[]

raf tasarlayalım :/

epey geniş bir baharat koleksiyonum ve bu baharatların her biri için farklı boyut ve şekillerde kavanozlarım var.

bir tane bundan var tuz koymalık: www.alibaba.com

bir tane bundan var (en küçük boy hayal edin) karabiber koymalık: i.c-b.co$web_zoom$&/1308302308/fido-1-liter-jar-with-clamp-lid.jpg

beş tane bu tuzluk gibi olan ama kapaklılardan var çok kullanılan beş baharatı koymalık: bit.ly

mezbul miktarda üstteki beşliyle birlikte toplamda otuz edecek şunlardan: www.ikea.com

ayrıca çay kahve şeker üçlüsü: www.mutfakev.com

Ben tüm bunlar eklediğim süper über çizimlerdeki gibi tarzda bir rafta dursunlar istiyorum. ama über çizimlerim o kadar güzel gelmiyor gözüme. birisi bana yardım edebilir mi lütfen?

 
Güzel bence. 2.si özellikle.


  • Cursed Chico  (03.01.15 05:53:35) 
0 30 taneyi koyacak yerler aynı hizada mı olacak? eğer öyle olacaksa birbirinden nasıl ayırt edeceksin? (ben göz göz böldün diye algılıyorum rafı, bu çizimlerden) herbiri için göz göz bölmek yerine 5+5 gibi bölebilirsin bir de basamaklı bir sistem düşünsen daha iyi sanırım


  • niye ama  (03.01.15 06:17:25) 
dikey bölmeleri koymasan daha iyi olur bence.
1.dikeyler rafı gereksiz büyütecek, raf hantallaşacak. ev kendi evinse hantallaşması sorun olmaz da taşıma durumu olacaksa sıkıntı yaratabilir. gittiğin yerde yer ayarlamak zorlaşır.
2. rafın temizliği zorlaşır. o küçük bölmelere elin girmez, köşeleri temizlemek sıkıntı olur vs.
3. malzeme maliyeti neredeyse ikiye katlanır.
4. kendin yapacaksan çok sıkıntı yaratır. gönyeleri ayarlamakta zorlanırsın. marangoza yaptıracaksan işçilik epeyce artar.
teknik olarak dikey bölme yapımı: ya dolap masif olacak yuva açılacak, masif maliyeti çok arttırır ama evladiyelik olur. ya yapıştırılacak, buna mengene lazım öbür türlü zor. ahşap konusunda iyiyim diyorsan evde yapabilirsin tabii. ama beni zorlar mesela.
ev tipi yapımlarda genellikle aparat kullanılıyor. aparatların temizliği zor oluyor toz tutuyor fazla girinti çıkıntı oluyor.

benim de epeyce fazla baharat kavanozum var. standart mutfak dolapları derin, baharatları alması vermesi pratik değil. ben de kendi rafımı kendim yaptım. benimki ikizkenar üçgen şeklinde, üçüncü kenar üstte kalacak şekilde monte ettim. böylelikle rafları yan kenarların desteğiyle daha rahat sabitledim. raf aralıklarını kavonozlarıma göre ayarladım. derinliği 9 cm. kavanozları yan yana sıraladım. dikey bölme yok.

deneyimlerimi tavsiyelerimi verdim. şimdi sıra soruna geldi:
bana göre çizimlerinden ikinci olan daha kullanışlı. büyük kavanozlar altta, alması vermesi daha kolay. çay şeker kahve olduğu için en çok da onları kullanacaksın.

birinciyi altüst yaparsan o da kullanışlı olur. ikinci daha özgün. benim oyum ikinciden yana:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.01.15 07:18:08) 
pek çok baharatın gün ışığında bozulduğunu da hesaba katın. buna göre dolap tasarlayın bence.


  • oinone pe  (03.01.15 08:33:32) 
@niye olmaz evet çizemedim ama onlar eşit kareler. etiket olacak kavanozlarda..

@hayat... malzeme ve işçilik burada sorun değil. hafif olması için plywood kullanmasını da istersem çok ucuza mal olur.

ayrıca şeker-çay-kahve kavanozları daha büyük olduğu için derinliği onlar belirleyecek, küçük bölmelere konulacak ikea kavanozları da kapak dışarı bakacak şekilde yan yatabiliyor dolayısıyla el girme vb. derdi olmaz.

@oinone pe tuz haricinde diğer kavanozlar küçük. baharatların geri kalanı tel dolabın içinde orjinal plastik kavanozlarında duracaklar. buraya geldiğimden beri hintliye kestim, deli gibi baharat kullanılıyor..
  • warrior princess  (03.01.15 09:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.