[]

kanal tedavisi olmuş diş hk.

3-5 gündür 3.5 sene önce kanal tedavisi olmuş dişime bir cisimle vurunca acıyor. çekime mi gidecek bu sebebi ne olabilir? :(




 
Geçmiş olsun. Burdan bir şey demek zor. Kanal tedavisi sebebi neydi


  • Gird  (23.03.23 10:16:39) 
@: gird: hocam bi dişim kırılmıştı ona kanal yapıldı ve onun yanındaki dişte ağrı yoktu görünürde çürük de yoktu ama kanal yapılmalı dedi ona da yapıldı. şimdi bir cisimle vurunca acıyor. gittiğim diş hekimleri de işinin ehli değil pek, bir şeyden anladıklarını sanmıyorum veya başından savdılar.

2 kanal bir de düz dolgu tek seanste bitti kapattı kalıcı dolguyu yaptı. bunları 45 dk'de bitirdi. diş hekimi arkadaşıma bunu söyleyince "o kanallar patlayacak 3 saatten aşağı sürmez" demişti
  • Erestor  (23.03.23 10:24:26) 
doktor degilim ama tam temizlenmemis olabilir, bir de dise bagli olarak tek kanal olmuyor o yani azi dislerinde 3 kanal var falan yani hepsini temizlememislerdir vs.


  • wallcan  (23.03.23 10:52:27) 
kanal patlayacak diyen öğrenci falan herhalde :D

güzel araştırıp iyi bir hekime gidin, kanal tedavisi tekrarı yapılıp diş tutulabilir. ya da diş çekilir.

sebep çok fazla olabilir ama sonucu değiştirmeyecek :)
  • bir ileti paylastim  (23.03.23 11:39:16) 
Yeniden his başladıyda enfekte olmadan akti olmYa başlayan kanal varsa temizlenmeli.
Yeni moda olmuş hemen kanal tedavisi diyorlar. Adam dolguyu düzgün yapmıyor. His başlayınca kanal diyor. En önemlisi dişe boşu boşuna işlem yapılıyor. Ekstra bir de üstüne para veriyorsun.
Benim de başıma geldi böyle
  • Gird  (23.03.23 12:08:28) 
Kanal sonrası hissiyat olmamalı diye biliyorum. Neticede sinirler alınıyor ve ağrı olmaması gerek. Ama bazen bir yan dişte de çürük oluyor ve ayırt etmek zorlaşıyor. Her halükarda tekrar gidip durumu söyleyin.


  • Nature Works  (26.03.23 01:44:19) 
soruda bahsettiğim, dişe vurunca oluşan ağrı geçti. Umarım bir süre daha ağrımaz, hiç bunla uğraşacak vaktim yok.


  • Erestor  (26.03.23 09:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.