[]

Hangi ülkede MBA yapmalı?

Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışıcam. Akademik ortalamam oldukça düşük. Ve ortalama bir okul ve ortalama bir mühendislik mezunuyum. Açığı gmat ve toefl'dan mümkün olduğunca yüksek puan elde ederek, bunun yanında üzerinde durulmuş niyet mektubu gibi unsurlarla kapatmayı amaçlıyorum.

Genel kanı mba kapsamında abd ve ingiltere yönünde. Gno sebebiyle kalburüstü okullardan kabul alamayacağımın farkındayım. Bunun yanında sonrasında ilk olarak o ülkede istihdam olanağı elde etmek için çabalıyor olacağım. Bu bağlamda avrupa kıtası dahilinde İngiltere haricinde, kariyer açısından katkısı olacağını ve sonrasında o ülkede daha kolay istihdam sağlayabileceğimi düşündüğünüz spesifik bir ülke var mı? İngiltere ve abd harici bir ülkede ortalama bir okulda yapacağım bir mba bana ne denli katkı sağlar?

Kısacası kabul alabileceğim, gerekirse yüksek gmat ve toefl ile burs sağlayabileceğim ve en önemlisi mezun olduktan sonra benim şartlarımda ve bir göçmen olarak istihdam olanağı sağlayabileceğim bir ülkeye karar verirken kesinlikle göz önünde bulundurmam gereken ne olabilir mesela?

Bir çok yerde avrupa'daki işsizlikten, mevcut pozisyonlara da kendi vatandaşlarının istihdam edileceğinden, bu bağlamda bir göçmenin neredeyse hiç şansı olmadığından bahsediliyor. Belirttiğim şartları sağladığımda bu durum bana yüzde kaç olarak yansır mesela? Kısacası bu şartlarda avrupa dahilinde istihdam olanağın % şudur diyebilir miydik?

Görüşleriniz yol gösterici olacaktır.

 
ingiltere. 1 yıllık mba programları var. 3 dönem şeklinde. son dönem tez filan hazırlıyorsun ders yok başka. ortalamanı sorun etmeyecek okullar da var. londra'daki yaşam kalitesi de cabası.


  • tahrik olmusken objektif olamam  (28.08.14 12:20:53) 
abd daha mantıklı senin durumunda. hem çok fazla mba programı var, düşük gpa ile kabul alabileceğin okullar da mevcuttur. kıta avrupa'sında mba olayı hem daha az (haliyle kabul de zor olabilir), hem de o ülkelerde mba olayı o kadar da sallanmıyor. hem iş bulmak zor, iş bulsan da vize konusunda sorun çıkarma ihtimalleri yüksek. abd'yi tavsiye ederim.


  • tina hoffmann  (28.08.14 12:23:49) 
avrupa'da piyasa hiç iyi değil. isviçre gibi çok nadir bir iki ülkede düzgün, onlarda da yeni mezun ve türk olduğundan (ab dışı) şansın zor. abd'de yukarıda dendiği gibi en azından h1-b konusunda yabancılarla aynı ligde yarışacaksın.

avrupa birliğinde önce kendi vatandaşına istihdam sağlama durumu var, sonra hali hazırda avrupa birliği vatandaşlarına (ellerini kollarini sallaya sallaya is arayabiliyorlar) ve en son sensin. bir avrupa şirketi seni işe almak için ciddi bir prosedür altına girmek zorunda, çok ciddi bir farklılık yaratman gerekir ki seni öne çıkarabilsin. bu da tecrübe ile olacak bir şey. seninle aynı yetenekte hatta senden bir tık altta ab vatandaşı yeni mezun, senden daha tercih edilecek durumda olacak.

avrupa istiyorsan önce iş tecrübesi edinmenm mantıklı olacaktır bu nedenle.
  • kuja  (28.08.14 12:34:30 ~ 12:35:48) 
bir de şunu eklemek isterim. not ortalamasını akşam yemeğinin başlangıç yemeği olarak düşün.

pek güzel olmayan bir salata sunuyorsun sen. bu açığını enfes bir ana yemek ve güzel bir tatlı, olursa uyumlu bir şarap ile kapatma şansın yüksek.

yani bir iki sene alakalı iş tecrübesi (türkiye'de olur), güzel bir gmat skoru ile iyi bir okulda yapılan master sonrası şansın daha yüksek olacaktır. çok ciddi bir acalen yok ise, iyi bir yerde işe girme şansın var ise bunu da şiddetle tavsiye ederim.
  • kuja  (28.08.14 12:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.