[]

İnsanlar neden rol yapıyormuşum gibi zannediyor?

Aile içinde gayet efendi bir insanım. İşte öyle, arkadaş ortamında öyle. Farklı olduğum tek bir alan dahi yok. Fakat yine de sanki rol yapıyormuşum gibi düşünüyor çoğu insan. Kasıntı geliyor kimisine herhalde. Bunu bizzat itiraf edeni de oldu, dıdısının dıdısından duyduğum da.

Bir de bunun sürekli birilerini düşürmeye çalıştığım zannedildiğim kısmı da var.

Çok uzun ilişkilerim de oldu 5-6 sene. İlişki içerisindeyken gayet yarı prof fotoğraflar çektim paylaştım, şarkı söyledim paylaştım, kedim vardı paylaştım hiçbir sıkıntı yok.

Fakat ilişkim yokken ne paylaşsam,

"ananiyimioguz yine bir şeyler deniyor"
"ananiyimioguz yine bir şeyler peşinde"
"ananiyimioguz'un tanrıları yine kurban istiyor" veya
"sarın ananiyimioguz'a oradan birkaç gram"

tarzı sdfjsgh kusmalık muhabbetler dönüyor. Ya arkadaş bu benim aranırken yaptığım şeyler değil ki zaten yapıyorum. Annem müzik hocası misal doğduğumdan beri müziğin içindeyim ben gitarı yeni elime almadım ki. Babam şiir yazar ve okur, ben şiirle ilk kez tanışmadım ki. Geçen okudum mesela, paylaştım. Sevildi de. Peşine köpek sahiplenmiştik onu da paylaştım 1 hafta sonra.

İş arkadaşım grupta diyor ki ananiyimioguz kanka şiir tutmadı köpek deniyorsun herhalde ehuheheh

Ya bu kadar niye düşeyim ben zorlanmıyorum ki karşı cinsle muhabbet kurmaya herhangi bir yerde zaten.

 
Kendi yetersizliğini sana yansıtıyor, senin soğuk duruşundan olumsuz etkileniyor demek ki. Buna kıskançlık denir. Boşver.


  • 1bir1bir1  (14.05.21 00:26:19) 
biraz entel dantel kasıntı bir tipsin. arkadaş çevren ise hödük

ya sallamayacaksın cool olacaksın kendiliğinden susacaklar
ya da ağızlarının payını vereceksin zorla susacaklar

tercih senin
oyun başlasın
  • dafuq  (14.05.21 03:24:34) 
@dafuq aşırı haklı

Benim de böyle bir arkadaşım var. Şarkıları söyleyip bir yandan enstrüman çalıp atıyor oraya buraya sonra kötü yorum geliyor.

Kız konusunda o da böyle yorumlar alıyor. En temizi takmadan geçmek. Ama ne yaparsan yap o lafları isiteceksin. Arkadaş ortamını komple değiştirmen gerekecek
  • dre mithatoğlu  (14.05.21 08:54:39) 
arkadaş ortamın biraz malcaymış kusura bakma. o yüzden +1 dafuq


  • rayde  (14.05.21 09:30:09) 
Bana da sahip olduğunuz çevre ile karakteriniz arasında uçurum varmış gibi geldi. Etrafınızda leş erkek muhabbeti dönüyor. Ama biraz da kendinizi daha da iyi inceleyebilirsiniz. Dışarıdan yaptıklarınız sizin dediğiniz gibi görünmüyor olabilir. Twitter’da falan dönen klasik erkek muhabbetleri sizin üzerinizde deneniyor olabilir ancak bu eleştiriler kadınlardan da geliyor. Mesela sizin mesleğiniz tam olarak müzik sektöründen farklıysa ya da atıyorum daha önce bir köpekle haşır neşir değilken pat böyle bir fotoğraf paylaşmanız kızlar arasında da düşürmek için yoğun çaba gösteriyor gibi görünebilir. Yani sizi bize yazdığınız şeyler durumu açıklamak için yetersiz. Ama kendinize de dışarıdan bir gözle bakın derim, kadınlar daha çok erkeklerde çabasız, düz ve uğraşlar içine girmeyen erkekler arıyor gerçekten. Bir gün eline gitar alıp, bir gün şiir okuyan, bir gün elinde köpekle fotoğraf çekinip bir gün İşte kamp fotoğrafı koyan erkek günümüz Türk kızında çok kasıyor, çabalıyor imajı veriyor. Ya da yaptıklarınız üzerinizde eğreti duruyor.

