(10) 

Hobileriniz neler?

alisamadim #1477469 
Merhaba mevcut pandemi şartlarından dolayı nöbet usulü çalışıyorum ve cok fazla boş günüm oluyor. Yalnız yaşadığımdan dolayı bazen evde vakit geçirmekte zorlanıyorum. Sizin hobileriniz neler? Nasıl zaman geçiriyorsunuz? Bana ne önerirsiniz?
(11) 

Bir sabah 1970 yılında uyansaydınız

Vse budet horosho #1477467 
Geleceğe dönüş filmindeki gibi, şimdiki bilgilerinizle. Ekonomik olarak nasıl girişimlerde bulunurdunuz?

Bilgisayar üretirdim, telefon üretirdim gibi sermaye isteyen cevaplar kapsam dışı :)

5 paramız yok sermaye. Nasıl para kazanırdınız?
(4) 

Teknoloji nereye gidiyor ve içerik üretimi olarak nasıl bir yatırım yapalım

trablon #1477466 
başlık aslında uzun olduğundan tam yazamadım açayım biraz;

Şimdi teknoloji ilerledikçe tasarım programları örnek karakter tasarımı gibi programlar artık hazır modeller ve animasyonlar üretmeye başladı.

Misal animasyon için mixamo programı.Modeli yüklüyorsunuz ve direk kemik yerleştirip oto animasyona çeviriyor.

Ve bir çok hazır modellerle çeşitli varyasyonların olduğu programlar var real illision firmasının programları.

Şimdi sorum şu ki eğer bir tasarım öğrenme aşaması (2-4 yıl insan anatomisi öğrenme ve 3 boyutlu ya da 2 boyutlu çizim teknikleri öğrenmek için kendimize ayıracağımız süre) aslında bundan bir 10 yıl sonra gereksiz mi olacak?

her şeyin hazır modeli ve animasyonu artık programlarda olursa ( bir 10 yıl sonra) boşuna kendimize yatırım yapmış olmayacak mıyız?

Ve teknoloji ilerlemesi ile içerik üretmek çok kolaylaştığında ve herkes şak diye içerik ürettiğinde nasıl bu işten para kazanabilecek insanlar?

Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

ileride nasıl para kazanabileceğiz?
(5) 

Datça ve marmaris - araba?

olutaklidi #1477462 
istanbuldan arabayla gidersem malum bir günüm yolda geçiyor neredeyse. dönüş de aynı şekilde. buralarda çok bük var, arabasız gittiğimde bana eksisi çok olur mu? bu büklere nasıl ulaşabilirim. araba kiralamaya baktım ama fiyatlar çok absürt. ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Yüksek proteinli soğuk öğün önerileriniz

son feci skilacci #1477461 
Merhabalar. Başlık gayet açık oldu sanırım. Öğle yemeklerini pişirmeyle uğraşmadığım ve birkaç dakikada hazırlanabilir yemeklerden seçmeye çalışıyorum. Yalnız sürekli ton balıklı salatayla da olmuyor :) Repertuarımı genişletmek için fikirlerinize ihtiyacım var. Mümkünse yulaflı şeyler olmasın çünkü kahvaltıda tüketiyorum zaten.

Sadece isim yazmak yerine tarif linki atarsanız veya tarif yazarsanız daha iyi olabilir. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Nasıl bir bisiklet almalıyım?

chillbabe #1477459 
Viyana'ya yeni taşındım ve burada bisiklet kullanımı çok yaygın. Dümdüz bir şehir ve bisiklet yolları şahane. Ben de haliyle bir bisiklet almak ve günlük hayatta kullanmak istiyorum. Öyle şehirler arası gideyim, yol yapayım vs. gibi isteklerim yok.

Bisiklet kullanmayı tam olarak bilmiyorum. Hayatımda sadece iki kez denedim. Birincisi tamamen fail oldu. İkincisinde öğrendim fakat öyle kaldı ve pratik yapamadım. O nedenle korkuyorum ve benim bu korkumu yenecek bir bisiklet istiyorum.

