[]

Psikoloji bölümü-akademik kadro

Bilgili olan, araştırmış olan varsa sizce en iyi akademik kadro hangi üniversitede mevcut? (İstanbul'da bulunan okullar için soruyorum)
Bahçeşehir'den başlayarak inceliyorum da nelere dikkat etmek gerekir belki onu da söylersiniz.



 
bilgi psikoloji


  • deartheodosia  (04.02.23 16:29:36) 
temel kabul edebileceğimiz klinik, gelişim, sosyal ve deneysel psikoloji alanlarının hepsinde en az bir hocasının olması önemli.
bölümdeki hocaların tamamı ya da en azından tamamına yakınının psikolog olması önemli.
lisans öğrencisi için hocaların akademik başarısından çok eğitim verme becerileri daha önemli. bunu ancak teker teker bölüm hocalarına ilişkin araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. ancak o da tam bilgi vermeyecektir ne yazık ki.
bölümün ingilizce eğitim vermesi önemli.
üniversitenin, bölümün ve/veya hocaların uluslararası alandaki saygınlıkları önemli.

genel olarak, üniversite yerleştirme puanı sıralaması bu niteliklerle örtüşüyor. ancak, yeditepe üniversitesinde sosyal psikolog yok mesela. sosyal psikoloji dersleri çok eksik kalıyordur eminim.

o sıralamada ne işi olduğunu anlamadığım ibn haldun üniversitesi var. her halde para falan veriyorlar insanlara. öğrencilerin tercih etmesinin mantıklı bir açıklaması olabileceğini zannetmiyorum.

acıbadem üniversitesinde gelişim psikoloğu yok sanırım ama bu durum pek çok bölümde olabiliyor. çünkü zaten az sayıda gelişim psikoloğu var.

üsküdar üniversitesi konusuna hiç girmeyeceğim. uzak durun.

belirtmediğim üniversiteler bence eğitim kalitesi açısından puan sıralamasındaki yerlerini hakediyorlar. (aralarında ufak sıralama değişiklikleri olabilir)

not: sıralamada sadece istanbul'daki okulları dikkate aldım. genel olarak puan sıralamasında aşağılara gittikçe kalite farkları azalır. doğru düzgün bir üniversiteden eğitim almamış bir akademisyenin vereceği eğitim de çok büyük olasılıkla doğru düzgün bir eğitim olmayacaktır. (ancak tersi elbette sıklıkla görülmektedir)

yukarıdakilere ek olarak bölümde aktif olarak verilen derslerin listesini de incelemeniz önemli bilgiler verecektir.
  • görünmezkaza  (04.02.23 17:31:51 ~ 17:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.