(1) 

Hukuken iddia sahibi iddiasını ispatlamalı mı yükümlü yoksa sanık mı?

siyahsekiz #1457074 
Aşağıda ilgili entry'de belirtilen "ille kanıt istiyorsak, suçlanan yapmadığını kanıtlasın, utandırsın hepimizi" yaklaşımı hukuken ne kadar doğru? Yani hukuk iddia sahibi iddiasını ispatlamalı mı diyor yoksa sanık suçsuzluğunu ispatlasın mı diyor? Eğer sanık suçsuzluğunu ispatlasın diyorsa bu çok saçma ve önüne geçilmesi mümkün olmayan bir sistem değil midir? Sonuçta bu yolla isteyen istediğine her türlü iftirayı atıp, hayatı karartabilir.

İlgili entry'nin linki: eksisozluk.com

Şimdiden teşekkürler, tikler hemen.
(3) 

pastacılık malzemeleri-İzmir

Kıllanıcı adı: #1457073 
Günaydın,

Gün içerisinde gidip yerinden pasta malzemeleri alabileceğim bir yer var mıdır İzmirde? Gıda boyası, sıkma torbası ve duy alacağım.
Gıda boyası migrosta gördüm ama biraz daha büyük, renk çeşitliliği olan ve kaliteli birşey almak istiyorum.
Sıkma torbasına hiç rastlamadım marketlerde, nereye bakayım?
(3) 

İstanbul İçi Evden Eve Nakliyat

frkd #1457070 
İstanbul Anadolu yakası için daha önce hizmet alıp, memnun kaldığınız nakliye firması var mı? mobilyaları kırıp vurmadan veya vida arttırmadan kurabilecek düzgün taşıyacak firma bulmak çok mu zor?
(13) 

Zenci Kelimesi Artık Irkçı Mıdır

rahip janick #1457069 
Sürekli "Zenci arapçada siyah demektir." diye savunuluyor. Tamam doğrudur ama günümüzde "nigger" kelimesini de zenci diye çeviriyor herkes Türkçeye?


Nigger'ın Türkçedeki karşılığı sizce nedir? "Olmak zorunda mı?" diye soracak olursanız da eğer zenci diye çevriliyorsa ve zencinin ırkçı olmadığı söyleniyorsa bence olmak zorunda ya da olduğu gibi İngilizce kullanılmalı, zenci kelimesi de hiç karıştırılmamalı.

Sorular: "Nigger"ın Türkçedeki karşılığı nedir? Zenci kelimesi (eskiden öyle olmayabilir ama) artık ırkçı bir sözcük müdür?

edit: bu arada şimdi nişanyan sözlük'ten de zenci kelimesinin etimolojisine baktım;

"[ Kutadgu Bilig, 1069]
ajun boldı zangī ḥabäş ḳırtışı [yeryüzü zenci habeş derisine büründü]
[ Mesud b. Ahmed, Süheyl ü Nevbahar terc., 1354]
Ki çün géce urına zengī yüzin
~ Ar zancī زنجى kara derili, Afrikalı ~ Fa zangī زنگى a.a. <? Fa zang/jang زنگ/ژنگ pas +ī"

diyor. Yani salt "siyah" anlamı yok kelimenin.

www.nisanyansozluk.com
(17) 

kimligini yenilemeyen?

müptezel dostoyevski #1457066 
cevremde 1 kisi bile kalmadi kimligini yenilemeyen, tek ben kaldim galiba, var mi 2023 e kadar bekleyen ben gibi birileri
(3) 

Tosla'da iade edilen parayı çekmek

ahm1 #1457065 
Bir kampanya kapsaminda 25 lira iade geldi. Kampanya sayfasina şoyle yaziyor: "Ödül yüklemeleri harcanmadığı takdirde Ocak ayının ikinci haftası geri alınacak."

Hesap 30 lira oldu. Merak ettim cekilebiliyor mu diye ve 30 lirayi cektim. İs bankasi hesabima cekecegim icin henuz yatmadi hesabima ama bir uyari da vermedi, muhtemelen yarin yatar. Peki benim bunu yapmam yasak mi?

Şoyle şeyler de yaziyor cunku kampanyalarin detaylarinda: "kampanyayı manipüle edecek şekilde hareket eden ve/veya hile yaptığı tespit edilen kullanıcıların kampanya kullanımına ilişkin haklarını iptal etme veya indirimi geri alma, yeniden yüklememe ve her türlü hakkını saklı tutar."

