[]

Kıyafetlerinizi kaç kere giyiyorsunuz?

O gün giydiğiniz kıyafetlerinizi yıkamadan dolaba asıyor musunuz? Bu yaygın bir şey mi? Birkaç saat giymiş olsam ve ter ile ilgili bir durum olmasa dahi o kıyafeti dolaba koyma düşüncesi beni rahatsız ediyor. Bu yüzden her giydiğimi eve gelir gelmez kirliye atıyorum. Sadece kotları iki kere giyiyorum. Geri kalan hiçbir şeyi ikinci kez giymiyorum. Anormal bir durum mu?




 
Ben de boyleyim. Temizlerin oldugu yere giyilmis bluz koymam.


  • geçerkenugradım  (20.01.22 18:25:20) 
Kesinlikle anormal değil.
Ben sadece kot pantolonu 2 3 sefer giyiyorum, giydikten sonra banyoda ayrı bir askıya asıyorum. 10 pantolonum olsaydı bunu da yapmazdım, yıkardım tabii ki.

  • art pepper  (20.01.22 18:34:12) 
Üst giysileri gün içinde dışarda 6-8 saatten fazla giyme durumum oluyorsa bir daha tekrar gitmiyorum. Ama dışarı birkaç saat gider, gelirim o zaman temizlik durumuna göre hemen kirlilere atmıyorum, ayrı askıya asarım.

Pantolonları daha fazla giyiyorum ve zaten sık yıkanmaması gerekiyor.
  • sevilen progressive türkücü  (20.01.22 18:46:00 ~ 18:46:43) 
Valla ben giyebiliyorum birkaç kez, kıyafetin durumuna, ne süreyle giydiğime, nerelere gittiğime falan da bağlı giyme tekrarım. Ama dolaba geri koymuyorum, dolap dışında askılıklarım var, oralara asarak devam ediyorum. Bu hassasiyetim de sonradan çıktı, daha gençlikte dolaba da koyuyordum gayet.

Hiçbir zararını görmedim bu davranışımın şimdiye kadar. kıyafetlerin o kadar sık yıkanması ömürlerini kısaltıyor. Çer çöp çamur içinde yaşamıyorsak, çok kirli yerlere girip çıkmıyorsak bu davranışın çok da gerekli olmadığını düşünüyorum.

Ama ben böyle düşünüyorum diye sizin yaptığınıza da anormal diyemem, niye anormal olsun ki, o da sizin tercihiniz sonuçta. Obsesif bir şekilde bunu kafaya takıp bu dertle muzdariplikten yaşamınız sıkıntıya girmiyorsa, yani böyle olmak hayatınızı zorlaştırmıyorsa sizin davranışınız da size normaldir.
  • nimberjack  (20.01.22 18:49:20 ~ 18:50:17) 
Ben birden fazla kere giyebiliyorum temizlik durumuna göre. Sık yıkandıkça hem kıyafetlerin ömrü kısalıyor hem de su ve elektrik israfı oluyor. Ancak dolaba koymuyorum, dilsiz uşağa asıyorum.


  • fotrsapka  (20.01.22 19:16:58) 
Kotları birden fazla giyerim ama dolaba asmam, ayrı bir yerde durur. Kot, mont, kaban dışında ben de her şeyi bir kez giyip kirliye atarım.


  • asteriks  (20.01.22 19:44:01) 
gömlekler bir gün, kotlar 3-4 gün, takımlar 3-4 gün, evden çalışırken tişort giyiyorum, 20 tane siyah ve lacivert, 20 tane de beyaz var. her gün birini giyer, çamaşır makinesi dolduracak kadar olunca yıkarım.


  • gabe h coud  (20.01.22 19:52:45) 
Atlet, tişört, body gibi direkt tene giyilen şeyleri 1 kez giyerim, sonra kirliye atarım. Gömlek 1 kez. Yünlü hırka, kazak gibi 2. kat olarak giyilen şeyleri 2-3 kez giyerim. Jean ve pantolonlar, uzun süreli giyilmediyse 5-6 kez giyerim. bir kez giydiğimi tekrar dolaba sokmam, dilsiz uşağa asarım.


  • anthemis nobilis  (20.01.22 22:55:41) 
dikey elbise askısı bunun için var


  • bir soru sorcam  (20.01.22 23:39:44) 
Ben 2 dk markete gitmek için giydiğim bir şeyi bile dolaba koyamam. Yazın zaten her şeyi bir kez giydikten sonra direkt banyodaki kirli sepetine atıyorum ama kışın bazı şeyleri 2. kez giyiyorum. Hatta kot pantolonda 3-4 bile oluyordur günde 1-2 saat giydiysem. Onları da odamda ayrı bir köşeye koyuyorum 2. kez giymek için. Dolaptaki temiz kıyafetlerin odasına asla koymam.


  • ms brownstone  (21.01.22 01:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.