[]

mükemmel bir işim ve param var ama mutlu değilim

hani bunlar olunca insan mutlu oluyordu (şaka şaka)

çevremdeki herkes evlen mutlu olursun diyor.

evlilik mutluluk getirebilir mi gerçekten?

aslında düşününce mantıklı geliyor çünkü mutlu olmak için ne yapılabilinir ki başka?

siz ne diyorsunuz?

 
huzurlu bir yuva hepsine bedeldir bence.


  • alt4y  (07.06.21 21:53:20) 
işten dönünce sohbeti keyifli biri ya da yapması çok keyifli uğraşlar bulman lazım.

işin, işten çıkıyorsa eve gelince bitiyorsa, tv'de güzel bişey izleyip çay içmek bile mutluluğa bedel oluyor
  • avatar is back  (07.06.21 21:55:45) 
çok param yok, mükemmel bir işim de yok ama güzel bir evliliğim var (maşallah), o yüzden gayet mutlu ve huzurlu bi hayatım var diyebilirim. küçük ama dışardaki hayattan daha büyük bi evimiz, minnoş bi kedimiz ve yemek yaparken mutfakta halay çekecek miktarda deliliğimiz var. harika.. ama doğru insanı bulursanız..


  • matilda  (07.06.21 21:56:01) 
evlilik değil, karşılıklı aşk ve sevgi getirir mutluluğu.


  • batlegolas  (07.06.21 21:58:28) 
Mutluluk dediğin kişinin kendisine bağlı biseydir ve devamlı bir durumu yoktur bence. Yani gidip evlilik, aşk gibi şeylerle mutluluğu başkasına endekslemek de yanlış, onu ulaşılması gereken ve sabit bir olay gibi görmek de yanlış.

Mutlu olmak için bişey yapmak da gerekmiyor hatta. Hiçbir şey yapmadan, öylece uzanıp mal gibi tavana bakarak da mutlu olabilirsin.
  • j r r tolkien hayrani  (07.06.21 22:10:43) 
mutlu olmak için yapılacakların cevabını ancak siz verebilirsiniz.
evlilik ya da birlikte yaşamak bir çok açıdan korkutucu olabilir ama eğer cidden o doğru kişiyse sorgulamazsınız. tüm geleceğinizde o vardır. her şey iki kişilik yaşanır. yani acınızı da o yaşar azaltır, sevincinizi de paylaşır çoğaltır.
kaçık prens adlı podcastte birkaç farklı bölümlerden hatırladığım kadarıyla bu tür ilişkisi olan insanların görece daha huzurlu olduğu ve ayrıca mutlu olmak için para harcayan değil de bir şeyi deneyimleyen, tecrübe edinen insanların daha mutlu olduğu sonucuna varılmış. yani huzurlu bir ilişkiniz varsa ve bütçenizi kıyafetlere lükse değil de yeni bir şey denemeye bir beceri edinmeye harcadığınızda mutlu olma olasılığı yükseliyormuş.


tabi ki gidip herhangi biriyle evlenmek sizi mutlu kılmaz, ailesini de işin içine katmalısınız =D

kendimden örnek vermem gerekirse yalnızlığımı çok severim, özel alanımı korumama çok özen gösteririm ve eşim de bu yönüme saygı duyar. birbirimizi bir çok yönden tamamlarız. o açıdan evlilik bana çok iyi geldi açıkçası.
  • windymimas  (07.06.21 22:21:48) 
mutlu olmak çok geniş bir olgu, herkese göre de değişir. ben başkalarını mutlu etmeyi çok seviyorum. o bakımdan düzgün bi ilişki gerçekten çok faydalı oluyor. direkt çaat diye evlenmek yerine anlamlı bir ilişki kurmayı dene derim.


  • roket adam  (07.06.21 22:37:53 ~ 22:44:42) 
Herhangi birşeye bağlı mutluluk olmaz. Olursa da geçici olur,kısa sürer.
Sahip olduklarınızla mutlu olma olgunluğunu erişirseniz her şartta ve durumda mutlu olmaya devam edebilirsiniz.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (07.06.21 23:06:29) 
Kredi, asgari, ödeme tutarı , kripto borsa, para piyasalarının ve yan komşunun yeni aldığı ev ya da aracının saatlerce konuşulmadığı aile, ideal aile tipidir.

Bir eş, insan olarak değerlendirilmeli, tanınmalı ortak noktalar bulunmalı azla yetinilmeli.
Başkalarının hayatı,kendi hayatımızla sürekli kıyas edilmemeli. Onlar için yaşamıyoruz sonuçta. Sonrasında
İşte aşk, o zaman aşk ..
  • Erva  (08.06.21 01:43:51) 
evlenme evlilik zorunluluğu olmayan kimse evlenmemeli aşırı uyum yoksa.


  • andlee  (15.06.21 21:25:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.