[]

etik mi ?

duyuru etik komitesine;

iş değiştiriyorum.
büyük bir projede çalıştım ve tüm kodlarını biliyorum, gördüm, çalıştım vs.

işten ayrıldıktan sonra benim .git(projeye erişim) hesaplarım uçurulacak.

iş değiştirmeden evvel, repository'lerin (kodların) son halinin yedeğini bilgisayarıma indirsem, ve bir çeşit "burda nasıl kod yazıyorduk, şurda ki trick neydi" gibi bir çeşit hatırlama defteri gibi kullansam ? her şeyi hatırlamam mümkün değil.

üçüncü şahıslarla paylaşılmayacak ve doğrudan bir projeye kopyalanmayacak şekilde.
(zaten hali hazırda kendi şahsi bilgisayarımdan da projeye katkı sağlıyorum.)

 
Etiği geçtim, data security sebebiyle tespiti halinde ceza yiyor olman gerekir.
Tabii burada kilit nokta tespiti halinde oluyor, anladın sen.

  • Bruce  (26.08.21 11:39:47) 
bence etik degil. sonucta sirketin malidir kod. sen kotu bir amacla kullanmayacak olabilirsin ama guvenligini saglayamayabilirsin, baskasi senden calabilir. sirket de buna izin vermez. ki kurumsal ve guvenlige onem veren bir sirketse zaten kendi bilgisayarina indirmeni ya engellerler ya da farkeder ve hesap sorarlar.


  • lemmiwinks  (26.08.21 11:42:27) 
bence etik. yaptığın iş sonuçta. kişisel bilgisayardan erişim sağlamana izin veriyorsa o güvenlik kaygıları zaten yokmuş. kişisel bilgisayarda dursun işte.


  • bronz böcek  (26.08.21 11:52:32) 
Etik değil. Verinin başına ne geleceğinden emin olamazsınız. Kodlarla ilgili notlarınızı alın, ileride hatırlaması zor olabilecek küçük kısımları not edin örneğin ama o kadar.


  • fotrsapka  (26.08.21 12:01:05) 
tespit etme şansları yoksa bence problem yok. ama dikkat et yine de.


  • biravekahve  (26.08.21 12:33:19) 
Salla etiği. Binbir zahmetle çözdüğün problemleri her seferinde nasıldı bu ya diye hatırlamaktansa beş dk kod içinde aratıp bulmak ve bir benzerini yeni yerde hızlıca yapmak büyük kafa rahatlığı bence. Şifreler hariç yazdığın ve önemli gördüğün kod kısımlarını almanı öneririm.


  • nehara  (26.08.21 12:35:11) 
C level herifler bile transferde bunu yapiyorsa sen dusunme zaten.

Etik ve legal degil tabi o kismi soruyorsan.
  • divit  (26.08.21 13:29:23) 
Çok net tespit edilir yalnız. Ben de böyle bir soru soracaktım, kendi kişisel inisiyatifimle başlattığım güzel bir proje var onu açık kaynak yayınlamak istiyorum izin vs alacağım da, kaçırsam nasil kaçırırım dedim özet olarak kaciramiyorum vpnle bağlanıp ocr yapmadıkça.

Etik tartışmalı kesinlikle illegal ama.
  • aguen  (26.08.21 15:22:18) 
etik değil, legal değil.


  • zimbirik  (26.08.21 16:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.