[]

Kedim koltuklara tuvaletini yapıyor

Merhaba, daha önce bu konuyu açmıştım, sorun hala devam ediyor fakat sanırım kedimin neden böyle yaptığını buldum. Yaklaşık 1 ay önce kedimi dişindeki rahatsızlık için veterinere götürdüm, dişi çürümüş ve dişini çektiler. Kedim veterinere giderken yolda korktuğu için taşıma kabına s. Çmış ve bende veterinerde onu temizlerken veteriner kedimin dişini çekti. Biz eve dönerkende kedim tekrar taşıma çantasına tuvaletini yaptı. Böyle bu durumda kedide psikolojik bir rahatsızlık oluştuğunu düşünüyorum. Onu tuvalete götürdüğüm zaman tuvalete tuvatini yapıyor fakat gözümden kaçarsa koltuklara yapıyor. Bu konuda ne yapabilirim. Koltuklara hasta bezi seriyorum fakat diğer kedim bezlerle oynayıp yere düşğrüyor ve sinirlerim çok bozuldu sinirinden ağladım.onu dışarı da bırakmak istemiyorum fakat ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir problem yaşayan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim




 
kediniz yaşlı mı? dişi mi erkek mi?


  • false pretension  (30.11.20 01:59:21) 
6 aylık dişi


  • rapisa  (30.11.20 02:07:36) 
Kızgınlık döneminde gibi davranmıyor


  • rapisa  (30.11.20 02:08:01) 
Hayır yanlış biliyorsunuz. Ben veterinerle görüştüm bazen kediler 5-6 aylık kızgınlığa girebiliyor. Erkek kediler işaret bırakıyor ben kedim işaret bırakıyor yazmadım fakat bir sorunu var kız kedilerde işaret bırakıyor fakat erkek kediler kadar ağır kokmuyor. Kedim zaten 1-1,5 ay öncesine kadar hep kum kabına yapıyordu.


  • rapisa  (30.11.20 02:23:44) 
kızgınlığa girmiş olabilir ama bu kızgınlık dönemi kızgınlığı değil. ben 20 senedir kedi besledim, kızgınlıktan dolayı etrafa çişini yapmadı hiçbir zaman. kaldı ki benim rahmetli 18 yaşındaki kedim 13 yaşına kadar kısırlaştırılmamıştı. sonrasında etrafa yatak koltuk demeden çiş yaptığında veterinere götürdüğümde rahminde kist oluştuğunu ve idrar yolunu kapattığından dolayı sidik yolunda tıkanma görülmüştü.

benim aklıma idrar yollarıyla ilgili bir sıkıntı olabileceği geldi. kendi kutusuna işeyip sıçma durumu korkmadan dolayı olabileceğini düşündüm.

ikinci bir olasılık şımarıklığından dolayı yapıyor olabilir. çiş yaptığı yerlere burnunu sürterseniz bir daha oralara çiş yapılmayacağını anlar.
  • false pretension  (30.11.20 02:28:20) 
kediler 3-4 aylıktan itibaren kızgınlığa girebiliyorlar.
ama dediğiniz gibi kedide psikolojik bir sorun da oluşmuş bence.
taşıma kutusuna çiş-kaka yapması zaten aşırı stres ve korku göstergesi, yani korkmuş hayvan.

hem kısırlaştırın, hem de sakinleştirici (composure) tedavisine başlayın bir süre.
ben 19 yaşındaki kedime veriyorum demansını kontrol altında tutmak için.
su ve su kabına olan takıntısı bu şekilde düzeldi.
kısırlaştırdıktan sonra en azından düzenli olarak bir süre kullanın.
zaten bitkisel, hiçbir zararı ve yan etkisi yok.
özel olarak kediler ve köpekler için geliştirilmiş bir şey, yani passiflora gibi bir şey değil.

bu süreçte yine günün belli saatlerinde çiş kaka yaptığı için yakaladıkça kum kabına götürün.
kum kabını da değiştirin.
belki kapalı kum kabıysa, taşıma kutusuna benzeterek ondan korkmaya başlamış da olabilir.
bu saydıklarımın hepsini aynı anda yapın, muhakkak bir değişim olacaktır.

ayrıca dişilerde sistit ve benzeri idrar yolu sıkıntıları da bunlara neden olabiliyor.
benim dişi kedim birkaç kere sistit oldu, her seferinde yorgana çiş yapıyordu.
sanırım canları acıdığı için çiş yaparken yumuşak bir şeye dayanmak istiyorlar.
buna da bir bakılsın.
zaten normal şartlarda kısırlaştırılmadan önce kan tahlili yapılması lazım.

bir de, anlamadığım bir detay var.
siz taşıma kabını temizlerken veteriner nasıl çürük dişi çekti?
anestezi vererek operasyon yapmadı mı?
  • blatta hiberna  (30.11.20 07:16:57 ~ 07:23:47) 
Blatta hiberna ve false pretension cevaplarınoz için teşekkür ederim. Önceden bende idrar yollarıyla ilgili sıkıntısı olabileceğini düşünüyordum fakat aynı zamanda kakasını da koltuğa yapıyor bu yüzden daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben taşıma çantasını temizlerken dişi çekildi dişini uyuturdu mu bilmiyorum. Benden ücret almadı çünkü sokak kedilerine bakıyorum. Anestezi ilacı pahalı bişey mi öyleyse alırdı ücretini. Bu konuda kararsızım fakat kedim zaten korkmuştu. Daha önce hayvan hastanesinde başka bir kedinün tüm arka dişlerini çektiler. O zaman kediyi narkozla uyuttular,hemde kısırlaştırdılar. Fakat bunun sadece bir dişi çürüktü. Bilemiyorum


