[]

Cilt bakım ürünleri içerik okuma ve rutin oluşturma hakkında yardım

Merhabalar
Öncelikle aldığım/almayı planladığım ürünlerin içeriklerini de ekleyeceğim için yazı uzun olacaktır. Parantez içlerine detaylı içerik listelerini bulup ekledim.

Cilt bakım ürünlerini okudukça iyice kafam karıştı. Benim gibi bu konulardan anlamayanlara da fikir verir yazılan cevaplar diye de düşünerek detaylı yazıp sormak istedim. Bilinçli kullanıcı olayım araştırayım dedikçe kafam çorba oldu.
Cildim hakkında bilgi verecek olursam cildim kuruya dönük normal.kırışıklık ve sivilce yok. Sadece burun ve yanaklarda tıkalı ve geniş görünen gözenekler var vve cildimde matlık var.(asıl problem gözaltımda ama onun 2 için 2 krem aldım biri bitsin diğerini deniyeceğim o yüzden orada kafamı karıştıran bi durum yok)

Ürünleri şöyle listeleyeyim

1. Yağ bazlı temizleyici:Heimish - All Clean Balm
(Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Polyethylene, PEG-8 Isostearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Freesia Refracta Extract, Iris Versicolor Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Lilium Tigrinum Extract, Leontopodium Alpinum Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Narcissus Pseudo-Narcissus (Daffodil) Flower Extract, Rose Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Juniperus Mexicana Oil, Boswellia Carterii Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Water, Butylene Glycol, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Limonene, Citral, Linalool)

2. Su bazlı temizleyici:Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser doğal bha ve çay ağacı yağı
(Water, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Polysorbate 20, Styrax Japonicus Branch/Fruit/Leaf Extract, Butylene Glycol, Saccharomyces Ferment, Cryptomeria Japonica Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Leaf Extract, Pinus Palustris Leaf Extract, Ulmus Davidiana Root Extract, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Flower Extract, Pueraria Lobata Root Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Allantoin, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Betaine Salicylate, Citric Acid, Ethyl Hexanediol, 1,2-Hexanediol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA)

3. Toner olarak:Klairs - Supple Preparation Facial Toner
(Aqua (Water), Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Natto Gum, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Polyquaternium-51, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Panthenol, Arginine, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydroxyethylcellulose, Portulaca Oleracea Extract, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Copper Tripeptide-1, Linalool, Limonene)

4. Toner olarak:Exfoliating and Clarifying Toner Glycolic Acid 5% AHA+BHA
(Aqua, Glycolic Acid, Phenethyl Alcohol, Propylene Glycol, Panthenol, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Coceth-7, Inulin, 1,2-Hexanediol, Parfum, Triethanolamine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Fructose, Tetrasodium EDTA, Copper Gluconate, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Ascorbic Acid, Malic Acid, Gluconic Acid, Phenoxyethanol, Salicylic Acid, Tartaric Acid, Ethylhexylglycerin)

5. Kimyasal peeling:Exfoliating Facial Peeling AHA %10 + BHA %2
(Aqua, Glycolic Acid, Ethoxydiglycol, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Anthocyanins, Phenethyl Alcohol, Glycerin, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Citric Acid, Propylene Glycol, Sodium PCA, Pentylene Glycol, Lactic Acid, Malic Acid, Gluconic Acid, Ascorbic Acid, Tasmannia Lanceolata Fruit Extract, Erythritol, Carrageenan, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tartaric Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin)

6. Serum:Intensive Hydration Serum Hyaluronic Acid 2% + B5
(Aqua, Hydroxyethylcellulose, Ahnfeltia Concinna Extract, Inulin, Panthenol, Glycerin, Fructose, Pentylene Glycol, Sodium Acetate, Sodium PCA, Hydrolyzed Collagen, Isopropyl Alcohol, Sodium Acetylated Hyaluronate, Triethanolamine, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Cellulose, Erythritol, Carrageenan, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Xanthan Gum, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Benzoate)

7. Gündüz ve gece kremi: diadermine Lift+ Superfiller
(Hyaluronik asit ve %5 hyluron ve pro kolajen içeriyor galiba. Hyaluronik asit ve hyluron farkı ne onu da bulamadım)

Şimdi bunlar birarada kullanıma uygun ürünler mi? Gece, gündüz ve haftalık rutin nasıl yapılmalı?
Bir de bunu alma yerine bunu al yada şunu bunu ekle diye önerilere de açığım.

 
kusura bakmayın, kör olduğum için okuyamadım :(

ben cildime kimyasal değdirmiyorum. aşağıdaki sayfaları incelemenizi öneririm:

www.instagram.com
www.instagram.com
www.instagram.com
www.instagram.com
  • bir garip melek  (21.02.21 15:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.