[]

Eşim paranoyak mı yoksa haklı mı? Sosyal medyanın ilişkiler üzerine etkisi

Kendi huyu mu yoksa ben mi bir şey yaptım içeriden baktığımda göremiyorum bir de size sorayım dedim. Yine bir ilişki sorusuyla karşınızdayım :(

Öyle kestirip atabilen bir insan değilim çalışmam lazım mesela hala işlerim var ama aklıma geliyor sürekli taze yaşanılan bir şey, konsantre olamıyorum.

Uzun olacak yine şimdiden iyi sabırlar herkese ^^

Ben biraz açık yaşayan birisiyim. Biri sorsa çok özel olmadıktan veya risk oluşturmadıktan sonra anlatırım her şeyi. Yaptığım ettiğim bellidir, sosyal medyam açıktır, telefonum ortadadır vs. Nereye gittiğim bellidir, ki pek bir yere gitmem. O yüzden hanıma sinirlenince kızarım bazen sana ne yaptığı nereye gittiği belli olmayan gizemli bir tip denk gelmeliymiş diye.

İlişkinin başından beri bir kaç olay yaşadık bunları bi cepte tutalım son sıkıntıya gelicem.

Başlarda yeni sevgiliyken kız arkadaşım instagram arşivi, telefon galerisi, google photos gibi yerlerde eski sevgililerime dair şeyler gördü.

Hiç birine açık bakmam, ne nerde bilmem ama ciddi olanları sayıyorum, toplam 8 senelik, 3 farklı insanla bir ilişki geçmişim var. Hiç bir zaman bir ilişki bittiğimde oturup tüm cihazları didik didik edip bir şeyler silmeye çalışmadım. En fazla kamera klasöründeki ve instagramdaki postları silmişimdir, onun dışında mesaj kalmış, kıyıda köşede fotoğraf kalmış falan ne arıyorum ne siliyorum. Denk gelirsem aa bu ne diye hala duruyor diyorum öyle siliyorum. Görsem de bir şey hissetmiyorum zaten bitmiş gitmiş.

Şimdi ben bunu anlatamadım beni tanımayan bir insana. Tamam dedim bi ara silerim. Bakarken de 2 önceki falan da çıktı yani o kadar duruyor. Hatta bulutu falan altını üstüne getirsek lisedekiler bile duruyor olabilir şaşırmam.

Neyse aradan zaman geçti bir gün bize kalmaya gelecek, uvey babam dedi ki kıza bişey mi dedin silmiş engellemiş bizi beğenirdi bişeylerimizi bizlik bi sorun yoktu ki dedi (önceki için söylüyor ilişkimin bitmesinden 5 ay geçmiş). Yoo ben bişey yapmadım dedim anlamsız bulmuştur veya ilişkiye başlamıştır silmiştir ne bileyim dedim, ben de baktım acaba beni de mi engelledi dikkat mi çekmeye çalışıyor diye, baktım normal yabancı olarak duruyor.

Neyse az sonra kız arkadaşım geldi (eşim) takıldık ettik sohbet muhabbet film telefon vs. instagramımda arama geçmişimi görmüş artık ne ara gördüyse sabah söyleniyor. Bir de gece ben uyurken bakmışsın diyor sdfjg dedim ya manyak mısın babam sordu bi olay mı oldu diye bildigim kadarıyla olmadı dedim o sırada baktım dedim.

Sonra da ekledim kaldı ki ben bazen eser, ilkokul askim ne yapmıs, üniversitedeki iliskim ne yapmıs, eskilere ister kız ister erkek olsun bakabilirim yani birlikte de bakabiliriz, seninkilere de bakabiliriz, stalk bana tuhaf gelmiyor ki dedim. Ama rahatsız olduysan, kötü bir niyet arıyorsan bakmayım sorun değil dedim.

Sonra aradan baya bir zaman geçti belki de evlendik bilmiyorum tam anını ama keşfetimde ayak ağırlıklı fotoğraflar gördü. Yarısı ayak dolmuş farkında değilim sdfjsg bir tane çıkınca basıyorum sonra algoritma tekrar çıkartıyor, bidaha görünce yine basıyorum yığmış sonra önüme. Fetisim var ama öyle aşırı değil yani kendimden geçmiyorum sadece parmakla tıklama çok zor değil basıyorum yani.

Birden sorunca ben de askim teknoloji, yazılım ve araba bakmışım ne ayağı dedim ama yarısında onlardan var yarısında ayak sdfkg resmen "hangi don ya" ya bağlamışım. Sana inanmıyorum sana güvenmiyorum diye başladı. Sonra kabul ettim ya tamam görünce tıkladım sonra çoğalmış diye ama gizli bir şey yapmıyorum dedim. Bu da cepte.

Bir ara, arada +18 video izlediğime takılmıştı o da kötü hissettiriyormuş ondan da uzaklaştırdı sağ olsun. Kendisini gayet beğeniyorum bence vücudunda da bir sorun yok ama kompleks yapıyor anlamadım.

İlişkiler ve insanlar konusunda tecrübesiz o yüzden sürekli bir gerginliği hakim acaba aldatılıyor muyum, kandırılıyor muyum, kullanılıyor muyum.. vs diye. daha önce yaşamış çünkü sıkıntılar.

