[]

Yeni İnsan Tanıyamıyorum

Asosyallikten değil, ilgim olunca gayet girişkenimdir. Ancak son zamanlarda konuştuğum erkeklerle flört adına dahi devamını getirmek içimden gelmiyor.

Diyeceksiniz ki hoşlanmamışsan bu çok normal ama durum öyle de değil, tanınmaya değer insanlar da oluyor ama en küçük kusurda bile kafamda bitiriyorum. O kişiyle konuşmayı çat diye kesiyorum.

Kusur dediğim de, hemen önyargı oluşuyor bazı konularda. Lütfen linçlemeyin beni ama mesela sosyal statümüz ve maddi durumumuz yakın değil gibi konular... Boşandım üç sene önce ve inanılmaz cimri bir eşim vardı, ailesi çok gelenekseldi ve beni kendi muhafazakar hayatlarına adapte edemedikleri için evliliğimin içine etmişlerdi. Ayrıca öyle talepkar bir insan hiç olmadım ama düğün aşamasında onların maddi durumuna göre bir sakız parası eden bir alyans ricam ettiğim için bile (asla başka bir isteğim bile olmadı şımarık değilim) eski eşimin ailesi tarafından paragöz ilan edilme gibi şeyleri baya yaşadığım için bunun travması bende "cimri olmasın, kültürümüz benzer olsun" takıntısı getirdi sanırım. Bu arada ailemin maddi durumu gayet iyi ve kimseye muhtaç değilim, neyse.

Asla mükemmel falan değilim öyle bir kendimi beğenmişlik de değil ama mesela anadolu kültüründen gelen (kimseyi aşağılamak değil amacım) birisiyle karşılaşınca örneğin "gittiğim yerler, yaşadığım hayat standardı" sanki karşı tarafta gold digger hissiyatı yaratacak, hatta maddi durumu süper olsa bile zihniyet farkı vardır gibi hissiyatlarla o kişiden uzaklaşıyorum. Bilmiyorum ya anlatması zor işte umarım anlatabilmişimdir:)

Aseksüel mi oldum ya acaba? Bu gidişle turşumu kurucaz :) Neden hala şu boşanmanın travmasını atlatamıyorum?

 
Bazen bir bir bosvermislik oluyor.
Doğrusu yazacağım çok şey var gibi hissediyorum şimdi ama peşine de ooof diyorum
Zaman bazen böyle yapıyor insanı.
  • kisa  (06.04.21 18:48:31) 
Konu dışı ama demek ki çok talepkar olmak lazım, kibarlık falan işe yaramıyor. İnsanlar artık bu dilden anlıyor.


  • medusa  (06.04.21 18:51:32) 
Sanmıyorum. Bu sadece yaşanan duruma karşı bir savunma mekanizması gibi geliyor


  • kisa  (06.04.21 18:52:12) 
Tam olarak neye ihtiyacın var şu an? İyi vakit geçireceğin birine mi, yalnızca cinsellik yaşamak mı istiyorsun, yeniden birine bağlanmaya hazır olup olmadığını mi kontrol ediyorsun, yalnızlık ya da bahsettiğin boşanma travmasinin üstesinden gelmekte sıkıntı çektiğin ya da bu sıkıntılarından biraz uzaklaşmak istediğin için dikkatini dağıtacak birini mi arıyorsun? Motivasyonun açıklığa kavuşunca karşı cinsle doğru kanalı bulma ihtimali artıyor.


  • epistemic_regress  (06.04.21 19:13:22) 
Çok normal bunları yaşaman. Ama o evliliğinde yaşadıkların ve boşanmak ciddi travma oluşturmuş. Önce bunları bi sağaltman, hepsini tedavi etmen lazım. Ancak ondan sonra rahatlarsın.

Ben tepem attığı zaman karşımdakiyle konuşamıyorsam yalnızken hayalimde konuşuyorum onunla. Bayağı karşımdaymış da o olay yeni yaşanıyormuş gibi saydırıyorum. Duygularım kadar düşünce ve tepkilerimi de. Bana iyi geliyor, gece uykumun kaçmasını engelliyor. Bi dene derim.

Ayrıca iki yazar söyleyeceğim; kitaplarını muhakkak oku, travma tedavi edici şeyler öğreneceksin:

1. Barış Muslu'nun bütün kitapları
2. Susan Forward - Craig Buck "zor bir ailede büyümek"

Bunları mutlaka oku. Öncelikle ikincisinden başla. Ağır bir kitaptır ama oku. Barış Muslu'nun "hikaye ve yüzleşme tekniği" dediği şeyin bilimsel açıklaması orada var.
  • 1bir1bir1  (06.04.21 23:04:04) 
Bazen insan enerjisi düşüyor, insanda da hal kalmıyor tanışmak için. Birileri çıkıyorsa karşınıza şans verebilirsiniz tanışmak için. Asıl güzel olan ise hepsinden birer ders çıkartmışsınız.


  • evimin paspasi  (06.04.21 23:20:43) 
normalde senin gibiydim, geçtiğimiz sene "bu kadar kılı kırk yarma" diyip hayatımın hiçbir döneminde yaşamadığım kadar flört yaşadım. kiminden ben kaçtım, kimi benden kaçtı, sonuçta hiçbiri ciddi bir şeye dönüşmedi. şimdi gerisin geri eski halime döndüm ve ipleri saldım, olursa olur olmazsa da olmaz. buraya da sormuştum hatta, "bile bile ladese girmişsin olmamış, sırf bişeyler olsun diye zorlama" konsensusuna varmışlardı sağ olsunlar.

bahsettiğine benzer kriterler bende de var ve hepsini bir araya getirince uygun insan bulmak çok zorlaşıyor. verdiğin örnekler küçük kusur değil bu arada, direkt olarak hayat tarzı farkını işaret ediyor; şimdi göz yumup devam etsen elbet bir yerde patlayacak.
  • Jux  (07.04.21 00:27:31) 
o zaman risk almayacaksın, Türk erkeğinden uzak duracaksın bu kadar basit. hepsiyle benzer durumları yaşama riskin var.


  • birsürüsorumvarr  (07.04.21 20:24:16) 
bence daha çok ne istediğin, ilgini neyin çektiği konusunda kararsız olduğunu düşünüyorum.

ekonomik statülerden daha çok iletişim merkezli sorunların olduğu aşikar, şahsi fikrim öncelikle bu durumu çözümlemen gerekir.
  • super kahraman donu  (11.04.21 12:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.