[]

Yerli komedi dizilerinin/filmlerinin hangilerini yabancı biri de izlese sev

Merhaba
Örneğin benim bir ingiliz dizisi izlerken güldüğüm kadar,yabancıların da izleyip güleceği yerli yapım var mı sizce? Geçen bir ingiliz dizisi izledim baya da güldüğüm yerler oldu. Öyle aklıma geldi merak ettim



 
yok. cunku cok fazla sive komedisi yapiyoruz.


  • yemektehamsivar  (17.11.20 23:52:52) 
Bana da çok yerel geldiği için merak edip sordum zaten. Beğendiğim komediler var ama bakınca geneli yerel unsurlar içeriyor gibi geliyor.


  • yazdonumu  (17.11.20 23:57:32) 
Yerel unsur pek içermeyen Avrupa yakası ve daha eskilerden tatlı hayat geldi. Tatlı Hayat zaten uyarlama olduğu için yabancı sitcom mantığına daha yakın.
Tabii bunlar bir yabancı için ne kadar komik olur bilemiyorum.

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (18.11.20 00:23:19 ~ 00:24:02) 
Bir Kadın Bir Erkek diyecem o da uyarlamaydı galiba


  • coca cola  (18.11.20 00:45:21) 
yerli format dizi kalmadi ki. eskilerden de bi avrupa yakasi komik gelebilir belki o da.


  • in vino veritas  (18.11.20 01:05:49) 
Benim de aklıma gelen tatlı hayat ve bir kadın bi erkek geldi ama onlar da uyarlama zaten. Örneğin leyla ile Mecnun, işler güçler, kardeş payı vs var eli yüzü düzgün yada film olarak mesela son yıllarda ölümlü dünya var mesela sevdiğim aklıma gelen ama sanırım bunlarda baya yerel kalıyor gene


  • yazdonumu  (18.11.20 01:09:30) 
gora


  • jelly bear  (18.11.20 01:37:54) 
komedi sayılmaz ama anlayıp sevebilecekleri "Her Şey Çok Güzel Olacak" var. Daha evrensel temalar, iyi yazılmış/anlatılmış karakterler lazım yabancıların anlayabilmesi için.

Gora mesela bizim için komik olsa da yabancılar için bizim dalga geçtiğimiz saçma efektli Hint filmleri gibi bir şey. Çoğu espri yerel şeylerden geliyor. "Dünyayı Kurtaran Adam"ı baya başarılı buluyorlar gülüyorlar bu arada. Yurtdışında baya popüler olmuştu bir ara. O da iyi kötü film (b-filmi) diye.
  • nhk ni youkosu  (18.11.20 01:52:08) 
ana (1991)
kaygısızların ilk birkaç sezonu olabilir.

  • deranzo1  (18.11.20 03:16:57) 
Benim hanim gora, arog, yahsi bati, vizontele severek izledi. Onun dışında Leyla ile mecnun seviyoruz (öyle bir durum ki hanima sesleniyorum bazen "huop" diyo bana...). Ama 3 sene Türkiye'de yaşadı haliyle türk kültürü falan biliyor, o yüzden biraz farklı olabilir.


  • logisticsmanager  (18.11.20 03:26:01) 
Tatlı hayat olabilir ama onda da yunan rum komşu vs muhabbetleri filan yerel unsurlar fazlaydı , Sayın Bakanım belki olabilir, Pardon filmi türkiyede yaşamayan memleketteki hukuka yabancı birine çok absürd ve komik gelebilir, kardeş payı ilk sezon güldürebilir hakkaten memlekette gülünecek dizi film yokmuş aklıma başka bir şey gelmedi.


  • lansta  (18.11.20 03:41:35) 
Evet gerçekten gülünecek yapım az bizde ben de öyle düşünüyorum. Sokak röportajları var allahtan o açığı kapatıyor :D


  • yazdonumu  (18.11.20 04:07:14) 
yok.

çünkü sen çocukluğundan beri ingiliz/amerika (genel olarak batı mizahına) maruz kaldın, sayısız dizi, film, skeç, program, video vs. izledin. mizahlarını öğrendin. tüm ülke birleşip en komik filmimizi çıkartalım, hayatında türk mizahı görmemiş bir batılıyı (her boka gülen düşük zekalı biri değilse) güldürme ihtimalimiz yok.
  • sir gawain  (18.11.20 12:00:45) 
avrupa yakası.


  • nickini degistiren yazar  (18.11.20 12:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.