Bu arada benden ötürü böyle saçma sapan şeyler çıkmasa kurmuyor ama çıkınca inanılmaz kuruyor.

Geçtiğimiz ay araçla eve dönüyoruz, instagramı kaydırıyorum, kızın biri instagramda london notthing hill'deki renkli evlerin önünden fotoğraf atmış birden önüme düştü, tanımıyorum da reklam mı diyorum influencer mı artık neyse, "aa ben buraya gitmiştim çok güzel" dedim hanıma gösterdim.

O da şeytan görmüşe döndü dedi ki sen bu kızı nereden tanıyorsun ???!!!

Kim ki bu ya tanımıyorum dedim, profiline tıkladım, takip ediyormuşum ben ve hanım ve kuzeni ile ortak arkadaşlar sdfjg işin en can alıcı tarafı da o beni takip etmiyor. Başıma ilk defa böyle bir şey geliyor, valla tanımıyorum o ekledi de geri mi çıkardıı, önerilerde çıktı da elim mi bastıı ne bileyim farkında bile değilim dedim. Her şeyi biliyorsun da bunu nasıl bilmiyorsun diyor. Ne işler çeviriyorsuna getirdi. Yahu dedim manyak mısın bir şey çevirsem, yani bilinçli bir şey yapsam sana niye göstereyim. Onu da geçtim niye takip edeyim. Ben şuan adını bile bilmiyorum bilsem, iş çevirecek olsam, diyelim ki mesajlaşıyor olsak fake hesap açarım gizli gizli yaparım ne derdim olabilir dedim? Yapıyorsundur allah bilir nereden bileyim dedi.

Bu krizi de bir şekilde geçiştirdik ama ömrümü yedi yani kıza falan sorun diyorum kim takip etmiş ilk, ne zaman takip etmişim, mesaj atmış veya bir şeyini beğenmiş miyim beni neden zan altında bırakıyorsun diyorum, sana inanmıyorum da güvenmiyorum da diyor. Ya dedim benden başka her şeyini uzun uzun anlatan, bu kadar açık yaşayan bir insan mı var neyime inanmıyorsun dedim dinletemedim.

Sonra ben 3-5 ayda bir bazen hikayelerimde eski sevgililerimi görebiliyorum. Zaten hikayeye bakan 100 kişi falan var dikkat çekiyor gayet. Merak etmiş bakmış diyorum geçiyorum. Ama hanım kızar diye bişey de demedim. Görürse söylerim yani. Kimsenin ağzına laf vermemek için kimseye engel falan da atmadım ergen gibi. Çünkü profilim açık yani fake hesaptan girer yine bakar bakmak isteyen. Düğün zamanı yine bakmışlardı onu birlikte görmüştük sanki hanımla, sorun olmamıştı. Neyse.

Geçenlerde ben yine gördüm diye hatırlıyorum sabah attığım hikayede, akşama doğru tekrar baktığımda yabancı veya tanımadığım biri var mı diye, yabancı kimseyi göremedim. Ulan yanlış mı gördüm acaba diye gittim arattım mal gibi. Bişey çıkmadı. Engellenmişim. Herhalde öyle olunca baktığı gözükmüyor diye taktik gibi bir şey bu. He o zaman doğru hatırlıyorum ya bakmış demekki dedim geçtim.

Şimdi burada hanımın haklı bir eleştirisi var. Diyor ki niye bakıyorsun insanlara? Hikayelerine, çocukluk arkadaşlarına, eski sevgililerine, hikayene bakan başka insanlara vs. niye bakıyorsun boş beleş işler değil mi? Ben niye bakmıyorum diyor. Ki ben mesela 300 takipçim olmasına rağmen uygulamam var kim eklemiş kim çıkmış takipten vs. cidden saçma sapan şeylere bakıyorum ara ara. Kontrolümün olmasını, ulaşabileceğim her türlü datayı bilmeyi seviyorum. Sırf postlarıma kaç kişi bakmış kim kime göndermiş vs. göreyim diye hesabımı işletme hesabına çevirmiştim sonra kendime "vazgeç kanka manyak olursun" deyip normalde döndürdüm yani. Son olaydan sonra da tamam haklısın dikkat ederim dedim.

Son olaya gelirsek o engellediğimi fark etmemin üzerinden 1-2 gün geçti hanım bir garip davranıyor sabah anlamadım. Neyse o işe gitti ben de oturdum toplantı kahvaltı falan tekrar işe oturdum, arada instagram derken ne göreyim, aramalarda en üstte çıkıyor o geçen arattığım kişi. Sonra flash çaktı ulan demek ki engelliyken öyle biri yok diye instagram kayda düşürmedi sonra engeli kaldırmış düştü.

Hah sıctık dedim gel de açıkla şimdi. Olduğu gibi anlatmama rağmen beni sevmiyorsunlar, beğenmiyorsunlar, yalancısınlar suçlamadığı şey kalmadı.