İkinci denememde şu bisikletle öğrendiğim için bu bisikleti almayı düşündüm fakat yorumlar çok arada görünüyor: www.decathlon.com.tr Kimileri bisikletten çok memnunken kimileri kaldırıma bile çıkamıyor yazmış. Ben bu bisikleti çok hafif ve kolay bulduğum için sevmiştim ama gündelik hayatta en ufak bir yokuşta sorun çıkarır mı? Gerçekten kaldırıma bile çıkamaz mıyım? Çok kararsız kaldım. Bir fikri olan var mı?

Katlanır ve böyle hafif bir şey mi almalıyım yoksa normal bir bisiklet mi? Normalse nasıl bir şey?
(3) 

en iyi emici külot bez hangisidir

beni tedavi et #1477457 
merhabalar . annem kanser hastası 67 yaşında son zamanlarda altına ciddi kaçırmaya başladı. bir kaç tane emici külot bez denedik (5-6 damla arası modeller ) ama memnun kalmadık çünkü kaçırdığında sızdırıyorlardı en son tena markasının 8 damla olan maxi versiyonunu aldık ondan memnun kaldık hiç sızdırmıyor. sorum şu bu markadan daha iyi sızdırmayan güzel külot bez varmı ?
(1) 

Whatsapp

dirildimde geldim #1477453 
bir kişinin profil fotoğrafını görmemiz onun bizi kesinlikle engellemediğine işaret değil mi?
(5) 

ese yildonumu hediyesi

honfleur #1477449 
ben kiz tarafiyim, eskiden Mudo concept'te cok sik erkek aksesuar ya da kisisel,dekoratif esya tarzi hediyeler olurdu. hic kalmamis. biraz klas bir sey almak istiyorum, evladiyelik. yakinda baba olacak bu arada, onunla da ilgili olabilir... hangi markaya, siteye baksam?
(14) 

Zoraki kentsel dönüşüm

les yeux blanches #1477448 
Arkadaşlar yaklaşık 35-36 yıllık bir binada oturuyorum ve bulunduğum bölge depremde 1. Dereceden riskli durumda.
Apartmanda kimse kentsel dönüşümün adını bile anmıyor masraflardan dolayı.
Şöyle şey duydum doğru mu acaba?
Apartmanda çoğunluk karşıysa kentsel dönüşüm yapılamıyor fakat tapu sahibi 1 daire bile belediyeye gidip "apartmanda karot testi yaptırmak istiyorum" diye gidince bu kabul olunuyormuş ve testin sonucuna göre eğer yıkılması gerekiyorsa çoğunluk aranmadan ev kentsel dönüşüme zorla giriyormuş.

Bu olay doğru mudur?
Mesela benim bu masrafları karşılayacak gücüm var ve gidip başvursam apartmanda kinç yer miyim? :))
(4) 

kedi hastalığı mama

omonia #1477445 
iyi geceler,

bugun kedimin kakasının en üstünde kan gördüm. tam ishal değildi. veterinere hemen götürdüm parazit veya ateşi yokmuş. prebiyotik verdi. felicia somonlu mama kullanıyordum ama değiştireceğim. acaba hassas mideler için mi bir mama tercih etsem? pro plan ve n&d arasında cok fark var mıdır?

her türlü tavsiyenize açığım. acaba başka bi vete götürüp daha teşekküllü bi muayeneye gerek var mıdır? antibiyotik vs gerekli miydi?
(8) 

Netflixteki fatma nasıl

condom kurşunu #1477443 
Çok mu dram, bayar mı?
(4) 

Marketten aldığım bisküviyi fare kemirmiş, ne yapmalıyım?

santimantal #1477442 
Dış ambalajın içinde pet kutuda satılan çikolata kaplı bisküvi aldım.
Alırken fark etmemişim. Hatta açıp iki tane yedikten sonra fark ettim. Kemirilmeyen taraftakileri yemişim neyse ki.

Pet kutunun diğer başında iki delik gördüm, bir şekilde yıpranma yoluyla olmuşa benziyordu. Dış ambalajı henüz atmamıştım. Ona da bakayım dedim: Aynı yerinden delinmiş.

