[]

Jiletle tıraş olunca cildin sivilce olması (askerlik)

Jilet ve üç başlıklı tıraş makineleriyle tıraş olunca cildim mahvoluyor, yüzümde sivilceler çıkıyor. Malum askerlikte her gün tıraş olmak zorundayız. Bu problemi en aza indirmek için önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Krem, balsam vs. gibi.




 
sakalık çıkma yönünün tersine mi tıraş oluyorsun?


  • himmet dayi  (25.11.21 21:45:45) 
Gitmeden önce alıştırman lazım cildini. Ben olsam 2 hafta önceden başlardım, önce 2 günde bir sonra her gün.
Cildini yumuşatmak bir yöntem. Öncesinde sıcak suyla iyice yumuşatıp tıraş öncesi losyon gibi bişey varsa şayet, onu deneyebilirsin.
Bazı losyonları sürüp 3-5 dk bekle diyor, öyle bişey de deneyebilirsin. Amaç keserken olabildiğince az zarar vermek olsun yani.
Bir de kullandığın jilet iyi olsun, proglide iyidir mesela.
  • Bruce  (25.11.21 21:47:09) 
hiçbirşey yapma. revire git, durumunu anlat. hergün sakal traşı olmaktan yırtarsın. benim de aynı şekilde sıkıntım var. o yüzden revirden muaf izni almaya bak.

eğer askere gitmediysen önceden bu konu hakkında bir rapor çıkart. komutanına gösterirsin, sana revirden hemen muaf yazısı çıkarırlar.
  • false pretension  (25.11.21 22:03:27) 
Deneyip bulman lazım. Bana bir ara Arko’nun ucuz tıraş sabunu iyi geliyordu, sonra o da tahriş yapmaya başlayınca Arko köpük denedim, kısa süre işe yaradı ama tekrar değişmem gerekti. Birkaç ay önce gilette marka mavi jel olana geçtim, şimdi bu iyi geliyor. Üstüne bir de nivea balsam kullanıyorum.

Askerde olduğu için yapman mümkün mü bilmiyorum ama tıraştan sonra ben bıçağı dezenfektana batırıp öyle kurumaya bırakıyorum böylece üstünde bakteri vs gibi organik bir şey kalmadığı için daha steril oluyor. Tavsiye ederim, üstelik bıçağın ömrü uzar.
  • zoghurt  (25.11.21 23:29:49) 
rapor almaya bak +1
sakal istirahatı alırsın.
biz bedelliydik gerçi ama elemanın bir tanesi kocaman sakalla dolanıyordu ortalıkta
  • lesmiserables  (25.11.21 23:36:04) 
@alperz hayır bastırmıyorum, zaten jiletle çok tıraş olmadım. Metâle karşı bir sorun var sanırım cildimde.


  • allahkitapwesli  (26.11.21 11:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.