[]

Banyodan sonra oluşan nefes darlığı

Sebebi ne olabilir? Bugün banyo yaptıktan sonra nefes darlığı olmaya başladı. Daha önce de bir kaç kez olmuştu. Bildiğim kadarıyla astımım yok yani doktora gidip muayene olup teşhis edilmiş değil onu demek istedim. Ama fısfıs dezenfektanlar, parfüm sıkılması vs hafif de olsa rahatsız eder. Ayrıca gene doktor tarafından teşhisi olmasa da gözlemlediğim kadarıyla toza alerjim olabilir (tozlu ortamlarda yüzüm gözüm kaşınır,duş alınca kaşıntı geçer). Zaman zaman vücudunda kabarmalar da olur. Doktor tarafından teşhis edilen bir alerjim olmasa da bünyem biraz alerjik yani. Banyo sonrası üşüme, soğuk hava vs. Gibi şeyler alerji-astım gibi şeyler varsa etkileyip nefes darlığı yapar mı?(korona vakası bu kadar çok olmasa hastaneye gideceğim ama acil durumlar dışında hastaneye gitmemeye çalışıyorum)
Teşekkürler



 
Fazla nem de yapabilir, ben nemlendirici kullandığım zamanlar yaşamıştım nefes darlığı, bırakınca geçmişti. Ama kısa sürede banyodaki nem nefes darlığı yapmaz, astımınız olabilir.


  • ismailond  (13.01.22 06:55:17) 
Çok sıcak suyla ve uzun süre mi duş aliyorsun


  • abuzer  (13.01.22 07:47:18) 
Daha once yasadigin ve bu seni korkuttugu icin bilincaltinda yine yasar miyim sorusuyla giriyorsundur ve bu da kaygi duzeyinin artip nefes darligina yolacabilir.


  • tezek  (13.01.22 09:17:31) 
Astımınız olabilir. Bu allerjiye bağlı da olabilir. Kardeşimin neme allerjisi var ve çocukluğundan bu yana banyoya ilk o girerdi daha az etkilensin diye.

Göğüs hastalıklarına gidip bir fikir almalısınız derim. Eğer yoksa bile bu seçeneği elemiş olursunuz.
  • thracia  (13.01.22 11:14:39) 
@abuzer su sıcakta değildi soğukta hızlıca yaptım çıktım ama o arada biraz üşüdüm gibi
@tezek hiç öyle olur mu diye düşünmedim, sabah yaptım akşam nefes darlığı başladı zaten
@thracia ben de öyle atak geçirecek seviyede olmasa da astım gibi bir şey olabiliceğini düşündüm. Çünkü biri yanımda parfüm sıksa bazen etkileniyorum az da olsa. Pandemi çıktı çıkalı acillik olmadıkça dayanmaya çalışıyorum. Bi kaç güne geçmezse gideceğim ama
  • yazdonumu  (13.01.22 11:18:10) 
Alerjik astımlı biri olarak doktora görünmen daha iyi olur diyorum astım olabilirsin, aynı durumda göğsüme ağırlık çöküyor rahat nefes alıp veremiyorum onun için nefes açıcı kullanıyorum sonrasında rahatlıyorum.


  • Uncle Sam  (13.01.22 14:27:17) 
kullandığınız sabun-şampuan-krem türü ürünleri değiştirin. bunlardan birinin içeriği allerji yapıyor olabilir.


  • orpheus  (13.01.22 18:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.