Dedim ki o kadar güvenilmez bir insansam ne diye benimle birliktesin ben elimden geleni yapıyor, her şeyi açıklıyorum diyorum, beni ayrılıkla mı tehdit ediyorsun diyor :|

En son istediğini düşün dedim ben bu yaşıma kadar kimseyle evlilik düşünmemişim, ilişkilerden vaz geçmişim (hiç bir ilişkimdeki insan da birbirine benzemez bu arada tip, zeka, meslek ve karakter olarak) zaten gözümü korkutuyor evlilik, ilk defa bir ömür yaşlanana kadar bir insanla yapabilirim demişim, seni alışılmış tiplemelerin dışında görmüşüm, bana gelmiş başka arayışların mı var iması yapıyorsun dedim. Öyle bir derdim olsa, ayrılıklara yabancı değilim gayet dile getirip kafamda da bitirebilirim ama en ufak öyle bir düşüncem veya arayışım yok diyorum.

Susuyor genelde böyle durumlarda. Keşke tartışsak ama sessizliğe gömülüyor.

Kaygılarında haklı ise, sosyal medyadan mı uçayım ne yapayım? Yok o fazla kuruyor ise, çözüm nedir.. teşekkürler. ayrıl coco yeterince dendi onu geçelim ayrılık da bir yoldur ikimizin de korkusu yok fakat o da ben de birbirimizi kaybetmek istemiyoruz.

 
ay durum çok paradoksal olmuş. Şu açıdan, ya sen onun dediklerini yapacaksın ama onun şüphesini bitirmiyor anladığım kadarıyla, ya da o sana göre kendini gölete edecek. Bir ortası var mıdır bilemedim de olaylar sanki o ortayı bulmayı zorlaştıracak sekilde gelişmiş.

Senin de sabrın tasmistir öyle tahmin ediyorum da yine de güvenilmez bir insansam ne diye benimle birliktesin de eşinin mantığında birine hele ki bu olay akışında söylenecek şey değil. zaten belli ki istenmemek begenilmemek ile ilgili bir şeyler var içinde senden bağımsız olarak, bu da senin Instagram vs durumlarına dair şüphe olarak yansıyor.

Çok kapatmadiysa kendini ya da ters tepmezse bence bir guzellik yap, romantik bir gün olur akşam yemeği olur başka şeyler olur opusmeli koklasmali. Hani onun tavrı da olacak şey değil sen de kötü hissediyorsundur da, ne bileyim "Dedim ki o kadar güvenilmez bir insansam ne diye benimle birliktesin ben elimden geleni yapıyor, her şeyi açıklıyorum diyorum, beni ayrılıkla mı tehdit ediyorsun diyor :|" dediğin kısım biraz yıkıcı olmuş sanki. Hani gerçekten bosanalim o zaman haddine gelmediyse ve durumun bikkinligindan söylediğini analdigim için diyorum.

Sonra da çift terapisi alın bence. Başka çözüm uretemiyorum.

Ama sosyal medyadan da uçma, bu işin çözümü o değil.

Bir de senin başka eşinle ilgili konularda başka duyurularını da kısmen hatırlıyorum. Sanki sizin ortak faaliyete ve ortak arkadaş grubuna falan ihtiyacınız var.
  • encokbenisevinnolur  (12.01.23 00:16:31) 
editleyemiyorum mobildeyim: ilk paragraftaki "kendini gölete" kısmı otomatik düzeltmenin azizliği, ... ya da o sana göre kendini değiştirecek... olacak.


  • encokbenisevinnolur  (12.01.23 00:18:27) 
Bence eşin haklı. tepkisinin ölçüsüne yorum yapamam ama ortada tepki koyulacak bir durum var. Benim asıl anlamadığım uzaydan düşüp bir anda evlenmediyseniz senin bu tuhaf huyların evlendikten sonra mı peydah oldu? Nasıl oldu yani bu olay?

Şu yazdığına bakacak olarsak biz seni 5dklık bir metinle tanıdık da eşin sevgiliylen nası tanıyamadı? çünkü her şeyin açıksa o zamanda açıktır diye düşünüyorum.

Biraz empati yapmaya ihtiyacın var dostum. Evlisin ve eski sevgilni stalklıyorsun? ne kadar rahat bir insan olursan ol, istersen dünyanın en rahat insanı ol. bu hareket karşıda her zaman bir zayıflık olduğu imajını verir. Senin anlatımın şöyle oluyor; escorta gidiyorum ama arada duygu/aşk yok gibi.
  • respect  (12.01.23 00:34:34 ~ 00:36:38) 
Ben hep ayni rahatlik ve acikliktaydim aslinda hatta baya torpuledim de yani.

Milleti stalklama huyumdan vazgectim aslinda etki-tepki oldu son olayda yoksa kimseye ulasmisligim, durtmuslugum, mesaj atmisligim veya hikayesine falan bakmisligim yok.

Her seye bir bahanem var huyum da oldugu soylenebilir :( Bazi seyler kafamda asiri normal, insanlar niye garipsiyor anlamiyorum.. gibi derken bulabiliyorum kendimi. Eskort ornegine asiri güldüm ki universite baslarinda amsterdamda bir kereden bisey olmaz deyip gitmisligim var :( Sonra da zaten cok gerildim bisey yapamadim deyip kendimce normallestirmeye calismistim.