Bu durumda marketi şikâyet mi etmeliyim?
Yoksa market zincirinin genel merkezine o şubeyi mi bildirmeliyim?
Halkın sağlığı açısından doğru olan neyse onu yapmam gerekiyor.
(4) 

D-Smart GO yazılımında TV izlenmiyor?

piotrsuss #1477441 
Merhaba,

Xiaomi Mi Box S'e D-Smart GO yazılımını yükledim, TV izlemek için bir kanalı açınca 30 saniye içinde yazılım kullanılmaz hale geliyor, yayın gösterimi devam ediyor ama yazılım kullanılamıyor, kanal değiştiremiyorum yazılımı yeniden başlatmadan. Ara sıra değil her zaman oluyor bu.

Bir çözümü var mıdır acaba? İnternete yazdım, aynı sorunu pek yaşayan yok gibi algıladım, gerçi Play Store'da yazılımın yorumları çok kötü ama belki bir çözümü vardır?

İkinci soru:
D-Smart'a alternatif ne olabilir TV izleyebilmek için Turkcell TV Plus hariç? BluTV varmış sanırım aynı fiyata, ama Tv8 yok onda da niyeyse...
(1) 

Ayak uyuşması

les yeux blanches #1477440 
Selamlar arkadaşlar.

Son 2 senedir sağ üst bacak kısmının dışa bakan tarafında uyuşma ve hissizleşme var. Son zamanlarda uyuşma ve ağrı arttı.
Mesela koltukta otururken önümdeki sehpaya ayağımı uzattıgımda uyuşma artıyor.
Yatarkende bazı pozisyonlarda uyuşma artıyor hatta şiddetli ağrıya dönüşüyor. Başka pozisyona geçince hafifliyor ama uyuşma 7/24 hep var.
Yaş 42
Ağır iş yapmıyorum veya ağır şeyler kaldıramıyorum fakat kilo var bayağı.
Kilodan dolayı ben fıtıktan ya da sinirlere yapılan bir baskı var gibi düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum bunun ne olduğuyla ilgili.
(13) 

Kaleminizi kaça satardiniz?

alttaraf #1477438 
Soru biraz provakatif gelebilir ama, yandaş kanallarda bir yalakayi gorunce aklima şeytanin düşürdüğü bir soru..
adami taniyorum, aslinda zihnen nasil muhalif oldugunu biliyorum, soylediklerinin tam tersini dusundugunu/bildigini biliyorum, ekran karsinsinda "yaliycam yaranicam" diye nasil parende attigini goruyorum.. liste uzar gider lakin bu "emeginin" karsiligi olarak nasil balli lokmalar aldigini da biliyorum, hersey ortada..
derken lanet seytan kulagima fisildiyor " sana malum gazatede malum tv de yorumculuk verseler yapar miydin, yapmaz miydin, kac paraya yapardin kac paraya yapmazdin, herseyin herkesin bir fiyati varda senin yok mu?"
durust olayim/olalim cevabi zor soru..
simdi bu soruyu ben size soruyorum gecenin iblisi olarak.
ama tek bir istegim var, samimiyet..
hemen " ben asla yapmam" demeyin..
aylik gelirin de ki 5000 de ki 10000 de ki hic..
sana da geldi dediki aylik 250.000...
oar icin leblebi degil, basaksehirde bir mutahitin bagislayacagi daire 2.5 milyon mesela..
tekrar soruya donersek ez cumle:
1-yapar miydin?
2-kaca yapardin?
unutma! tek kriter samimiyet, şu an teklifin yapildigini ve kimsenin cevabini bilmedigini farzet..
(5) 

Çamaşır makinesi hortumu durmadan su kacırıyor

Filinta61 #1477434 
Belki 5. Kez bauhaustan hortum aliyorum. Camasir makinesi temiz su borusu.
Borunun plastigi ile ucuna yakin demir bir kismi var o birlesmeden durmadan su kaciriyor. Baglanti rekorlarindan degil ama o kendi bilezik gibi olan yerinden. Biktim ya , bjnun kalitelisi filan var mi? Artik camasir yikarken vanasini aciyorum, bitince kapatiyorum.

Bi gorsel ekledim. Anlasilsin diye.
(1) 

(2. Airbnb sorum) - %10 indirim ama elden ödeme olacak

zannedersem tek eksiginiz bendim #1477433 
Ev sahibinden indirim talep ettim ilk geceyi siteden book edin teklif göndereceğim dedi birazını da (büyük ihtimal ikinci geceyi) elden verebilir misiniz dedi? %10 indirim yapma karşılığında. Kadının yıldızı beş ve on tane yorum üzerinden, feedbackler’de sıkıntı yok.

