[]

hiv ve diğer cinsel hastalıklar ile alakalı

tam olarak geçmişini bilmediğim biri ile dün bi iliskim oldu. tam olarak penetrasyon yaşanmadı. sadece oral ve karşılıklı masturbasyon. ama gelin görün ki benim içime kurt düştü. kendisi sağlıklı olduğunu belirtti ki inanasım da geldi ama penetrasyon olmadan HIV veya herhangi bisi kapmanın bi riski var midir?




 
Penetrasyon olmadan çok zor, oral seks ile de ağızda mutlaka bir açık yara, kanama olması lazım virüs bulaşması için.

Masturbasyonla zaten olmaz, oral seks yapan tarafta olan sizin ağzınızda bir açık yara, kanama yoksa evham yapmayın.

Ama ne dersek diyelim evhama devam edecek ve 3 ay sonra gidip test yaptıracaksınız, maalesef anksiyete.

Edit: Benim aklıma yazarken sadece Hiv ve Hepatit geldi. HPV çok daha kolay bulaşıyor.
  • John Bloor  (16.09.22 12:28:35 ~ 12:29:10) 
Hpv için normal temas yeterli. Genital bölgeleriniz birbirine deydiyse bulaşır. Erkekte hpv taşıyıcısı olabiliyor farkında olmadan.

Ama aşırı ciddi bir konu değil günümüzde.
  • zimbirik  (16.09.22 12:34:59) 
hiv için;

"tam olarak penetrasyon yaşanmadı" muğlak bir ifade olmuş.

risk düşük ya da yüksek her zaman var. Eğer şüpheli ilişkiniz olduysa her zaman test yaptırmalısınız.

düşük ihtimalli bulaşa örnek olarak; eğer diş etinde kanama ya da ağızda açık yara varsa oral seks yoluyla bulaş riski az da olsa var.

örneğin aynı anda ikinizin de ağzında kanama ya da açık yara varsa öpüşme yoluyla bulaş riski çok az da olsa var.

eğer seks sırasında sürtünme varsa ya da penisle anal, vajinal bölgeye baskı uygulandıysa vücut sıvıları hala enfekte edebilir düşük bir ihtimal ama risk var.

Çok daha düşük bir ihtimal ancak vücudun çeşitli bölgelerinde açık yara varsa ve siz buralarla bir şekilde etkileşime girdiyseniz bulaş ihtimali var.

Bunlar düşük ihtimaller, ancak bu ihtimallerin düşüklüğüne güvenip hayatınıza devam ederken tatsız bir durumla karşılaşmaktansa test yaptırmanız daha az yıpratıcı olur.
  • akhenaten  (16.09.22 12:36:35 ~ 12:38:06) 
Var evet


  • beemaker  (16.09.22 16:24:27) 
Hiv de penetrasyon yoksa bulaşma riski imkansıza yakın öncelikle.

Penetrasyon varsa bile bulaşması sanıldığı kadar kolay bir virüs değil. Virüs yogunlugunun yüksek olması lazım, virüsün vücuda yayılmış olması,. kişinin tedavi görmüyor olması vs birçok etmene bağlı.

Zaten hivli bile olsa ve en az 6 aydır tedavi görüyor ise, genel durumunda bir bozukluk yoksa kan tahlillerinde virüs sayısı tespit edilemeyecek kadar düşük oluyor. Bu sebeple bulastirmalari da imkansız oluyor korunmasız sekste. Undetectable=untransmittable
  • sanguine  (16.09.22 19:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.