[]

dikkat ve odak için reçetesiz alınabilecek ilaç var mı?

şöyle atınca robota bağlamalık, kafanın sağa sola gitmesini engelleyen, adderall tarzı bir şeyler almak mümkün mü reçetesiz ve yasal olarak acaba? kısa süre içinde etki gösterecek, yoğun çalışma temposunda yardımcı olabilecek?




 
O tür ilaçların bildiğim kadarıyla hiçbiri kırmızı reçetesiz verilmiyor. Adderall zaten Türkiye'de yok.

Şekersiz kahve ve kuruyemiş (özellikle ceviz ve fındık) tavsiye ederim, çok faydası olur. Hemen ilaca sarılmayın derim :)

Umarım yanlış anlamazsınız, ben bunları tavsiye ederim.
  • hayirsiz  (02.06.22 19:29:36 ~ 19:29:59) 
aynı şikayetle psikiyatriye gittim,
abartısız 10-12 değişik ilacı denedik.
toplamda hiçbirisi işe yaramadı.

en işe yarayanda kafanızın başka konulara dalmasını engelliyor ama odaklanacağınız konuyada odaklanamıyorsunuz.
dehb teşhiside konmuştu bana
  • aslindasorunumpsikolojik  (02.06.22 21:31:15 ~ 21:31:45) 
stimulantlar kırmızı reçeteye tabidir. bir ihtimal modiodal/modiwake alabilirsin ama çoğu eczacı vermez.

o hapların da bahsettiğin gibi bir dikkat arttırma etkisi yok zaten. ADHD teşhisin yoksa kendini yormaktan başka işe yaramaz.
  • orpheus  (03.06.22 02:21:54) 
Pharmaton diye bir b vitamin kompleksi vardi.. o olmadi iherb den aratin cikar kesin.


  • bir varmis bir yokmus  (07.10.22 23:31:24) 
deb teşhisi konmuş bir başka kişi olarak söylüyorum, o "ritalin atıp günlerce çalışan tıp öğrencileri" falan efsane. yani aslindasorunumpsikolojik çok iyi açıklamış. bu tarz ilaçlar odaklanmayı sağlamıyor, sadece odaklanmayı engelleyen etkenleri baskılıyor. sonrasında odaklanmak yine sana kalıyor yani.


  • knight of cydonia  (08.10.22 00:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.