[]

Ezel dizisi övüldüğü kadar iyi mi

İyi akşamlar
Ezel dizisini izlemedim. Yayınlandığı zaman ailem izlerken bi kaç bölümüne denk gelmişliğim var ama nasıl bir dizi tam hatırlamıyorum. İzlemeyi düşündüm ama acaba abartılıyor mu diye düşünmedim değil. Suskunlar diye bir dizi vardı ezelin senaristi ile suskunların senaristi de aynı kişi sanırım. Suskunların ilk sezonunu izledim. Evet dram yönü iyi (ki mevzu çocuklar olunca zaten insan üzülüyor). Çocuk oyuncular da çok sevimli ve iyi de oynamışlar. Karakterler falan da genelde iyi. Ama ne bileyim böyle yapılan planlar, akıl oyunları, ters köşeler vs. çok iyi değil bence. Yani hikayesi öyle hüzünlü olmasa bu ne saçma şey der kapatırdım muhtemelen. Ezelde de entrika akıl oyunu falan bol olan bir dizi galiba. Ezelde de akıl oyunları bu seviyedeyse pek seveceğimi düşünmüyorum.



 
Her türk dizisi gibi güzel başlayıp sonradan zirvaladi.


  • chavezding  (02.11.20 18:40:13) 
abartılmıyor, çok çok iyi.


  • jelly bear  (02.11.20 18:41:03) 
Ne bileyim şimdi suskunları da öven çok diye ilk sezonu izledim. ama o intikam diye yapılan planlar falan, ne bileyim bazı olaylar falan basit ya da mantık hatası doluydu. O yüzden hayal kırıklığına uğradım. O yüzden ezeli izleme konusunda bir kararsız kaldım


  • yazdonumu  (02.11.20 18:46:02) 
türkiye insanının feodal köklerini iyi yansıttığı için başarılı olmuş bir dizi. mazlumdan yana görünüp içten içe zalim olmayı hedefliyorsanız beğenmeniz yüksek olasılık (çoook eskiden tv de yayınlanırken 2-3 bölümünü göz ucuyla izlemiştim).


  • ala09  (02.11.20 18:47:39) 
bu da suskunlar gibi ilk sezonu güzel. kesinlikle aforizmaları, kitap alıntıları, kurgusu vs suskunlardan daha iyi hem de ilk olma özelliği var tr'de. sırf üzerine yapılan geyikleri izlemek için bile izlenebilir.


  • anarsika  (02.11.20 19:00:46) 
Suskunkardan daha güzeldi, ben de ilk sezondan sonraki bölümleri daha çok sevmiştim.


  • antihero  (02.11.20 19:07:26) 
konusu monte cristo kontu ndan alıntı diyorlardı. Öyleyse kitabı çok iyiydi. Diziye nasıl aktarmışlar bilmiyorum.


  • silver apple  (02.11.20 19:10:55) 
bence de çok çok iyi ve sürükleyici.


  • garavel  (02.11.20 19:28:13) 
aforizmalar, kenan imirzalıoğlu'nun burun delikleri falan gibi detaylar beni çok rahatsız etse de, ilk birkaç bölümünü oturup izlemiştim.
o akıl oyunları ve kurgu oluşunun göze sokulması bence de biraz saçma olabiliyor.
sadece türk dizisi izleyen için şaşırtıcı ve değişik belki ama yerli-yabancı dizi izleyicisiyseniz, biraz yavan kalıyor bence.

yani izleyince izleniyor da, o kadar suni geldi ki sonrasını merak etmedim, izlemeyi unuttum resmen.
yine de çok iyi dendiği için bir ara devam ederim herhalde.
  • blatta hiberna  (02.11.20 19:36:01 ~ 19:42:53) 
çok iyi. türk tv tarihinde ilk beştedir.


  • anti-kahraman  (02.11.20 19:40:01) 
Monte Kristo Kontu'nu izle. zaman kazanırsın.
www.imdb.com

  • sparkle kiddle  (02.11.20 20:24:53) 
bence güzel bir uyarlama, cuk oturan cinsten. sonunda bozsa da izlemeye değer. en azından sağlam oyuncuların olması yeter.


  • olaylar olaylar  (02.11.20 21:01:32) 
benim icin.
1 leyla ile mecnun
2 ezel
3 yok sanirim
  • camussar  (02.11.20 21:08:23) 
Çok iyi bir dizi. Senaryosunun ana hatlarının başından itibaren belli olduğu dizi. Sadece senaristlerden biri bir dönem hastalık geçirmişti o döneme denk gelen bölümler biraz sıkıcıydı. Yalnız şöyle bir şey var ki şu an internetten seyredilecek bir dizi değil bence çok uzun. Tv de izlemekle aynı şey olmuyor biraz sıkıcı geliyor.


  • cilekli krep  (02.11.20 21:25:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.