Bu huyumu artik duya duya baya torpuledim dedigim gibi ama iste kalmis hala biseyler. Ben biraz daha empati yapayim dikkat edeyim. Ama cidden yapmadigim bir seyde suclanmak ve ispatlayamamak sinirlerimi bozdu biraz.

@encokbenisevinnolur, evet oyle bir eksikligimiz var aslinda sonra birbirimize veya sosyal medyaya sariyoruz :(
  • ananiyimioguz  (12.01.23 00:45:30 ~ 00:50:21) 
ya şimdi hepsini okumadım itiraf ediyim atlaya atlaya göz attım ama bence eşin haklı. bak soru başlığı bile “eşim paranoyak mı”. niye kadın paranoyak oluyor? cidden neden tanımadığın insanları takip edip beğeniyorsun yani bence de bi sorun var orada. kadın %100 haklı. orada burada senin eski sevgililerinle olan fotoğraflarını, anılarını, biblolarını görmek zorunda mı? bi de kadına paranoyak etiketini yapıştırmışsın, oh ne güzel.


  • deartheodosia  (12.01.23 00:48:30) 
+bence eşinin de çok yakın erkek arkadaşları olmalı, birlikte tatillere çıkmalı vs ve sana “onlar benim kardeşim gibidiiir” demeli. yani böyle bi potansiyel görüyorum ben. bi zahmet vakit ayır (mesela bu duyuru için harcadığın vakit) ve o fotoğrafları eşinin görebileceği yerlerden kaldır. instagram listeni gözden geçir… eşin tabii ki “bu kız ünlü biri değil, kişisel hayatını/kendini paylaşıyor, eşim neden bunu takip ediyor ki” diye soracak yani çok normal bence.


  • deartheodosia  (12.01.23 00:51:42) 
Sormasindan, korkmasindan, kiskanmasindan yana hic bir sıkıntı yok. Sakince tartisalim desin sabaha kadar tartisalim.

Hatta o sosyal olarak benden daha fazla aktif isi geregi ama ben kafamda kurmuyorum. Gecmiste en yapmaz dediklerimin yapmasına sahit olmama ragmen bariz bir sey olmadiktan sonra guvenmeyi seciyorum.

Ama hanima tum samimiyetimle anlatmama, hatta bazi olaylarda hatami kabul etmeme ragmen, cidden farkinda olmadigim bir sey konusunda benim soylediklerime inanmamasi beni inanilmaz üzüyor.

Ben ona gecmise dair de bir cok seyi itiraf ettim onceki iliskilerimden yani. Sirf ülkemizde genel olarak cogu kadinda guven problemi var tum hatalarimi, tum gectigim yollari, ders alislarimi bilsin diye ama tam yapamamışım demek ki ve ben de yeterince dikkat edemiyorum bazen :/

Sorun yok o zaman tepkisinde, ben daha fazla dikkatli olup suphe duyulacak seylerden kacinicam ama dedigim gibi kara kutum olsa acip gostericem ama bazen tum cabama ragmen sanki yalanci dolandirici gibi davraniyor ben de sinirlenince yukseldim iste bir kere yahu gercek 1 tanedir ya gercekten oyleyimdir ki oyleysem oyle bir adamla birlikte olmaman lazim, ya da degilimdir, anlamaya ve konuşmaya calismamiz, yanlislarimiz varsa da duzeltmeye calismamiz lazim dedim.
  • ananiyimioguz  (12.01.23 00:59:20 ~ 01:10:51) 
Hata bir kere yapılır.
Ben okurken yoruldum, eşine Allah peygamber sabrı vermiş.

  • beetlejuice  (12.01.23 02:28:55) 
tamamini okumadim cunku hayat cok kisa, ama hizlica suzdum.

"Ay bi baktim silmisim, yanlislikla aramisim, nasil olduysa eklemisim, o sirada hop diye elim kaymis" O kadar ne yaptiginizi bilmiyorsaniz bence araba falan kullanmayip insan icine de cikmamaniz lazim.

Esiniz de anlamis demek ki bu tavrinizda bir gariplik oldugunu, iyice takinti haline getirmis. Yani esinizin paranoyak olmasindan ziyade sizin davranislariniz onu paranoyak kisilere benzer davranislara suruklemis.

"ben seninle evlenmisim daha ne" gibi turk dizilerindeki anadolu delikanlisi soylemleri cok gereksiz. Insanlar evlendikleri kisileri dovuyor, aldatiyor, dolandiriyor, yapiyor da yapiyor yani, yaptiginiz davranisla alakasiz laf kalabaligi. "En iyi ozur degismis davranistir" diye bir laf vardir, siz ayni seyi otuz defa yapmissiniz haliyle esiniz de onemsenmedigini dusunuyor. Ben bir gariplik goremedim.

Ha olay bastan basa garip ve sacma, onu bir kenara birakiyorum. Mevcut sartlar altinda esinizin davranislarinin bu sekilde gelismesinde bir gariplik goremedim demek istiyorum. Onaylamiyorum ama anliyorum yani.
  • sopiro  (12.01.23 02:47:03) 
Başı bağlı olduğu halde ortamlardan geri kalmayan gözleri fıldır fıldır plaza çakalı tandansı sezdim sende. Eşin %80 haklı.


