[]

Sevgilimin Mezuniyet Töreni

Merhaba. Daha önce buraya bir olay yazmıştım 23 yaşında bir ciftiz, mühendislik okuyoruz. Ben kız tarafiyim. Iki yıldır birlikteyiz. Bir yıldır birlikte yaşıyoruz.Sevgilimin ailesiyle tanışmak istedim geçtiğimiz aylarda, ailesi aşırı tutucu, müslüman ve benim ailemin mezhebi yüzünden tanismak istemediler. Sevgilimle tartıştık vs, şimdi ise daha sıcak bakiyorlarmis ama bu sevgilimin sözü. Pazar günü mezun oluyor. Mezuniyet törenine katılmam planlandı ama ailesi de orada olacak ve ilk gorusmemiz olacak. Gitsem mi, bilmiyorum? Ne yapsam?




 
Git.


  • dissendium  (21.09.21 14:07:24) 
Daha önceki duyurularınızı da şimdi okudum. Bence ailenin size bakışını gözlemlemek için harika bir fırsat olur. Gitmenizi tavsiye ediyorum.


  • pispinti  (21.09.21 14:12:11) 
Biraz yuzsuzluk olmaz mı? Bir de korkuyorum bir şey daha der yine kirarlarsa beni diye...


  • stormborn  (21.09.21 14:14:19) 
gitme ağırdan al.


  • nuisance  (21.09.21 14:16:43) 
gitme. muhafazakar aileler kız tarafının istekli olmasını "oğlumuza yamanmaya çalışıyor" olarak yorumlar.


  • xrated  (21.09.21 14:37:15) 
Gitme, ayrı bir ortamda tanışma ayarlasın sevgiliniz. xrated +1


  • Hallegadola  (21.09.21 14:47:21) 
gitmezsen sevgilinin mezuniyetini kacirmis olacaksin. eger ilerde evlenirseniz pisman olabilecegin bir sey olabilir bu da. ben olsam mezuniyete tek basima giderdim ve torenden ciktiktan sonra sevgilimin ailesiyle beni tanistirabilecegi bir ortam ayarlamasini ister o sekilde tanisirdim. cunku sevgilinin olmadigi ve odagi sen ve sevgilin olmadiginiz bir ortam sanki cok saglikli degil aileyle tanismak icin bence.


  • in vino veritas  (21.09.21 14:52:51) 
yazacaktim unutmusum, bir de sonucta er gec tanisacaksin isler ciddilestikce. kiracaklarsa o zaman da kirabilirler ve isler ilerledigi icin daha uzucu olabilir ikiniz icin de. yani olacak olan ne kadar erken olursa o kadar iyi bi yerde. o yuzden yuzsuzluk gibi olmaz ama onlar o tavri takinirlarsa bile sen de isin ciddilesmeyecegini idrak edip kendi yoluna bakmis olursun.


  • in vino veritas  (21.09.21 14:55:27) 
Bence sevgilinize sorsanız daha iyi olur. Yani ailesi sizden nefret etmiyorsa, size direkt hakaret etmedilerse neden sorun olsunki. Arkadaşlar bir birbirlerinin mezuniyetlerine katılıyorlar. Siz birde sevgilisiniz yani sevgililiği geçtim kaç yıllık tanışıklığınız var. Hazır ortamın gözdesi siz değil sevgilinizken görüşürseniz daha iyi olur. Oturup saatlerce sohbet etme durumunuz olmayacak, rahat edersiniz. Hem sizi tanımaları iyi olur o eğlence sırasında.

Ben eski duyurularınıza baktım, daha mezun olmadab ailelerin tanışmasını istemeniz, bunu tek taraflı talep etmeniz bu mezhep-din mevzusundan daha rahatsız edici olmuştur. Yani oğulları daha mezun olmadan, işi gücü düzgün oturmamışken, sizin bu görüşme, işi ciddiye bindirme isteğiniz sempatik gelmemiştir.
  • GoodMorningTeacher  (21.09.21 15:40:12) 
GoodMorningTeacher: Işi ciddiye bindirmek değil, iki yıldır birlikte olduğum ve bir yıldır birlikte yaşadığım adamın ailesini tanımak istedim. Bir yandan okuyorum ama bir yandan çalışıyorum, yazilimciyim, benim isim gücüm düzgün oturdu. Sevgilim de askere gitmeyecek ve Ailesinin bulunduğu şehirde (benden 3 saat uzak) bir işe baslayali bir ay oldu. Vakti değil miydi en azından tanışmanın?


  • stormborn  (21.09.21 15:52:15) 
Her ailenin düşünce yapısı çok farklı. Kimi aileler çocuklarının 2 aylık sevgililerini tanımak, evinde ağırlamak istiyor. Kimisi tanışmak istemiyor, mesafeli davranıyor. Belki sizin sevgilinizin ailesi ortada ciddi bir ilişki, yüzük olmadığı için görüşmeye gerek duymuyordur. Ya da sadece mesafeli olmak istiyorlar, ayrı şehirlerde yaşıyorsunuz. Böyle genç yaşlarda çocuğu olan ailelerin son derdi mezhepler olur hele sizin gibi ortada ciddi, yüzük takılan bir ilişki değilse Belki sadece aynı evi paylaştığınız için bile sizin ilişkinize ön yargılıdırlar.

