[]

Evlenme teklifi

Pek yakın zamanda evlenme teklifinde bulunacağım kız arkadaşıma. Şimdi tektaş yüzüklere bakıyorum da 3 bin liraya da var 90 bin liraya. Gücümüz hepsine yeter.

Kaç paralık almamız icab eder, adetler töreler ne der?


 
tektaş maddi değeri yapay olan bir şey, yani 90 bine aldığın şey 90 bin etmiyor aslında, satmak istediğinde 10 bine diyor. o yüzden aşırı bir tektaş takıntın yoksa çok pahalı bir model almana gerek yok derim. mesela ben kadın olsam aşırı pahalı bi tektaşı parmağımda taşıyıp gergin olacağıma, daha güzel bir balayını tercih ederdim.


  • roket adam  (18.07.22 15:15:59) 
yaşam tarzınızı bilemem ama 0.75 karat E renk bir taş hiç bir ortamda boyun eğdirmez.


  • kaderimse np  (18.07.22 15:26:39) 
90bine gücü yetmek demek 90bin tl üzeri parası olmak demek değil, 90binlik yüzüğü aldığında hiç acaba daha ufak bi şey mi alsaydım diye düşünmemek demek. Yani sizin durumunuzda 90bine gücünüz yetmiyor olabilir. Tek taş şov işi bana göre, kim ne derse desin daha büyük demek daha iyi demek daha çok gösteriş demek. Zaten işin içinde gösteriş olmasa satarken 10da birine düşecek bi ürünü almazdık. Takacak kişinin yaşam standartlarını, arkadaşlarını, çevresini vs göz önünde bulundurarak kendiniz karar verebilirsiniz. 3bin kötü olur, 90bin de bana göre biraz fazla olur. Ama kızın çevresindekiler 90binlik tektaş ile takılıyorsa o da içten içe 90lık ister. Yani sonuç olarak bu soruya biz ne dersek ditelim cevap olmaz, bir sürü faktör var.


  • mg3929  (18.07.22 15:38:29 ~ 15:40:45) 
E olsun karatini bilmiyorum
20k buluyosan iyidir bence. bir de tas kucuk ama degerli oldukca daha guzel geliyor

  • ala09  (18.07.22 17:45:58) 
mobildeyim ek olarak adet tore yok bunda aslinda. kisisel butce meselesi bana sorarsaniz su an 20den fazla verilmez


  • ala09  (18.07.22 17:46:59) 
American töresi 2 maaş der ama şimdi maaş var maaş var.

tek taşlara bu sene %100'den fazla zam geldi. 20'den aşağıya güzel taş yok.

Ben bu sene teklif yaptım, tecrübemi aktarayım.

VS1 VS2 ya da SI1
en az 0,40 karat
D bulamazsın, E olsun. F-G olmasın.
bu kriterleri not al. sorup, soruştur.

Kapalı Çarşı ve Fatih'teki tektaşçılar çarşısına bak.

Sertifika konusu var. 0,40 üstü tek taşlarda sertifika oluyor genelde. Satarken sertifikalı olan daha kolay satılır ama öyle bir ihtimali düşünmem dersen sertifikası olmayanı da alabilirsin. sahte, kopyalanmış sertifikalar da varmış, ona da dikkat et.

Tek taş yerine minik taşlar ve ortada küçük tek taşın olduğu bagetler oluyor. onların da kendi içinde farklı versiyonları var. onlara da bakabilirsin. Bu türlerde genelde sertifika olmuyor.
  • gabe h coud  (18.07.22 18:09:00 ~ 18:10:15) 
Baget altın yüzük de olabilir, illa tek taş olmasına gerek yok. Şahsen kız arkadaşım bagetleri daha çok seviyor. Hem o daha hacimli ve ışıltılı hem de böyle gerilime sebep olmuyor. 2-6k arası bulursun güzel.


  • ananiyimioguz  (19.07.22 00:04:53) 
Ben erkek arkadaşıma karborit veya zirkon da olabileceğini söyledim. Hem taşlar pırlantaya çok yakın, hem pırlanta kadar saçma bir ticari kaygısı yok (çıkarılırken sömürülen iş gücü vs), hem de pırlantaya göre daha ucuz. Daha büyük taşları daha uyguna alabilirsiniz. Ama kız arkadaşınızın pırlantada ısrarcı olmaması lazım yoksa kalbi kırılır, benden söylemesi.


  • duma duma dum  (19.07.22 00:40:17) 
İmkanınız varsa tasarım bir şey yaptırın. Herkeste tektaş beştaş vs olmak zorunda değil. Ya da baget tarzında yüzük alın. Yüzükte bir icap yoktur, herkes bütçesine uygun olanı alır


  • tiptansoguyantipci  (19.07.22 10:03:59) 
3 asgari ücreti geçmeyin. Taşlı yüzük satmak/değiştirmek isteseniz çok para da etmez zaten.


  • kaptankedi  (19.07.22 11:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.