Yani benim yaptigim olayin coktan farkindadirlar. Ocak ayinda cekilmesin diye parayi hesabima cekip oradan harcarim veya hesabama cekerim, sonra hemen tosla'ya aktaririm, o durumda da ocak ayinda cekmezler sanirim.

Konuyla ilgili tecrubesi olan var mi?
(2) 

İnsan Kaynakları ile ilgili :)

madurumdamadurum #1457064 
Kariyerine İK'dan başlamak isteyen üniversitenin ilgili bölümünden mezun olmuş kişiye neler önerirsiniz? Nereden başlamalıdır bu kişi ? Hangi eğitimleri mutlaka almalıdır ve nerelerden temin etmelidir? Sizler nasıl başladınız? Teşekkürleer :)
(6) 

nasıl uyuyacağım?

anarsika #1457063 
çok sevdiğimiz, daha düne kadar konuştuğumuz birini koronadan kaybettik. çok fazla uykum olmasına rağmen, yalnız kalıp düşünmekten korkuyorum.
(3) 

3d filmler ile ilgili durumunuz nedir? (evde)

la traviata #1457062 
Kaç yıl önce tv'yi alırken 3d olsun demiştim. Ki sinemada 3d gözlükler bir zaman sonra yormasına rağmen.

Filmler indiriyorduk, izliyorduk gözlükle falan. Sonra netflix'ti vs. derken son 2 yıldır hiç 3d film izlemediğimi farkettim.

Son durum nedir sizde, izliyor musunuz?

Son 1,5-2 yılı baz alırsak şu filmleri mutlaka 3d olarak izle dediğiniz filmler var mıdır?
(5) 

Bordroda şu kalemler gösterilir mi?

burdasorularibensorarim #1457060 
Fazla mesai, ubgt, kullanılmayan yıllık izin günlerine ilişkin ücret, yemek (ücret olarak verilmiyor işyerinde yeniyor), servis...bunlar bordroda ayrı bir kalem olarak gösterilir mi?
(5) 

Üniversiteler açılır mı?

ppemreqq #1457057 
aşılamalar başarılı olursa üniversiteler gelecek bahar dönemi açılabilir mi?
(1) 

Kedilerde fip

rapisa #1457056 
Merhaba, bahçemde beslediğim kedilerden birine fip teşhisi kondu. Hayvan hastanesinde bazı ilaçlar yazdılar fakat karnındaki şişlik olduğu gibi duruyor. Bu konuda bilgisi olan var mı. Kedisini tedavi ettirmiş olanlar bu konuda başka ne yapabilirim.
(26) 

En sevdiğiniz mevsim hangisi?

dissendium #1457054 
En sevdiğiniz mevsim hangisi ve neden?

Ben kasım ve aralık aylarında yazı özlemeye başlıyorum. Yazın çok sıcak havalarda yaz bitse de kurtulsak dediğim oluyor ama yine de en sevdiğim mevsim yaz.
(4) 

Turkcell biz kampanyası hk

Fusha #1457049 
Eşim bana ekibe katıl daveti göndedi, benim faturam daha pahalı olduğu için onu iptal edip bir gün sonra ben ona davet göndermeye çalıştım. "Eklenmek istenen abonenin onayda bekleyen Turkcell biz üyelik talebi bulunmaktadır" uyarısı veriyor. Bunu tecrübe eden birisi varsa çözümünü paylaşırsa sevinirim
(8) 

Evlendikten sonra karı-koca yeni kütük açmak

love my way #1457045 
Mümkün mü böyle bir şey? Cinleniyorum kendi kendime, ben evlenince neden kocamın AİLESİNİN nüfusuna geçiyorum kütükte ya? Benim yerim yurdum, ailem, memleketim yok mu? Ahgashjda

Erkek arkadaşım başlıktaki gibi bir seçeneğimiz olduğunu, bu yolu uygulayabileceğimizi söyledi ama internette de çok sağlam kaynaklar göremedim. Duyuru'nun hukukçuları yardımcı olabilir mi acaba?
(5) 

Covid 19 belirtileri en erken ne zaman başlar

isveperver #1457043 
bu virüs, gün içinde 4 - 5 saatlik zaman diliminde boğazda bir sızı ile ben burdayım der mi mesela?
(5) 

