Kendimi bildim bileli bu illetin içindeyim. Allah düşmanımın başına vermesin. 2 yıldır terapi alıyorum, bir miktar ilerleme sağlasa da büyük oranda geçmedi maalesef. Her şeyi anlattım, valla artık kadına anlatacak bir şeyim kalmadı. Uzun süre antidepresan kullandım, vitamin değerlerime baktırdım, vitamin desteği de alıyorum. Allahın cezası geçmiyor, yemin ederim delirme noktasına geleceğim artık. Sadece olumlu şeyler duymak istiyorum, bu illeti yenebilmiş biri var mı? Nasıl?




 

her şeyi anlatmak değil sizi gerçekten yönlendirebilecek, bakış açınızı değiştirecek yöntemler kullanan hatta belki başka bir disiplinde eğitim almış bir terapist olması gerekiyordur belki de. herkes herkese iyi gelecek diye bir kaide yok.

ayrıca tiroide dair bozukluklar ve pcos da depresyona yol açıyor. bunlara baktırdınız mı?

imza: aynı dertten muzdarip ama terapistiyle yol alabilen birisi

amugochi

Çok teşekkür ederim cevap için. Tiroide baktırdım, sıkıntı yok. Pcos nedir? Bir de siz hangi disiplinde eğitim almış bir terapist ile çalışıyorsunuz?

medusa

Polistik over sendromuymuş:) jinekoloğa yeni gittim, o konuda da hiçbir sıkıntı yok.

medusa

Hayatı yeniden keşfedin ve iyi hissetmek kitaplarına bak derim. Hangi terapiyi görüyorsun bilmiyorum ama bilişsel davranışçı terapi ve şema terapiyi araştır.

black mambaa

Omega 3 takviyesi diyorum

passive aggressive

Aslinda bu konuda benim de soylicek bir seyim var ama kisa yorumumu yazayim:

Terapistle bu is olmaz, hayat tarzi degismeli.

Avoiding The Puddle

ben bazen her şeyi kafama takıp üzülmekten sıkılıyorum, yoruluyorum. bugün de sal gitsin amaan diyorum. antidepresanı 3 yıldır kullanıyorum. bırakmayı da düşünmüyorum. beni dengede tutuyor.

ara ara geçiyor. spor yapabildiğim dönem daha iyiydim sanki. bir işim olduğunda da daha iyi oluyorum. şimdi de kedilerim var ve bana çok iyi geldiler. zaten kedilere aşık biriyim çocukluğumdan beri. eğer seviyorsanız sokaktan sahiplenin siz de. hem pisicik kurtulur hem sizin için bir meşgale olur. sevgi ihtiyacını çok güzel karşılıyor. intihar düşüncelerimi yok ettiler. çünkü asla onları bırakıp ölüp gidemem. ölmek bir seçenek olduğunda daha kötüydüm. şimdi ise bir seçenek değil ve savaşmam gerek diye düşünmeye başladım.

batlegolas

Spor yapmak ve unlu gıdayı şekeri bırakmak çok çok iyi etkiler. Buna bol su içmeyi ve güneş görmeyi de eklersek şahane olur. Sık sık taze toprağa basmayı ve temiz hava almayı da eklemek muazzam yaşama sevinci verecektir. Olay sadece gıdayı düzenlemede bile bitebilir.

Doktorun sana doğru ilaç vermemiş olabilir. Yeterli ilaç vermemiş olabilir.

Ayrıca depresyon yaratan durumlar çözülmedikçe, bir şeyler değişmedikçe senin tedavin de uzayacaktır. Hayatında erk sahibi olmaya çalış derim.

1bir1bir1

şekeri kes, ekmeği, tüm unlu gıdaları ve tahılı kes. haftada bir yağlı balıklardan tüket. kronik inflamasyon konusunu biraz araştır. kısaca vitamin-mineral bir eksiğin olmasa bile vucudun bazı gıdalara hafif bir inflamasyon tepkisi veriyor. bunun sonucu yorgunluk, bitkinlik, sisli beyin ve toplamında depresyon zannediliyor.

alman gereken vitamin ve minerallerin de formları var. bunların eksikliğini tespit etmek her zaman o kadar kolay olmuyor. mesela omega 3 kutuda yazan değerlere bakarsan hepsinin iş görmesi lazım ama ben aldım defalarca denedim. standart ürünler fark yaratmadı kendini ispatlamış belli bir kalitenin üzerindeki ürünler fark yarattı.

deniz şimşek - birim isimli kitabı okumanı şiddetle tavsiye derim.

orpheus
1

mobil görünümden çık