[]

Dikkat eksikliğim mi var?

Hiçbir zaman verimli ve uzun saatler çalışabilen biri olmadım. Genelde çalıştıktan bir süre sonra dikkatim dağılır, telefona, tablete, bilgisayara bakarım. Sadece ders çalışırken değil çoğu işten çabucak sıkılıp gereksiz işlerle vakit öldürürüm. Ciddi bir konsantrasyon sıkıntım var. Ancak bir sınav veya önemli bir durumda konsantrasyonum asla bozulmaz, sadece önümdekine odaklanırım.

Şimde bende dehb mi var? Bunu nasıl çözerim? Devlette psikiyatri uzmanına gidip ritalin istedim, benim onu yazma yetkim yok, prozac vereyim dedi olur dedim. O da hafif bir antidepresanmış da benim depresyon ile alakam yok ki.

Neyse bunu nasıl çözebilirim. Önümüzdeki uzun yıllar boyunca teknik şeylerle uğraşacağım.

 
sınava falan odaklandığınıza göre dehb yok, sadece tembelsiniz. ritalin de olumlu bi işe yaramaz zaten şu durumda.


  • ghilleinthemist  (20.12.22 18:46:47) 
Hayır, önemli durumlarda odaklanabiliyorsanız DEHB'nuz yok demektir. Ritalin kendi başına bir uyuşturucu, kullanmamanız en sağlıklısı. Prozac ise antidepresan ne alakası var? Odaklanma için zibilyon tane youtube videosu var. Onları araştırabilirsiniz... Maalesef sosyal medya ve pandemi bir sürü insanda odaklanma sorununa yol açtı.


  • charbiel  (20.12.22 20:26:28) 
eğitim ve araştırma hastanelerinin uzmanlığı dehb olan bölümleri var bunlardan birine gidip detaylı test yaptırmalısın.

dehb olabilir, başka bir sebep ile kronik yorgunluk veya dikkati toplama zorluğu yaşıyor olabilirsin.

dehb sahibi bireyler çok elzem durumlarda panik-kriz hallerinde dikkatini bir işe uzun süre odaklayabilir hatta bu sürede normal bir insana kıyasla çok daha yoğun odaklanabilir. buna hyperfocus deniyor.
  • orpheus  (20.12.22 20:35:34 ~ 21.12.22 03:57:07) 
Abi disiplin insana doğuştan gelen bi özellik değil, o yüzden eksikliği de bir hastalık değil. İyi satranç oynamak gibi bişey, üstüne çalışırsan olur, kendi haline bırakırsan olmaz. Üstüne çalıştığın halde olmuyorsa hastalık sınıfına giriyor.

ADHD'den muzdarip birisi olarak ÖSS'den bile 1 saat erken çıkmıştım ben. Bütün öğrenim hayatım boyunca da bi sınavın sonuna kadar oturabildiğimi hatırlamıyorum :)

Ama pomodoro ve checklist yapmak, timeboxing yaparak çalışmak vs. bana baya fayda sağladı iş hayatında. 12 yaşımdan beri kullandığım ilacı 4 yıldır falan kullanmıyorum, bi şekilde idare edebiliyorum farkındalık ve uğraşla.

O yüzden aslolan çaba göstermek. "İlaç içtim akmaya başladım" olayı çok öyle işleyen bi olay değil, zaten ona da tolerans geliştiriyor vücut bi süre sonra. Ritalin de uyuşturucu değil bu arada, uyarıcı.
  • plutongezegendegilmi  (20.12.22 21:42:33) 
Bende de adhd var ama gidip test yaptırmadım. Psikologum tüm davranışlarımı bununla açıklamıştı. Kendi kendime yöntemler geliştirmiştim zamanında. Psikologla da farklı çalışmalar denemiştik.

Bu arada bazı adhd olanlar işlerini son dkya bırakıp kısıtlı zamanda hyper focus olabiliyorlar ya da baskı altında çok iyi iş çıkarabiliyorlar. Ben mesela böyleyim, böyle olduğum için adhd olduğumu hiç düşünmezdim ama psikologum böyle böyle de olabilir bir kaç maddeden ibaret değil demişti. Bu konuda uzman biriyle çalışmanız daha iyi olabilir.
  • jazzabel  (20.12.22 23:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.