[q]
(8) 

Ankara Gezisi

camlicagazoz #1582850
Merhabalar,

Cumartesi günü eşimle bir Ankara gezisi planı yaptık. Hızlı trenle gideceğiz. Ankara YHT Gar' da ineceğiz.

Anıtkabir çok uzak mı kalıyor gara? Yani yürüyerek gidilir mi veya nasıl gidebiliriz?

1.TBMM'ye de gideceğiz. Önce Anıtkabir sonra 1.TBMM mi yapalım yoksa tam tersi mi?

Birde başka nereleri gezmemizi önerirsiniz?

Teşekkürler şimdiden.

 

Öğle yemeğini Ankara kalesinin orda kebapçı emin ustada köfte ile yapın. Teşekkürü sonrasında edersin.

izmitcan

Eymir.

Amaranta ursula

Bir günlük gezi için Eymir çok uzak. Bence şöyle yapılabilir:

1. Sabah Ankara YHT Gar'da inilir. YHT Anıttepe'ye çok yakın. Normalde rahat yürünür ama isterseniz taksiyle de Anıtkabir'e geçebilirsiniz.
2. Yerinizde olsam Tunalı'ya geçer orada güzel bir kahvaltı yaparım (Kruvasante'de.)
3. Kruvasante veya Ekşi Maya'da iyi bir kahvaltıdan sonra yürüyerek Kuğulu Park, oradan Kızılay'a doğru geçerim. Yediklerinizi eritirsiniz. İyi bir yürüyüşçüyseniz oradan Ulus'a da yürünebilir rahatça. Değilseniz metro ile geçebilirsiniz.
4. TBMM tarafına gittiğiniz zaman @izmitcan'ın bahsettiği kebap yerine de gidersiniz. Orası öğlen-öğleden sonrası gibi düşünülebilir.
5. Kebap yedikten sonra Kurtuluş Parkı'na iner oradan acıktıysam Kırk Oklava'da Mülkiyelilerin sürekli yediği gözlemeden ya da Figen Pastanesinden bir şeyler yiyebilirsiniz.
6. Öğleden sonra 15-16 olur bu şekilde. Ardından Bahçelievler'e geçip Drup'ta kahve içebilirsiniz (sifon tavsiye ederim)...

silverleaf

gardan 10-15 dakikada yürürsünüz anıtkabir'e. alt geçitten anadolu ajansı'nın oraya çıkıp 1 metro durağı kadar yürüyeceksiniz.

tunalı'ya gidip caddeyi baştan sona yürüyebilirsiniz. kuğulu'ya gidebilirsiniz. ulus'ta beşiktaş dönercisine gidebilirsiniz.

summerjam0306

1. Mecliste yürüme mesafesinde 2. meclis, Ankara Palas müzesi ve İş Bankası Türkiye İktisat Tarihi müzesi var onları da tavsiye ederim. Ankara kalesine çıkacaksanız o tarafta Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Koç Müzesi de güzel. Anadolu Medeniyetleri'ni mutlaka gezin bence hatta.

Önce Anıtkabir'e geçip sonra Ulus tarafında bu müzelerin olduğu yerlere gidip sırayla gezebilirsiniz. Hatta tavsiyem önce Medeniyetler müzesi, oradan yukarı doğru çıkıp Koç müzesi, sonra taksiyle 1. meclis tarafına gidip etraftaki müzeler olabilir. Hepsi yetişmezse Koç müzesini ve Ankara Palas'ı listeden çıkartabilirsiniz belki. İktisat müzesi keyifliydi baya. 1. Ve 2. Meclis de hızlı geziliyor zaten.

Biz Anıtkabir'i daha önce gezdiğimiz için bir günde yukarıda saydıklarımı gezmiştik yetmişti. Anıtkabir eklenirse bir güne sığar mı tam bilmiyorum ama hızlı gezilirse sığabilir de.

Daha uzakta MTA doğa tarihi müzesi de güzel ama orası ayrı bir günü alır gibi geniş bir alanda ve uzak kalıyor diğerlerine

nundu

Ayranci Mutlu Lokantasi veya Pecenek’te doner yiyin, isterseniz Duveroglu’nun lahmacunu ve sobiyeti sahanedir. Tunali Kitir’da bira icin. Kugulupark ve Tunali’yi gormediyseniz gorun.

mor oje

tren garından anıtkabir giriş kapısına 15 dakikada yürünür. ama kapıdan girince o meşhur yapıya girene kadar içerde de bi 15 dakika yürürsünüz. bu yüzden enerjinizi yarım saat yürüyerek harcamamanız adına kapıya kadar taksiyle gitmenizi tavsiye ederim.

beatbox yapan metalci

istanbullu birisi ankara da yürüyemez yürümeye bu kadar uzak bir şehir olamaz.o yüzden taksi anıt kabir mantıklı.
tunalı bağdat caddesinin 10/1 i kadar bir cadde.

jamswety
1

mobil görünümden çık