[]

Bana tavsiye verir misiniz iş konusunda?

2016 yılında Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldum.Ve şu ana kadar kendi bölümümle ilgili hiç çalışmadım çalışamadım.
2020 kpss sınavında 88 küsür puan aldım ve memurluk kovalıyorum.
Kendi bölümüm ya da büro personeli vs ne olursa.
Şu an Ankara da ailemin yanında yaşıyorum ve konya da şantiyeden bir iş teklifi aldım.
Uzun süre meslekten uzak kaldığım için bölümümden soğudum ve artık yapmak istemiyor gibiyim.Hele bu mesleğin şantiyede arazide çalışması gözümü korkutuyor zor ve meşakatlı.
Sizce ne yapayım?kendi şehrimde olsa hemen kabul ederdim yine ama başka şehirde olunca ve bir de şantiye olunca hiç isteğim yok.Uzun yıllar işsizim artık ailemde iyi kötü bir işe girmemi istiyor.

 
sözleşme yoksa 5-6 ay denerdim ben. en azından tecrübe olur. maaşı da yeterse tabi.


  • jelly bear  (29.03.21 16:39:36 ~ 16:39:45) 
Ankara'dan bambaşka bir yere gitsen neyse de Konya zaten Ankara ile komşu. Bence kaçırma iş fırsatını.


  • dissendium  (29.03.21 16:39:48) 
hocam kesinlikle git


  • nibba  (29.03.21 16:42:19) 
bir harita mühendisi olarak, saha işini göze almanız gerekiyor bence. yoksa harita mühendisliğinin bir esprisi kalacak mı?

evli değilseniz, şantiye hayatı zor değildir, hatta çok güzeldir. ben hem bekarken, hem evliyken şantiyelere gittim geldim, gayet de keyifli oluyor. hele hele ankara-konya arası yakın olduğu için daha da pratik olur. anladığım kadarıyla yaşınız da genç, biraz toz yutun, hem meslek öğrenin, hem de genel olarak iş hayatını öğrenin. şantiyelerde bir kaç sene geçirdikten sonra ofise geçersiniz ve şantiyedekleri siz yönetirsiniz.
  • co2s2  (29.03.21 16:52:32) 
Bölümle alakalı sıfır tecrüben var ve bina ragmen iş teklifi aldıysan bence gitmelisin. Şantiye bi çok şey katabilir sana. Memurluk da olmazsa elinde bi alternatif kalır en azından. Bence gitmelisin. Beş yıldır işsiz sayilirsin.


  • elorelia  (29.03.21 16:59:47) 
Yardır


  • westblack  (29.03.21 17:58:53) 
bence kesinlikle gitmelisin


  • garavel  (29.03.21 18:06:00) 
hocam mesleğin güzel git çalış daha sonra bilirkişi listesine kaydol, ondan sonra para akar. işi gücü bırakıp sadece bilirkişilik yaparsın.


  • rahmi pinkfloydoglu  (29.03.21 18:35:31) 
bosver gitme. bir 4 sene de memur olmayi bekle. o da olmadi bastan okursun artik, bir 4 sene de sinava hazirlanirsin. sonra bir 4 sene de okursun. sonra bir 4 sene daha is bakarsin, sonra tekrar kpss...


  • cooperr  (29.03.21 18:41:55) 
Tesekkur ederim cevaplarinizi icin.
@co2s2
Mezun oldum olali cografi bilgi sistemi alaninda calismak istedim hep,arazi olcme isleri bana gore degil.
Zamaninda 2.sinifta birakacaktim bolumu bir sekilde aci zulum bitirdik.
  • E.R.W.  (29.03.21 20:20:31) 
Kesinlikle gidin, ailenize de yakın. İşsizlik psikolojisi kendini içine çekiyor, hangi işi yaparsanız yapın aktif olmak insanı başka bir ruh haline sokuyor. İş dediğimiz ayrıca ilişkiler, organizasyon becerileriniz bir sürü şey. Birşey kaybetmezsiniz.


  • kaset  (29.03.21 21:41:05) 
Bence deneyin hatta zorlayın baktınız olmuyor o zaman bırakırsınız hem kpss puanınız da cepte. Başarılar.


  • spartamed  (29.03.21 21:47:36) 
okuduğun bölüme dair bir işte çalışmak istiyorsan kesinlikle git. parası koşulları falan bir kenara iyi bir deneyim olur bu amaçla gidersen. muhtemelen yeni mezun pozisyonunda bir tekliftir diye düşünüyorum ve size işi öğretecek başka bir haritacı/lar vardır diye düşünüyorum. ancak dediğim gibi bu mesleği yapmak istiyorsan git. istemiyorsan hiç zorlamanın manası yok. isteksiz bir şekilde şehir değiştirilmez. iyi bir kpss puanın var, büro personeli ilanlarını vs kovalamaya devam edebilirsin. bu arada 2016'dan beri herhangi bir işte çalışmış mıydın? alanınla alakasız bir işte olsa insanın çalışması iş hayatını gözlemlemesi açısından önemlidir. bu havayı solumak sonraki kararlarımızı daha keskin ve sağlam verebilmemiz doğrultusunda önemli bir işlev görüyor.

unutma, bu sadece senin verebileceğin bir karar. her yönüyle iyice düşünmeli artı eksilerini kendince tartmalısın. her kabul, diğer olası kabullerin reddidir. umarım en iyi kararı verebilirsin.
  • outis2  (29.03.21 23:17:47) 
@E.R.W. - biraz ezber bir yanıt olacak, kusura bakma. coğrafi bilgi sistemleri nedir, arazi ölçmeden çok mu farklıdır bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var. sahada bir şeyler öğrenmek iyidir. elinizdeki neden bu data var, bu data size nasıl geliyor, başka türlü gelebilir mi, daha verimli gelebilir mi? bunları bilmek için saha şart. klasik bir geyik vardır, matematikçiler neden fizik bilimini severler? öğrendikleri bilgileri uygulayacak bir şeyleri olduğu için.


  • co2s2  (30.03.21 11:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.