[]

router modem uzmanları!! aklıma almıyor. router problemi

öncelikle şu duyuruma bakınız.

www.eksiduyuru.com

bu yeni router 3-4 metre mesafedeki desktopuma ethernet üzerinden bağlanmıyor. kabloyu çıkarıp aynı mesafedeki konsola taktım. bağlandı.

eski routerı tekrar denedim. bilgisayara sorunsuz bağlandı.

yeni routerı bilgisayarın yanına koydum. denemek için kutu içindne çıkan kısa ethernet kablosunu wan ve lan'dan bilgisayara bağladım. bağlandı.

şimdi ethernet kablom uzun olduğu için bu router çalışmıyor gibi. ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. 8 senelik router sıkıntı çıkarmıyor. yeni router niye böyle birşey yapar ki? başta bilgisayar sıkıntılı heralde dedim, driverları sildim, ayar çektim her haltı yaptım ama nafile. ne diyorsunuz?


şema çizimi paint terk : i.imgur.com

 
başka kablo dene. ethernet soketin gevşemiştir veya o kablo iyi çakılmamıştır pinleri gevşektir bilgisayarda tam değmez konsolun soketi daha sıkıdır mesela onda temas eder vs. mekanik sorun olma ihtimali yüksek.


  • orpheus  (15.10.21 00:25:45) 
muhtemelen uzun kablo cat5 dir ve endustri standartlarinda cakilmsmistir. normal de hattin calismasi icin 8 telin 4 yeterlidir. ama yeni sistemlerde konu biraz farkli

fabrikadyon cakilmis 3-5 metrelik cat6 kablo al. sorunun cozulecektir.
  • helenart  (15.10.21 01:07:05) 
kabloların hepsi 8 pin ve cat 6. kabloların hepsi çalışıyor tek tek denedim, sadece yeni router ile desktop arasında çalışmıyor nedense.


  • false pretension  (15.10.21 01:09:20 ~ 01:13:25) 
Uzun kablonun straight over değil de cross olma ihtimali var mı? Bazı cihazlar bunu çeviremiyor. Anlamak çok da zor değil. Teknoloji marketlerden uzun fabrikasyon bir kablo alıp deneyin. Bu kadar kısa bir metrajın bu etkiyi yaratması çok olası gelmedi bana.


  • ned flanders  (15.10.21 11:42:08 ~ 11:48:45) 
kablolar cat tia/eia 586B. denediğim kablo straight sanırım çünkü iki ucun dizilimi aynı.


  • false pretension  (15.10.21 12:09:08) 
Orpheus'a katılıyorum. Başka mantıklı açıklaması gelmiyor aklıma.


  • Kirmizibavul  (15.10.21 22:45:34) 
cevaplar için teşekkürler. update yapayım o zaman.

bugün superonline'dan geldiler. dün ne yaptıysam wan sinyalini kestim. sanırım başka cihaz kullandığımı anlayınca internetim kesildi. hazır gelmişken soketleri de değişirmisiniz dedim değiştirdiler. bu arada 8 senelik eski routerımı alıp yeni router taktılar.

işleri bitince deneme amaçlı sadece lan'dan bağladım. yine görmedi. ama bir süre sonra görmeye başladı. lan1'den bağlayınca nazlanıyor gibiydi. 4'e taktım direkt gördü.

ethernetleri 8 sene önce çaktırdığım için tak çıkar yapmaktan gevşemiş demek ki. ama ilginçtir eski router bu soketleri tanımada sıkıntı çekmiyordu :)
  • false pretension  (16.10.21 02:00:26 ~ 02:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.