[]

Ne tavsiye ederdiniz?

Bir yakınımız var. Bugün dertleştik. Adı Ahmet olsun.

Eşi en ufak yapıcı eleştiride öfkelenip, Ahmet'e hınçla doluyor. Sonra hiç bir şey olmamış gibi gelip yakın davranmaya çalışıyor. Ahmet'in bir konuda 'hayır' demesini kesinlikle kabul etmiyor. Ahmet'le duyguları üstüne (nasıl hissediyorsun vb. gibi) konuşmaktan imtina edip kaçınıyor, ve konuyu değiştiriyor.

Bir konuda istediği olmazsa, herhangi bir konuda reddedilirse suratını asıp, sessizliğe gömülüyor.Bir de tartışmalarda hep manipülatif, asla suçunu kabul etmiyor.

İki senelik evliler. Ahmet bu hallerinden dolayı anksiyetesi yüksek bir arkadaş. Ne yapmasını tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.


Ek sorular

1) Boşanmak istenirse aileler önceden tanışık. Eşi de ben boşanmak istemiyorum diyor. Mevzunun büyüme ihtimaline karşılık Ahmet nasıl davranabilir?

2)Ahmet işsiz. Eşi devlette çalışıyor. Ahmet'ten nafaka alır mı?

 
Ahmet boşansın.


  • fezagezgini_4  (28.02.21 22:36:43) 
2)Ahmet işsiz. Eşi devlette çalışıyor. Ahmet'ten nafaka alır mı?

bu kadınlar ne zaman erkeklerin yakasını bırakacak.
  • ayseee  (28.02.21 22:40:48) 
ahmet seviyor mu sevmiyor mu? ne hissediyor?
yani evlilik bu, sanki hiç tanımadığı biiryle birlikte de ilk defa karşılamış bu durumla, eşinin bu huyuyla gibi yazmışsınız.
ne bileyim ayrılık kafasına geldiyse bile eşinin zorla nafaka alacağını mı düşünüyor nasıl insanlarla evleniyorsunuz siz? yani ahmet bey?
nafaka durumu boşanmanın gerekçesine ve koşullara bağlı olarak belirlenen bişey yani o da baya davalık nefretlik olursanız :/
çift terapisine neden gidilmiyor?
ahmet anksiyetesi varsa veya genel olarak bu durumlardan rahatsızsa zaten neden psikoloğa, terapiye falan gitmiyor sizinle dertleşeceğine?

bi de size ne cidden? insanların hayatlarına karışmayın. onların hayatlarında neler olup neler olmadığını kimse bilemez.
  • rewlack  (28.02.21 22:46:58) 
Esinde narsistik patolojiler var. terapiye gitsin ahmet


  • mor oje  (28.02.21 22:51:06) 
eleştiriye tahammülsüzlük - check
öfke patlaması - check
hayır cevabına (istediğinin olmamasına) tahammülsüzlük - check
partnerinin duygularını görmezden gelmek ve hatta bilmeye tahammül bile edememek - check
manipasyon - check

narsisistik kişilik bozukluğuna çok benziyor, aman dikkat.

Ahmet narsisistik kişilik bozukluğuna dair her şeyi okusun ve bu sırada eşini çaktırmadan çok dikkatli gözlemlesin.

Okuduğu her şeyde eşini buluyor, aa benim eşimi anlatmışlar diyorsa bu ihtimal çok yüksek.

öyle olursa:

1. eşine sende böyle bir şey olduğundan şüpheleniyorum psikologa gidelim demesin kabul etmez.
2. boşansın ama boşanma sürecini anlaşmalı atlatmaya çalışsın ki çok zor olabilir. eşini boşanmayı o istiyormuş gibi manipüle etmeye çalışmak belki denenebilir.
3. eşi bu süreçte çok değişmiş gibi yapabilir, melek gibi davranabilir, kanmasın, Ahmet'in aleyhine delil toplamaya çalışabilir, Ahmet çok dikkatli olsun, Ahmet'i sinirlendirmeye çalışabilir hatta şiddete provoke edebilir, sinirlerine hakim olsun.
  • la lykia  (28.02.21 22:58:09) 
Ahmet başlangıç olarak şuralara göz atabilir:

www.narsistlemucadele.com…-yazlar.html?m=1

narsistiliski.blogspot.com…u-cevap.html?m=1

www.narsistleyuzlesme.com

narsistleyasam.jimdofree.com
  • la lykia  (28.02.21 23:03:16) 
Bu duyuruya yazılanlar ile bir yorum yapmak doğru olmuyor. Yani öyle bir yazılmışki Ahmet melek, eşi ise berbat birisi. Eşi herhalde bir anda böyle berbat birisi olmadı.

Ahmet'in niyeti boşanmak, buna bahane bulmasına gerek yok.

"Ahmet bu hallerinden dolayı anksiyetesi yüksek bir arkadaş."
"Boşanmak istenirse aileler önceden tanışık."

Belliki Ahmet ailelerden çekinip boşanmaya çekiniyor. Kocaman adamın ailesinin tepkisinden çekinmesi biraz garip. Madem bu kadar 'sorunlu' biriyle evli -galiba çocuk yok- ailede tabi boşansın der.
  • GoodMorningTeacher  (28.02.21 23:11:26) 
Ahmet kendi hatalarını ve yanlışlarını görmüyor veya bize aktarmıyor. Ailelerden çekinme sebebi acaba nedir? Ahmet melek değil. Hikayeyi hiç bir zaman tam anlamıyla bilemeyeceğiz. Ahmet'e de ki; yorumlamak bana düşmez, bir de dön aynaya bak.


  • Amory Lorch  (28.02.21 23:26:01) 
hikayenin bu haliyle ahmet psikolojik şiddete maruz kalıyor.

1. ailelerin ne zamandan beri tanıştığı falan önemli değil.
ahmet bir hedef belirleyip ona uygun şekilde davranmalı.
en azından belli bir süre sonra boşanmayı kafasına koyarsa, boşanmayı düşünen bir eş gibi davranmalı yani.

2. alabilir, bu durumlar belli olmuyor.
karşısındaki boşanmak istememeye devam ederse ve çekişmeli ayrılırlarsa, karşı taraf sırf pislik olsun diye nafaka isteyip süreci uzatabilir.
sonunda nafaka bağlanmasa bile ahmet'i yıpratmış olur.
  • blatta hiberna  (01.03.21 00:17:49 ~ 00:19:40) 
ahmet psikolojik şiddet görüyor + 1

ahmet'in eşi onun kontrol alanında değil. kontrol alanında olan yegane şey kendisi, kendi davranışları. evlilik dediğiniz noktaya gelene kadar bu davranışlar muhakkak olmuştur, öyle hoppp gece uyudum sabahına narsistik kişilik bozukluğu davranışları da tam bana göreymiş demez kimse. ahmet dönüp kendisine diyecek ki, benim sorunum ne aga, neden böyle bir ilişkiyi evliliğe götürdüm, neden bunu sürdürdüm, bana bunların yapılmasına neden izin verdim/veriyorum. kendisinde bu davranışların karşılık geldiği noktaları bulacak zira kendisi sağlıklı bir duygusal duruma sahip olsaydı şu an bu evliliğin içinde olmazdı.

tekrar hatırlatıyoruz, eşi onun kontrol alanında değil, kendisinde ki sorunu çözmesi gerekiyor. aksi halde ahmet bu eşten boşanır sonra hop koşa koşa yeni bir toksik ilişkinin kollarına atar kendisini. dönüp kendiyle konuşsun ahmet bi zahmet. ışıl ışıl aydınlanıp zihni açılınca boşanmadır, nafakadır daha sağlıklı bir şekilde çözer.
  • Phoebe  (01.03.21 15:40:16 ~ 15:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.