Anksiyete olup yüzde yüz iyileşen var mı?

spartamed #1457042 
Merhaba ben uzun zamandır işssizim, kötü bir ergenlik de geçirdim. Çocukluktan beridir mutsuzum. Yaşım 29. Bazen beni çok fazla hırpalayan anksiyete atakları geçiriyorum. Sadece bir kere psikologa gittim(psikiyatriste değil) kendisi bu tanıyı koydu, daha sonra maddi durumumun da pek iyi olmayışı sebebiyle devam edemedim. Bir devlet hastanesine gidip görünsem iyileşebilir miyim? Yani bu korku hali artık beni bırakır mı yoksa anksiyete bozukluğunun kesin bir çözümü yok mu? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
(4) 

Part time çalışanlar için asgari ücret saatlik karşılığı

havadakarada #1457040 
Kpss'ye kadar satış danışmanı olarak yarı zamanlı işe girdim. Ben 110 saat üzeri diye hesapladım ama 108 saat dendi. Ödenen para da 1250 lira. Kendi hesabıma göre 1500 gibi bir şey olması gerekiyor. Bilen biri aydınlatabilir mi?
(8) 

Üniversiteler Daha Ne Kadar Online Gidecek?

deadwampir #1457039 
tahminleri alalım..

Hayır ona göre işe başlayacağım da.
(7) 

ekrem imamoğlunun ihraç ettiği eurobond nedir?

soru icin geldim #1457037 
anlamadığım için soruyorum. hükümetin belediyenin kaynaklarını kısıtlaması sonrası ekrem imamoğlu eşi benzeri görülmeyen büyük bir iş başardık 500 küsür milyon dolarlık eurobond ihraç ettik dedi. nedir bu eurobond? mantığı nedir? avantajları? sistem nasıl işliyor? bir çeşit borçlanma falan mı? açıklarsanız sevinirim.
(1) 

Öğrenciye tablet yardımı ama hangi tablet?

emfuzi #1457035 
Selamlar

İlkokul öğrencisi birkaç çocuğa online derslere girebilsinler diye öğretmen bir arkadaşım ile birlikte tablet almak istiyoruz. Çocukların durumu iyi olmadığı için yardım etmek istiyoruz ama bizim bütçemiz de kısıtlı.

Bu çocukların ihtiyacını görecek en uygun fiyatlı tablet modeli hangisidir?

Teşekkürler
(7) 

Kafam durdu - hangisi daha düzgün geliyor size?

noxell #1457032 
1. Zira müzeyi gezerken o gelmeseydi, Karavangelis’e ait olan ve orada sergilenen bazı eşyaları ve birkaç belgeyi görmekle yetinebilecekti.

2. Eğer müzeyi gezerken o gelmeseydi, Karavangelis’e ait olan ve orada sergilenen bazı eşyaları ve birkaç belgeyi görmekle yetinebilecekti.


SB

not1: zira, çünkü anlamına geliyor.
not2: öncesi yok maalesef, sadece bu cümlelere bakıp hangisi daha düzgün geliyor size, onu söyler misiniz?
(5) 

Anker soundbuds slim

supergirl #1457031 
Merhaba bir sey merak ettim, aydinlatin beni lutfen.

kardesime 2018 temmuzda 150'ye, kendime de 2019 ocakta 170 liraya aldigim Anker soundbuds slim kulakligi aradim internette (bir tane de baskasina almak icin)

500 kusur liraya buldum amazon.com.tr'de

hepsiburada ve yukko'dan almistim ben daha once. baktim faturalarina simdi ama ozel bir model numarasi filan yok.

bu kadar zam gelmis olabilir mi?

urun su: www.cimri.com
(3) 

kadıköy siyah beyaz çıktı

biseysorucam #1457030 
arkadaşlar selam,

uygun fiyatlı siyah beyaz çıktı alabileceğim yer tavsiyesi verebilir misiniz tercihen kadıköyde, şöyle arabayla uğrayıp işimi halledip çıkabileceğim bir yer ise şişli beşiktaş civarı da olabilir?
(6) 

Yurtdışı Merkezli Online Uygulamanın Çektiği Paranın Bankadan İadesi

pantepember #1457028 
Selamlar,

Bir yoga uygulamasının deneme aboneliği almıştım. Uygulamayı yoğunluğum nedeniyle (deneme süreci dahil) hiç mi hiç kullanmadım. Sanal kart kullanıyor olmama güvenerek üyeliği iptal etmemiştim (SMS ile bilgisi gelince iptal ederim diye düşünmüştüm).

