[]

iş yerinde yükselme

daha önce bir ekip içinde çalışmadım ve ekip dinamiklerini bilmiyorum.

7 kişilik ekip var diyelim bunların ikisi 3 yıllık kıdemli adamlar.
geri kalan dördü de 1 yıldan az genç kuşak.
sizde 8'inci olaran girdiniz.

size de deniyor ki "bu şirkette yükselme şansın var, bu şirkette yükselme şansın var... "

burada nasıl yükseliniyor ?
yükselecek olsa 3 yıllıklar öncelikli olarak bunu istemez mi ?
yeni gelen adam bir anda herkesin önüne geçse ekip kıllanmaz mı ?
sonra gelsin sinir stres, dedikodu, dışlanma ?

hakkımla çok çalışayım desem, bu bile ekip ruhunu bozmaz mı ?
"bu adam çok sıkı çalışıyor bizi tembel gösteriyor.",
"herifteki yükselme hırsına bak" vs. sonra yine dedikodular, dışlamalar olmaz mı ?

 
vizyonsuz yoneticiler sever boyle gazlamalari. vizyonlu yonetici verilerle konusur. bak soyle soyle hizlandirma programlari var. seni ona aliriz. kursa gondeririz. yeni projeler veririz. soyle yapariz vs.. farzedelim hakli. o zaman karar senin. 3 yil sonra o sirkette yonetici olmak hayal ettigin birsey mi?


  • buenosdias  (14.07.21 15:34:52 ~ 15:35:47) 
Hocam o bahsettiğin kıdemlilerdenim, 2 kere müdürlük teklifi geldi kabul etmedim, benimle aynı kıdeme sahip diğer arkadaşımda kabul etmeyince dışarıdan birini getirdiler önce ( yani bu senaryoda bu kişi sen oluyorsun ) Biz çocuk için üzülürken kendisi kariyer kariyer diye kafayı kırmış genç bi arkadaştı, saf bi çocuktu oturttuk analattık bu piyasada müdür olmak şamar oğlanı olmak demek, yapma kendine yıpranırsın soğursun işten olsak biz oluruz hıyar mıyız biz dedik, yok siz olamadığınız için beni kıskanıyoruz vs vs dedi, iyi dedik kardeşim hayırlı olsun, patrondan iki toplantıda azar yiyince 50 kişi arasında kendi bıraktı sonra :)

Yani bu işler tonga işi, akıllı adam kıpırdamaz, hatrı nazı bırak müdürü direktörden daha fazladır ( ki bizim öyle :) ) Müdürün gazını alırsın, arkadan bildiğini yaparsın, müdürde ben müdürüm diye sevinirim garibim, ilk hatasında da şuting :)

Tabi bu sektöre vs göre değişir ama şunuda not düşeyim ki TR nin alanında en en iyisi bir yerde görev yapıyorum 7 yıldır :)
  • paramolacak  (14.07.21 16:21:30 ~ 16:31:28) 
Bulunduğunuz ekibe ve yöneticinize bağlı bir durum olmakla beraber daha çok sizin nasıl çalıştığınızla alakalı diyebilirim.

Şu an çalıştığım sektör ve firmada 8.ayım, çalıştığım ekipte 3 ve 5 senelik iki çalışan olmasına rağmen beni terfi ettirdiler mesela.
  • purplee  (14.07.21 21:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.