İkinci geceyi manuel siteden kapatırım dedi. Güvensek mi? Çekincelerimi dile getiricem ama size sorayım dedim bir de. Alacağım risk şu 1 gece kalırım 2. Geceyi de size ayırdım demesine rağmen başka birine verir. Korkum bu başka bir yamukluk yapamaz.
(1) 

ales - hes kodu

sckxyss #1477431 
başvuru yaparken verdiğim hes kodunun süresi dolmuş, yeni bir kod aldım. başvuru anındaki koddan farklı olması sorun teşkil eder mi?
teşekkürler,
(8) 

ara ara kalbim ağrıyor

deartheodosia #1477429 
bi yıl kadar önce kardiyologa gitmiştim, ayrıntılı muayene etmişti ve holter ile takip etmişti ama bi şey yok, sağlıklısın dedi. ara ara kalbim ağrıyor, bugün de ağrıdı (ağrıyan şey kalbim mi onu da bilmiyorum, sola yakın orta taraf ağrıyor işte). takip etmeli miyim, bi doktora daha gideyim mi, kalp değil de başka bi ağrı olabilir mi acaba? yaşayan var mı?
(3) 

Seyahat İzni

ashleybon #1477427 
Çalışma izni olmayan vatandaş bu 15 gün içinde özel aracıyla da olsa bile seyahat izni alamıyor mu artık? Şu an herhangi sgklı bir işte çalışmayan birisinin yurtdışına çıkabildiğini öğrendim nasıl oluyor bunlar?
(4) 

Son zamanlarda gördüğünüz en komik videolar

vedatchilipeppers #1477426 
Paylaşır mısınız?

Ben az önce şuna çok güldüm: www.youtube.com
(5) 

ios Outlook app Takvim'le entegre olmuyor?

nefertarii #1477425 
Isim geregi Outlook uygulamasini kullanmam gerekiyor [company portal ile filan entegre telefon]; ama outlook uygulamasi ios takvim ile entegre olmuyor bir turlu. baktim izin verilen uygulamalarda takvim secenegi cikmiyor bile? bunun bir yolu var midir?
(1) 

Seyahat İzni - Cenaze

Novice #1477422 
Merhaba arkadaşlar,

Dedem yakında vefat edebilir ve ben yanına gitmek yada cenazesine katılmak istiyorum. Fakat sanırım dede 2.derece akraba ve izin zor duruyor.

Bu olayı aşabilir miyim yada farklı yoldan izin alınabilir mi? Diğer ildeki hastaneden randevu/kızılay vs?
(8) 

Hangi iş?

thewhitewolf #1477420 
İş A: Halihazırda çalışmakta olduğum yer. Yaklaşık 1 senedir çalışıyorum. Bulunduğu şehrin en büyük firmalarından, sürekli büyüyen bir firma. Prim usulü çalışılıyor. Çalışma saatleri 9-18, haftada bir gün 16-23. Kurumsal bir yer. Ortamdan memnunum.

İş B: Yeni başlayan bir firma. Çalışma saatleri 12-20 ama büyük ihtimalle çıkış saati sarkar özellikle yaz ayları. Burda da prim usulü olduğu için ilk birkaç ay gelir düşecek. Aile şirketi gibi, patron ve eşi var.

B işinin pek bir artısı yok gibi geldi bana. Ne diyorsunuz?
(7) 

Bu TV hakkında ne düşünürsünüz?

la traviata #1477419 
Bu TV'nin gözünüze batan bir eksisi var mı günümüz teknolojisi düşünüldüğünde? Tv kurtları bir yardım etsin. Alayım mı amazon'dan, şunu al diyebileceğiniz bir başka öneri olur mu?

