[]

Çok Gevezeyim - Memnun Değilim

Sürekli dırdır eden biri değilim hatta insanlar çoğunlukla "az konuşuyorsun, pek sessizsin" diyorlar. Bahsettiğim gevezelik hayatımda olan ya da olma ihtimali olan şeyleri hemen arkadaşlarıma aktarıyor olmam ve paylaşmadan duramamam. Sosyal medya vs kullanmıyorum. Yakın arkadaşlarım bir iki tane, zaten onlarla paylaşıyorum hayatımda olan bitenleri.

Mesela geçen spor salonuna yazıldım. Havuz+spa+fitness vs hepsi var ve memnun kaldım. İşe giderken sabah spora gittim ve işe gittiğim gibi arkadaşıma "bil bakalım ben nereden geliyorum" şeklinde paylaştım. Diğerlerine de söyledim ama onlar salon arıyorlardı zaten, tavsiye etmek maksadıyla söyledim.

Haftasonu bi arkadaşımla tatil planımız vardı ancak işten izin alamadığı için gerçekleştiremiyoruz. bu planı da hemen başka bir arkadaşıma aktardım "tatil yapacaktık, şöyle olacaktı, bu olacaktı, işten izin vermemişler, şöyle olmuş böyle olmuş."

paylaştığım insanlar zaten yakınlarım, rahatsız olacak ya da beni yanlış anlayacak kişiler değil, ama yine de çenemi tutabilmek istiyorum. planlarımdan bahsetmek istemiyorum.

nasıl yaparım?

 
bir gunde bu noktaya gelmediniz. bir gunde de degismesini bekleyemeyiz. bence zamana birakin. bu kadar rahatsiz ediyorsa zamanla bu pismanliklariniz otomatik haline gelecek ve biktirmaya baslayacak. yavas yavas da duzene girecek.


  • buenosdias  (13.10.21 10:55:45) 
Valla her şey herkese söylenmez düsturuyla hareket etmek gerek bence. Söyleme isteğinin geldiği anlarda bunu söylememe cidden gerek var mı, diye içsel kontrol yapmak işe yarayabilir. Hani bir de karşıdaki ile samimiyet derecesine göre de değişmekle beraber sorulmayan şeyi niye söyleyesiniz ki? Elbette çok yakınlara sorulmadan da paylaşım yapılabilir ama paylaşılan şeyin önem derecesi ve kiminle paylaştığınız burada önemli.


  • Amaranta ursula  (13.10.21 11:00:42) 
Bende de aynı sorun var. Tutamıyorum kendimi, Tuttuğum şeyleri bile beş yıl sonra söylüyorum. Çok kötü ve garip bir şey değil aslında ama bizler öyle düşünüyoruz. Aslında genel olarak sinsi biri olmadığımız anlamına bile gelir bence.

Sanırım olduğumuz gibi olmak en iyisi galiba.
  • beni sen öldürme  (13.10.21 11:42:34) 
1-2 yakın arkadaşla böyle şeyleri paylaşmak "çok gevezelik" değil ki, normal insan iletişimi. Birinin sırrını başkasına aktarmıyorsanız, dedikodu yapıp arkadan konuşmuyorsanız memnun olmayacağınız bir şey yok bence.


  • kobuzchu kiz  (13.10.21 12:47:57) 
insanların bizi sevmesini ve ne kadar iyi, düzgün biri olduğumuzu göstermek istiyoruz bu nedenle hayatımızda olan bitenleri başkalarına anlatmak gibi bir yönelimimiz var, kendimi iyice anlatayım ki karşımdaki beni sevsin.

tabii gündelik hayatlarımızda çok fazla değişiklik de olmuyor dolayısı ile salona gitmek büyük bir değişiklik ve paylaşmak istiyoruz. oysa sürekli giden biri olsa idiniz sizin için sıradan olacaktı, nasıl ki işe giderken bindiğiniz araçtan bahsetmiyorsunuz onu da bahsetmeyecektiniz.

bunu aslında size ilgi gösteren insanları ayırmak için kullanabilirsiniz, diyete başladınız, salona gittiniz gelişme gösterdiniz biri bunu fark ediyorsa kısa zamanda size ilgisi var demektir. bırakın insanlar fark etsin.
  • selam  (13.10.21 13:54:15) 
Bende de var bu sorun. Doktora söylemeye utandigim hastaligimi arkadasima soyledim ve pismanim. Sanirim koli bandindan baska cozumu yok.


  • aokp  (13.10.21 14:25:30) 
- Sürekli dırdır eden biri değilim hatta insanlar çoğunlukla "az konuşuyorsun, pek sessizsin" diyorlar, demişsin, ben de tam olarak böyleyim diğer yazdıklarının altına da aa aynı ben diye imza bile atarım

Duygusal yoğunluktan oluyor bu paylaşma hevesi galiba. Ben kendiminkinin cevabını çocuklukta bulabiliyorum. Çevremizde (anne babanın arkadaşları, komşular sokak vb. ) hiç yasitim çocuk yoktu. Okula da zor alışmışım. Ondan gibi geliyor biraz, bilmiyorum fikir verir mi.

Napilabilir bulursan ben de öğrenmek isterim :)
  • encokbenisevinnolur  (14.10.21 01:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.