  • rapisa  (30.11.20 10:01:06) 
Bu arada 6 aylıkken kısırlaştırma yapılıylrmuş fakat bazı kişiler 8 aylıktan erken yapılmasının sakıncalı olabileceğini söyledi bu yüzden bekliyorum fakat aynı zamanda kedim korktuğu için onu tekrar nasıl götüreceğim bilmiyorum.


  • rapisa  (30.11.20 10:06:45) 
yalnız o hayvanın dişini anestezi vermeden çektiyse o veterinere bir daha gitmeyin ve veteriner değiştirin.
hayvanı çok hırpaladı muhtemelen ve zaten büyük ihtimalle o yüzden oraya giderken bu kadar aşırı korkuyor.

composure'a başlayın ve hemen kısırlaştırın, sekiz ayı beklemeye falan gerek yok.
yalnız tabii ameliyat olmadan önce composure vermeyeceksiniz.
artık giderken ve dönerken mecburen yine çok korkacak.

dediğim gibi, kum kabı kapalıysa açık bir tane alın.
muhtemelen girmek istemiyor içine.
  • blatta hiberna  (30.11.20 10:11:38) 
Tuvaleti kapalı bugün kapağını çıkardım açık tuvalet oldu. Composure'nin yan etkisi yok mu, internetten antidepresanların çok yan etkileri olduğunu okudum.


  • rapisa  (30.11.20 13:32:32) 
composure'un yan etkisi yok, 19 yaşındaki düzenli böbrek ilacı kullanan kedime veriyorum.
zaten bir kür kullanırsınız, ömür boyu kullanmayacaksınız.
o davranışı düzeldiğinde devam etmenize gerek kalmaz.
kimyasal sakinleştirici değil o, hayvanı bayıltmıyor yani.
bitki çayı içirmek gibi düşünün.
o arada kısırlaştırırsanız bütün ihtimalleri de elemiş olursunuz.
  • blatta hiberna  (30.11.20 13:49:18) 
Teşekkür ederim açık tuvaleti deneyeceğim bir kaç gün eğer devam ederse ilacı denerim. www.petmamashop.com
Burada ilacın içeriğine baktım içinde tokoferol varmış, maya yazıyor ama ne mayası yazmamış. Fiyatı pahalı buldum bu parayı edecek ne varki içinde. Muhtemelen mayadan kaynaklı b vitamini var. B vitamininin insanlarda da psikolojiye olumlu etkileri var. Yanlış anlamayın ben kendime ilaç alırkende bakarım. Mesela pire tozu diye satılan tozun içeriğine bakmıştım, karbonat ve lavanta vardı. Bu yüzden fiyatını eder mi diye bakarım hep

  • rapisa  (30.11.20 14:17:39) 
yani yanlış anlamayın ama hayvanın dişi çekilirken anestezi alıp almadığını bilmiyorsunuz, yapılan uygulamadan haberiniz yok ama ilacın içeriğini mi düşünüyorsunuz?
zaten psikolojiye iyi gelen, sakinleştiren doğal kaynaklar belli.
içinde de bunlardan bazıları var işte.
yani şu süreçte önemli olan hayvanın yaşadığı stresi azaltıp huyunu ve psikolojisini düzeltmek ve bunu yaparken herhangi bir yan etki görmemesini sağlamak.

o 60'lık olanın taneleri büyük, ikiye bölerek veriyorsunuz.
yani 120 ediyor.
dört ay için ayda kırk küsur lira eder.
bence koltuğu kurtarmak ve daha da önemlisi hayvanı rahatlatmak için çok daha fazlası da verilebilir ama inşallah tuvaletle derdi vardır da, açıkken sorun çözülür.
  • blatta hiberna  (30.11.20 14:28:33) 
Yanlış anladım evet bakıyorum. Gayet açıklayıcı yazdım ve makul bir sebebim var. Ben ilaçların içeriğine bakarak iyi bir şey yapıyorum. Bence sizde bakın. Ayrıca kaç lira ediyorsa ediyor insanların gelirlerini veya hiç geliri olup olmadığını bilmeden konuşmak düşüncesizlikten başka bir şey değil. Her normal hayvan sahibinin yapması gerektiği gibi öncelikle ilaç kullanmadan sorunu çözmeye çalışıyorum. Ayrıca satın aldığım şeyleri inceliyorum ve bu ilacın etken maddeleri ucuz maddeler. Gelirin daha fazladır umursamayabilirsin benim için önemli. Bu da beni düşüncesiz değil tersine bu durumumda düşğnceli yapar. İnsanlar neden başkalarına kusur bulmak yerine kendilerine bakmıyor hayret bişey


  • rapisa  (30.11.20 19:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.