[]

Velilerim sürekli sosyal medyadan takip isteği atıyor

Daha önce instagram’da velilerimden gelen isteklerin hepsini reddetmiştim. Hatta bir tanesinin isteğini üçüncü kez reddettiğim bile oldu. Şimdi yine birkaç veliden takip isteği gelmiş, aralarında daha önce reddettiklerim de var. Kendimi kötü hissetmeme neden oluyorlar. Açık açık böyle bir uyarı yaparak kalp kırmak istemiyorum ama bazı sınırlar olduğunu da bilmelerini istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Ek olarak: Özel hayatımı öğrenci ve velilerimle paylaşmak istemiyorum. Daha önce iki üç defa görücü usulü birileriyle tanışmamı isteyen velilere denk gelmiştim. Fotoğraflarımın bu insanların elinde şuursuzca gezinmesini istemiyorum.


 
soruyu unutmuşsun :)


  • theseachange  (09.01.21 19:49:59) 
onaylamayın silmeyin de, öyle dursun.


  • fezagezgini_4  (09.01.21 19:52:15) 
onaylamayin silmeyin de +1. oyle durur, bir daha istek de yollayamazlar


  • fakyoras  (09.01.21 19:56:03) 
neden kendini kötü hissediyorsun ki. reddet gitsin, çok üsteleyecek biri çıkarsa da bu benim özel hayatım, kusura bakmayın deyip geç. bunda kötü hissedecek bir şey yok, gayet normal bir şey. iş ayrı özel hayat ayrı.


  • roket adam  (09.01.21 19:58:12) 
Kesinlikle yukarıdaki cozum.
İstek ve beklenti gayet yerinde

  • kisa  (09.01.21 19:58:19) 
bizim milletimizin belli bi kesiminde kişisel sınırlar diye bi kavram yok kafaya takmayın, onaylamayın da silmeyin de. eğer kabul ederseniz daha çok başınız ağrır benden söylemesi.


  • nahtoderfahrung  (09.01.21 20:02:07 ~ 20:02:40) 
Çocuklarını emanet ettikleri kişiyi merak ediyorlardır. Yabancı uyruklu ingilizce öğretmeni bir kadın hayat kadını çıkmıştı bir tandığın çocuğunun öğretmeniydi.

Bence yanlış ama Türkiye'de türlü türlü insan var işte.
  • Andrew  (09.01.21 20:12:24) 
Bir tane daha hesap aç. Çiçek böcek resmî ekle, ordan kabul et takipleri. Değişse istekler kesilmez.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (09.01.21 20:23:20) 
Sizin gibi sınır kavramı gelişmiş bi öğretmene sahip çocuklar şanslılar. Uyarı yapayım mı diye soruyorsanız bence reddediyor olmanız yeterince açık bi mesaj.


  • benim bir gizli bildiğim var  (09.01.21 20:36:48) 
Hahahaha haklisiniz hocam.


  • opitseri  (09.01.21 20:40:30) 
Bende de böyle bir ekleme talebi var, 2 senedir duruyor orada. Ellemeyin kalsın.


  • stewie  (09.01.21 20:47:26) 
Evlenebilirsin. Bu çok akıllıca olur.


  • IncredibleMau  (09.01.21 21:04:59) 
İş için ayrı bir hesap aç oraya velileri kabul et. Mevcut hesabının açıklama kısmına da "öğrencilerim ve velilerim için açtığım hesap şu --->> @ortmeniniz " yaz. Kendi hesabına kabul etme. Çok net anlarlar.


  • 1bir1bir1  (09.01.21 21:20:32) 
onaylama da silme de, +1.

direkt uyarirsan -ne yazik ki- sen kotu olursun, yanlis anlayan, kotu niyetli falan olmus bulabilirsin kendini. boyle seylerle de zamanini harcamaya, zihnini mesgul etmeye gerek yok bence. talep gonderen gondersin, orada beklesin oylece.

diger bir oneri de elbette "engellemek". ekleme talebi gonderenleri direkt engelleyebilirsin ama bunu fark eden veliler yine seni kotu niyetli olmakla yaftalayacaktir.

cok sacma ya, gercekten.
  • faati  (09.01.21 23:10:55) 
işinizi daha etkin yürütmek adına sosyal medya üzerinden velileri yönlendirmenin/bilgilendirmenin işlevsel olacağını düşünüyorsanız, 1bir1bir1'in dediği gibi ayrı hesap açın. bu şekilde iş dışı iletişime yeltenenler daha net ortaya çıkar.

böyle bir kullanım amacınız olmayacağını düşünüyorsanız herkesin dediği gibi "onaylamayin silmeyin de".
  • qaram  (09.01.21 23:44:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.