[]

Barışmak isteyen eski sevgili

Merhaba,

Özet geçmeye çalışacağım. Kadın tarafıyım. 6 ay süren ilişkim yaklaşık 3 hafta önce bitti. Ben bitirdim çünkü çok dengesizdi ve öfkesini kontrol edemiyordu. Bir kaç kez hakaret etmişliği de vardı. Bu süreç içerisinde kaç kez ayrılıp barıştığımızı hatırlamıyorum bile. Ona hep iyi davrandım, sevgiyle yaklaştım ancak olur olmaz şeylere kavga çıkartıp, hoyratça davranıp, gelecek düşünmüyorum diyip ilişkiyi bitirip bir sonraki gün ya da aynı gün geri dönüyordu bana. Öyle bir dengesizlik ki, iyiyken muhteşem, bazı günler yabancı gibi.

En sonunda dayanamayıp kesin olarak bitirdim. Ama o günden beri deliler gibi peşimden koşuyor. Mektuplar yazıyor, her gün ağlıyor. Bugün de arayıp atak geçirdiğini, bensiz nefes alamadığını, yaşayamadığını, hayatının kadını olduğumu ve her şeyi düzeltmek istediğiyle ilgili diller döktü. Çok pişmanmış, tüm bu hareketlerinin sebebi ailesinden kaynaklandığını anlamış. Babamla annem hep kavga eder, tüm çocukluğumu her an ayrılacaklar kaygısıyla geçirdim. Babam anneme genelde sesini yükseltir, ben de normal ilişki bu zannetmişim vs. Ailemle bile yüzleştim bu konuda, sizin yüzünüzden hayatımın aşkını kaybettim demiş onlara, psikoloğa başlamış.

Ayrıca geçmiş ilişkilerinde çok yara almış, kadınlara güvenini kaybetmiş. Seni her zaman çok sevdim, seni ilk gördüğüm anda işte hayatımın kadını budur dedim ama terkedilmekten çok korktuğum için kendimi “güvenli alana” alabilmek adına her seferinde ayrılıp duruyordum senden. Artık kendimi anladım, asla aynı şeyler tekrarlanmayacak diyip duruyor.

Ben de artık ona güvenmediğimi, insanların değişmesinin imkansız olduğunu, bir süre sonra aynı şeyleri yapacağını hatta el bile kaldırabileceğini, artık şiddet görmek istemediğimi ifade ettim. Ama kabullenemiyor ayrılığı.

Bu kişinin borderline olduğunu düşünmeye başladım. Sizce de borderline olabilir mi? Değilse, gerçekten bir insan değişebilir mi? Değişmez di mi... Barışmak istemiyorum, sadece eskiden birisinden ayrılmak çok daha zor gelirdi. Bunu başarabilmek benim için büyük bir adım. Paylaşmak istedim:)

 
ya kusura bakma okurken hem bilendim hem güldüm. öyle klasik bi hikaye ki bu. neyse ki sen de anlamışsın zaten, hikayenin sonu güzel bitti şükürler olsun.

borderline veya değil, sebeplerle mazeretler aynı şeyler değildir. böyle şiddet olaylarının da mazereti olmaz. tipik tosuncuk şiddet eğilimli bir onun duyguları kıymetli ve bi onun yaşadıkları çok zor kırılgan erkek bu. keşke ayrılmakla yetinmeyip dövme şansın da olsa. umarım dayak yer. şu an yaptığı bile bir çeşit şiddet, duygusal istismar yapıyo. her yerden engellemeni, iletişim kurmasına engel olmanı öneririm. kapına filan da dayanır bu.

ek: zaten şu an yaptıkları değişme emaresi filan değil, tam olarak eski o adamın terk edilme durumunda yapacağı şeyler. tutarlı yani. değişme filan asla yok. bu adamlar bu durumlarda tam olarak bunu yapar ve bunları söyler.
  • snape i başından beri tanırım  (26.08.20 21:25:24 ~ 21:28:25) 
@snape +1, milyon kere duydum bu olayı herhalde.

Neyse elemanı sen tanıyorsun, insanlar değişir tabi, yaşı da yok onun. Ama 3 hafta "değiştim" demek için yeterli bir süre değil. Seviyorsan, değişmesi için yardımcı olacaksan ara gelsin. Güvenmiyorsan engel +1
  • plutongezegendegilmi  (26.08.20 21:43:12) 
Pluton +1

Eskiden sinirliydim çok. Çekinmezdim sinirimi göstermekten, kırıp dökmekten. Şimdi birlikte olduğum kadın da çok şikayet eder sinirimden ki yüzde birini bile görmemiştir yani. Ben değiştiğimi düşünürdüm. Eski arkadaşlarım oğlum pamuk gibi adam olmuşsun demesine rağmen düşündüğüm kadar değişmemişim demek ki.

İnsan değişir bu arada evet. Ve bunun yaşı da zamanı da yok. Ama bu üç haftada olan, bir seans terapiyle çözülen bir şey değil. Kendini tuvalete kilitleyip delirmedim diye heceletecek kadar sancılı bir değişim. Hatırladıkça kendine tahammül edemediğin, kendi gölgenin bile sana artık ağır gelmesine sebep olan bir değişim.

Seninkinin olayı değişmek değil terk edilmenin hazımsızlığı. Birini sevmek güzel şey. Uğraşırım bu süreçte birçok şeyi sineye çekerim yardımcı olurum diyosan bir şans ver tabi. Ama tavsiye etmiyorum. Dediğim gibi düşündüğünüz, dışarıdan görünen kadar kolay değil.
  • Giovanni Pipitto  (26.08.20 22:26:47) 
Bir kere olmuş olsa bu olay bir nebze ama çok tekrarlanınca güven de kalmıyor. O yüzden büyük risk...


  • medusa  (26.08.20 22:39:14 ~ 22:40:40) 
Snape süper yazmış.


  • roket adam  (26.08.20 23:12:22) 
Ayrılabildiysen ne mutlu işte, arkana bakma bence de. Gayet netsin, ölüp bitiyorum kopamıyorum gibi sağlıksız bir durumun yok belli ki. Doğru olanı yapmışsın zaten.


  • aquarium  (26.08.20 23:41:39) 
Eğer gerçekten neden böyle davrandığını ve davranışlarının sonuçlarını anlamışsa eski sevgiliniz sizden sonra hayatına giren kişiye yansıtmaz bu tür şeyleri.
Arkadaş olarak kalalım, kendimi anlatayım, kötü ayrılmayalım gibi bir şey değil bu. Zaten çocukluk travmaları vs. de üç haftada çözülebiliyorsa maşallah. Millet küçücük davranışlar için bile yıllarca uğraşıyor.
Bence dikkatli olun. Gayet doğru düşünüyorsunuz ve hissediyorsunuz. Değişip değişmediğini de sizden sonraki kişi ya da zaman gösterecek.
  • pudra  (27.08.20 00:12:50) 
okurken sıkıldım sıkıntılı tip tebrikler


  • basond  (27.08.20 00:29:13) 
Yetişkinlerde bağlanma teorisi diye bir konu var. Sevgiliniz muhtemelen kaçıngan bağlanma modeline sahip.
Amir Levine’nin “bağlanma” adlı kitabını okumanızı mutlaka öneririm.
Bu tarz sorunların kaynağını bilimsel olarak açıklıyor. Çok faydalı bir kitap, ben de bazen keşke daha önceden okuyusaydım diyorum, benzer sorunlar yaşayan herkese öneriyorum.
  • elma  (27.08.20 00:41:10) 
İnsan değişir elbet. Ama tüm kişiliğiyle ve çok kısa sürede değil. Ne yaşadığına ve ne kadar etkilendiğine bağlı olarak, bazı karakter özellikleri değişir.

Bir görüşün, anlayışın veya davranışın yanlış olduğunu anlamak için, ne yazıktır ki ağzımızın yanması gerekiyor. Yani hayat tarafından yanlışlanması gerekiyor. Yoksa değişim olmaz.

Sizin olay nezdinde ise; bence de klasik bir örnek. Bunun 6 ayda bitenini görmemiştim. Genelde yıllar sürüyor ve daha sancılı şekilde bitiyor. Sağlıklı bir durum değil. Erkenden bitirmek, yol yakınken dönmek doğru karar olmuş.
  • the coon  (27.08.20 04:37:14) 
Engeli bas gec. Tamir etmeye calisirsan seni de kuyuya ceker.


  • cleric  (27.08.20 15:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.