Dün deneme süreci bitmiş ve normal üyelik fiyatı üzerinden ücretlendirilmişim (bir ara sanal kartın limitini sıfırlamayı atlamışım sanırım). Bunu bugün fark ettim ve ödeme henüz provizyon aşamasında görünüyordu.

Bankanın yardımcı olamayacağını öğrendim. Firmaya yazdım ve beni net bir NO ile yanıtladılar.

Sonra gördüm ki uygulamanın Google Play'deki puanı 2.3 ve bir sürü insan haksız çekimlerle ilgili şikayet etmiş.

Banka bu işi çözebilir mi? Ne önerirsiniz? (Bu arada ödeme 3 takside bölünmüş ve ilk taksit tutarı çekilmiş. Diğerleri gelecek ödemeler arasında.)

Uygulama: yogainternational.com

Not: Abonelik (subscription) Google Play üzerinden değil, uygulamanın sitesinden yapıldı.

Teşekkürler.
(4) 

Benim neyim var? Hangi doktora gitmem lazım?

top_secret #1457027 
Yaklaşık 1 aydır ara ara başımın ön kısmında gözlerimin üstünde bir ağrı var. Böyle aşırı değil ama hafif bi ağrı ve uzun süreli.

Yine akşamları gözlerimde kızarıklık oluyor, bu daha seyrek oluyor bununla birlikte yine ara sıra gözlerimde yanma, kuruluk gibi bişey oluyor.

Gözlerimdeki neyse de baş ağrısı çok gıcık bişey. Ara ara geliyor gidiyor filan. Sinüzite de benziyor ama değilim ve o bu kadar uzun sürmezdi.

Şimdi tüm bunlar için hangi doktora gitmem lazım?
Göz, KBB, dahiliye, vs ?

Bir de acaba neyim var?
(1) 

kedimizin her şeyden korkar hale gelmesi :(

matilda #1457026 
selamlar,
1.3 yaşında dişi, kısır (7 aylıkken kısırlaştırdık ve hiçbir sorun yaşamadık) bir kedimiz var. evimizin tek hayvanı. gündüz sabah 9'dan akşam 6'ya kadar evde yalnız. akşam da biz uyuyana kadar bizimle. yanımızda, kucağımızda uyur, kendini sevdirir vs uyumlu bi kedi ama özellikle son zamanlarda her şeyden korkar oldu. yanında çıt çıkartsak sıçrayarak uyanıyor. salondan taa banyonun ışık açma kapama düğmesinin sesini duyup sıçrıyor. evin içinde ses çıkartmaya korkar olduk hele o uyurken resmen parmak ucumuzda yürüyoruz ama bazen nefes sesimize bile sıçrıyor. asla bağırıp çağıran ya da şaka bile olsa şiddet uygulayan insanlar değiliz. evde ses yükselmez, kavga olmaz. onunla ilgileniyoruz, oynuyoruz, iyi bakıyoruz. aşıları vs yapılıyor. sağlık durumu iyi, sürekli veteriner kontrolünde. strese sokacak bir şey yapmadık. bir çocuğun sahip olduğu kadar çok oyuncağı var. korkmasına sebep ne onu bir türlü bulamıyoruz. korkması dışında bir sıkıntısı yok. hırlama vs yok mutlu mutlu geziyor ama o uykusundan sıçrayarak uyandıkça çok üzülüyoruz. bu duruma ne sebep olmuş olabilir sizce ve korkmaması için ya da bu durumu atlatması için ne yapabiliriz acaba :(
(8) 

En sevdiğiniz ve en sevmediğiniz/gıcık olduğunuz süper kahraman

yazdonumu #1457025 
Hangisidir? Ve neden?
Benim en sevdiğim Batman. Çünkü yok mutasyonmuş vay efendim uzaylıymış falan olayları yok. Bilimi,teknolojiyi ve zekâsını kullanıyor.pek haz etmediğim Superman. Küçükken uzaylı olmadığım için superman olmayı hayal edemezdim ama batman da normal insan olduğu için batman olmayı hayal edebilirdim. Sanırım o yüzden Batman en sevdiğim. (Aslında en sevdiğim süper kahraman Darkwing Duck ama şimdi onu süperkahraman saymıyor etrafımdakiler ondan Batman yazdım)
(31) 

