[]

yoklama kaçağıyken çalışma hk.

sene sonunda tecilim bitiyor. uzatma şansım yok ama okulun bitmesine var daha biraz. aynı zamanda çalışıyorum.

"okul bitene kadar ortalıkta çok görünme, gbt'lere takılma, yaparsın bu işi koçum" diyordum ama sanırım işyerine asker kaçağı olduğumuza dair bilgi gidiyormuş. ben bir yere çalışıyorum ancak vergi mükellefiyim, yani kağıt üstünde kendime ait firmam var, çalıştığım yerden yaptığım iş karşılığı ücret alıyorum kısacası.

bu durumda firmanın bundan haberdar olması, "asker kaçağıymışsın seninle çalışamayız" demesi mümkün mü? yoksa kendi işinin sahibi bağkur boyz olduğumdan dolayı devam edebilir miyim?

askere okulu bitirdikten sonra gitmek istiyorum, o yüzden diplomayı alınca teslim olurum ve o zamana kadar fazla göze batmadan idare ederim diyordum ama çalışamayacak olursam okuma şansım da yok.

hadi okulu dondurup askere gideyim desem en az bir, muhtemelen iki dönem çöp olacak. bu durumda atılma riskim olur.

ne yapacağımı şaşırdım, tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? başka bir şey olsa gider askerlik şubesiyle konuşurum ama tsk'nın "ya bana bi sene daha verseniz :))" diye şirinlik yapılacak bir kurum olduğunu hiç sanmam, kanunda açıkça yazıyor zaten benim tecil hakkımın kalmadığı.

 
Çalışabilirsiniz bakaya olmak farklı asker kaçağı olmak farklı şeyler GBT'lere takılırsanız zabıt tutturuyorlar o kadar


  • beemaker  (22.09.22 12:01:48) 
Askerlik şubesinden iş yerine mektup gönderiyorlar. Eğer kurumsal bir yer değil ise sorun olmaz. Ama kurumsallar ciddiye alıyor. Bizzat yaşandı.


  • goodman  (22.09.22 12:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.