  • trixi  (12.01.23 02:49:22) 
@beetlejuice, valla bana da vermis ikimizin de var birbirimizde tahammul etmemiz gereken seyler. Demek istedigim buydu karsilikli diye. Tamam önceki duyurularda gömdük de ben de mükemmel değilim yani.

Sadece dedigim gibi eğer gercekten bir sey yaptiysam ya direkt soyluyorum, ya da ilk bi sucluluk psikolojisi karsi cikiyorum ama sonra yine kabul ediyorum.

Ama bazilarini kabul edemiyorum olmayan bir şeyi anlatamiyorum.

Tamam her ne kadar gunahimi almakta bu tarz gecmisteki vakalardan oturu hakli da olsa, gercekten bilincli bir sey yapmadigim olaylarin gercekligine inandiramiyorum. Ustelik kafasinda iyice abartiyor.

Yani o da hakli, diyor ki iliskimiz boyunca telefonuna bakmam bir elin parmagini gecmez, ilkinde eski sevgilini goruyorum, sonuncuda da daha eskisini, artik bakmiyorken tren yapiyorsunuzdura getirdi yani ama gercekten hep bir olay sonucu bakmalarima denk geldi icine mi doguyor ne oluyor anlamiyorum ki gel de inandir simdi. Demek ki boyle etkilesim kuruyorsunuz onlar sana sen onlara mi bakiyorsun diyor dsjdg ya ben niye iliskimize laf getireyim oyle sey mi olur dedim valla sacma olmasa yuzlestircem al buyur sor en son ne zaman etkilesim kurmusum diye de daha neler yani.

@sopiro, oyle dalginliklari ve bahaneleri genelde esim yapar.

Ki cidden yanlislikla yaptigina inanirim yani.

Ben daha bilincli bir kullaniciyim. Cidden birini yanlislikla takip etme olayim omrum boyunca 3 falandir. O yuzden o da cok inanmiyor, ben de cok anlatamiyorum. Ama gercekten ben de onunla birlikte gördüm yani bunu nasil acikliycam inanin bilmiyorum sanirim olene kadar kafasinda soru isareti olarak kalacak.

@trixi, işte öyle gibi oldu bu kadar ust uste denk gelince ama sosyallikten bile o kadar uzaklastim ko yemegimi suyumu verin evden cikmam modundayim. Kaldi ki alemlere akayim derdim ilk iliskimde vardi cunku uzundu ve ilk deneyimdi, sonrasinkilerde hic oyle bir toyluk veya saygisizlik yapmadim.

Ustelik bir de evlendikten sonra.. zorun neydi derler adama zorla evlendirmediler ya aksaydin madem oyle kadinin ne gunahi vardi derler / ben de oyle dusunuyorum.

Şu 1.5 senede saydigim bu olaylar disinda da bir sey yapmadim yani :|
  • ananiyimioguz  (12.01.23 02:54:20 ~ 03:08:08) 
O kadar uzun yazmissin ki 2 kere pavyonda, 3 kere barda yakaladi sandim.

Meger olayin hepsi instagram search bar'inda geciyormus.

1 ayligina kapat bence. Bi denemis olursun.
  • brkylmz  (12.01.23 03:04:44) 
@brkylmz, genelde ya evdeyiz ya da tasinmaydi, is kurmaydi falan o telaslarla geciyor hayatimizda pek aksiyon veya etkilesim yok ki bi bunlar iste bizim büyük olaylar. Bize göre büyük yani öyle 2. bir kadın/erkek yakinlasma, mesajlasma gibi bir olayimiz yok bilmiyorum baskalari nelerle ugrasiyor da.. allahtan oyle musallat olan falan da yok hanim vurur beni bu sefer :D


  • ananiyimioguz  (12.01.23 03:16:39) 
respect +1

okuduğumda gördüğüm şey karşı tarafa olan empati yoksunluğu, kendimde de bazen görüyorum bunu kız arkadaşıma karşı olabidiğince azaltmaya çalışıyorum yoksa kötü bir şey olduğu için söylemiyorum.
rahatlık mevzusu konusunda da rahat olmakla düşüncesizlik başka şeyler, niyetiniz farklı olsa bile karşı taraf farklı algılıyorsa bir miktar çeki düzen vermek gerekiyor özellikle kişi eşiniz olunca bu kendinden ödün vermek gibi düşünülse de aslında değer verdiğiniz insan için ince düşünmeniz olarak bakmak daha doğru olur.
okuduklarımdan anladığım kadarıyla eşiniz sizi çok seviyor ve siz de ona değer veriyorsunuz, ortada bir saygısızlık bir şey yok ayrilacak bir durum gormuyorum ben.
  • gule gule  (12.01.23 03:37:17) 
Okumadım. Çünkü bu kadar uzun şey ancak eşim görsün diye yazılır ve eşim yazmış diye okunur.