Bir tane çocuk var Twitter’da sürekli paylaşılıyor adam mesela sizin gibi her yaptığının fotoğraflarından PowerPoint sunusu yapıp tindera koymuş adama profesyonel a.cı demişler. Bunu ben de tam anlayamıyorum. Buna benzer bir muhabbet dönüyor olabilir etrafınızda.

Bence arkadaş çevrenizi değiştirebilirsiniz. Arkadaşlarınız sizi tam tanımıyor ya da yediremiyor olabilir.
  • Hallegadola  (14.05.21 09:31:03) 
Aynı şeyi çok pasif dönemimden aktif bir spor hayatına geçtiğimde yaşadım. 3 spor dalıyla aynı anda ilgilenmeye başlayınca sevgili yapmak için yapıyormuşum imasında bulunanlar yok değildi. Küstah bir sırıtma imaresiyle geçiştirdim. Çok da önemsemeyin.

Benim bu evreye geçişim ortaokulda bedminton şampiyonu sınıf arkadaşım olmasına rağmen sporu bir hayal olarak görmekle alakalıydı.
  • neysene  (14.05.21 09:52:30) 
Kendileri sığ olduklari icin onlara fazla geliyorsun. Mis gibi bi profil cizmissin kendine aynen devam et hic de sinirlenme. Kaliteli ve dolu olmadiklari icin kendi bosluklari gozlerine batiyor oyle ol istiyorlar. Dalgani gec gitsin.


  • matilda  (14.05.21 12:13:53) 
Paylasim yapan adamin bir amaci vardir cunku, gel itiraf et.
Seni paylasim yapmaya iten motivasyon nedir?

Instagramda bisey paylasanin kesin bir amaci oluyor, duzenli sosyal medyaci tutmus gibi paylasim yapan bir kiz vardi sirkette. 1 sene icinde birini bulup evlendi, simdi diger arkadasi deniyor ayni yontemi.

Mesela ormana gidiyor yaninda 10 tane kiyafetle 100 tane stock foto cekiyor sonra bunlari alakasiz zamanlarda gitmis gibi 6 ay icinde paylasiyor.
Herkes anlamiyor tabi ama ben ozellikle dikkat edip cozdum.
Bazen caktirmadan catal falan gosteriyor surprizli.

Yapilani yanlis bulmuyorum herkes ekmeginin pesinde.
  • divit  (14.05.21 12:40:09) 
@divit, tabii ki bir amacım var. Hepi topu 200 300 kisilik yakin cevremden olusan takipcilerim var. Yaptigim herhangi birşey onlar tarafından beğeniliyorsa ben de mutlu oluyorum, motive oluyorum, ugraslarima devam ediyorum. Çünkü bir şeyler yapıyorum, bana güzel geliyor ama gerçekten çevre için de aynı anlamı ifade ediyor mu merak ediyorum. Buraya da soruyorum arada. Elestir geliyor bazen, düzeltmeye calisiyorum vs.

@Hallegadola, ya o mantigi anlamiyorum ben de. Mühendislik okuyorum, unide part time fotografcilik icin calistim kampuste. Zaten fotografcilik okuyan insanlar da vardi. Onlardan cok beni gorevlendirdiklerinde biri çıkıp dedi ki sen muhendislik okumuyo musun fotograf isinde ne yapiyorsun? Ulan illa ayni isi mi yapmam lazim?!

Yine bir zaman, kursude konusma yapilacakmis, siir okunacakmis özel bir gün için. Basvurular alınıyordu. Gideyim adimi yazdirayim dedim idari işlerde. Genc bir kadın bilgilerimi aldi, hangi bolumdesin dedi, soyledim. Biyik altindan guluyor :D "bilgisayar ve siir? hiimm" yapmisti.

Ben o zaman ya hobilerimi degistirmem lazim ya da işimi. Yanlis miyim?
  • ananiyimioguz  (14.05.21 15:14:35) 
Âlime sormuşlar; "Âlemi nasıl bilirsin?.." diye, "kendim gibi.." demiş.

Demek onlar poz kesmek için yapıyor/yapar bu yaptıklarınızı. O yüzden ona yoruyorlar. Niyetiniz burdaki belirttiğiniz gibiyse ya çevrenizi değiştirin ya da takmamayı öğrenin
  • yazdonumu  (14.05.21 21:29:49) 
@ ananiyimioguz demek ki eğreti duruyor üstünüzde yaptıklarınız. Güvendiğiniz bir arkadaşa sorun o size neyin eğreti durduğunu söyler. Başka türlü sizi görmeden bu durumu açıklayamayız.


  • Hallegadola  (15.05.21 10:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.