Gitmeli miyim?

mezzosprite #1457023 
Eşim benden 1500 km uzakta yaşıyor ve covid olmuş olabilir (temaslıyla temaslıydı). Baya hasta hissediyor kendini. Dün gece nefessiz kalmış ve öleceğini düşünmüş. Ateşi olmadığı İçin hastaneye gitmedi. Yalnız yaşıyor, ailesi de (benim kadar olmasa da) uzakta. Arkadaşları termometre ve ilaç götürdü ama yemeğini falan kendisi yapmak zorunda. Onunla ilgilenmek için yanına gitmeli miyim?

Risk grubunda değilim. Oraya gitmek işlerimi aksatır ama mahvetmez. Gitmeyerek kendimi berbat hissediyorum ve o da gitmeyişime çok bozuldu. Ama korkuyorum.
(3) 

evde spor.. ama ne kadar kalori yakabilirim ki?

theseachange #1457019 
selamlar. şimdilerde evde spor yapmaya başladım (evet biraz geç kaldım hepiniz çoktan six packlerinizi çıkardınız bile:D) ancak verim alabilmek için ne kadar süre yapmam gerektiğinden emin olamıyorum. bu işin usulü pes edene kadar devam etmek midir? internette 20-30 dklık mat üzerinde kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim videoları takip ediyorum. dengeli beslenme ve kalori açığı yapmaya çalışıyorum bir yandan.

örnek vereyim şu video mesela: www.youtube.com
bunu 20 dk yaparken kayda değer bir miktarda kalori yakabilir miyim?
(1) 

şu ürünler glutensiz un mu oluyor?

high hopes of the sozluk #1457018 
selamlar, glutensiz un almayı planlıyorum da.halk ekmekte şu ürünleri buldum;
esiparis.ihe.istanbul
esiparis.ihe.istanbul
acaba bunlar un mu oluyor?
veya glutensiz un kullanıyorsanız, nereden alıyorsunuz acaba? tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
(8) 

Cok eski bilgisayara hangi isletim sistemini kurayim?

ananiyimioguz #1457017 
1.5GHz amd islemci, 4gb ram var. Win 7 sp1 baya kasiyor. Ubuntu yükledim o da kasiyor.

Cöpe atsan atilir da atmak istemedik inat ettim webte gezinmek icin bile olsa ayaga kaldiricam ben bunu da..

Chromium tabanli bir web tarayici calistiracak, film falan izlenilebilecek, torrent yazilimlarinin calisabildigi bir os lazim.

En hafif ne var Debian falan mi atayim? Tavsiyelerinizi alırım.

Laptop Toshiba Satellite C660D
(9) 

Bilgisayar masaustu simge dolu insanlar

speedy #1457016 
Bilgisayardan anlamayan kesimdir diyebilir miyiz? Turnusol kagidi gibi bir sey. Ben istisnasina pek raslamadim cevremde. Sizde durumlar nasil?
(9) 

Doğalgaz faturaları ne kadar geldi

condom kurşunu #1457014 
Bizim merkezi olduğu için 500’le açılışı yapmışız bu ay. Sizin nasıl?
(2) 

Javascript Sorusu

karpuzpeynirekmeksu #1457013 
Selamlar,

Yapışkan notlar benzeri bir şey oluşturmaya çalışıyorum. İlk notta yazdıklarım sayfayı refreshleyince kalıyor. 2.sayfa için + butonuna tıkladığımda yeni not geliyor üstüne yazabiliyorum, fakat sayfayı yenilediğimde 2.not tamamen uçuyor.

1-Oluşturduğum her notun sayfada kalması
2-Notların üzerindeki text'in de sayfada kalması
maddelerini nasıl yazıyoruz?

Kodlar şu şekilde :

let notesCount = 0;

const area = document.getElementById("note1");
area.value = localStorage.getItem("area");
area.oninput = () => {
localStorage.setItem("area", area.value);

};

addCard.addEventListener("click", () => {
// update the total number of notes
notesCount++;
localStorage.setItem("totalNotes", notesCount);
const noteName = "note" + notesCount;
localStorage.setItem("notetime", Date.now());
noteArea.insertAdjacentHTML(
"beforeend",
<textarea id="${noteName}"></textarea>
);
const note = document.getElementById(${noteName});

note.oninput = () => {
localStorage.setItem(${noteName}}, note.value);

};
});
(2) 

Diskalkuli

Sakinolmamlazim #1457011 
Merhaba

Ben diskalkuli olduğu geç keşfedilen biriyim. Tüm okul yaşamım boyunca çok zorluk çektim. (Gerizekalı gibi birçok yakıştırma yapıldı, hem de ailem tarafından!)

Bu öğrenme güçlüğünden muzdarip olan var mı aramızda?

Mesela yeterli yönlendirme olmadığı için iktisat okumak gibi bir intihar deneyimim bile oldu :))

Siz neler yaşadınız?
(2) 

Dünyanın en güzel ekler tarifi

kedikumunaiseyenadam #1457008 
-ni paylaşır mısınız? Yemek sitelerinde araştırırken çikolata sosla, krem şantiyle tatlı tarifi paylaşanları görünce tüm keyfim kaçtı. Profiterol de olur.
(2) 

Mizuno

mekaniker #1457001 
Nasıl bir markadır? Ayakkabıları tasarım olarak güzel fakat rahatlık, dayanıklılık anlamında deneyimleriniz nasıl?

Aşağıdaki ayakkabıyı almayı düşünüyorum, tasarımı oldukça hoşuma gitti. Çok mu apaçi?

www.mizunotr.com
(3) 

Akşamları yemekten sonra el ayak yanması

1bir1bir1 #1456999 
Selam

Koronadan 8 gün hastanede yattım 1 hafta oldu taburcu olalı, beni hemen diyete başlattılar, 1800 kalori diyet verdiler, uygun şekilde besleniyorum ama akşamları yemekten sonra ellerim ve ayaklarım yanıyor, birkaç gecedir yatağa ayaklarımı buz gibi dondurmadan giremez oldum.

Nedir bu işin sebebi, ne oluyor? Bu kadar yanmazdım ben yahu...
(4) 

Trt Alice Harikalar Diyarında çizgi filmi yok muydu?

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor #1456995 
Yaşı 35 den büyük olanlar bilir. 1985-1990 arası bi dönemde vardı yav. Arkadaşların hiçbirisi hatırlamıyor ama ben hatırlıyorum. Hayal mi gördüm?
(2) 

Tws kulaklık seçimi

Weeze3r #1456994 
Selamlar, spor amaçlı kullanacağım bazı modeller arasında kaldım, tecrübeli arkadaşlar tavsiye verebilir mi?
Jabra elite active 65t 650tl
Fiil t1 pro 550 tl ( yurt dışı incelemelerinde çok övülüyor)
Jbl sprint 400 tl

Amaç spor esnasında kaliteli ses ile müzik dinlemek, görüşme yapmak ön planda değil.
(4) 

Blutv ücretsiz olayı ne kdr suruyor

all girls dream #1456992 
Haftasonu diye biliyordum ama hala izleniyor ne zaman biter bu
Bedava izleme
(2) 

toefl ve ielts sorusu daha

damba #1456991 
Bir kuruma İngilizce’mi kanıtlamam lazım. 2013’te 2-3 kere ilets’e girmiştim hazırlığı geçmek için. bu sınava çalışmıştım ve taktikleri biliyorum bence biraz. Kitaplarım da duruyordu. Daha kolay hallederim gibime geliyor ietls’i toefl’e göre. Girsem min 6.5 alabilirim gibi düşünüyorum (ihtiyacım olan 5.5 ama daha fazla alacaksam neden almayayım?)

Fakat görüyorum ki Türkiye’de daha çok toefl geçerli. Bir kere girebilirim bu sınavlara, çok pahalı çünkü. Toefl alsam daha çok işime yarar mı? İşe girersem kullanabilirim, hem de YDS başvurularını kaçırdım zaten yüksek lisansta kullanırım dedim.

Toelf hiç bilmediğim bir mecra, açıkçası karnıma ağrılar giriyor baştan bi sistemi öğreneceğim için, çok uğraştırıcı mı ielts’in yanında?

İngilizce sosyal bilimler okudum ama mezun olalı 2 sene oldu, aktif kullanmadım İngilizce’yi 2 senedir.

Asus Z170 Anakart Muadili hk.

koskoca kirpi #1456989 
Merhaba, bilgisayarimin anakarti (Asus Z170 Deluxe 3733 mhz) cortladi, tamire goturdum guney cipi yanmis tamir olmuyor yedek parcasizliktan. Uzerinde Intel i7 6700k islemci var. Bilgisayardan pek anlamiyorum, fakat buna muadil anakart bulamadim. Tamirci dahil 2 bilgisayarci gezdim, yok diyor adamlar piyasada. Bunun muadili nedir arkadaslar, amacim performans falan degil sadece bozuk kart yerine muadil ariyorum yok. Illa islemciyi de mi degistirmek lazim?
(9) 

Ev hediyesi olarak hediye çeki?

mikahakkinen #1456987 
Online alışveriş sitelerinden hangilerini önerirsiniz?
(18) 

Kedi 101

anneboleyn #1456986 
Selamlar, bir kedi sahiplendim, henüz gelmedi 10 gün içinde gelecek hazırlıklarını yapıyorum. Temel malzemelerini alacağım set olarak ancak özellikle kum ve mama konusunda desteğe ihtiyacım var. Yavru 2 aylık, royal canin kitten düsünüyorum, iyi bir mama mıdır? Kum olarak hangi markayı tavsiye edersiniz? Bunun dışında da şunu kesin al, bu gereksiz alma vs tavsiyeleriniz varsa dinlerim. Çok teşekkürler.
(4) 

super bowl açılış gosterileri

neymiş #1456982 
Burda playback mi yapıyorlar. Yoksa canlı performans mi o kadar dansa hiç mi detone olmuyor bunlar. Yoksa daha önce canlı kayıt mi yapılıyor. Yohusam mikrofon öyle bi mikrofon ki detone sesleri temizliyor. Delirecem ulan
(2) 

Karantinam bitti kalp sorunları?

deer hunter #1456981 
Yüksek tansiyon hastasıyim ama her zaman iyi durumda tansiyonum.
10 önce pozitif çıktım. Burun tıkanıklığı ve balgam dışında hiç belirti göstermeden atlattım.ilaclari vs tam zamanında kullandım..testten önce tomografim temiz çıkmıştı şuan durum ne bilmiyorum. Bugün karantinam bitti ama sol bacagimda ve sol kolumda uyuşma hissediyorum. Kalbimde bir baskı hissi var ama nefesimde sorun yok. Bu hastalığın bazı kişilerde kalp yetmezliği veya kapakçık sorunları veya bacak ve kalp damarlarında ciddi pıhtılaşma ve neticesinde ani ölüm hipoksi veya kalp krizi yarattığı biliniyor. Şimdi ben normalde tansiyon teşhisi aldığım 3 yıldan bu yana düzenli coraspin 100 mg kan sulandırıcı kullanıyorum. İki aydır da coronaya yakalanıp haberim olmazsa önlem olsun diye günde ikiye çıkardım coraspini.
Bütün bunlara rağmen damarlarımda pihtilasma olmuş olabilir mi? Hastaneler biraz sakinlesse kardiyologa gideceğim ama şuan içimden gelmiyor.
Kapakçık sorununun veya kalp yetmezliğinin coraspinle onlenemeyecegini biliyorum ama en azından pihtilasmadan yirtmis miyimdir?
(9) 

Antalya'dan Sonra

infernalcadre #1456980 
1-İzmir mi?
2-Bursa mı?

Bilenler için ek sorular;
3-İzmir ise en uygun* semt/mahalle neresidir?
4-Bursa ise en uygun* semt/mahalle neresidir?

*Uygun= Yaşanılabilecek, kira/ev fiyatları nispeten uygun, evleri sağlam, çevresi güvenli vs. gibi Kira; max 2500
(5) 

35 yaşından sonra yazılımcı olunur mu?

mukremin citir #1456975 
merhaba arkadaşlar,

hayata geçirmeyi düşündüğüm bir uygulama (app) projem var. taslağı, planı vs hepsi bende mevcut. android ve ios programlarında ücretli bir app olacak.
bu işe girmek istiyorum ama girdiğim işin mutfağına da biraz hakim olmak istiyorum.

ben bu işe nereden başlamalıyım? ne kadar sürede sağlam bir alt yapı ya da 10k maaş alan yazılımcı kadar birikime sahip olurum?

teşekkürler
1 ...  ... • 1662    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık