[]

Hayat gerçekten çok çok acımasız değil mi?

Yaş geçtikçe insan iyiden iyiye farkediyor bunu.
Doğuştan bir engelin fiziki bir bozukluğun varsa baştan kaybediyorsun.
Çirkinsen hiçbir karşı cins yüzüne bakmıyor,her ortamda dışlanıyorsun.
Paran yoksa altında bir araban üstünde düzgün bir elbisen yoksa adam yerine bile konulmuyorsun.
Psikolojik problemin varsa sosyal anksiyete gibi,hiçbir zaman istediğin hayatı yaşayamıyorsun.
Peki bu kadar acımasız olan hayatı yaşamak için neden bu kadar hevesleniyoruz?,ne geçecek elimize.Neden sürekli geleceğimizi önemsiyoruz.

 
icgudusel. mecburen bir seylere umutlaniyoruz daha iyi bir gun gecirebiliriz gibi. olmeyi her dusundugumde "yazik daha yasamam gereken cok guzel seyler vardi" diye dusunuyorum. guzel eserler, guzel manzaralar gorecek, guzel muzikler dinleyecek, kimsesiz koylarda yuzecektim. iyi dedigimiz seyleri iyi yapan simdi bahsettigin kotulukler. karsina cikan iyi bir insanin kiymetini kotu insanlari tanidigin icin bilirsin gibi gibi


  • ala09  (06.07.21 00:13:30) 
Yani hayat acımasız diye sızlanarak da elimize pek bir şey geçmiyor, hatta çekilmez olan hayatı negatifliğimizle ekstra çekilmez yapıyoruz. Arada bir nadiren aklımdan ölüm düşüncesi geçiyor ama yemez yani, intihar falan büyük cesaret bence. Öyleyse var olan hayatı, elden geldiği kadar düzgün yaşamaya çalışıyoruz işte. Çok sorgulayıp anlam arayacak kadar uzun vaktimiz yok zaten şu dünyada.


  • tamam sakinim  (06.07.21 00:19:48) 
www.newyorker.com

ingilizcenizin olduğunu varsayıyorum, yoksa da sayfayı çevirince de özünü anlamak mümkün olacaktır. bence bu yazı çok güzel. özellikle şu kısımlar sorunuza güzel toplu bir cevap veriyor: www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
komik de biraz :)

kıssadan hisse: yaşamın yaşamaya değer olup olmadığını sorgulamayın. bu soruyu alt sorulara bölmek daha iyi. yaşam devam etmeye değer mi? evet, çünkü ölüm kötü. yaşam başlamaya değer mi? hayır. ee zaten başladığımıza göre yaşamaya devam ediyoruz işte.
  • dnzbrs  (06.07.21 00:52:50) 
@ gabe h coud
Size secme sansi vermis hayat,tatil yapma imkani da vermis.Baska bir konuda tatile 50 bin harcadiginizi yazmissiniz.O parayi bir senede kazanamiyorum ben,vasifsiz bir adamda degilim.
İste hayat boyle acimasiz.
  • E.R.W.  (06.07.21 21:47:54) 
"Hayat emeklerinin karşılığını genelde veriyor. Dene, çalış, uğraş, samimi ol. Bahane bulma." Şu cevaba takıldım.

Hayatın emeklerinin karşılığını vermek gibi bir kaygısı yok. Köpek gibi çalışıp gayet sürünebilirsin. Para içinde yüzüp bacaksız da doğabilirsin. Hayat tamamen bir genetik ve çevresel bir loto. Aptal, zeki, yakışıklı, çirkin, güzel doğabilirsin, hepsi de başarını, yaşam kaliteni doğrudan etkileyebilir.

Doğduğun zaman bile bir piyango. Şu an burada yazmak yerine 1944'de Fransa'da bir uçaktan atlayan asker de olabilirdin gayet.

Hayata çok bir anlam, motivasyon yüklemeden elinde ne var ne yok değerlendirip, belki bir tık daha iyi koşullarda yaşayacak duruma getirebilirsin kendini. Çok sorgulamamanı öneriyorum şahsen.
  • nehara  (06.07.21 22:08:25 ~ 22:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.