[]

ping neden artar?

superonline 100 mbit kullanıyorum. bilgisayar ethernet kablosuyla bağlı. speedtest ile test yaptığımda hızda sıkıntı görünmüyor fakat ping 15 seyrediyor. eskiden 1 ile 5 arasında olan pingim 15 oldu. bazı sayfalar açılırken 10 15 saniye beklediğim oluyor. wirelessta da aynı değeri alıyorum.

aradım anlattım durumu. uzaktan ayar çektiler düzelmedi. googlefiber sitesi üzerinden test yapın dediler 150 çıktı. 60 pinge kadar normalmiş.

ben kendim modem değişeceğim dedim olmaz öyle dedi. yapanlar var dedim hayır olmuyor öyle dedi. öyle mi gerçekten?

bu ping niye arttı bu kadar? farklı bilgisayarlar, farklı hublar, farklı ayarlar denedim sonuç değişmedi. acaba kullandığım çevrede ya da apartmandaki kullanıcı sayısı arttığı için etki ediyor olabilir mi?

 
ping için 15 ms oldukça iyi bir rakam. aynı intranet içerisinde olsanız 1-2 ms üzerinde olmaması lazım ama internet üzerinde herhangi bir ip'ye 15 ms çok çok iyi bir rakam. Peki neden daha önce 1-5 arasındaydı? Asıl sorun bence orada :)


  • anathemamen666  (29.10.20 22:14:09) 
speedtest'in pingi çok önemli değil, asıl ölçümü şöyle yap önce.
windows tuşuyla beraber r tuşuna bas, gelen arama kısmına cmd yaz, konsol açılacak.
oraya ping 8.8.8.8-t yaz enter yap, bir dakika boyunca bekle. orada gördüğün ortalama ping senin gerçek pingindir; ona göre yorum yaparsın. ping harici belki kopma da vardır anlık.

yerinde olsam modemi resetlemeyi denerim, çözülme ihtimali var. ama sebep isp kaynaklıysa ping'in çözümü çok kolay değil. aslında kolay ama bunu bir sorun olarak algılamadıkları için müdahale etmeyip yaşadığın durumdaki gibi normal diyip geçiştirmeye çalışıyorlar.
binandaki switch'e atacakları bir reset bu sorunu çözer muhtemelen ama dediğim gibi, buna ikna olmaları lazım. reset sonrası çözülmezse her gün ısrarla ara, twitter'dan falan yaz, darla; elbet biri yardımcı olur.
  • Bruce  (29.10.20 22:20:15) 
@anathema

ciddiyim 1 ping görüyordum. en fazla 5'e çıkıyordu. valla bende bişey değişmedi. son birkaç aydır böyle.

@bruce

çok kez reset attım, dns değiştim. dns benchmarkla en iyi dns'i seçtim, aynı. bu arada pingler 34-35 çıktı cmd'de.
  • false pretension  (29.10.20 22:38:01) 
35 pingte 10 saniye süren ekran açılması normal değil. şimdi baktım benimkine, kablosuz ve modeme uzaktayım ve 75 ms civarı; sayfalar 2-3 saniyede açılıyor.

derdin neden eskisi gibi değilse okay ama pratikte yaşattığı bir yavaşlıktan yakınıyorsan sorun ping sebepli olmayabilir. çözüm için isp'ye muhtaçsın o halde, dediğim gibi darlaman lazım biraz. 150 civarı çıkıyor de, sayfalar açılmıyor de, denediklerini söyle. daha fazla uğraşmamak için bişeyler yaparlar.
  • Bruce  (29.10.20 22:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.