[]

Ev fiyatlarının hali ne olacak? Düşme olur mu?

Evler alınamaz duruma gelmedi mi? Eskiden kredisiz alınabilecek evi şimdi kredi çekip almak durumunda kalıyoruz, o derece arttı fiyatlar.

Sizce bu emlak piyasası ne olacak? Balon olma ihtimali var mı? Bekleyelim mi? Yoksa bekledikçe daha da artacak mı?


 
Kredi çekmeden ev alacaksan faizlerin yükselmesini beklemen gerekiyor. Faizler son zamanlarda çok düştüğü için evlere olan talep artıyor. Dolayısıyla ve maalesef ev fiyatları yükseliyor. Faizler yükselirse evlere olan talepler düşeceğinden fiyatlar da aşağı iner bir süre sonra. Ama ben bu durumu çok olası görmüyorum.


  • himmet dayi  (05.07.20 10:35:02) 
Başka bir açıdan bakalım. Elinde ki 5 TL 10 TL sence eski değerinde ? 3 TL ye yenilen tavuk döner, 8 TL olmuş. Sence tekrar 3 TL ye düşer mi ?

Sen geçen sene 300 bin TL olan evi 750 bin TL ye aldın faizler düşük diye. Satacağın zaman kaçtan satarsın mesela; “aaa bu evin değeri 300 bin TL her ne kadar 750 bin versem de 300 bin TL ye satarım” mı dersin ?

Olacak şey belli; ev önce 500 bin TL olacak sonra 1 milyon TL daha sonra 5 milyon TL daha sonra biri çıkacak paradan bir sıfır atacak falan filan.
  • infernalcadre  (05.07.20 10:42:55) 
750 bin liraya aldığın evi elbette 300 bine satmazsın. Ancak şu an malum siteden bir ev baktın diyelim. 700 bine liraya ilana koymuş. Faizler artarsa evi kolay satamayacağı için bir miktar düşer. 750-300 gibi olmasa da 700 binlik evi 650'ye falan düşürürler.

faizler arttığında 300 binlik evin fiyatını 400'e çıkaranlar olduğu gibi, düştüğünde de tersi yönde hareketler mümkün. ama dediğim gibi faizlerin artmasını pek olası görmüyorum.
  • himmet dayi  (05.07.20 10:50:22) 
Düşmez,düşmez.Yukarıdakilerin dediği gibi faiz yükselirse talep azalacağı için 500 bin tl lik ev 450 bin tl civarına düşebilir fakat bu da net değil evden eve göre değişir


  • shredd  (05.07.20 10:55:25) 
neyin fiyatı düşüyor ki ev fiyatları düşsün bence istisnasız hiç birşeyin fiyatı düşmez.

ancak corona sebebiyle çok büyük kriz olursa, insanlar artık evlerini arabalarını satacak duruma gelirse o zaman bireysel olarak uyguna bulabilirsin.

şu an da bulabilirsin ama bu işin simsarları olduğu için sen daha ilanı görmeden adamlar koşup gidip bağlıyor işi.
  • hem şişko hem deli  (05.07.20 11:07:42 ~ 11:12:59) 
Faizler yüksekken kuzenim İstanbuldaki evini, satamadı. 400 bine düşürdü. 600 bindi yanılmıyorsam değeri. Ev alacak kişi olsam faiz yüksekken ev yerine faize yatırırdım parayı. Himmet dayi+1 diyorum.


  • banacevaplazım  (05.07.20 11:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.