Ben 24 yaşındayım, bu yıl bir arkadaşım -erkek- evlendi, sevgilisi ile liseden beri beraberlerdi, nerdeyse 10 yıldır tanışıyorlar, yüzük takılana kadar hiç kızla arkadaşımın ailesi tanışmadı. Nikaha kadar da iki kere organizasyon için, sonra sözde ve nikahta görüştüler. Toplam 4 kere görüşüldi. Bunun dışında hiç ne ailesi kızı tanıyalım dedi ne de kız ailesini tanıyayım dedi.

Sizin tanışmak istemeniz çok normal, sonuçta kaç senedir tanıdığınız, arkadaşlık ettiğiniz, sevgili olduğunuz, aynı evi paylaştığınız biri sevgiliniz. Onu tanıdığınız kadar, ailesini tanımak istiyorsunuz. İnsanlar arkadaşlarınıa aileleriyle görüştürüyor. Belki sizin yerinizde başka biri olsa hiç tanışmak istemeyecekti.

Ben yerinizde olsam güzel güzel giyinir giderdim, kendimi övüp dururdum, şirin-güler yüzlü davranırdım ailesine. Sonuçta ortamın gözdesi olmayacaksınız, ilgi sizin üzerinizde olmadığından rahat edersiniz. Hatta sevgilimle annesinin fotoğraflarını çeker, annesinden numarasını alırdım fotoğrafları size göndereyim bahanesiyle. Ama hiçbir şekilde bu tanışma isteğinden, tartışmadan vs. bahsetmezdim. "Mezuniyete geldi de bize bir selam vermedi", "Kaç senelik sevgilisi ama oğlumun mezuniyetine gelmedi" laflarına gerek yok.
  • GoodMorningTeacher  (21.09.21 16:48:03) 
GoodMorningTeacher: Bilmediğiniz, önceki duyurumda belirttiğim bir nokta var. Ben ciddiyete bindirmeden sadece tanışmak istedim ama sevgilimin ailesi ona sadece ciddi olduğun kişiyi getirirsin demiş. O da ben ciddiyim diye atılmış. O zaman mezhep meselesini açmışlar.
Sebep düzgün bir işi olmamasi olabilir evet ama açık açık onay vermiyoruz bu işe, tanışmak istemiyoruz demiş insanlar. Gidip hiçbir şey olmamış gibi sirinlik mi yapayım? Birlikte yaşadığımızı benim ailem biliyor ama onunki bilmiyor bir de. Dinim konusunda bile yalan söyledi sevgilim, ben çocukluğumdan beri ateistim. Güzel giyin diyorsunuz ama ne giyeceğimi bile bilmiyorum, daha önce halter yaka bir atlet ve yüksek bel kot pantolonla fotoğrafımı görüp fazla açık giyiniyor diye yine olay çıkarmışlar.
Yukarıdaki gibi yamanmaya çalışıyor lafı geçmez mi sizce gidersem? Ya da gülüşüme, takıma, saçıma başıma bir kulp bulup sorun çıkarıp gününü mahvederlerse sevgilimin?
  • stormborn  (21.09.21 17:00:03) 
Ben, siz sadece sevgilinizin ailesiyle tanışmak istediğiniz için olaylar çıktı, sizlere ön yargılılar sanmıştım. Bu detayları bilmeden az öncekileri yazdım özür dilerim.

Hala iyi niyetle sevgilinizin mezuniyet gününü düşünmenizi çok takdir ettim. Tatlı tatlı ne giysem uygun olur düşünmeniz bile çok ince. Sevgilinizin ailesinin sizinle ilgili böyle olay çıkarması, sevgilinizin size bunları yansıtması çok üzücü.

Böyle bir aile, isterseniz onların mezhebinden olun, onlar gibi giyinen biri olun yine sizinle ilgili olay çıkaracaklardır. Kendiniz gibi giyinip gidin mezuniyete, saçma bir kulp bulup kavga edecekler diye endişe etmesi gereken siz değilsiniz, sizin sevgiliniz bu dengeyi kurmak zorunda. Sevgilinizin ailesinin haddine değil sizi eleştirmek. Çok çirkin yaptıkları. Ama sizin gitmemek için nedeniniz yok, gidin bence. Olay çıkaramazlar, en fazla surat asarlar ama sanmıyorum onu da yapmazlar. Bu tip aileler genelde kendi içlerinde olay çıkarırlar.
  • GoodMorningTeacher  (21.09.21 17:30:52) 
Ben yerinde olsam gitmezdim. Mezuniyet gunu zehir olabilir. Seni nasol karsiylayacaklarini ne tepki verileceğini bilmiyorsun. Daha sıradan bir zamanda denerdim alistira alıştıra. Mezuniyet toreninde pat diye karsilarinda belirme.


  • stavro  (21.09.21 19:23:07) 
Bahsettiğiniz tür bir hikayeyi göz önüne alırsak; "ilk görüşme" için fazlasıyla riski yüksek bir tercih olur bu.

Hem sevgilinizin mutlu bir günü burnundan gelebilir hem de sizin açınızdan unutulmayacak bir tatsızlık hatırası yaşanabilir.

Bence böyle bir riske girmeye hiç ama hiç gerek yok.
  • jonas  (21.09.21 19:34:20) 
Ailelerin aptal hareketlerinden brii daha gitme doğrudüztün bir ortam olsun +1


  • basond  (21.09.21 21:00:21) 
duygularınızı, önyrgılarınızı, düşüncelerinizi kontrol edebiliyorsanız, gidin. insan tanımak için mükemmel bir ortam.


  • evimin paspasi  (21.09.21 22:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.