  • baba553  (12.01.23 03:54:45) 
@baba553, 10 yildir eger burada bir dert anlatiyorsam genelde boyle ic doker gibi uzunca yazıyorum. Bazen iliskim, bazen iş hayatim, bazen de aile oluyor konular.

Hangi biri görebilir, katılmıyorum ama tikledim yine de her görüşe saygim olmasa buraya neden yazayim degil mi
  • ananiyimioguz  (12.01.23 04:04:02) 
Gozu disarda olan sensin ama bu kadar somut sebebe ragmen hala esim paranoyak mi demen? Sorun çözülsün istiyorsan elin kadinlarina bakmayacaksin, aratmayacaksin, engelleyeceksin.

Sen haklisin kadinlara bakmaya devam et mi denmesini bekliyorsun? Sana hak veren de senin gibidir. Esin az bile yapiyor.
  • instant crush  (12.01.23 09:01:21) 
Komple baştan sona hataların var, kadında haklı böyle delirmekte.

gizemli tip dediğin adamın kendine ait bir hayatı, arkadaşları, hobisi vardır, hafta sonu çıkar evinden arkadaşları ile ava gider, yürüyüşe gider, maket uçağını uçurur, balık tutar ama bir şey yapar ve bunu tek başına veya arkadaşları ile yapar. gizli değildir yaptığını açıklama gereği hissetmez, nefes almak gibi doğal bir şeyi açıklamadığı gibi yaptığıda kendi doğalındadır ve açıklamaz.

sen her şeyi her ayrıntısına kadar açıklıyorsun, yaptım ama niye yaptım bir dinle diyorsun. her açıklama seni dahada suçlu konumuna sokuyor farkında değilsin.

ayaklara bakmıyorum diyorsun sonra baktım ama algoritma diyorsun, kadın hangi sözüne inansın.

herşeyini niye paylaşıyorsun okumayı yeni öğrenmiş çocuk gibi niye davranıyorsun?
bilmem kaç sene önce gittiğin bir yeri eşine gösterdin, aa çok güzelmiş dedi eee sonra? ne olmasını bekliyorsun? buradan sonra hikaye nasıl olmalı sence? bunun sonrası yok, bu muhabbet işte tam olarak bu kadar kısa sürecek hiç bir işe yaramayacak bir bilgi verdin. kimseye gereksiz bilgi verme, hani derler ya ajan filmlerinde "bilinmesi gerektiği yerde bilinmesi gereken kadar bilgi verilecektir" diye falan heh işte o, hayatın kuralı bu. bilmesi gereken kişiler, bilmesi gerektiği kadar bilmeli. karşı tarafın veya senin hayatına bir katkısı yoksa bilinmesine gerek yok. gittiğin yer güzelse güzel ama sana güzel, sende kalsın.

sen kadına tecrübesiz diyorsun ama asıl kötü davranan, ona hayatı zindan eden kişi sensin.

senin kontrölünün olmadığı, kendi hayatına hiç bir katkısının olmadığı, sana ait olmayan şeyleri merak ediyorsun, kaç kişi takip etmiş, kim etmiş, kim çıkmış falan, sanane? eski sevgilin seni engellememiş eee? naaptın bu bilgiyle, madalya mı taktın? gittin tebrik mi ettin, aranızın üvey babandan daha iyi olmasına mı sevindin, içten içten kıskandırdın mı? abi eline geçen bu bilgi ile ne yaptın allah aşkına? hayatına nasıl bir katkısı oldu bunun? daha iyi bir hayatın mı var artık? sanane? ne diye bakıyorsun, madem bakmanın bir anlamı yok neden anlamsız işler yapıyorsun? çünkü senin için bir anlamı var; sonra yok diyorsun, yalan söylüyorsun.
söylediğin her yalan seni daha da güvenilmez yapıyor.

hem kadına böyle yaparsan seni terk edicem diye ültimatom veriyorsun hemde tartışalım diyorsun.

sosyal medyadan uçman bir şeyi değiştirmeyecek, arka planda dönen bir çok şey var farkında olmadığın zihnini meşgul eden ve davranışlarını etkileyen, çözmediğin sürece değişmek mümkün değil.
  • selam  (12.01.23 09:40:38) 
@instant crush, tabii ki öyle desin diye veya millete bakayim diye bir derdim yok.

Eger gercekten absürt bir sey yaptiysam, mesela kesfetimdeki iceriklerin degismesi gibi, bunu inkar etmiyorum. Onume cikinca tıklıyorum diyorum digerlerine nasil tikladiysam. Yani dergide seksi bisey gorunce kafamizi mi degistiriyoruz? Gizli bir sey yaotigimi da zannetmiyorum o an. Hani evli olduğu hale fake hesap acip onla bunla yazisan tipler var öyle bir derdim de yok.

Ama tanimadigim elin kizina hic bir yerden tiklamadim da hatırlamıyorum da. Buradaki kendinden emin suclamalari inanilmaz rahatsiz etti.

Yani hatirlasam diyecegim hikameyeme bakmisti ben de oradan baktim, yanlislikla takip ettim herhalde, veya takip atmisti ben de ondan geri döndüm simdi cikmis falan diyecegim ama yok yani.

Diyorum ya omrumde cok cok nadir farkinda olmadan birini takip etmisimdir, onun da sans eseri esime gostermem ve tanıdığı cikmasi nasil bir cenabetliktir.

Ustelik bir seyler ceviriyorum da bu gorunen tarafiymış gibi davranip inanmiyor ben hic bu kadar guvenilmedigimi hatirlamiyorum daha önce.

Eskilerle ilgili 2-3 sey oldugunda aninda denk gelmesi de nasil bir şanstır?

Sevdigin hata yaptı diyelim, dinlersin, anlamayi, inanmayi secersin. Yani karsindaki insan asagilik bir insan bile olsa güvenmek icin bir seyler ararsin.

Ama yok hanım tam tersi. Yoksa ben absurtlerimi inkar etmiyorum veya bana karisma kizim ben boyleyim diye kekoluk da yapmiyorum.

@selam, valla saglam tokatladin haklisin :|
  • ananiyimioguz  (12.01.23 09:52:53 ~ 09:56:20) 
yorumlari tam okuyamadim ama instant+

uste cikmanin bu kadari. her seye "elim carpmis, gozum bakmis" gibi aciklamalar. cok seviyesiz, ucuz islerin pesindesin. adam diye suratina bakmam acikcasi bu kadar bos bi insanin. hem bos hem hakliyim ayagi hem de hakliligini gectim karsi tarafi "paranoyak" yapmak ogkk kusucam musadenizle. bi de sanki birine bakmak veya esi aldatmak, esi gozden cikarmak gibi bi durum yok ki? hem iliskim bozulmasin hem arada gozum baksin da diyebilir insanlar konuyu ayrilmak istesem ayrilirimla aciklamak da ne bileyim. butun stalk mtalk hikayelerini gectim bu dusuk iq eq ne ise beni mahvetti
  • ala09  (12.01.23 10:06:14) 
gecen bi arkadas vardi iliskilerinde cok seffaf oldugu icin telefonu kiz arkadasina veriyordu sonra diger fuckbuddysi yazinca panik olmustu yalan ariyordu cunku kendisi hic yalan bilmiyordu. onun seffafligi geldi aklima


  • ala09  (12.01.23 10:07:48) 
Öyle ölmem füze at @ala09 valla haklısınız dışarıdan duyunca sağlam yüzüme vurdu bir hal çaresine bakıcam şu boş işler müdürlüğünün.

2. @ala09, :D o kadar da değil
  • ananiyimioguz  (12.01.23 10:17:07 ~ 10:17:50) 
Eski sevgiliye karıya kıza bakıyom stalk yapıyom ama bir şey hissetmiyom vs vs yazmışsın(metin uzun bulup copy paste yapmaya üşendim ama özü böyleydi yazdıklarının).Bir şey hissettirmeyen eylemi niye yapıyon o zaman demez mi kadın? Haklı olarak yalan söylediğini düşünür. Bir şeyin açıklamaıdnı yapıyor olman o şeyin rahatsız ediciliğini götürmez her zaman. Aynen şöyle bi tip canlandı gözümde

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • yazdonumu  (12.01.23 10:21:25 ~ 10:23:53) 
Valla her şeyden önce çok taraflı bir yazı olmuş. Eşini bu metinden okuyunca geçmişte problemli ilişkiler yaşamış, iç şişiren ezik bir ev kadını gibi yorumluyorum. Böyle bir profil değilse, sende sorun var demektir.

Ayak tıklama, +18 video izleme vs. gibi detaylar beni yoruyor. Şahsen bunlara takılacak biriyle olamazdım. Zira, Instagram'ı geçtim erkek gruplarında nudelar, kadın gruplarında da kaslı erkek fotoları bolca dönüyor artık. Bundan rahatsız olan kişiyi garipsiyorum yalan değil.


Stalk mevzusunda ise, stalk sevmeyen stalk seveni anlamaz hocam. Ben de stalkerım, bakıyorum, bununla ilgili sorunum da yok, kimseyi "iyi niyetli, sadece meraka dayalı stalk" konusunda ikna etmek gibi bir mecburiyet de hissetmiyorum. Ama anlaşılmayacağımdan emin olduğum için, iz bırakmamaya çalışırım. Yani ilişkide olunca karşındaki bunu görüp kurabilir, bunun normal olduğunu da sen kabul et ve bi zahmet stalkladığında sil stalkladıklarını.


Burada esas sorun, birbirini pek tanımadan evlenmiş ve birlikte eğlenemeyen bir çift var gibi daha ziyade. Biraz birbirinizle ilgilenip date night filan yapın da gazınızı atın iyi gelir.
  • lcha  (12.01.23 11:43:55) 
hayatımda gördüğüm en ezik ve mal insanlardan biri olabilirsin. antepli sinsi gelini bile çıldırtmışsın bravo. yakında basar tekmeyi sana.


  • Hallegadola  (12.01.23 11:54:03) 
@lcha, ya ta lise zamanindan kalan sacma sapan normallestirmelerim veya aliskanliklarim iste.

