[]

Vejetaryenler: Fakirlerin et yiyememesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Milletin evine et girmiyor" söylemi üzerine düşüncelerinizi merak ediyorum.
- Genel ekonomik durumdan bağımsız olarak, zoraki vejetaryenliği onuyor musunuz?
- Et dışında her şeyin fiyatı kabul edilebilir oranlarda olsaydı bu düşünceniz değişir miydi?
Veganlar da dahil.

Not: Vejetaryenim.

 
Zengin insaarin dünya kaynaklarını daha çok kullandıklarını farkındayım. Asıl zenginler et yememeli.

Not: Vejeteryan
  • howfaristhesky  (11.04.21 16:31:07) 
Et pahalılığı üzerinden zoraki vejetaryenliği onamıyorum, çünkü konu sadece et yemek yememek değil başka bir çok şeyle de ilgisi bulunan daha adil olmaya çalışılan etik bir düşünce sistemi


  • freebird5406_2  (11.04.21 16:34:14) 
Kişiden kişiye değişir elbette ama vejeteryan diyet tercihi, sadece ay yazık hayvanlara veya et yemek doğanın dengesini bozuyor gibi bir düşünme pratiğinden çıkmıyor.
Etin Cinsel Politikası gibi kitaplar okuduktan sonra ve veya et yemeye, hayvan sömürüsüne dair sosyal ve politik bir hassasiyet edindikten sonra vejeteryan olanlar veya fikri değişenler çoğunlukta hala.

*parasızlıktan et alamayan kitleler parasızlıktan başka temel ihtiyaçlarını da alamıyor. Sağlıksız beslenme, kötü çalışma koşulları, psikolojik sorunlar, doğum kontrolüne erişememe vs vs. Yani geri kalan her şey okey sadece eti parasızlıktan alamıyorlar durumu olmadığı için vejeteryanlik bağlamında bu söylemle ilgili bişey düşünmüyorum.
  • rewlack  (11.04.21 16:35:34) 
Et cok cok lüks olmasi gereken bir sey. Bir ton devlet ekstra vergi getirecek, sanirim Danimarka getirdi bile.

Dünya´nin icine bu denli eden bir endüstrinin urununu tuketiyorsaniz, bunun maddi bedelini odeyin. Devletler et ve süt endüstrisini desteklemeyi kesip, onun karsisina gecmeli. Hala lobi faaliyetlerinin kaymagini yedikleri icin yapmiyorlar.

Kaynaklari bu denli hor kullanan ve dogal kaynaklara,suya, topraga, havaya bu kadar zarar veren bir endüstriyi devlet vergilerle, kati kosullarla cezalandirmali. Boyle yapmiyorsa, kamu yararina hareket etmiyor demektir.

Zoraki vejetaryenligi desteklemiyorum. Süt endüstrisi de en az et endüstrisi kadar zulüm dolu cünkü.

Et disinda her seyin fiyati "kabul edilebilir" olmamali. Bazi tarim ürünleri, ornegin kahve, Bati icin lüks tüketimdir. Pahali olmali, oradaki emekci iyi kazanmali; cocuk isciligi sinirlandirilmali.

Dünya´da her sey ucuz, her sey "kabul edilebilir" fiyatli olmamali. Hayir. Asla. Bu kaliteyi dusurur ve emekcinin kazancini da yerle bir eder. Her seye ulasmak, her seyin ucuz olmasi korkunc bir dünya yaratti. Bundan kacinmamiz gerek.
  • buf-e kür  (11.04.21 16:51:25 ~ 16:53:19) 
Vejetaryenlik bir seçimdir ve bunu seçmediği halde ekonomik durum yüzünden et yiyemeyen insanlara yazık diyorum sadece. Yemeseler de olur mu? E oluyor.

Not: çocuk yaşımdan beri vejetaryenim.
  • suicides underground  (11.04.21 19:35:44) 
Uzun zamandır tiksinmemden oturu ayda bir defadan fazla yiyemiyorum onu da sağlık sebeplerinden ancak yukardaki arkadaşın dediği gibi yemeseler de oluyor sond derece fasist bi yaklaşım cunku bu kapitalizmin sonucu olan iğrenc bir durum bazı insanlara baktıgımda yeterli beslenemeyen ve fakir olan bu beni son derece üzüyor.


  • cansu12  (11.04.21 20:24:22) 
Üzülüyorum. Hayvan sömürüsü şak diye durmayacak biliyorum çünkü zenginler fakirler gibi yemek olarak görmüyor eti. Zevk için yiyorlar. Et yemeyi azaltsalar bile fayda sağlayacak ama umurlarında değil. En kötüsü de et yemeğinin çöpe gittiğini görmek. Gözleri doymuyor, senin için bir hayvan ölmüş ama belli ki yaşayabil diye değil tadına bakabil diye.
Keşke fakirlerin durumu iyi olsa da o zaman tercihlerini yargılasak.

  • eatpraylaw  (11.04.21 20:27:32) 
Deniz göktaşın veganlık hakkındaki stand up gösterisi geldi aklıma. Eğer hayvanların yaşamasını istiyorsanız zengin çocuğu öldürmelisiniz ( hatta şakanın sonunda bir değil 2 zengin çocuğu) diyor.


  • olaylar olaylar  (11.04.21 21:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.