[]

Toptancıdan çorap alıp satmak sizce mantıklı mı ?

Selamlar,

Elimde küçük bir para var, düşündüm düşündüm bu para ancak çorap al sat yapmaya yeter, istanbul'da toptan alıp trendyol'dan satsam sizce nasıl olur ?

Ek iş olarak yapmayı düşünüyorum, ama nerden alınır, bu aşamada nelere dikkat edilir sıfır bilgi sahibiyim. Kardeş o işler öyle değil paranı çöpe atma mı dersiniz ? Yoksa şu şu şu aşamalara dikkat et diyip aşamaları anlatıp bu işe gir mi dersiniz ?

Şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkür ederim :)

 
Bu para ancak çorap al sat yapmaya değer kısmından emin olmaniz ilk hatanız. Ticaret önyargı kaldırmaz. Trendyoldan iyi sermayesi orijinal ürünü rekabetçi fiyatı olmayan biri para kazanamaz. Sistem tamamen kendine kazandırmaya odaklı. Kazananlar nasıl kazaniyor derseniz toptancılar imalatçılar minik karla çılgın sürüm yakalayanlar ve rakipsiz niş ürünü olanlar.

Başa dönelim. Ne kadar bir paradan bahsediyoruz bilmiyorum ama bu para sadece çorap al sata yeter kısmının hatalı olduğu çok belli.
  • deer hunter  (05.02.23 23:38:31) 
Trendyol yerine arabanın bagajına koyup bir yerde satmak daha etkili olur bence. Kargodan kurtulursunuz.


  • dissendium  (05.02.23 23:39:06) 
Hangi şehirdesiniz bu arada?


  • deer hunter  (05.02.23 23:42:36) 
Çok teşekkür ederim geri dönüşleriniz için,

maks 20 bin var, İstanbul'da yaşıyorum.
  • ebeş  (05.02.23 23:44:13) 
20 bin TL'ye yapılacak 500 tane iş var dostum. Ha illa çorap diyorsanız biz bunlardan satıyoruz mağazamızda çılgın gibi satılıyor. Ama satacak fiziki nokta bulmanız lazım;

www.hizliresim.com

Öyle trendyolda falan yemez. Bizim toptan aldığımız fiyata adam perakende satıyor trendyolda. Fiziki satış yapın ayda 20 bin kazanırsınız zaten. Şimdi siz diyeceksiniz ki trendyolda toptan fiyatına perakende satıyorlarsa benden kim niye daha pahalıya alsın ki. O zaman ben size derim ki ticaret böyle bir şey. Milyonlarca trendyoldan hiç alışveriş yapmamış ve her gördüğü ürünü dur bakalim trendyolda kaç liraymis diye araştırmaya musyteri var
  • deer hunter  (05.02.23 23:47:31) 
Ucuz ürünleri internet siteleri pazar yerlerinden satmak pek de mantıklı değil bildiğim kadarıyla.

Kargo ücretleri ve pazar yeri komisyonu ürün fiyatı kadar olabiliyor bazen ucuz ürünlerde.

Geçen bir kısa videoya denk geldim, bu işleri yapan bir adamın anlattıklarına şaşırdım. Adam diyor ki "örnek olarak 50 liraya ürünü alıp 100 liraya satsanız, 13 lira zarardasın bu kargo fiyatları ve pazaryeri komisyonlarıyla" mealen böyle bir şeydi.

Eskiden en ucuz ürünleri bile internetten alırdım, şimdi bakıyorum kargosu yüzünden yerel satıcıdan daha pahalı bazı ürünler internet sitelerinde.
  • John Bloor  (06.02.23 10:41:32) 
Pazar yerleri daima kendine kazandırıyor, aslında bu işten kazanan hep kargo firmaları. 5000 liralık urun satıyoruz, %13 komisyon ödüyoruz, 41.25 TL + kdv de kargo ücreti, bunun paketlenmesi kargoya verilmesi vs de bizden bu arada, maliyet daha da artıyor.

Paran batar, fiziki bir nokta yarat kendine oradan satışa gir.
  • mahsus mahal  (06.02.23 13:06:27) 
kafasına göre ürün iade edenleri de düşünmek gerekir
kazansan bile çok düşük bir kar kalır neden bu kadar süre harcadım dersin

eğer soğuk zincir ayarlayabilirseniz o paraya kesilmiş et alıp satmak daha ideal
büyük depolardan ya da köylerde kestirip semt kasabına satarsınız
bunun için çevre laızm ancak
önce kasapla konuşup ihtiyacına göre ayarlarsanız en azından para batmaz

ama önce et tazeliğine ve nereleri değerli ona ilişkin videolar izlemek lazm
  • bir soru sorcam  (06.02.23 13:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.