[]

Artık sanki pek albüm CD'si satılmaması?

Kurlardan dolayı Türkiye'ye mi gelmiyor yoksa tüm dünyada fiziksel kopyaların devri bitmek üzere ondan mı? Plak gibi niş bir kitle sayesinde ayakta tutulan mecraları sorunun dışında tutuyorum. Mesela giriyorum amazon.com.tr'ye, dünyaca ünlü bir pop yıldızının ismini yazıyorum, çıkan sonuçlarda bir tane albüm CD'si yok. Bunlar mı Türkiye'ye getirmiyor yoksa müzik endüstrisi bu işlerden elini çekiyor mu yavaş yavaş?




 
talep yok, spotify, youtube, torrent vs kullanan insan sayısı o kadar çok arttı ki, cd'yi ancak çok aşırı sadık olanlar ve koleksiyoncular alıyor. onların sayısı da bir elin parmaklarını veya bir gitarın tellerini ya da hadi bir piyanonun siyah tuşlarını geçmez.


  • paradoxical  (03.09.20 00:41:57 ~ 00:47:06) 
tek tek albüm almanın devri bitti çünkü. bunları taşımak, saklamak, her birisine ayrı ayrı para vermek... düşünsene yola gideceksin discmande çalmak için yanına kaç tane cd alırsın ki?

ha neydi... zamanında taşıyorduk cd cd cd evet :) ama artık devri bitti. tıpkı disketten cd'ye geçiş gibi bir şey bu da.

koleksiyon için alanları ayrı tutuyorum tabii ki. bu saydıklarım gündelik alışkanlıkların değişmesi artık. yoksa benim de koleksiyon olsun, fiziksel olarak bir kenarıda dursun diye alıp sakladığım cd ler var hala yıl 2020. cd oynatabilecek bir aygıtım olmamasına ragmen :D
  • invictae  (03.09.20 00:43:16 ~ 00:44:33) 
Sadece albüm olarak düşünmeyin. Uzun zamandır, Cd'li oyun aldığım yok. Hem bilgisayar hem Ps4'de parasıyla iniyor.


  • put it in your appropriate place  (03.09.20 00:51:36) 
cd işi çoktan bitti, bilgisayarları bile cd-roomsuz üretiyorlar artık, oradan hesap et.


  • encokbenisevermiso  (03.09.20 00:52:47) 
cd devri bitmek üzere. artık her şey dijital, somutun yerini soyut alıyor.


  • rose parks  (03.09.20 00:56:09) 
Cdyi geçtim flash disk bile anlamsızlaşmaya başladı bulut teknolojisiyle. Wetransfer falan gayet basit ve daha pratik.


  • Unde bach canim  (03.09.20 02:19:37) 
encokbenisevermiso +1
1 senelik Bilgisayarımda cdrom olmadığını farkettim.

  • neymis  (03.09.20 07:11:13) 
dijital ortamlarda dinlediğim şarkılarda cd'nin ses kalitesini bulamadım. bu yüzden benim için dinlemesi keyifli şarkıları ya da albümleri mümkünse cd olarak toplamaya çalışıyorum.

bunun haricinde artık araçlarda usb ve bluetooth varken, evde ve işte de online mecralar üzerinden dinlendiği için eskisi gibi talep kalmadı. bu da cd ile albüm satışını düşürdü. üretim ve dağıtımını azalttı.
  • eeb  (03.09.20 09:18:49) 
bırak cd almayı bilgisayarlarda artık cd-rom hatta dvd-rom bile yok. koleksyoncularında pek aldığını sanmıyorum çünkü cd dediğin şey pek uzun ömürlü değil bence.


  • morcivert  (03.09.20 09:19:38) 
fiziksel kopya devri kapandı artık.
benzer bir durum film ve oyun endüstri için de geçerli.

  • pangea  (03.09.20 12:32:47) 
Benzinliklerde satiliyor hala ama cd devri bitti diyebiliriz.

Sektor Somut medya olarak plagi kesfetti ve de deli gibi pompalaniyor. (Guncel dizilere filmlere bakin, mutlaka bir pikaba plak koyma sahnesi var)
  • brkylmz  (03.09.20 12:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.