[]

Güven duygusu nasıl kazanılır?

Eskiden ilişkilere ve insanlara karşı iyimserdim. Güvenli bağlanan bir yapım vardı. Ancak kazık yiye yiye, özellikle sorunlar olduğunda iletişime kapalı insanlarla karşılaştığımdan ve ghosting’e çok maruz kaldığımdan dolayı, yeni tanıştığım biri mesajıma cevap vermediğinde içimde fırtınalar kopuyor. O kişi iyi birisi olsa bile fobi derecesinde o kişiden kaçmaya başlıyorum. İlişki ihtimali bile kanımı dondurmaya başladı.

Bu durumu nasıl aşabilirim?


 
Valla sorun sende değil, seni bu duruma düşürenlerde. Bunu aşmak gibi bi derdin olmamalı çünkü zarar görmemek için bir tür savunma mekanizması olarak durması lazım. Sıkıntılı tiplerle karşılaşmayınca buna ihtiyaç duymayacaksın. Tek derdimiz doğru insanlarla karşılaşmak


  • olaylar olaylar  (21.07.21 17:19:53) 
karşı tarafa hissettirdeklerinle. yazdığınla, yaptığınla.


  • mermize  (21.07.21 17:25:46) 
Karşılaştığımız her insana güvenmemek, temkinli yaklaşmak ayrı bir durum, herkesi güvenilmez bulmak ve iletişimden korkmak ayrı bir durum. İlki sağlıklı bir durumken, diğeri savunma mekanizması ve sürekli kullanılması durumunda uyum problemi yaratır. Zarar görmemek için elbette sınırlarınızı korumalısınız ama bazı insanlar güvenilmez ve manipülatif olabilir, tanıdığımız kimse iyi bir insan olacağının garantisini veremez, kötü tecrübeler de yaşayabiliyoruz. Belki kendi kendinize de aldandığınız, kazık yediğiniz için kızgın olabilirsiniz. İyi kötü birçok insanla karşılaşacağınız, temkinli olup net sınırlar çizmeniz gerektiği, başkalarının yaptığı hataların sorumlusu olmadığınız ve bazen sizin de aldanabileceğinizi düşünmek belki rahatlatabilir.


  • Josephine.  (21.07.21 17:30:15) 
bu aslında karşı taraftan çok sizle ilgili bir durum, içsel bir şey yani.
kendi merkezinizde kalabilir, en azından belli bir süre belli bir mesafede durabilirseniz karşı tarafı biraz olsun tanıyıncaya kadar davranışlarındaki dalgalanmalardan çok etkilenmezsiniz.

en başta güvenmek ya da güvenmemek zorunda değilsiniz ama bence gözlem yaptığınız süreyi uzatabilmelisiniz.
bu bir şey hissetmemek ya da soğuk davranmak, mesafeli olmak anlamına gelmez.
  • blatta hiberna  (21.07.21 17:46:26 ~ 17:46:44) 
Bu durumu aşmanıza gerek yok ki. Birbirine güvenen insanlar da bir gün ayrılabilir. O korktuğunuz terk edilme, aldatılma gibi durumlar güvendiğiniz kişi tarafından da yapılabilir.


  • dissendium  (21.07.21 18:08:40) 
Güven duygusu zamanla kazanılır da şu an için içinde bulunduğunuz durum bana pek anormal gelmedi. Mesaja cevap gelmediğinde paranoya yapma ya da yerli yersiz kafada kurma kısımları sağlıksız tabii. Ancak yeni tanışılan kimselere güvenmemek elzem. Muhabbet ilerledikçe karşılıklı hisler oluşursa ne ala. Oluşmazsa da sağlık olsun. Her yer deli dolu valla. Direkt güvenip girişmek hiç makul değil.


  • kislar gecmez beresiz  (21.07.21 18:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.