benim duruma, pakistanlı bir komşum var. İllegal olarak kaldığını biliyorum, şehir kaydı yaptıramadığından bahsetmişti. Yani sadece bunu bile polise bildirsem ertesi gün şutlarlar. Hadi onu geçtim, eleman buna rağmen utanmadan sıkılmadan cam pencere açık saat gece 3'e kadar telefon hoparlörüyle konuşuyor da konuşuyor.
Efendi gibi kapısına gittim söyledim bak dedim uyuyamıyorum, okey dedi aa burda mıydın ya sen falan çekiyor bide ? ya tam ortadoğulusun diyecektim de neyse dedim eyvallah, sonuç.. camı kapattı aynı tempo devam.
2. yi telefondan söyledim bak dedim kanun var böyle böyle yapmaman gerekiyor, kanunu biliyorum ses yapmıyorum telefonla konuşabilirim istediğim gibi diyor bide gergin atıyor. Kapıyı sert çarpıyormuşum bak bak kapıyı günde 2-3 defa kapatıp açmamı kendine savunma mekanizması bellemiş, 3'e kadar konuşmasını aklayacak. Daha dikkatli olmanı bekliyorum dedim efendiliği bozmayalım yüz yüze bakıyoruz vs diye bak ikimiz de bu kurallara tabiyiz vs diye kapattım. Aynen dedi. Yok babam aynı tas aynı hamam devam. Çirkeflik yapmak istemiyorum ne yaptığı ne ettiği beni bağlamaz da bu kadar saygısızlığı üst üste yapması bide zeytin yağı gibi kanunları biliyorum vs çekmesi saygısızlığı bi kat daha arttırdı.
Eyalet yetkililerine sordum dedim böyle böyle cevap bekliyorum. Ama elimde kapı gibi kanun var zaten yasa vs her şey belli. En son bu görevlilerden gelecek cevabı buna forward'lıcam. Tam ortadoğulu bi tip, fakat Türk vicdanı yapıyoruz gene insanlığımızdan ödün vermeyelim diyoruz, yabancı memlekettesin diye hadi aileni özledin konuşuyorsun diyoruz da kardeşim her gün gece yarısına kadar olmazki. Ben de yarın işe gideceğim uyuyamıyorum sesinden.
Ne yapayım şimdi bu adama ben ?
(3) 

D vitaminini 6'ya bölüp alsam olur mu?

ya ben lan neyse #1440246 
300.000 olanı doktor bir kerede iç dedi.

50.000 x 6 gün şeklinde içsem olur mu? doz aynı da belki 6 gün boyunca kanda yüksek olması zararlıdır, karaciğer ve böbrekler yoruluyordur ne bilim öyle merak ettim.
1 ...  ... • 1812    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık