[]

uyku düzenim b.k gibi - melatonin

sabaha karşı uyuyorum. gece en geç 12'de uyumak istiyorum. artık son çözüm melatonin gibi fakat hiç kullanmadım. tavsiyeniz var mı? sizlerden duymak istedim. teşekkürler.




 
Bu dertten bende muzdaribim. En önemli tavsiyem geç uyysanızda sabah erken kalkmanız. Diyelim hiç uyumadınız ve ertesi günde uyuyamıyorsubuz yinede erken kalkın. Sonraki gün ol adı bir sonraki gün uyursunuz. Ayrıca gün içerisinde enerjinizi harcayınki gece yorgun yatağa girin. Yattığınızda telefona bakmayın. Saat 8 den sonra çay kahve kafeinli içecekler tüketmeyin ve gün içerisindeki tüjetiminizi sınırlandırın.


  • rapisa  (19.01.21 00:57:46) 
Melatonin kullandım çok memnun kaldım.


  • kisa  (19.01.21 00:59:46) 
@kisa ne kadarlık ve ne marka?


  • false pretension  (19.01.21 01:03:51) 
Melatonina 3 luk idi sanırım ama 1 ya da iki tane içiyordum duruma göre. Genelde 1 yeterli oldu. Ciddi bir sorunum olmadığından düzenli de kullanmadım.


  • kisa  (19.01.21 01:09:46) 
Çeyrek unisom işe yarar.


  • kickboxer  (19.01.21 01:22:01) 
Çocukluk dışında hayatımda ilk defa askerde 10.30'da uyuyordum. Sebebi gün içinde yorulmak ve çok erken uyanmak. Gün içinde hareket edip biraz yorulursanız erken uyumanız kolaylaşır. Erken kalkınca da uykunuz erken gelir.


  • dissendium  (19.01.21 01:25:50) 
Melatonin'in markasına bakma hepsi aynı. Sadece dolgu malzemeleri farklı. İmkanın varsa yurtdışına çıkan arkadaşlarından rica et, türkiye'nin 4'te biri fiyatına alırsın. 3-5 ve 10mg versiyonlarını göreceksin. tavsiyem 1 adet 5mg deneyerek başlaman. Bazı insanları ertesi gün bile sersem/saf bir hale çeviriyor, bazılarında hiç birşey olmuyor, bazılarında gerçekten doğal uyku yaşatıyor. Önce sizin vücudunuzun nasıl tepki verdiğini gözlemlemek önemli.

Eğer vücut olumlu ve beklenen şekilde tepki veriyorsa tavsiye edildiği üzere miniumum 8 saat, alarmla falan kesmeden uykuya vakit ayıracak şekilde kullanıp ne olup bitiyor gözlemleyin. bazılarında gerçekten uykuyu doğal şekilde getirir ama 4 saat sonra cin gibi uyanıp uyku düzenini daha da bozabiliyor.

Ve her ne olursa olsun meletonin takviyesi her gün, haftanın 3-4 günü falan kullanılacak birşey olmadığını unutmayın. Alkolden, nikotinden, kafeinden daha çabuk tölerans geliştiriyor. 1-2 hafta sonra 5mg'dan 10 mg'a çıkasınız, takviye almadan uyuyamaz olursunuz gerçekten kontrol ve irade sahibi değilseniz farklı yollar deneyin. Hiç değilse böyle takviyelere yönelene kadar haftasonu kendinizi normalden daha kısa uykuya maruz bırakıp uyku borcu oluşturun derim.

5-6 yıldır anormal uyku ve çalışma sürelerine sahip kardeşiniz olarak amatör tavsiyelerimi iletiyorum.
  • taqster  (19.01.21 01:35:27 ~ 01:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.