Bir halt yedigim de yok ama karsimdaki insan benim tam zittim bazi konularda yoksa bazi iliskilerimde beraber stalk ve dedikodu yapmisizdir, +18 video da izlemiszdir sorun olmamisdir yani.

Ama hanim ne oyle bir gruplar gormus veya bulunmus, ne stalk yapmis, ne birine bakmis.. her farkliligimda seytan gozukuyorum gozune.

Kendisinin de hic gecmisi gozukmez mesela bu beni daha fazla rahatsiz eder. Yani ne eski bir fotograf var, ne instagraminda belli bir yildan oncesi var, ne arama gecmisi gozukuyor.. ben sevmem bir seylerin durmasini diyor.

Bir yanlisini da gormedim ama bu da bana tuhaf geliyor o yuzden farkliyiz cidden.

Yine de ben okeyim bu davranislardan uzaklasmaya @selam ın dedigi gibi bana bir faydasi yok yani bos muhabbet, anlik tatminler ve zaman kaybindan baska.
  • ananiyimioguz  (12.01.23 12:01:32 ~ 12:09:28) 
@Hallegadola, yahu benimle ne alip veremedigin var her yerde sövüp duruyorsun. Bana bu kadar niye nefret duyuyorsun bu da bana normal gelmiyor. Öyle mutlu olacaksan öyle olayım ama sanki gecmiste bir sey yapmisim da acisini cikartiyormussun gibi bir saldırın var, garip.

Ayrica basarsa da rahatlarsin yani ne yapalim basindan beri sacma bulmuyor musun zaten iliskiyi de evliligi de, beni de, esimi de.
  • ananiyimioguz  (12.01.23 12:05:41 ~ 12:07:56) 
yemin ederim evlenme ehliyeti olsaydı sana vermezlerdi eminim.

ya soruların hep abuk subuk. kaç yaşına gelmiş adamsın karının her şeyini döktün ortaya.

seninle nereden tanışıklığım olabilir de bana kötülük yapacaksın. seni bir yerde görsem tanışsam "ne diyor bu" diyip ortamı terk ederdim.
  • Hallegadola  (12.01.23 13:35:46) 
@Hallegadola, sen de haklisin tanidikla dertlesmek istemiyorum buraya sarıyorum. Gelistiremedigim yanlarim var maalesef ki. Ben de vermezdim valla daha kendi sorunlarini kendi cozemeyen insana ne diye bu hakki veriyorsun..


  • ananiyimioguz  (12.01.23 14:01:35) 
Durumum vardı, hepsini okudum. Antepli gelin haklı.


  • dissendium  (12.01.23 20:03:31) 
Eşin haklı


  • basond  (12.01.23 20:58:05) 
bence sorun yok. eski sevgiliye de bakılabilir ne olacak


  • ShadowOfMoon  (12.01.23 21:31:27) 
@ShadowOfMoon, o ilişkimin başlarında daha sevgiliykenki ilk olaydan sonra zaten durup dururken birilerini stalk yapmayı kestim. Kendisinin de o tarz bir alışkanlığı olsaydı beraber bakardık ama fazla büyütünce uzaklaştım huyumdan komple. Ama yabancı birisini veya eski sevigilelerden birini görünce hikayede, bu kim diye veya öh hala yaşıyor mu diye tıklıyorum haliyle yani o kadar da umursamaz olamadım, yavaş yavaş.

Bir de herkes peygamber kesilmedi mi burada ona ayar oldum -_-

Bu kadar her şeye karşı duran hanım bile son tartışmalarımda şey dedi benim eskiler de senin linkedin'ine bakmış dedi laf arasında. Neye istinaden dedi hatırlamıyorum belli ki kızdırmaya çalışmış.

O an soramadım da hararetliydik. Nereden duymuş, nasıl öğrenmiş hiç bir fikrim yok. Demek ki insanlar eskilerden haber alabiliyor bir şekilde..

Ki ben o kadar ilişki yaşadım hiçbir zaman kimseye eskiye dair bir şey sormadım, kimsenin ağzına laf vermedim veya totosunu kaldırmadım her ne kadar normal olduğunu düşünsem de bunların.
  • ananiyimioguz  (12.01.23 22:00:59 ~ 22:03:30) 
hocam fetişini çok masum bir şekilde araya serpiştirerek yazıya renk kattığın için artık sana hak vermemem imkansız. bence sen haklısın.

(valla çok uzundu okumadım pek)
  • AlsterWasser  (12.01.23 22:29:32) 
@AlsterWasser, sbdjfjg haklilik aradigimdan degil ya, sadece bu olaylardan ötürü gercekten hic bir gunahim olmayan konularda da fena sucluyor. Yoksa neyse onu desin olana bisey dedigim yok, açıklıyorum da zaten.

Kendini kapatinca o kadar kendimi anlatislarima da yanıyorum kursun madem sabaha kadar diyorum. Pireyi deve yapmasa sorunun ustune gidicez kapaticaz bir sekilde yani.
  • ananiyimioguz  (12.01.23 22:47:18 ~ 22:52:34) 
Selam+1
Gereksiz ne çok şey anlatmışsınız. Tabii bu da soru işareti yaratır.

  • SiyamkedisiZorro  (19.01.23 13:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.