Ps5 ile kullanılacak en çok. Film falan izlenecek vs..

hdmi 2.1 olması, 120 hz olması vs. hoşuma gitti.

www.amazon.com.tr
(5) 

Giyim Kuşamdan Anlayanlar

yanqoue #1477418 
(1) 

Neden çalışmayan swept komutu (solidworks)

bö #1477415 
Nasil tarif ederim bilmiyorum. Birisi ozelden 2 dk sini ayirabilir mi?
Neden hata veriyor? Videosu var.
(1) 

eski kilitli ekran görüntüsüne nasıl geçeriz iphone'da?

günaha davet #1477414 
merhaba. ben telefonu deüiltirdim. artık uçak modunun da bulunduğu kilitli ekran değil de daha farklı kullanışsız bir kilitli ekran var. eski kilitli ekrana nasıl dönerim. eski kilitli ekran derken ekte fotoğrafını koyduğum ekrana dönmek istiyorum. teşekkür ederim.
(6) 

Lazer Yazıcı

telaffuzu cok tatli fransizca kelime #1477413 
brother marka lazer yazıcılar iyi midir?
doktora tezi yazan biri için gerekli. bol bol pdf çıktısı alacak. binlerce sayfa diyebiliriz. fiyat olarak brother'ın üzerine çıkabilecek durumda değiliz.
(1) 

Üçkağıt sorusu: İzmir'den Ankara'ya gitmem gerek

alperz #1477412 
Şu anda İzmir'deyim. Bayram haftası pazartesi Ankara'ya özel bir işim için gitmem gerekiyor. İzin için sebep arıyorum. Ankara'daki bir özel hastaneden muayene randevusu alsam gerçekten gidip de muayene olsam verirler mi sizce izin?
(2) 

markette satılan sütlerin kapağında yapışkan olmaması

Vse budet horosho #1477409 
size de tuhaf gelmiyor mu? eskiden sütlerin ağzında folyo gibi bir şey olurdu, en azından iç rahatlatırdı bence.

şimdi oraya dizen market çalışanının ya da ergen bir müşterinin ya üretim yerinden depoya taşıyan kişilerin vs kapağını açıp içine bir şeyler yapmadığının garantisi oluyor mu? tamamen şans değil mi?

ağzını kapatmak çok mu zor bu içeceklerin?
(2) 

tıraş makinesi tavsiyesi

ayalensoledad #1477405 
merhabalar. eşim işinden dolayı her gün sakal tıraşı oluyor jiletle. çalıştığım sürece her gün tıraş olacağım, makine almak mantıklı geliyor dediği için öyle bir arayışa girdik ama ikimizin de çok bilgili olduğu bir konu değil.

tıraş makinesiyle sinekkaydı sakal tıraşı mümkün oluyor mu?
bahsettiğim senaryoda makine almak mantıklı mı yoksa jiletle devam etmek daha mı iyi olur?
(1) 

Tansiyon ölçen saatler güvenli mı?

sonhakan #1477403 
Var mı kullanan?
(1) 

Marmaray Gebze'ye geliyor mu? - sehir degisikligi-

kırmızıayakkabılıgargamel #1477402 
Tuzla'dan sonra Gebze sehir gecisi sayiliyor. Peki Tuzla'dan Gebze'ye sehir degisikligi yapanlari nasil kontrol ediyorlar Marmarayla?
(2) 

dila hanım oyuncuları

tabudeviren #1477400 
bu abi ve ablaların isimleri nedir?

prnt.sc
(2) 

How about what about farkı nedir?

havadakarada #1477399 
Mesela:
How about you?
What about you?
(2) 

Ales belgesi nasıl alabilirim (kırtasiyeler kapalı)

lampetia #1477398 
Merhaba ales belgemi almayı unuttum sınav günü açık kırtasiye olur mu? Ya da nereden alabilirim heryer kapalı :(
(5) 

romantik ilişki için artık tek çare tinder mı?

a darkness coming #1477397 
malum covid sosyallik falan yok, iş yerinde ise gizlilik içeren bir pozisyondayım herhangi biriyle ilişki yaşamam mümkün değil. duyulmaz tabi ki ama duyulursa koşulsuz fesih sebebi.

ne yapıyorsunuz bu durumda olanlar?
(3) 

Toplu taşımada izin belgesi

hayaletimsi #1477395 
Kontrolü yapılıyor mu? araç durdurma uygulamaları gibi.
(3) 

bornova/manavkuyu'da ikamet eden hanımlar/beyler?

mermize #1477391 
izmir'e geleceğim de, yıkılan siteleri sormak için yazıyorum. 2020 kasım'ında geldiğimde her yer, bildiğiniz üzere hayalet şehirdi.

