[]

Ebru başlangıç kiti

Merhaba
Öncelikle ebru konusunda hiç tecrübem yok onu belirteyim.
Pandemide evde okuma, yazma, film izleme vs. dışında zihnimi arındıracak bir şeye ihtiyacım var malesef şuan iş güç yok vaktimi de alacak. Başlangıç için bi set var mı önerebileceğiniz?
www.hepsiburada.com
Şöyle bir set buldum kitre falan var diyor ama internetten baktığımda teknedeki suya öd vs bir kaç madde katılıyordu. Bu kitre denilen şey hepsini içeren bir şey midir? İş görür mü yani böyle bir set? Video vs izleyerek öğrenip soyut çalışmalar yapacağım bunun için yeterli olacak bir set önerisi çok makbule geçer

 
Hem geleneksel yöntemle kitreyi eritip ebru yaptım, hem bu kiti denedim.

Bu setin içindeki sıvı tek başına iş görüyor ama çabuk kirleniyor ve açıldıktan sonra 1-2 hafta gibi bir süresi varmış kullanmak için.

Boyaları bol bol yeter ama devam etmek için tekrar kitre edinmeniz gerekir. www.tahtakalehobi.com Şöyle bir şeyler buldum, başka marka ve tipleri de var, bunlardan alıp devam edersiniz hoşunuza giderse.

Çivi, ince dişli tarak, kürdan gibi şeylerle şekil verebilirsiniz. Baktınız iş ciddiye gidiyor, değişik aksesuarlar da alırsınız.
  • kobuzchu kiz  (16.12.20 20:52:46) 
ebru demişsiniz, yazmamın anlamı olmayabilir farkındayım ama yazayım yine de dedim. ebru şart değilse örgü önerebilir miyim zihin arındıracak bir el uğraşı olarak? tabii hali hazırda bilmiyorsanız.

tam olarak olmasa da benzer bir arayışla başlamıştım çok severek devam ettim. youtube'dan ingilizce videolardan izleye izleye geliştirdim, çok kolay anlatıyorlar. zamanında etrafımda bana öğretmeye çalışanlardan hiç öğrenememiştim, sevmezdim de, beceremiyorum sanardım. benim açımdan şans vermeye değdi. o yüzden önünüzde farklı seçenekler var gibiyse belki bunu da değerlendirmeye alabilirsiniz.
  • nimberjack  (16.12.20 21:22:06) 
@nimberjack Örgü sevmiyorum sıkılıyorum. Bi iki kere denedimama yok çok bunalıyorum benlik değil pek.teşekkür ederim ama öneriniz için. Ebru ile boyalarla renklerle saatler geçirebilirim. Malzeme işi sıkıntı olmasa minyatür ile uğraşıcam ama şu aşamada en kafama yatan ebru oldu.
@kobuzchu kiz Kitrenin kullanım süresi kısaymış o kötü oldu. Kağıda boyalarla taslak çizer sonra toplu toplu uğraşırım o zaman. Madem iş görüyor deneme amaçlı alayım bu setten en kısa sürede. Teşekkürler cevaplar için

  • yazdonumu  (16.12.20 21:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.