şu an nedir, ne değildir? yıkılan yerler nereleridir?
(7) 

Ankara'da güvenilir oto ekspertiz aranıyor.

the rise of dollars #1477389 
Yakın tarihte kısmetse araç almaya niyetliyim. Fakat galerilerin gösterdiği ekspere araç götürmek istemiyorum. Elde imkan olsa kocaeli tarcanlara götürürüm aracı. Uzun lafın kısası güvenilir, işinin ehli ekspertiz önerebilecek var mıdır?
(4) 

Kapanmada online alışveriş kargosu

condom kurşunu #1477385 
Ben denk gelmedim ma kapanmadan sonra göndereceğiz siprişlerinizi diyen marka var mı? Şimdi mudodan bir şey aldım ama aklıma geldi sonradan
(4) 

İstanbul'da midye tava

ırene adler #1477383 
>>Selamlar herkese, midye tavayı hiç denemedim. Merak ediyorum. İstanbul'da en iyi veya en iyiye yakın midye tavayı nerede yerim? Yasaklar bitince gidip denemeyi düşünüyorum. Yaka farketmez,önerilerinizi alabilirim.
(7) 

Polis plakamı çekti?

byakuya #1477381 
Merhabalar,

Arkadaşlar biraz önce iş dönüşü markete uğradım tam çıktığımda polis plakamı çekti. Yaklaşık 20 arabanın daha çekti.

Bu arada izin belgem var market çalışanıyım.

Bu şekilde sokağa çıkma cezası yazabilir mi? Yetişemedim sorucaktım ama.

Ne diyorsunuz?
(8) 

Hukuk//Ev satıldıktan sonra kaç günde boşaltılmalı?

latte nevermore #1477380 
Selamlar

Şile'de bir müstakil yazlığımız vardı. Yazlığı geçen hafta çarşamba -kapanmadan bir gün önce- sattık. Sattığımız adam evi derhal boşaltmamızı bayramda orada vakit geçirmek istediğini belirtti. Ancak ev 3 katlı ve içinde tahmin edebileceğiniz gibi bir sürü eşya var. Perşembe günü tam kapanma oldu ve evi bayrama kadar boşaltma gibi bir imkanımız yok. Sattığımız kişi, ölçü alma bahanesiyle eve girmiş ve evi kullanmış. Neden böyle bir şey yaptınız diye arayıp sorguladık bu sefer de ev benim hemen çıkın yoksa 3000 kira verin diyor. Bu adama karşı yapabileceklerimiz nelerdir? bizim evin eski sahibi olarak süremiz nedir? Emlakçı birey bey de onun tarafını tutup 2021'de yeni bir yasa çıktığını ve derhal boşaltmamız gerektiğini söylüyor. yardımcı olabilir misiniz?
(2) 

Erkek eşofman altı tavsiyesi

mg3929 #1477378 
Günlük hayatta dışarda giyebileceğim güzel bi eşofman altı ihtiyacım var. Erkek. Tavsiyeniz var mı?
(6) 

abd israil covid vaka azalması

sabenburak #1477374 
neyle ilgilidir? çok sayın doktorumuz aşıyla ilgili değil demiş de, neyle ilgilidir fikri olan var mı?

twitter.com
(2) 

Telgraf çalışma prensibi?

cldplay #1477371 
Veba geceleri'nde minger adası ile İstanbul arasında telgrafla haber gelip gitmesi anlatılmış ama bunun için tel hattı olması gerekmiyor mu? Soruyu biraz daha açacak olursak denizin ortasındaki bir adayla anakara arasında telgrafla haberleşmek mümkün mü?
(4) 

Tedbirler

patos64 #1477368 
Arkadaşlar yurtdışından yeni geldim gündemi takip edemedim bir ton bilgi var, izleyemedim. Şimdi haftaiçi 19 a kadar istediğim yere çıkabiliyor muyum? Birde haftasonu sadece market şeklinde mi? Bu eski karantina kuralları gibi mi şimdi şu kışınki yani sadece seyahar konusu hariç?
1 ...  ... • 1467    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık